واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: " آلوارس " جاذبه اي سحرانگيز در دامنه كوه سبلان
منطقه آلوارس در دامنه جنوبي كوه 4811 متري سبلان به لحاظ چشم اندازهاي كم نظير ، هواي دلپذير در تابستان و پيست اسكي از نقاط سياحتي و تفريحي پرجاذبه استان اردبيل است كه سالانه جمع كثيري از گردشگران به اين مكان سفر مي كنند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، جاده اي به طول 24 كيلومتر و عرض 18 متر از شهر سياحتي سرعين كه به لحاظ داشتن آب هاي گرم و سرد معدني متعدد در دنيا بي- نظير است، مشتاقان آلوارس را به سوي اين منطقه هدايت مي كند.
جاده اي كه از همان ابتدا پيچ و خم هاي تند و فرود و فرازهاي آن در كنار دره هاي عميق هيجان خاصي در دل رانندگان و سرنشينان خودروها ايجاد مي كند و نظاره جوي هاي آب، درختان، مراتع، كشتزارها و صخره هاي رنگارنگ از بلنداي اين جاده در ته دره ها شگفتي انسان ها راازقدرت آفريدگار يكتا بر مي انگيزد.
شيب ها و سينه كش هاي اين جاده با گذشت از روستاي آلوارس تندتر مي شود و در انتهاي جاده و نزديكي هاي پيست اسكي به اوج مي رسد.
منطقه گردشگري آلوارس جاذبه اي براي تمام فصول سال است و از كوهنوردي در تابستان گرفته تا امكان انجام ورزش هاي برفي در زمستان ويژگي مهم اين مكان سياحتي است.
كارشناسان مي گويند: پيست اسكي آلوارس به لحاظ داشتن پوشش برف طي شش ماه از سال و امكانات تفريحي جنبي از جمله نزديك بودن به آبگرم هاي سرعين در دنيا كم نظير است.
پيست اسكي آلوارس با امكانات تله سي يژ در دامنه برف گرفته كوه 4811 متري سبلان مكان تفريحي ديگري است كه علاقه مندان را به سوي خود جذب مي كند.
تله سيژ به طول 1250 متر، اقامت گاه ها و هتل آپارتمان هاي مجهز در شهر سرعين، آب هاي گرم سرعين و ذخاير برف و آب در حريم پيست از جمله امكانات جنبي اين منطقه هستند.
منطقه آلوارس به لحاظ داشتن ذخاير برف در طول دست كم شش ماه از سال رتبه نخست كشور را دارد و اين منطقه به همراه امكانات تفريحي و ورزشي كه در آن ايجاد شده نقش به سزايي در توسعه ورزش هاي زمستاني، جذب گردشگران خارجي ، ايجاد اشتغال و پركردن اوقات فراغت جوانان و در يك كلام تكميل موقعيت ويژه گردشگري در شهر سرعين دارد.
آلوارس بهترين نقطه گردشگري محسوب مي شود و داراي باغهاي بسيار سرسبز و چشمه هاي خروشان با آب هاي زلال و پرخاصيت مي باشد.
منطقه نمونه گردشگري آلوارس داراي سه فاز است كه در فاز اول آن امكانات تله سيژ، سالن پذيرايي، پيست موتورسواري ، پارك بازي كودكان ، سرسره روي چمن و بازي هاي بادي نصب شده است.
در فازهاي بعدي تله كابين تابستاني، توسعه تله سيژ، احداث هتل ها و خريد ماشين آلات و تجهيزات برفروبي پيش بيني شده است.
براي اجراي فازهاي دوم و سوم اين پيست 60 ميليارد ريال هزينه پيش بيني شده است.
اما آلوارس با اين همه زيبايي مشكلاتي هم دارد كه نبود جاده مناسب ، اقامتگاه و بعضي از امكانات تفريحي جنبي از جمله آن هاست.
چون اغلب افرادي كه با خودرو عازم منطقه آلوارس مي شوند از افراد غريب و با جاده نا آشنا مي باشند به خيال اينكه اينجا هم همانند بعضي از گردنه هاي معمولي كشور است موارد ايمني را رعايت نمي كنند و دچار حادثه مي شوند.
تردد دراين جاده نياز به مهارت هاي خاص رانندگي دارد و به گفته كارشناسان پليس راه گذر خودروهاي سنگين و نيمه سنگين شامل وانت بار، كاميون و ميني- بوس از اين مسير بسيار خطرناك است.
در شرايط جوي معمولي خودروهاي سبك و بدون كمك با مشكل به اين منطقه مي روند و بايد از ماشين هاي شاسي بلند و كمك دار استفاده كرد و در زمستان به هنگام ريزش سنگين برف و كولاك امكان تردد به منطقه وجود ندارد.
علايم راهنمايي و رانندگي و نيز گاردريل در بخش اعظمي از اين جاده وجود ندارد و پيچهاي آن غير استاندارد با درصد شيب بسيار بالاست.
سرپرست پليس راه انتظامي استان اردبيل مي گويد: حجم ترافيك درجاده سرعين به آلوارس به ويژه در فصول گرم سال نياز به ايجاد امنيت ترافيكي زيادي دارد و با كمال تاسف اين محور از آن ها بي بهره است.
سرهنگ دوم سهراب حيدريان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين جاده دربعضي از نقاط داراي پيچها و پرتگاه هاي بسيار خطرناك و عميق است كه بدون گاردريل و حفاظ مي باشند.
به گفته ي او، اين پيچها با قوس مركزي زياد و سرازيري و سربالايي با شيب بيش از حد معمول و محوري بدون شانه خاكي مناسب و فاقد هرگونه علايم هشدار دهنده و اخباري مي باشد.
وي با اشاره به اينكه در چند ماه گذشته به دليل وقوع چند فقره تصادف رانندگي تعدادي از سرنشينان خودروها دراين محور جان خود رااز دست داده اند از رانندگان خواست هنگام گذر از اين محور بطور حتم موارد ايمني را رعايت كنند.
او تردد با سرعت مجاز و سرعت مطمئنه، خودداري از هرگونه سبقت ، رعايت فاصله طولي خودرو مقابل، بازبيني سامانه ترمز و ديگر موارد فني خودرو ، پرهيز از زدن ترمزهاي پي در پي كه سبب تمام شدن لنت ها و در نتيجه نگرفتن ترمز مي شود و خودداري از قطع خطوط وسط جاده در سر پيچها را از موارد مهم براي افزايش ايمني تردد در جاده آلوارس ذكر كرد.
سرهنگ حيدريان افزود: ارگان هاي ذيربط بايد نسبت به نصب علايم هشداردهنده در اين جاده و رفع نواقص فني آن اقدام كنند.
سرپرست معاونت سرمايه گذاري، امور فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل مي گويد: آلوارس به لحاظ ويژگي هاي كم نظير خود همانند شهر سياحتي سرعين به عنوان منطقه نمونه گردشگري شناخته شده است.
عليرضا دباغ عبداللهي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: داشتن قابليت طبيعي و يا تاريخي از جمله شرايط لازم براي شناخته شدن يك منطقه به عنوان منطقه نمونه گردشگري هستند و آلوارس داراي قابليت طبيعي است.
او گفت: منطقه آلوارس داراي آب و هواي منحصر به فرد براي انجام ورزش هاي زمستاني و تفرج تابستاني ، داشتن پيست اسكي ، نزديكي به شهر سياحتي سرعين و بعضي ديگر از جاذبه هاي طبيعي است.
او مي گويد: حدود 20 هكتار زمين از سوي دولت به بخش خصوصي به شركت آلوارس مهرگان به عنوان سرمايه گذار در منطقه آلوارس واگذار شده است.
وي گفت: نبايد به موضوع منطقه نمونه گردشگري آلوارس به شكل بخشي نگاه شود و چون براساس قوانين مصوب هيات دولت تامين زيرساخت هاي مناطق گردشگري بر عهده دولت است ارگان هاي ذيربط موظف به تامين آب ، برق ، گاز ، تلفن و راه اينگونه مناطق هستند.
وي افزود: البته بايد اين را هم در نظر گرفت كه نبود اعتبار اضافي سبب مي شود كه بعضي از ارگان هاي ذيربط از ارايه خدمات و ايجاد امكانات به مناطق گردشگري از جمله آلوارس خودداري كنند.
او گفت: در آلوارس چند دكه آلونك مانند كه منظره نازيبايي به منطقه داده بودند و اقدام به فروختن مواد خوراكي و تنقلات غير بهداشتي براي گردشگران مي كردند، جمع آوري شدند.
مدير كل راه و ترابري در زمينه راه منطقه گردشگري آلوارس مي گويد : هر گونه اقدام در زمينه راه اين منطقه خارج از وظايف اين اداره كل است.
سيد كمال الدين ميرجعفريان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : اگر خدماتي نيز از قبيل برفروبي و نظاير آن در اين محور ارايه مي شود بطور صرف به منظور همكاري و كمك به مردم است.
مسوول اجرايي شركت ورزش هاي زمستاني آلوارس گفت: امسال مبالغ زيادي از بابت بسته ماندن راه اين منطقه توسط پليس راه متضرر شده ايم.
بهنام بحري افزود: به لحاظ واژگوني يك دستگاه ميني بوس براثر بي احتياطي راننده آن پليس راه استان اردبيل اقدام به جلوگيري از تردد وسايل نقليه در اين محور كرد و ما به لغو سفر ده ها تور خارجي و داخلي كه از مدت ها قبل براي سفر به آلوارس ثبت نامه كرده بودند، وادار شديم.
وي تصريح كرد : درآمد عمده شركت ما به واسطه سفر همين تورها هستند كه در قالب گروه هاي 50 نفره تا صد نفره با اتوبوس به منطقه مي آيند.
او گفت: پليس راه خواستار تعيين متولي براي راه ارتباطي كه سرعين را به آلوارس متصل مي كند، شده است و در اين ميان اداره كل راه و ترابري از پذيرفتن مسووليت آن خودداري مي كند و استانداري اردبيل هم مي گويد كه جاده عمومي است.
وي افزود: شركت ما از روي دلسوزي اقدام به نصب تعدادي از علايم راهنمايي و رانندگي و هشدار در نقاط خطر خيز اين جاده كرده است كه با تاسف اين كار سبب شده كه اغلب مسوولان بگويند كه متولي جاده هم اين شركت است و بايد نسبت به رفع نواقص آن اقدام نمايد.
به گفته ي بحري، تاكنون براي ايجاد بعضي ازامكانات در اين منطقه گردشگري 50 ميليارد ريال هزينه شده است و براي تكميل آن به 400 ميليارد ريال ديگر نياز مي باشد.
وي اظهارداشت: تاكنون حتي يك ريال تسهيلات بانكي به ما به عنوان سرمايه گذار بخش خصوصي در اين منطقه تعلق نگرفته است و براي راه اندازي ورزش هاي زمستاني از جمله اسكي روي برف در آلوارس به سامان دهي پيست اسكي نياز است.
وي مشكل اصلي منطقه نمونه گردشگري آلوارس را نبود راه مناسب به ويژه در مواقع بارندگي و برف و سرما ذكر كرد و افزود: درصورت وجود راه مناسب ساير مشكلات نيز بر طرف و چه در فصل سرما و چه در فصل گرما مشكل تردد نخواهيم داشت.
بحري گفت: به غير از مواردي از وجود ناهماهنگي بين بعضي از مسوولان ارگان هاي ذيربط اغلب مسوولان استان اردبيل دلسوز هستند و من از آنان به ويژه استاندار و معاون عمراني كه هنگام تجهيز اين منطقه گردشگري هر هفته يكبار با تحمل سختي هاي فراوان و باوجود داشتن مشغله هاي زياد از پيشرفت فعاليت ها در منطقه بازديد مي كردند، تقدير مي كنم.
او گفت: اعلام مي دارم كه مشوق من براي ماندن در اين منطقه باوجود مشكلات و ضرر و زيان هاي فراوان همين افراد هستند.
ك/4 592/618/587 شماره 070 ساعت 10:30 تمام
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 618]