واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جمعيت دانشآموزي باز هم كاهش يافت فردا، روز گشايش مدرسه ها
جام جم آنلاين: بيش از 185 هزار مدرسه فردا سه شنبه – دوم مهر- در حالي درهاي خود را روي 14 ميليون و 200 هزار دانش آموز در سراسر كشور مي گشايند كه همچون سالهاي گذشته، روند كاهش شمار جمعيت دانش آموزي در سال جديد نيز ادامه دارد.
بنا به آمارها، در سال تحصيلي 87 ـ86، تعداد 14 ميليون و 434 هزار و 524 دانشآموز در 193 هزار و 259 مدرسه داير كشور، تحصيل كردند اما به گفته برخي مسوولان آموزش و پرورش، اين تعداد در سال تحصيلي جديد، به بيش از 14 ميليون نفر در 185 هزار و 700 مدرسه مي رسد. به عبارت ديگر، امسال از شمار دانش آموزان حدود 200 هزار نفر و از تعداد مدارس فعال نيز 8 هزار مدرسه نسبت به سال گذشته كاسته شده است.
به گزارش ايسنا، از ميان حدود 14 ميليون و 200 هزار دانش آموزي كه در سال تحصيلي جديد به مدرسه مي روند، بيش از 9 ميليون نفر تحت پوشش آموزش عمومي اجباري تا پايان مقطع راهنمايي قرار ميگيرند و به موجب آن، سهم آموزش و پرورش عمومي در نظام تحصيلي كشور، به 64 درصد ميرسد.
دانش آموزان ابتدايي
بر اساس آمار موجود، در سال تحصيلي جديد، بيش از 550 هزار نوآموز وارد پيش دبستاني مي شوند كه 70 درصد اين نوآموزان در مراكز پيش دبستاني ضميمه مدارس ابتدايي و 30 درصد در 681 مركز پيش دبستاني دولتي مستقل تحصيل خواهند كرد.
عليرضا رحيمي ـ مديركل آموزش و پرورش پيش دبستاني و ابتدايي ـ با بيان اين مطلب كه سال گذشته، 511 هزار و 219 نفر در دوره پيشدبستاني آموزش ديدند، به ايسنا گفت: ظرفيت جذب 600 هزار نوآموز در دوره پيشدبستاني در سال تحصيلي جديد فراهم شده است.
وي ادامه داد: 70 درصد اين نوآموزان در مراكز پيشدبستاني ضميمه 64 هزار و 640 مدرسه ابتدايي و 30 درصد در 681 مركز پيشدبستاني دولتي مستقل تحصيل ميكنند.
مديركل خلاقيت و نوآوري پيشدبستاني و ابتدايي، درباره جمعيت دانشآموزان ابتدايي نيز، با اشاره به اين كه سال گذشته، پنج ميليون و 725 هزار و 629 دانشآموز در مقطع ابتدايي تحصيل كردند، افزود: اين آمار با اندكي كاهش در سال تحصيلي جديد حفظ ميشود و از اين تعداد، حدود يك ميليون و 200 هزار نوآموز در كلاس اول ابتدايي مشغول به تحصيل خواهند شد.
وي همچنين عنوان كرد: مابقي دانشآموز ابتدايي نيز امسال تقريبا با نسبت مساوي در چهار پايه تحصيلي دوم، سوم، چهارم و پنجم ابتدايي تقسيم ميشوند.
مقطع راهنمايي
منوچهر فضلي خاني - مديركل آموزش و پرورش راهنمايي - نيز گفت: امسال سه ميليون و 900 هزار دانش آموز در 31 هزار مدرسه راهنمايي به تحصيل خواهند پرداخت.
وي در مورد نسبت دانش آموزان دختر و پسر راهنمايي افزود: شمار دانش آموزان دختر و پسر راهنمايي در سال تحصيلي جديد تقريبا مشابه و برابر است، در حالي كه در سال هاي گذشته شمار دانش آموزان پسر راهنمايي بيش از دانش آموزان دختر راهنمايي بود كه اين امر افزايش تدريجي نرخ تحصيل دختران كشور در مقطع راهنمايي و كاهش نرخ بازماندگي از تحصيل آن ها در مقطع ابتدايي به ويژه در مناطق محروم را نشان مي دهد.
دوره متوسطه
لطفالله عباسي ـ رييس مركز آموزش نظري، پيش دانشگاهي و هنرستانهاي آموزش و پرورش ـ نيز در مورد آمار دانشآموزان اين مقطع گفت: سال گذشته، سه ميليون و 569 هزار و 839 نفر در 22 هزار و 222 واحد آموزشي مقطع متوسطه و 438 هزار و 515 نفر در شش هزار و 637 مركز پيش دانشگاهي تحصيل كردند كه مجموع چهار ميليون و هشت هزار و 354 نفري اين دانشآموزان در سال تحصيلي جديد نيز با اندكي كاهش حفظ ميشود.
به گفته وي، در سال تحصيلي 87 ـ 86، 427 هزار و 345 دانش آموز نيز در مراكز آموزش بزرگسالان و 18هزار و 858 نفر نيز در مراكز تربيت معلم تحصيل كردند، تا با احتساب اين آمار، مجموع دانش آموزان در سال تحصيلي گذشته به 14 ميليون و 434 هزار و 524 دانشآموز برسد.
رييس مركز آموزش نظري، پيش دانشگاهي و هنرستانهاي آموزش و پرورش، در زمينه تحصيل دانشآموزان بزرگسال افزود: قبل از انقلاب تعداد مراكز شبانهروزي يك واحد بود كه شمار اين مراكز تاكنون به 157 واحد افزايش پيدا كرده است.
عباسي افزود: در سال تحصيلي گذشته، 348 هزار و 377 نفر در دو هزار و 33 مركز فني و حرفهاي و 480 هزار و 74 نفر در سه هزار و 378 مركز كاردانش در سالهاي تحصيلي دوم و سوم متوسطه تحصيل كردند كه بر اساس وظيفه تعيين شده براي آموزش و پرورش تا پايان قانون چهارم برنامه توسعه، اين تعداد بايد در سال تحصيلي جديد افزايش پيدا كند.
ظرفيت خالي مدارس غيرانتفاعي
دكتر رضا مومنين ـ مديركل مدارس غيردولتي آموزش و پرورش ـ نيز در مورد آمار دانشآموزان محصل در مدارس غيرانتفاعي، گفت: حدود يك ميليون و 150 هزار دانش آموز در 15 هزار و 809 مدرسه غيرانتفاعي تحصيل ميكنند.
وي با بيان اين كه 400 هزار صندلي خالي در مدارس غير انتفاعي كشور وجود دارد، اظهار كرد: با مصوبه جديد مجلس در مورد مدارس غيردولتي و ايجاد شرايط جديد براي پوششدهي ظرفيت مدارس غيرانتفاعي، اين ظرفيت به ميزان مطلوب پوشش داده خواهد شد.
مومنين همچنين از افزايش پوشش تحصيلي در مدارس غير انتفاعي در كشور به حدود هشت درصد خبر داد.
93 هزار دانشآموز استثنايي
محمدمهدي باقرزاده ـ معاون تشخيص و توانبخشي سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور ـ نيز در مورد وضعيت اين دانشآموزان در سال تحصيلي جديد به خبرگزاري دانشجويان ايران، گفت: امسال 93 هزار دانشآموز استثنايي در يك هزار و 400 مدرسه ويژه اين دانشآموزان و همچنين يك هزار و 400 كلاس درس ضميمه مدارس عادي تحصيل خواهند كرد كه از اين تعداد، 20 هزار نفر، معادل 5/21 درصد در مدارس عادي و همراه دانشآموزان معمولي مشغول به تحصيل خواهند شد.
وي سرانه هر دانشآموز استثنايي در سال تحصيلي جديد را يك ميليون و 600 هزار تا 800 هزار تومان دانست.
به گزارش ايسنا، پوشش تحصيلي دانشآموزان استثنايي هم اكنون، نيم درصد است كه اين پوشش به گفته مسوولان آموزش و پرورش استثنايي كشور بايد حداقل در سال تحصيلي جديد به يك درصد افزايش يابد.
46هزار و 270 استعداد درخشان
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، امسال بيش از 46 هزار دانشآموز استعداد درخشان در 120 مدرسه ويژه اين دانشآموزان به تحصيل خواهند پرداخت كه از اين تعداد، حدود 18 هزار و 300 دانشآموز در مقطع راهنمايي و حدود 27 هزار و 800 نفر در مقطع متوسطه تحصيل مي كنند.
168هزار دانشآموز عشاير
عباسي ـ مديركل آموزش و پرورش عشاير ايران ـ اعلام كرد: در سال تحصيلي 87 ـ 86، 168 هزار و 314 دانشآموز عشاير كه 74 هزار و 64 نفر آنها دختر بودند، در پنج هزار و 804 واحد آموزشگاه عشايري زير نظر 14 هزار نيروي انساني تحصيل كردند.
وي با بيان اين كه با توجه به بحث خشكسالي، تغيير شمار دانشآموزي عشاير را نميتوان به طور دقيق پيشبيني كرد، عنوان كرد: بيشترين تعداد دانشآموزان عشاير در پايه ابتدايي تحصيل ميكنند و شمار تحصيلكنندگان عشاير در هر دو مقطع راهنمايي و ابتدايي نيز حدود 38 هزار نفر و نسبتا مساوي است.
مديركل آموزش و پرورش عشاير از وجود شش هزار و 600 كلاس چندپايه، معادل 56 درصد از مجموع 11 هزار و 859 كلاس درس عشاير نيز خبر داد و يادآور شد: 70 هزار دانشآموز عشايري در كلاسهاي چندپايه درس ميخوانند.
وي همچنين با اشاره به فضاهاي فيزيكي آموزشي عشاير، اعلام كرد: يك هزار و 53 واحد از پنج هزار و 804 واحد آموزشي عشاير، سيار كه عمده آنها چادر هستند و هزار و 640 واحد آن نيمهسيار بوده كه در مجموع، دو هزار و 693 واحد آموزشگاهي عشاير سيار و نيمهسيار خواهند بود و مابقي ساختمان ثابت هستند.
وي شمار دانشآموزان روستايي را نيز حدود چهار ميليون نفر عنوان كرد.
مدارس خارج از كشور
امسال 136 مدرسه ايراني در 115 شهر از 85 كشور جهان، 20 هزار دانش آموز ايراني مقيم خارج از كشور را تحت پوشش آموزش و پرورش ايراني قرار خواهند داد.
امسال امارات متحده عربي با بيش از شش هزار دانش آموز داراي بيشترين تعداد دانش آموزان ايراني و ويتنام با كمتر از 10 دانش آموز داراي كمترين تعداد دانش آموزان ايراني خواهند بود.
علاوه بر اين، امسال 370 معلم ايراني به مدارس خارج از كشور اعزام شدند كه از اين طريق مجموع نيروهاي آموزشي مدارس خارج از كشور در سال تحصيلي جديد به بيش از يك هزار و 475 نفر مي رسد.
دو هزار و 500 دانش آموز ايراني مقيم خارج نيز در مدارس خارجي تحصيل مي كنند و هنوز به نظام آموزش و پرورش ايران ملحق نشده اند.
در سال تحصيلي 86، يك هزار و 850 مدرسه شبانه روزي در مناطق محروم و مرزي كشور فعال خواهند بود.
علاوه بر اين، بيش از 900 مدرسه نمونه دولتي نيز ويژه استعدادهاي برتر مناطق روستايي، حدود 147 هزار و 700 دانش آموز محروم كشور را تحت پوشش قرار خواهند داد.
طرحهاي جديد آموزشي
در همين راستا، خبرگزاري فارس گزارش داد: امسال 20 هزار كلاس در قالب 5 هزار مدرسه جديد آماده ورود دانشآموزان هستند. ضمن اينكه با توجه به اجراي طرح هجرت و شادابسازي مدارس، تعداد زيادي از مدارس كشور نقاشي شده و ميز و نيمكتها نيز تعمير شده است.
بنابراين گزارش، در سال تحصيلي جديد 5 درصد مدارس دو نوبته كاهش يافته و در مجموع، اين ميزان از 40 درصد به 30 درصد رسيده است.
در سال تحصيلي جديد به درس قرآن توجه ويژهاي شده است به عنوان مثال طرح آموزش قرآن با شيوه جديد در پايه سوم دبستان براي نخستين بار اجرا ميشود.
بر اساس اين گزارش، امسال بيش از يك سوم دانشآموزان مدارس ابتدايي به همراه معلمان به جاي آنكه بعضي از روزها در كلاس درس حضور يابند به كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ميروند و مربيان كانونهاي پرورش فكري كودكان و نوجوانان براي رشد و شكوفايي استعدادهاي هنري و ادبي دانشآموزان، فعاليتهاي فرهنگي، هنري و ادبي اجرا ميكنند.
بنابراين گزارش، با توجه به تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش، طرح ارزشيابي توصيفي از سال تحصيلي جديد در مدارس و به تدريج آغاز خواهد شد كه در اين شيوه ارزشيابي، ديگر به دانشآموز نمره عددي داده نميشود.
سه شنبه 2 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 220]