واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارشي از آئين احياي شبهاي قدر در استان سمنان
داخلي. اجتماعي. مناسبتها. رمضان. قدر
شبهاي قدر ، ميعاد بيداردلان و معراج شب زندهداران است، شبهائي كه فصل اشك نياز و گريستن چون ابر بهار بر استان آفرينش غفار است.
ليالي قدر شبهائي است كه قدر خود را ميشناسيم و تقدير خود را رقم ميزنيم و انتخاب ميكنيم آنچه را براي خويشتن خويش در ادامه حيات وجود دارد.
شبهاي نوزدهم ،بيست و يكم و بيست و سوم و به روايتي شب بيست و هفتم ماه مبارك رمضان ، شب قدر است ، شبهايي سرنوشت ساز كه هر انسان خداجوئي در طول يك سال به انتظار آنها مينشيند.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه سمنان شبهاي قدر را فرصتي گرانبها ميداند و تاكيد دارد: مردم به ويژه جوانان و نوجوانان بايد از اين فرصت كه هر شب آن معادل يك هزار شب است نهايت استفاده را ببرند.
حجتالاسلاموالمسلمين "سيدمحمد شاهچراغي" بهترين مكان براي برگزاري مراسم شب قدر را مساجد دانست و افزود: حضرت علي (ع) در خانه خدا متولد شد و در خانه خدا به شهادت رسيد پس بايد مراسم شب قدر نيز براي كسب فيض بيشتر و اجتماع چشمگيرتر مردم در مساجد برگزار شود.
وي افزود: شب قدر نبايد با صحبت و مسايل حاشيهاي بگذرد بلكه بايد همراه با نماز، دعا، مناجات و طلب مغفرت و توبه باشد.
ليالي قدر در نقاط مختلف كشور از جمله استان سمنان داراي آداب و رسوم ويژهاي است كه توسط مردم اين مناطق براي هر چه باشكوهتر برگزار شدن آن بكار گرفته ميشود.
در استان سمنان طي سالهاي اخير ليالي قدر با حضور اقشار مختلف مردم در مساجد ، تكايا و برخي منازل با شكوه فراوان و معنويتي خاص برگزار ميشود.
آنچه در سالهاي اخير در اين شبهاي پر فضيلت، جلوه بيشتري دارد حضور و مشاركت گسترده جوانان و نوجوانان در آيين احياي اين شبها است.
در سمنان شبهاي قدر شبهاي بيداري مومنين است بطوريكه تا سحر ميتوان زنان و مردان مومن را در مساجد و تكاياي مختلف در حال راز و نياز با خدا ديد.
در برخي از مساجد سمنان كه حالت مركزي دارند مانند مساجد جامع، امام، امامزاده يحيي "گلزار شهدا"،مسجد عابدينيه مراسم احيا با حضور بسيار وسيع مردم برگزار ميشود.
در اين مجالس پس از انجام مقابله قرآن ،آئين شب قدر با خواندن دعاي جوشن كبير آغاز ميشود.
برخي از مجالس تنها بهخواندن اين دعا و بر سر قرار دادن قرآنكريممراسم را به انتها ميبرند و در برخي ديگر از مساجد پس از خواندن دعاي جوشن كبير دعاهاي ديگري از جمله جوشن صغير و مجير را تلاوت ميكنند و تا سحر بيدار ميمانند.
در ليالي قدر و هنگامي كه مومنين و مومنات قرآن كريم را برسر ميگذارند چراغهاي مسجد خاموش شده و راز و نيازهاي شبانه و خواندن مصيبت حال و هواي خاصي بر فضاي مسجد ايجاد ميكند كه بهترين فرصت براي طلب استغفار از خداي سبحان است.
اوج مراسم احياي شبهاي قدر در شب بيست و يكم ماه مبارك رمضان شب شهادت مولاي متقيان حضرت علي (ع) است كه مردم سمنان به عزاداري و سوگواري در غم شهادت آن امام همام به شب زندهداري و احيا ميپردازند.
در اين شبها دادن نذورات توسط مومنان نيز انجام ميشود كه شامل توزيع خرما، زولبيا و باميه، شير كاكائو، شيريني و يا ميوه است.
برخي ديگر از افراد پس از اتمام مراسم احياء ،اقدام به توزيع غذا در ظروف يكبار مصرف بين شركتكنندگان در مراسم ميكنند.
شماري از مومنين نيز براي بهرهگيري از اين شبهاي معنوي اقدام به عزيمت به مساجد مختلف ميكنند تا در مكانهاي مختلف از فيوضات اين شبهاي عزيز بهرهمند شوند.
در ديگر نقاط استان سمنان نيز چنين مراسمي برگزار ميشود كه داراي شرايط و آداب خاص اين مناطق است.ك۴
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]