تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ كس نيتى را در دل پنهان نمى‏كند، مگر اينكه خداوند آن نيت را (در رفتار و كردا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855893666




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازخواني پرونده حملات شيمايي عراق به ايران


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بازخواني پرونده حملات شيمايي عراق به ايران
رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور گفت : مهمترين محور كارهاي اين مركز، پژوهش در جهت تحقيق براي درمان سريع و موثر مصدومان شيميايي جنگ تحميلي و رسيدن به درمان بهينه است .
مير هاشمي رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور در گفتگوي اختصاصي با سايت شبكه خبر گفت : عراق در جنگ تحميلي عليه ايران در سال 59 به صورت محدود و متمركز از گازهاي شيميايي استفاده كرد .

وي افزود : عراق در حمله خود به ايران به پشتيباني كامل كشورهاي غربي ، در دي ماه 59 تا تير 62 از بمب هاي شيميايي خود به صورت آزمايشي استفاده كرد و از مرداد تا بهمن 62 از حملات محدود و متمركز و از اسفند 62 تا خاتمه جنگ حملات حالت گسترده تر و سنگين بود و در واقع در طول دوران جنگ تحميلي به مدت 5 سال از مرداد 62 تا تير 67 ايران مورد تهاجم جدي حملات شيميايي عراق قرار گرفت.

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي گفت : در سال 62 تا اوايل 63 ابتدا از گاز خردل و سپس از گاز تاوان استفاده كرد و اين سال ها سالهاي شروع حملات شديد عراق به ايران بود و در سال 66 نيز نخستين حمله با گاز عصبي سارين هم توسط موشك هاي كاتوشا در خرمشهر مورد آزمايش و كاربرد خود قرار داد.

وي افزود : ارتش عراق از مرداد 62 تا بهمن 62 ، 25 مورد حمله شيميايي عليه ايران داشت و بين سال هاي 59 تا 67 چندين حمله اشك آور و تهوع زا عليه رزمندگان ايران صورت گرفت كه حدود 20 شهيد و 30 تا 40 مصدوم شيميايي داشتيم.

ميرهاشمي افزود : حمله شيميايي عراق در عمليات خيبر يك سري عوارض خاص براي ما داشت كه بيشتر در 7 اسفند 62 بود كه اين حملات صورت گرفت و در 19 اسفند 62 بيشتر حملات در مناطق عملياتي خيبر و جزيره مجنون بود و در 27 اسفند 62 شروع حملات شيميايي عراق با گازهاي اعصاب بود.

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور ادامه داد : در 6 فروردين 63 به دليل حملات گسترده شيميايي عراق عليه ايران سازمان ملل نيز گزارشي ارائه كرد مبني بر حمله شيميايي عراق در اواخر اسفند 62 و نوروز 63 .

وي افزود : در عمليات بدر در 21 اسفند63 نيز گزارش هايي وجود دارد كه عراق عليه ايران از گازهاي شيميايي استفاده كرده است و شايد از مهمترين آن در عمليات والفجر 8 در منطقه فاو بود كه شروع عمليات آن در تاريخ 21/ بهمن 64 عليه رزمندگان در جزاير فاو بوده است .

ميرهاشمي گفت : در حملات شيميايي كربلاي 4 و 5 در زمستان 65 در عمليات محدود كربلاي 4 در جنوب شاهد حملات شيميايي و دهم دي ماه 65 نيز در منطقه سومار و 19/10 /65 در منطقه شلمچه رزمندگان هدف حملات شيميايي گسترده عراق قرار گرفتند .

وي افزود : از حملات صدمه زننده و تاسف بار شيميايي عراق عليه ايران 7 تير سال 66 و حمله شيميايي عراق عليه مردم سردشت بود كه جمع زيادي از هموطنان بي دفاع و غيرنظامي در اين منطقه مصدوم يا شهيد شدند.

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور ادامه داد : از 15 فروردين تا 15 خرداد 66 جمع زيادي از هموطنان هدف حملات شيميايي قرار گرفتند و مصدوم شدند.

ميرهاشمي گفت : در والفجر 10 و حادثه حلبچه در 25 اسفند 66 در منطقه شيخ صالح عمليات بمب باران شيميايي صورت گرفت و با بررسي مصدومان در تاريخ 27 اسفند همان سال مشخص شد كه مردم حلبچه مورد حملات شيميايي قرار گرفتند .

وي گفت : شهرستان مريوان و روستاهاي اطرافش نيز
در سال 67 مورد حملات شيميايي عراق قرار گرفتند كه در همان تاريخ در 8 فروردين 67 ، يك هيات كارشناسي از طرف سازمان ملل به كشور براي بررسي حملات شيميايي وارد شده بود .

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور ادامه داد : در 28 اسفند 66 در روستاي دزلي و قلعه جي حدود 300 بمب شيميايي بر منطقه ريخته شد . ميرهاشمي گفت : در 2 فروردين67 شهر نودشه مورد اصابت 7 بمب گاز خردل گرفت كه 13 تن از هموطنان شهيد شدند .

وي ادامه داد : روستاي بالك در 2 فروردين 67 ساعت 30/8 مورد اصابت بمب باران شيميايي قرار گرفت و روستاي نژمار از توابع كردستان هم در امان نماند.

ميرهاشمي گفت : منطقه فاو، شلمچه و مجنون از مناطقي بودند كه از سال 67 ، و يا به دنبال تصرف فاو در تاريخ 4خرداد 67 در منطقه عملياتي كربلاي 5 مورد حملات شيميايي قرار گرفتند.

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور افزود: در همان سالهاي ارديبهشت 67 اهواز، آبادان و خرمشهر و جاده هاي آن شهرها مورد اصابت بمب هاي شيميايي عراق قرار گرفتند.

وي در خصوص آمار مصدومان شيميايي گفت: با توجه به وسعت منطقه برآورد مي شود كه يك ميليون نفر از هموطنان مورد اصابت قرار گرفته باشند اما مجموعا 50 هزار نفر تشكيل پرونده داده اند و طي دوره هاي درماني به انواع شديد، خفيف يا متوسط و بر حسب نوع جراحت و عوارض ريوي، چشمي و پوستي تقسيم بندي شده اند و مورد درمان قرار مي گيرند.

ميرهاشمي در ادامه در خصوص نوع خدمات رساني گفت : مصدومان عوارض گازهاي شيميايي تفاوتي كه با مصدوميت هاي ديگر دارند اين است كه از نوع مفهوم ثابت مصدوميت جانبازي قرار نمي گيرند و آمارهاي ما نيز دچار تغيير و نوسان هستند .

وي افزود : معمولا جانبازان ما از مرحله خفيف به مرحله شديد يا بالعكس مي رسند كه هنر و كار ما اين است كه از تشديد ضايعه آنها جلوگيري كنيم تا به سمت شديد شدن پيش نروند .

ميرهاشمي گفت : از طرفي نوع مجروحيت اين عزيزان به نحوي است كه با عود و تشديد روبروست و اين با ثبات بعضي از مجروحيت جانبازان مثل داشتن تركش يا قطع عضو متفاوت است و هميشه مورد بررسي تحقيقات و پژوهش هاي علمي قرار مي گيرند و هر بار با يك نوع عوارض تشخيصي و باليني و تركيبات دارويي كه براي آنها موثرست، روبرو مي شويم .

وي افزود : مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي با پژوهش در جهت تحقيق براي راه يابي بهينه براي درمان سريع و موثر براي مصدومان و تهيه داروهاي موثر و وسايل و روش هاي تشخيصي براي رسيدن به درمان بهينه آنها همواره در تلاش است .

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور گفت : آموزش مصدومان و آشنايي با نوع مجروحيت و آشنايي خانواده هاي مصدومان در نگهداري مجروحان شيميايي از كارهاي موثر ديگر اين مركز است.

ميرهاشمي گفت : همچنين ايجاد مراكز مجهز در كشور به فاصله هاي نزديك به مصدومان و تربيت متخصصاني كه در بحث مجروحان شيميايي در سه محور ريه ، چشم و پوست تبحر لازم پيدا كرده باشند از اقدامات ديگر اين مركز است .

وي ادامه داد : رسيدگي به امور و درمان مصدومان در استان ها و اعزام آنها به تهران و يا حتي به خارج و همچنين دعوت متخصصان خارجي به كشور براي مداواي مصدومان را مي توان از گام هاي ديگر اين مركز ذكر كرد.

ميرهاشمي در خصوص معاينات مكرر مصدومان گفت : براي پايداري و حفظ سلامت آنها و جلوگيري از تشديد ضايعات ، مصدومان شيميايي توسط پزشكان سراسر كشور مورد ويزيت قرار مي گيرند و آگاهي از آخرين وضع جسماني و درماني آنها و در جريان قرار گرفتن و ايجاد گردهمايي و همايش ها براي معاينات سالانه آنها هم از لحاظ ريوي ؛ چشمي و پوستي و آگاهي از پيشرفت ضايعه و ايجاد پرونده و اقدامات درماني در صورتي كه نياز باشند در سراسر كشور صورت مي گيرد.

وي در پايان گفت : در استان هاي سراسر كشور جانبازان بررسي و معاينه مي شوند و افرادي كه نياز به اقدامات درمان هاي پيشرفته داشته باشند پيگيري و درمان ها در مورد آنها صورت مي گيرد.

مير هاشمي در ادامه با اشاره به تاريخچه استفاده از بمب هاي شيميايي در جهان گفت : در سال 1914 در اوايل جنگ جهاني فرانسوي ها از گاز اشك آور استفاده كردند و در سال 1915 آلمان ها در لهستان عليه روس ها از گاز كلر و در زمان هاي بعدي نيز در سال 1955 در جنگ جهاني دوم ژاپني ها عليه چيني ها از تركيب گاز خردل استفاده كردند.

وي به آسيب رساني مختلف گازهاي شيميايي و انواع آنها اشاره كرد و افزود : تركيبات بعضي از گازهاي شيميايي از نوع كشنده است و مصدوم را بعد از اصابت، دچار مرگ مي كند و يا تركيباتي از نوع آسيب رساننده كه عمدتا تركيباتي از نوع خردل است و آسيب هايي در ريه، چشم و پوست مصدوم ايجاد مي كند .

ميرهاشمي گفت : نوع ديگر ، گازهاي ناتوان كننده است و تركيباتي هستند كه انواع آن ممكن است كه بعد از خروج تركيبات گازي از بدن فرد عوارض آن كمتر شود و يا ممكن است كاملا از بين برود و بيمار بهبود يابد .

وي ادامه داد : عوامل ديگر عوامل ضد گياه و سم هاي مسموم كننده ديگر يا توكسين هاي مسموم كه بيشتر براي سوزاندن و خشكاندن گياهان و از بين بردن مناطق زيستي كه در جنگ ها از آنها براي از بين بردن محل استتار استفاده مي شده است و همچنين گازهاي اعصاب كه روي سيستم عصبي مصدوم تاثير گذار بوده است .

ميرهاشمي گفت : اما سه محور اصلي گازهاي كشنده و ناتوان كننده و آسيب رساننده در واقع جزو محورهاي اصلي صدمه رساننده در اين تركيبات شيميايي هستند.

رئيس مركز رسيدگي به مصدومان شيميايي كشور درباره اهداف استفاده از بمب هاي شيميايي گفت : اهداف يك جنگ شيميايي عمدتا ايجاد رعب و وحشت و محدود نمودن قدرت مانور و سرگرم كردن نيروهاي رزمنده براي حفاظت از خودشان و سپس از بين بردن نيروها بوده است .
 دوشنبه 1 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن