واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مدرس علوم قرآني در عراق:تفسير علمي عاملي براي برهانيشدن آيات نزد مستشرقان است
گروه بينالملل: تفسير علمي قرآن موجب افزايش ايمان و اطمينان شده و عاملي براي برهانيشدن آيات نزد مستشرقان و غربيها است.
«محمدسعيد النعيمي» مدرس علوم قرآن، احكام و تجويد، عضو هيئت علمي در مركز ملي علوم قرآن عراق، كارشناس برنامههاي قرآني در شبكههاي ماهوارهاي «النهرين» و «العراقيه» و مشاور قرآني «راديو بغداد» در گفتوگو با خبرنگار بخش بينالملل خبرگزاري قرآني(ايكنا)، با بيان اين مطلب بر جايگاه، اهميت و ضرورت پرداختن به تفسير علمي توسط مفسران، قرآنپژوهان و علماي تجربي و طبيعي تأكيدكرد و گفت: امروزه علما از طريق آيات قرآن به مباحث علمي فراواني بهويژه گزارههاي مربوط به دانش نجوم، هيئت و كيهانشناسي رسيدهاند و اساساً پرداختن به اين مباحث و تفسير علمي قرآن رسوخ ايمان در دلها را به همراه خواهدداشت.
وي در واكنش به مطالعات قرآني شرقشناسانهاي كه داراي گرايشهاي صهيونيستي هستند گفت: ما از لحاظ علمي ارزشي براي اينگونه مطالعات قائلنميشويم و من كتابها و مباحث مستشرقان زيادي را مطالعه كردهام كه برخي از آنها منصفانه به اين مسأله پرداختهاند.
النعيمي با اشاره به پژوهش تفسيري خويش كه در نمايشگاه شانزدهم قرآن كريم ايران ارائه كرد، توضيحداد: در اين پژوهش بر تفسير سوره «ياسين» تمركز و اين پژوهش را به سه بخش تقسيم كردم: مقدمه، تفسير آيه به آيه سوره ياسين و خاتمه و نتيجهگيري.
قاري ملي عراق در اينباره گفت: اين پژوهش در 60 صفحه انجامشده و از راديو «فرقان» بغداد نيز پخش شدهاست و سعيكردم پژوهشم را منطبق با تفاسير عصري كنم و بنا دارم در آينده آن را گسترشدهم.
وي افزود: به ابعاد علمي اين سوره پرداختم؛ از جمله اينكه در آيه 39 اين سوره « وَالْقَمَرَ قَدَّرْنَاهُ مَنَازِلَ حَتَّى عَادَ كَالْعُرْجُونِ الْقَدِيمِ(و براي حركت ماه منزلهايي بيست و هشتگانه را به اندازه معينكرديم. ماه اين منزلها را ميپيمايد تا به جايگاه نخست خود بازگردد و بسان چوب خوشه نخل كه ديري از آن گذشته و منحني شده است -بهصورت هلال- ديده ميشود) و نيز آيه 40 «لَا الشَّمْسُ يَنبَغِي لَهَا أَن تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلَا اللَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ»(نه خورشيد را ميسزد كه ماه را دريابد و نه شب بر روز پيشيگيرنده است؛ هر يك از اينها و ديگر ستارگان چون ماهيان دريا در مداري شناورند) موضوع ستارگان و مباحث علمي را كه دانشمندان علم فلك و هيئت در برابر آنها زانو زدند، مورد توجه قراردادم.
النعيمي توضيح داد: «گوستاولوبن» مورخ، مستشرق و وزير سابق فرانسه و نگارنده كتاب «تاريخ تمدن اسلامى» نيز در نوشتههاي خود به اين موارد اشاره كردهاند.
وي به شعر «ابو تمام الطائي» بزرگشاعر عصر عباسي كه ميگويد «هو البحر من أي النواحي أتيته.. فلجته المعروف والجود ساحله»( او بسان دريايي است كه از هر طرف به سويش گامبرداري كرم، عمقش و جود ساحلش است) و اين بيت شعر را مصداقي براي قرآن كريم دانست و گفت: مسلمانان در صورت چنگزدن به مفاهيم و معاني والاي قرآني از گزند آسيب به مقدساتشان در امان خواهند بود و يكي از راههاي نگاهداري و فهم قرآن، حفظ آن توسط جوانان است.
وي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم تهران را به دريايي بزرگ توصيفكرد كه روح و روان آدمي در آن به آرامش ميرسد و از ويژگيهاي اين نمايشگاه را تعدد كتابها، نرمافزارها و آثار هنري مرتبط با قرآن كريم برشمرد.
محمدسعيد النعيمي كه در «موصل» شمال عراق به دنيا آمد، ساكن بغداد و فارغالتحصيل دانشكده «الامام الاعظم ابوحنيفه» در رشته تفسير و علوم قرآني است؛ 40 سال است كه به تدريس و تعليم دروس قرآني ميپردازد. حفظ قرآن را از كودكي شروع كرده و داراي پژوهشهايي در زمينه فقه و تاريخ اسلامي است، از وي پژوهشي تحت عنوان «الناسخ و المسنوخ» در مجلههاي علمي بغداد چاپ شده است، النعيمي همچنين نويسنده كتابهاي درسي در زمينه تجويد هست.
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]