تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه گرفتن در گرما، جهاد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804261456




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجيد معارف:قرآن معرف جايگاه اهل ‌بيت(ع) و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مجيد معارف:قرآن معرف جايگاه اهل ‌بيت(ع) و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند
گروه انديشه: حقيقت قرآن از نظر معاني و معارف نزد اهل‌ بيت(ع) و حقيقت مقام اهل‌ بيت(ع) نزد قرآن است؛ يعني قرآن معرف جايگاه اهل ‌بيت(ع) و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، نشست «علي(ع) و قرآن كريم» شب گذشته، 31 شهريورماه، با حضور دكتر «مجيد معارف»، عضو هيأت علمي دانشگاه تهران و به همت پژوهشكده قرآن و عترت(ع) معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد. لازم به ذكر است كه در اين نشست بابك فرزانه و شهريار ضياءآذري، اعضاي هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي نيز حضور داشتند.

معارف در ابتداي اين نشست ابتدا چند جمله‌اي را در مورد شب قدر ايراد كرد و گفت: به نظر من ليلةالقدر قطعه‌اي از زمان است كه از شب نوزدهم ماه مبارك رمضان شروع شده و تا شب بيست و سوم اين ماه ادامه دارد و براساس برخي روايات تا پايان اين ماه مبارك به طول مي‌انجامد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران اظهار كرد: اين قطعه زماني (ليلةالقدر) تنها محصور در شب‌هاي اين ايام نيست، بلكه روزهاي اين ايام نيز قدر است، چنان‌كه امام صادق(ع) فرمودند: «صبح ليلةالقدر همان شب ليلةالقدر است.» البته ساعات موصوف به شب، مخصوصا نزديك به سحر، بهترين بخش اين قطعه زماني است.

عضو انجمن علوم قرآن و حديث ايران در بخش دوم سخنان خود كه در مورد ارتباط امام علي(ع) و قرآن بود، به حديث مشهور و متواتر «ثقلين» اشاره‌اي كرد و ضمن بيان فرازهاي ابتدايي آن تصريح كرد: من مي‌خواهم «ما لن يفترقا» را كه در اين حديث آمده است، توضيح دهم كه به چه معناست. آن‌چه كه من از اين عبارت مي‌فهمم اين است كه حقيقت قرآن از نظر معاني و معارف نزد اهل‌ بيت(ع) و حقيقت مقام اهل‌ بيت(ع) نزد قرآن است؛ يعني قرآن معرف جايگاه اهل‌ بيت(ع) در آياتي بي‌شمار و اهل ‌بيت(ع) معرف حقايق قرآني‌اند.

وي در ادامه افزود: رتبه‌اي از حقايق قرآني با خواندن قرآن درك مي‌شود، ولي حضرت امير (ع) فرمودند: «باطنه عميق» آن عمق چگونه به دست مي آيد؟ آن عمق از طريق تبيين خود اهل بيت(ع) است. تأويل خود آيات قرآني است. ما مي‌بينيم كه در رواياتي كه از اهل بيت(ع) در مورد آيات وجود دارد، پرده‌هاي برخي از آيات كنار زده شده كه من بعيد مي‌دانم كه تدبرهاي ابتدايي ما توانايي دريافت اين نكته‌هاي قرآني را داشته باشد.

مدير گروه علوم قرآن و حديث دانشكده الهيات دانشگاه تهران اذعان كرد: به نظر من «لن يفترقا» به اين معناست؛ اولا قرآن معرف معارف اهل ‌بيت(ع) است، اگر درست خوانده شود، اگر با متد صحيح خوانده شود؛ مثلا ما شيعيان معتقديم كه امامت اهل‌ بيت(ع) از قرآن به دست مي‌آيد. دانش اهل ‌بيت(ع) از قرآن فهميده و عصمتشان از قرآن به دست مي‌آيد و مقامات اهل ‌بيت(ع) از آيات قرآن به دست مي‌آيد. اما چگونه؟ به شرط آن كه قرآن با متد صحيح مطالعه شود.

معارف در مورد روش خواندن قرآن و مراجعه به آن تصريح كرد: اگر قرار است كه در قرآن كريم بخشي از آيات، آيات تاريخي باشد و راجع به اهل ‌بيت(ع)، آيات تاريخي درباره اهل‌ بيت(ع) را بايد با نگاه تاريخي خواند؛ مثلا آيا مي‌شود ما آيه مباهله را در قرآن ببينيم و بي‌اعتنا باشيم به شأن نزول و رواياتي كه در اين باره هست. مگر در سوره مباركه آل عمران در آيه شريفه «مباهله» نمي‌گويد: «فقل تعالوا ندع ابناءنا و ابناءكم و نساءنا و نساءكم و انفسنا و انفسكم ...»

وي در ادامه افزود: بله، به ظاهر نام حضرت علي(ع) در قرآن نيامده، نام امام حسن(ع) و حضرت فاطمه(س) در قرآن نيست، ولي شما به تفاسير روايي و اثري قرآن مراجعه كنيد و ببينيد ذيل آيه مباهله چه كساني به عنوان ابناءنا؛ يعني پسران رسول‌الله(ص) كه پا به صحرا براي مباهله گذاشتند، غير از حسنين(ع) بودند؟ چه كسي غير از علي‌بن ابي‌طالب(ع)، پيامبر(ص) را ياري كرده و چه كسي غير از حضرت فاطمه(س)، پيامبر(ص) را به عنوان نساءنا همراهي كرده است؟

دكتر معارف دو مقدمه براي روش ياد شده بيان كرد و گفت: اولين مطلب اين است كه ما بپذيريم قرآن كريم در بسياري از جاها به شكلي مجمل نازل شده و بنايش بر تفصيل امور نبوده است. اين زمينه‌ها شامل آيات‌الاحكام، حوادث مربوط به عصر نزول و ... مي‌شود.

نويسنده كتاب «پژوهشي در تاريخ حديث شيعه» در مورد مقدمه دوم گفت: دوم اين‌كه بپذيريم قرآن كريم در زمينه‌هايي كه مجمل است نياز به مبين دارد و اين مبين در درجه اول رسول خدا(ص) است و با استناد به آيه شريفه 44 سوره مباركه نحل كه مي‌فرمايد: «وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ» بپذيريم كه ايشان در ارتباط با آيات قرآن كريم دو كار انجام داده است: يكي اسماع قرآن؛ تلاوت آن و دوم توضيح و تبيين آن است و بعد از ايشان هم طبق حديث ثقلين كه ياد شد، اين كار به عهده اهل‌ بيت(ع) است.

معارف در پايان با بيان اين مسئله كه هر دوي اين‌ها ريشه قرآني دارد، خاطرنشان كرد: برآيند اين مطلب آن است كه قرآن كريم را بايد در پرتو روايات صحيح، تاريخ و سبب نزول مطالعه كرد و نمي‌توان مستقيم و بدون هيچ ابزاري قرآن را مطالعه كرد و اين امر امكان‌پذير نيست.
 دوشنبه 1 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن