واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: زنان ريسك بالايي براي ابتلا به سرطان سينه را دارند
به گفته كارشناسان تغذيه، چاقي و استفاده از چربي زياد به عنوان عوامل خطرساز بروز سرطان سينه هستند.
سرطان سينه از انواع بيماريهاي شايع در زنان است. بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت، در سال 2005 در حدود 80 هزار زن مبتلا به سرطان سينه بودند و در هر زني ريسك ابتلا به اين سرطان وجود دارد .
به گفته كارشناسان تغذيه، چاقي و استفاده از چربي زياد به عنوان عوامل خطرساز بروز سرطان سينه هستند. به همين دليل، پيروي از يك رژيم غذايي مناسب حاوي سبزيجات و ميوهها، غلات و مواد حاوي آنتياكسيدان در پيشگيري از بروز اين سرطان كمك ميكند.
سبزيجات و ميوهها محتوي نوعي مواد سلولزي هستند كه فيبر ناميده ميشوند. محققان علوم تغذيه و پزشكي به اين نتيجه رسيدهاند كه مصرف ميوهها و سبزيها موجب كاهش بروز سرطان سينه ميشود و توصيه امسال سازمان بهداشت جهاني براي سلامت تغذيه، قرار دادن سبزيجات در وعدههاي غذايي روزانه در سبد خانوار است.
يك مطالعه نشان داد در افرادي كه مستعد ابتلا به سرطان سينه بودهاند، با مصرف روزانه 13 گرم سبوس گندم به مدت 8 هفته، رشد بدخيم سلولهاي بافت سينه كاهش يافته است. مصرف فيبر، ميزان ابتلا به سرطان سينه را در زنان كاسته است چون مانع جذب استروژن اضافي در سلولهاي سينه ميشود.
دكتر شهپر حقيقت، عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران در مورد اين بيماري گفت : بر اساس آمار اعلام شده در سال 83 از سوي وزارت بهداشت حدودشش هزار زن در كشور به سرطان سينه مبتلا هستند و بر اساس برخي مطالعات پراكنده در مراكز تحقيقات سرطان كشور به نظر ميرسد جزو كشورهاي با شيوع تقريبا متوسط هستيم.
وي گفت : در كشور ما شيوع سني سرطان سينه حدود يك دهه پايينتر از كشورهاي ديگر است و بيشترين مبتلايان در گروه سني 40 تا 49 سال هستند.
حقيقت با بيان اينكه در بروز سرطان سينه علل مختلف دخالت دارند، اظهار داشت : سابقه خانوادگي و عدم پيروي از تغذيه مناسب از مهمترين علل بروز اين بيماري هستند به همين خاطر زنان بايد از سن 35 سال به بالا هر سال براي پيشگيري از بروز اين بيماري ماموگرافي انجام دهند.
وي افزود:آنچه مهم است، بايد به زندگي پس از بيماري سرطان توجه كنيم،بسياري از بيماران پس از تشخيص و درمان بيماري ديگر براي معاينات بعدي مراجعه نميكنند يا از كليه فعاليتهاي معمول و لذتبخش زندگي كنارهگيري ميكنند كه اين تصور اشتباه است.
حقيقت تصريح كرد:تشخيص زود هنگام اهميت ويژهاي دارد و لازم است در عين حال كه تلاش ميشود بيماران هر چه سريعتر به زندگي عادي خود برگردند، بايد به صورت دورهاي نيز تحتنظر باشند.
حقيقت با اشاره به اينكه كلينيك بيماريهاي پستان جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران نخستين مركز تشخيص و درمان اين بيماريها در كشور است ، توضيح داد: در اين كلينيك انواع مشاورههاي تخصصي درخصوص بيماريهاي پستان، انواع نمونهبرداريهاي تخصصي راديولوژي، نمونهبرداري از ضايعات پستان و نيز اعمال جراحي برداشتن و بازسازي پستان، شيميدرماني، مشاوره راديوتراپي و پيگيري مبتلايان به سرطان پستان انجام ميشود.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]