تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در پاسخ به پرسش از معناى سنّت، بدعت، جماعت و تفرقه فرمودند: به خدا سوگند، سنّت، هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837558872




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجيد معارف:قرآن معرف جايگاه اهل ‌بيت(ع) و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مجيد معارف:قرآن معرف جايگاه اهل ‌بيت(ع) و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند
گروه انديشه: حقيقت قرآن از نظر معاني و معارف نزد اهل‌ بيت(ع) و حقيقت مقام اهل‌ بيت(ع) نزد قرآن است؛ يعني قرآن معرف جايگاه اهل ‌بيت(ع) و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نشست «علي(ع) و قرآن كريم» شب گذشته، 31 شهريورماه، با حضور دكتر «مجيد معارف»، عضو هيأت علمي دانشگاه تهران و به همت پژوهشكده قرآن و عترت(ع) معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد. لازم به ذكر است كه در اين نشست بابك فرزانه و شهريار ضياءآذري، اعضاي هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي نيز حضور داشتند.

معارف در ابتداي اين نشست ابتدا چند جمله‌اي را در مورد شب قدر ايراد كرد و گفت: به نظر من ليلةالقدر قطعه‌اي از زمان است كه از شب نوزدهم ماه مبارك رمضان شروع شده و تا شب بيست و سوم اين ماه ادامه دارد و براساس برخي روايات تا پايان اين ماه مبارك به طول مي‌انجامد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران اظهار كرد: اين قطعه زماني (ليلةالقدر) تنها محصور در شب‌هاي اين ايام نيست، بلكه روزهاي اين ايام نيز قدر است، چنان‌كه امام صادق(ع) فرمودند: «صبح ليلةالقدر همان شب ليلةالقدر است.» البته ساعات موصوف به شب، مخصوصا نزديك به سحر، بهترين بخش اين قطعه زماني است.

عضو انجمن علوم قرآن و حديث ايران در بخش دوم سخنان خود كه در مورد ارتباط امام علي(ع) و قرآن بود، به حديث مشهور و متواتر «ثقلين» اشاره‌اي كرد و ضمن بيان فرازهاي ابتدايي آن تصريح كرد: من مي‌خواهم «ما لن يفترقا» را كه در اين حديث آمده است، توضيح دهم كه به چه معناست. آن‌چه كه من از اين عبارت مي‌فهمم اين است كه حقيقت قرآن از نظر معاني و معارف نزد اهل‌ بيت(ع) و حقيقت مقام اهل‌ بيت(ع) نزد قرآن است؛ يعني قرآن معرف جايگاه اهل‌ بيت(ع) در آياتي بي‌شمار و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند.

وي در ادامه افزود: رتبه‌اي از حقايق قرآني با خواندن قرآن درك مي‌شود، ولي حضرت امير (ع) فرمودند: «باطنه عميق» آن عمق چگونه به دست مي آيد؟ آن عمق از طريق تبيين خود اهل بيت(ع) است. تأويل خود آيات قرآني است. ما مي‌بينيم كه در رواياتي كه از اهل بيت(ع) در مورد آيات وجود دارد، پرده‌هاي برخي از آيات كنار زده شده كه من بعيد مي‌دانم كه تدبرهاي ابتدايي ما توانايي دريافت اين نكته‌هاي قرآني را داشته باشد.

مدير گروه علوم قرآن و حديث دانشكده الهيات دانشگاه تهران اذعان كرد: به نظر من «لن يفترقا» به اين معناست؛ اولا قرآن معرف معارف اهل ‌بيت(ع) است، اگر درست خوانده شود، اگر با متد صحيح خوانده شود؛ مثلا ما شيعيان معتقديم كه امامت اهل‌ بيت(ع) از قرآن به دست مي‌آيد. دانش اهل ‌بيت(ع) از قرآن فهميده و عصمتشان از قرآن به دست مي‌آيد و مقامات اهل ‌بيت(ع) از آيات قرآن به دست مي‌آيد. اما چگونه؟ به شرط آن كه قرآن با متد صحيح مطالعه شود.

معارف در مورد روش خواندن قرآن و مراجعه به آن تصريح كرد: اگر قرار است كه در قرآن كريم بخشي از آيات، آيات تاريخي باشد و راجع به اهل ‌بيت(ع)، آيات تاريخي درباره اهل‌ بيت(ع) را بايد با نگاه تاريخي خواند؛ مثلا آيا مي‌شود ما آيه مباهله را در قرآن ببينيم و بي‌اعتنا باشيم به شأن نزول و رواياتي كه در اين باره هست. مگر در سوره مباركه آل عمران در آيه شريفه «مباهله» نمي‌گويد: «فقل تعالوا ندع ابناءنا و ابناءكم و نساءنا و نساءكم و انفسنا و انفسكم ...»

وي در ادامه افزود: بله، به ظاهر نام حضرت علي(ع) در قرآن نيامده، نام امام حسن(ع) و حضرت فاطمه(س) در قرآن نيست، ولي شما به تفاسير روايي و اثري قرآن مراجعه كنيد و ببينيد ذيل آيه مباهله چه كساني به عنوان ابناءنا؛ يعني پسران رسول‌الله(ص) كه پا به صحرا براي مباهله گذاشتند، غير از حسنين(ع) بودند؟ چه كسي غير از علي‌بن ابي‌طالب(ع)، پيامبر(ص) را ياري كرده و چه كسي غير از حضرت فاطمه(س)، پيامبر(ص) را به عنوان نساءنا همراهي كرده است؟

دكتر معارف دو مقدمه براي روش ياد شده بيان كرد و گفت: اولين مطلب اين است كه ما بپذيريم قرآن كريم در بسياري از جاها به شكلي مجمل نازل شده و بنايش بر تفصيل امور نبوده است. اين زمينه‌ها شامل آيات‌الاحكام، حوادث مربوط به عصر نزول و ... مي‌شود.

نويسنده كتاب «پژوهشي در تاريخ حديث شيعه» در مورد مقدمه دوم گفت: دوم اين‌كه بپذيريم قرآن كريم در زمينه‌هايي كه مجمل است نياز به مبين دارد و اين مبين در درجه اول رسول خدا(ص) است و با استناد به آيه شريفه 44 سوره مباركه نحل كه مي‌فرمايد: «وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ» بپذيريم كه ايشان در ارتباط با آيات قرآن كريم دو كار انجام داده است: يكي اسماع قرآن؛ تلاوت آن و دوم توضيح و تبيين آن است و بعد از ايشان هم طبق حديث ثقلين كه ياد شد، اين كار به عهده اهل‌ بيت(ع) است.

معارف در پايان با بيان اين مسئله كه هر دوي اين‌ها ريشه قرآني دارد، خاطرنشان كرد: برآيند اين مطلب آن است كه قرآن كريم را بايد در پرتو روايات صحيح، تاريخ و سبب نزول مطالعه كرد و نمي‌توان مستقيم و بدون هيچ ابزاري قرآن را مطالعه كرد و اين امر امكان‌پذير نيست.
 دوشنبه 1 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن