واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تامين آب سالم، گامي اساسي در تضمين سلامت روستاييان كردستان است
داخلي. اقتصادي. آب. شرب.
بهرهمندي از امكانات اوليه زندگي در هر جامعهاي امروز در اولويت كارهاي دولتمردان قرار دارد و تامين آب سالم در راس اين فهرست كاري مسوولان است.
با شروع دوران سازندگي در كشور،توسعه همه جانبه روستاهاي استان كردستان رخدادي مشهود براي تمام ساكنين اين منطقه شد، به طوري كه امروز بسياري از روستاهاي كردستان در زمينه امكانات رفاهي زندگي تفاوت چنداني با شهرها ندارند.
گسترش امكانات رفاهي مانند آب، برق، تلفن، گاز و جاده دسترسي اساسيترين خدمات نظام جمهوري اسلامي به ساكنين روستا و عاملي موثر در كاهش مهاجرت از روستاها به شهرها بود.
جهاد سازندگي در اوايل انقلاب اسلامي و دوران سازندگي بهمنظور تحقق عدالت در ميان آحاد جامعه به ويژه روستاييان مناطق محروم، تامين آب شرب سالم را براي روستاها بر عهده داشت.
در سال ۱۳۷۴قانون تشكيل شركتهاي آب و فاضلاب روستايي در مجلس تصويب شد و از سال ۷۶مسووليت تامين و توزيع آب روستاييان بر عهده اين شركتها قرار گرفت.
جابه جايي متوالي مسووليت تامين آب شرب روستاييان در بين دستگاهها تا رمان اجراي كامل اين قانون سبب اتلاف هزينه شد،به گونهاي كه اجراي طرحهاي آبرساني و فاضلاب موازي در بسياري از روستاها بدون نظارت دستگاههاي متولي انجام ششد و در سالهاي بعد نيز به علت مشخص نبود متولي اصلي تاسيسات از بين رفتن و يا بلااستفاده ماند.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان كردستان در اين مورد معتقد است، توسعه و گسترش آبرساني به روستاها و كنترل و نظارت بر توزيع آب روستايي استان در چند سال اخير رشد چشمگيري داشته است.
فيروز احمدي به خبرنگار ايرنا گفت: در حال حاضر بيش از ۵۳درصد جمعيت روستاي استان كردستان تحت پوشش خدمات شركت آب و فاضلاب روستايي اين استان هستند كه تمام خدمات آن بر عهده شركت و هزينه پرداختي به حساب شركت است.
وي افزود: ساير روستاهاي استان با نظارت شوراي اسلامي به صورت خود گردان فعال هستند كه مساله سالم بودن آب از سوي شركت آب و فاضلاب روستايي و بهداشت كنترل ميشود.
وي بااشاره به رشد چشمگير آبرساني به روستاهاي كردستان در سه سال اخير افزود:تعداد روستاهاي بهرهمند از آب آشاميدني سالم در سال ۸۴در كردستان ۵۸۳روستا بود كه در سال ۸۵اين آمار به ۶۲۴روستا و در پايان سال ۸۶ روستاهاي بهرهمند از آب آشاميدني سالم به ۶۷۲روستا رسيد.
وي ارايه خدمات بيشتر به روستاييان را اساسيترين اقدام دولت براي اجراي عدالت اجتماعي بيان كرد.
وي با اشاره به ميزان آب توزيع شده به روستاها از سوي شركت آب و فاضلاب روستايي استان در سه سال اخير افزود:اين شركت در سال ۸۴نزديك به ۹ميليون متر مكعب آب بين روستاييان توزيع كرد كه اين ميزان در سال ۸۶به بيش از ۱۲ميليون متر مكعب رسيده است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي كردستان با اشاره به طرحهاي جديد آبرساني به روستاهاي استان در سال جاري افزود: همزمان با هفته دولت، ۱۵ طرح آبرساني به روستاهاي استان با اعتباري افزون بر ۱۸ميليارد و ۳۷ ميليون ريال هزينه به بهرهبرداري رسيد.
مهندس احمدي گفت:با بهرهبرداري از اين طرحها بيش از ۲۴هزار و ۶۵۶روستا از نعمت آب آشاميدني سالم بهرهمند شدند.
به گفته وي براي بهره برداري از اين طرحها نزديك به ۵۰كيلومتر عمليات خط انتقال آب و ۲۷كيلومتر شبكه توزيع در اين روستاها انجام شده است.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب روستايي كردستان، ميزان استحصال آب به اين ۱۵روستا را در روز دو هزار و ۳۵۷متر مكعب اعلام كرد.
احمدي گفت: در حال حاضر در ۵۸۳روستاي كردستان كه شامل ۵۸درصد خانوار روستايي استان ميشود در قالب ۷۴هزار و ۱۱۰مشترك از خدمات آب و فاضلاب روستايي بهره ميگيرند.
وي امر صرفه جويي را در مصرف آب يك نياز ضروري خواند و افزود : فرهنگ درست مصرف كردن منابع موجود علاوه بر كاهش هزينههاي خانوار شرايط رشد و توسعه اقتصادي كشور را نيز مهيا ميكند.
وي تامين آب را يكي از موثرترين عوامل توسعه اقتصادي كشور خواند و صرفه جويي در مصرف اين مايع حيات را وظيفه مسوولان و آحاد جامعه دانست.
وي بااشاره به بروز خشكسالي و بالا بودن هزينههاي تامين آب، ترويج فرهنگ هنر درست مصرف كردن آب را براي آحاد جامعه امري ضروري خواند و بر آن تاكيد كرد.
وي با اشاره به فرهنگ زندگي روستاييان و چگونگي دسترسي اين افراد به منابع اطلاع رساني افزود: مساعدت و همكاري نهضت سوادآموزي و آموزش و پرورش و روحانيون و فعالان دهياريهاي مستقر در روستاهاي استان در ترويج فرهنگ صرفهجويي بين روستاييان موثر هستند.
وي كم آبي در ۱۹۰روستاي اين استان را در سال جاري تهديدي خواند كه راه نجات از اين معضل تنها صرفهجويي است.
وي گفت: كم آبي سال جاري در اين روستاها، تامين آب شرب سالم براي بيش از ۲۰هزار و ۷۹۶خانوار روستايي را با مشكل مواجه كرده است.
وي با اشاره به كاهش ۵۷درصدي دبي آب آشاميدني روستايي استان كردستان در سال جاري افزود:خشكسالي امسال دبي آب و فاضلاب روستايي استان را از ۲۸۸ ليتر در ثانيه به كمتر ۱۲۵ليتر در ثانيه رسانده است.
وي گفت: صرفه جويي در مصرف آب در سال جاري يك امر حياتي و مهم است كه رسانههاي جمعي در آگاهسازي مردم نسبت به اين مهم بايد اقدام اساسي انجام دهند.
شستن حياطهاي بزرگ روستايي، شستن اداوات كشاورزي و تامين آب دام موجود در روستاها با آب شرب در حقيقت اسراف بشمار ميآيد و بايد در جهت رفع اين مشكل فرهنگسازي لازم صورت گيرد.
از جمعيت يك ميليون و ۴۵۰هزار نفري كردستان بيش از ۶۵۰هزار تن در يك هزار و ۱۷۳روستا سكونت دارند. ك/۴
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]