واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نويسنده "مامور بدرقه":شتابزدگي عامل اصلي ضعف مجموعههاي مناسبتي است
اميرعباس پيام نويسنده مجموعه تلويزيوني "مامور بدرقه" به كارگرداني سعيد سلطاني شتابزدگي و عجله حاكم بر توليد مجموعههاي مناسبتي را عامل ضعف اين آثار دانست.
وي درباره روند نگارش فيلمنامه "مامور بدرقه" به خبرنگار مهرگفت: طرح اوليه درباره ماموري بود كه دنبال متهمي ميگردد و از طريق او وارد يك باند خلافكار ميشود. به نظرم اين طرح تكراري بود و قبلا نمونههاي زيادي در سينماي ايران و جهان با اين موضوع ساخته شده است.
اين نويسنده افزود: ترجيح دادم از مايههاي آشنا فاصله بگيرم و بخشهايي تازه به اين قصه اضافه كنم. در گفتگو با اسماعيل عفيفه تهيهكننده درباره قصه فكر كرديم و به ساختار نهايي رسيديم. در حال بازنويسي 10 قسمت اول بوديم كه تصويربرداري آغاز شد و در نگارش فيلمنامه سعي كرديم روي موقعيتهاي تازه فكر و برخي موقعيتها را بر اساس بازي بازيگران تقويت كنيم.
نويسنده مجموعههاي "مثل زندگي" و "صفر درجه" درباره انتخاب بازيگران گفت: با قطعي شدن حضور بهاره رهنما نقش مهشيد پررنگتر شد و در بخشهاي بعد تاثير مهشيد در شكلگيري داستان بيشتر ميشود. حضور بازيگران در شكلگيري شخصيتها نقش داشت. جواد رضويان به نقش فرامرز حس و حال داد و افسانه هم با توجه به جنس بازي فرناز رهنما تغيير كرد.
پيام گفت: محسن تنابنده هم به نقش رنگ و بويي ديگر داد. نوشتن متن همزمان با تصويربرداري اين امكان را به نويسنده ميدهد تا از قابليتهاي بازيگران براي بهتر شدن كار استفاده كند. قصد داشتم در كار از طنز شبانه و متداول تلويزيون فاصله بگيرم، اما با توجه به عادت مخاطب و رويكرد شبكهها انجام كار متفاوت ساده نيست و اغلب ترجيح ميدهند طبق پسند مخاطب پيش بروند.
نويسنده مجموعه "مامور بدرقه " گفت: البته خوشبختانه طنزي كه مطلوب تهيه كنننده و كارگردان مجموعه بود سخيف و مبتذل نبود. ما تلاش نكرديم از هر طريق بيننده را به خنده بيندازيم و به اين فكركرديم كه موقعيتهايي كه خلق مي كنيم تازه و خلاقانه باشد.مسيري كه انتخاب كرديم طنز ميانه بود.طنزي كه شبيه كارهاي ديگر نباشد و مجموعه هاي ديگر را تداعي نكند.
وي افزود: فكر ميكنم تفاوتهاي طنزي كه ما تجربه كرديم ديده شده و اين نشان ميدهد در مسيرمان موفق بودهايم. بازيگرهاي خوبي در "مامور بدرقه" حضور دارند و سعي كردهاند از نقشهاي قبلي فاصله بگيرند. گرجستاني، مهينترابي، رضويان و رهنما در نقشهايشان قابل باور و دوستداشتنياند و ناشناخته بودن چهره تنابنده طراوتي خاص به "مامور بدرقه" داده است.
اين نويسنده درباره در حاشيه بودن شخصيتهاي زن در مجموعه گفت: قصه "مامور بدرقه" مردانه است و در آن جايي براي زنان نيست. در طرح اوليه حضور زنها كمرنگتر از اين بود، اما ما زنها را به بطن قصه آورديم. گرچه نقش افسانه و مهشيد به اندازه مردهاي قصه نيست، اما نميشود گفت آنها در شكلگيري حوادث نقش ندارند.
پيام شتاب حاكم بر مجموعههاي مناسبتي را دليل كاستيهاي آنها دانست و گفت: نميشود انتظار داشت وقتي فرصتي كوتاه براي انجام كار چند ماهه داريم به نتيجه عالي برسيم. همه گروههايي كه تجربه توليد آثار مناسبتي دارند ميدانند نميتوان در زمان محدود مجموعه فاخر توليد كرد. اگر زمان بيشتري براي نوشتن فيلمنامه "مامور بدرقه " داشتيم قطعا به نتايج بهتر ميرسيديم.
وي در پايان درباره محدوديتهاي انتخاب موضوع در رسانه ملي گفت: به سادگي نميشود سراغ هر قصه و موضوعي رفت. اگر در اغلب مجموعهها با قصهها و شخصيتهاي مشابه رو به رو هستيم، به اين دليل است كه نميشود به بعضي موضوعها و مناسبات نزديك شد.
مجموعه تلويزيوني "مامور بدرقه" به كارگرداني سعيد سلطاني و تهيهكنندگي اسماعيل عفيفه با بازي سيروس گرجستاني، مهرانه مهينترابي، جواد رضويان و محسن تنابنده در ماه رمضان از شبكه پنج پخش ميشود.
دوشنبه 1 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]