واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به وضعيت حزب كارگر انگليس همزمان با برگزاري كنگره اين حزب
لندن - كنگره سالانه حزب حاكم كارگر انگليس در حالي عصر ديروز در شهر منچستر آغاز به كار كرد كه وضعيت اين حزب و بويژه وضعيت رهبر آن گوردون براون چندان باثبات به نظر نميرسد.
حزب كارگر انگليس در حالي كنگره سالانه خود را آغاز كرد كه اقتصاد اين كشور از مشكلات زيادي رنج ميبرد و دچار وضعيت پيچيده ركود تورمي است .
در حالي كه قيمت كالاها و خدمات ضروري مردم همچون انرژي ، سوخت و مواد غذايي در حال افزايش است ، نرخ بيكاري و كسادي در بخشهاي توليدي بويژه در بخش مسكن و ساخت و ساز، اعتبارات و بازار مالي همچنان در حال تشديد است .
قيمت سهام بويژه سهام بانكها در هفته گذشته و بدنبال ورشكستگي بانك سرمايهگذاري ليمن برادرز آمريكا، در بازار سهام لندن به شدت سقوط كرد و يكي از بزرگترين بانكهاي اين كشور موسوم به بانك اسكاتلند (هاليفاكس ) را در آستانه ورشكستگي قرار داد.
اين حادثه باعث شد دولت انگليس قوانين و مقررات به اصطلاح اقتصاد بازار آزاد را زيرپا بگذارد و با دخالت در بازار و تشويق بانك لويدز تي اس بي به ادغام با بانك اسكاتلند، بانك اخير را حداقل به طور موقت از فروپاشي نجات دهد.
همچنين وضعيت رهبري حزب كارگر انگليس به دليل اختلافات داخلي و درون حزبي چندان مطمئن به نظر نميرسد. هرچند عناصر تاثيرگذار حزب در آستانه برگزاري كنگره سالانه حزب كارگر حمايت قاطع خود را از گوردون براون اعلام كردند ولي حداقل ۱۳تن از نمايندگان مجلس عوام انگليس و وزيران سابق و همچنين تعداد بيشتري از عناصر رده پايين تر بطور علني رهبري حزب را به چالش گرفته و خواستار رايگيري در مورد رهبري حزب هستند.
پيش از آغاز كنگره سالانه حزب يك نظرسنجي انجام شده توسط موسسه موري نشان داد كه حزب كارگر از نظر محبوبيت عمومي نيز وضعيت وخيمي دارد.
به گزارش ايرنا، بر اساس نتايج اين نظرسنجي ، حزب مخالف محافظه كار از ۵۲درصد محبوبيت برخوردار بود در حالي كه حزب حاكم كارگر با ۲۸درصد اختلاف نسبت به رقيب اصلي خود تنها از ۲۴درصد محبوبيت برخوردار ميباشد.
بر اساس نتايج نظرسنجي موسسه موري ، محبوبيت حزب محافظه كار انگليس براي نخستين بار از سال ۱۹۸۸)دوره مارگارت تاچر) از مرز ۵۰درصد عبور كرده است .
اين نظرسنجي همچنين چهار درصد كاهش را در محبوبيت حزب ليبرال دموكرات انگليس نشان ميداد. ليبرال دموكراتها براساس اين نظرسنجي كه طي روزهاي شنبه و يكشنبه گذشته انجام شده از ۱۲درصد محبوبيت برخوردار بودند.
بقيه احزب كوچكتر انگليس نيز مجموعا ۱۲درصد آرا اين نظرسنجي را به خود اختصاص دادند.
پس از آغاز كنگره سالانه حزب و تبليغات زياد تلويزيوني و رسانهاي و كمك گرفتن از افراد مشهوري نظير خانم جي كي رولينگ نويسنده داستانهاي مشهور هري پاتر ظاهرا محبوبيت حزب كارگر و رهبري آن اندكي بهبود يافته ولي همچنان مخالفتها با سياستهاي حزب و رهبر آن قابل توجه است .
روزنامه ساندي تايمز در شماره امروز خود با انتشار نتايج يك نظرسنجي كه از سوي موسسه يوگاو براي اين روزنامه انجام شده است ، نوشت : ۶۰درصد از اعضاي حزب كارگر معتقدند كه گوردون براون در انتخابات عمومي آينده اين حزب را به سوي شكست و ناكامي هدايت خواهد كرد.
اين نظر سنجي نشان ميدهد كه فعالان حزبي اعتقادشان را به رهبري براون از دست دادهاند و اميدي ندارند كه وي بتواند حزب كارگر را به چهارمين پيروزي پياپي و تاريخي خود در انتخابات پارلماني هدايت كند.
انتخابات پارلماني انگليس بايد تا سال ۲۰۱۰برگزار شود.
به نوشته ساندي تايمز حدود ۵۶درصد از شركتكنندگان در نظرسنجي توني بلر نخست وزير سابق انگليس را به گوردون براون نخست وزير فعلي ترجيح داده اند.
به رغم نااميدي اعضاي حزب از رهبري گوردون براون ، اكثر اعضاي حزبي شركتكننده در نظرسنجي (حدود ۵۷درصد) زمان فعلي را براي تغيير رهبري حزب مناسب نميدانند.
ساندي تايمز در ادامه نوشت : وقتي از شركتكنندگان از نظرسنجي خواسته شد كه نام افرادي كه دوست دارند پس از براون رهبري را بدست بگيرند ذكر كنند، حدود ۲۳درصد ديويد ميليبند وزيرخارجه را نام بردند و پس از وي نيز آلن جانسون وزير بهداشت و جك استراو وزير دادگستري در ردههاي بعدي قرار گرفتند.
از سوي ديگر يك نظرسنجي انجام شده توسط موسسه كامرس براي روزنامه اينديپندنت نشان ميدهد كه دخالت گوردون براون براي جلوگيري از تشديد بحران اقتصادي و نجات بانكهاي دچار مشكل شده باعث بهبود وجهه وي شده است اين روزنامه نوشت : نظرسنجي انجام شده همزمان با گشايش كنگره حزب كارگر نشان ميدهد كه محبوبيت حزب كارگر به ۲۷درصد و محبوبيت حزب ليبرال دموكرات به ۲۱درصد افزايش يافته است در حالي كه محبوبيت حزب محافظه كار رقيب اصلي حزب كارگر به ۳۹درصد سقوط كرده است .
براساس نتايج اين نظرسنجي اكثر رايدهندگان (حدود ۶۰درصد) مخالف تغيير رهبر حزب و كنار رفتن گوردون براون از نخست وزيري در شرايط فعلي هستند.
همچنين حدود ۴۷درصد از شركتكنندگان در نظرسنجي مخالف اين نظر هستند كه ديويد ميليبند ميتواند نخست وزيري بهتر از گوردون براون باشد.
به نوشته اينديپندنت حدود ۴۳درصد از شركتكنندگان در نظرسنجي انجام شده توسط موسسه كامرس معتقدند كه حزب محافظه كار هنوز آمادگي لازم را براي بدست گرفتن قدرت ندارد و ۷۱درصد نيز اعتقاد دارند هر زماني كه براون از رهبري حزب كارگر كنار رود بايد بلافاصله انتخابات زودهنگام پارلماني برگزار شود.
به نوشته مطبوعات روز يكشنبه انگليس ، به رغم بهبود نسبي در شرايط رهبري حزب كارگر انگليس ، اين حزب و رهبري آن هنوز در داخل خود با مخالفت هاي جدي مواجه است .
اين روزنامهها هنوز از افرادي نظير ديويد ميليبند و آلن جانسون به عنوان جانشينان احتمالي براون در آينده نه چندان دور نام ميبرند.
براون كه روز ۲۷ژوئن ۲۰۰۷)هفتم تير (۱۳۸۶دولت را از توني بلر تحويل گرفت ، وعده داده بود علاوه بر اصلاح وضعيت حزب كارگر، به اوضاع اقتصادي كشور نيز سروسامان دهد.
نخست وزير انگليس كه حدود ۱۰سال وزير دارايي توني بلر بود و به مرد آهنين اقتصاد انگليس شهرت داشت اين روزها علاوه بر مواجهه با انتقادات شديد سياسي در داخل و خارج حزب ، از نظر اقتصادي نيز بشدت تحت فشار است .
اقتصاد انگليس در يك سال گذشته علاوه بر متاثر شدن از اوضاع نابسامان اقتصادي در آمريكا، با افزايش شديد قيمت سوخت و انرژي و مواد غذايي نيز مواجه بوده و همين امر اعتراضات و اعتصابات صنفي زيادي را در انتقاد از وضعيت سخت اقتصادي در گوشه و كنار اين كشور باعث شده است .
از سوي ديگر حزب كارگر تحت رهبري براون در سال جاري ميلادي تقريبا در همه انتخابات مياندورهاي مجلس ملي و همچنين انتخابات شهرداريها بويژه شهرداري لندن با شكست مواجه شده و نتيجه را به رقيب محافظه كار خود واگذار نموده است .
حضور همزمان نظاميان اين كشور در عراق و افغانستان به تشويق آمريكا و بخصوص افزايش تلفات سربازان انگليسي در افغانستان طي ماههاي اخير، انتقادات از سياست خارجي دولت براون را نيز افزايش داده است .
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]