تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860842460




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درجستجوي حرفي از جنس زمان درباره حال و آينده سينماي دفاع مقدس


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: درجستجوي حرفي از جنس زمان درباره حال و آينده سينماي دفاع مقدس
آرش فهيم
آيا سينماي دفاع مقدس زنده مي ماند؟ اين سئوال، دغدغه اي است كه بيش از 10 سال بخشي از دل مشغولي هنرمندان متعهد و دوستداران هنر اصيل بوده است و هنوز هم ادامه دارد. چه، حركت سينماي ايران در يك دهه اخير به نحوي بوده است كه هر آينه، احتمال مرگ اين ژانر مي رفته است. در اين سه سال اخير هم اگرچه به واسطه برخي حمايت ها و تلاش ها، بر تعداد فيلم هاي دفاع مقدس حاضر در جشنواره ها و پرده سينماها افزوده شده است، اما همچنان سينماي دفاع مقدس، يكي از ضعيف ترين و مظلوم ترين جريان هاي سينمايي ايران محسوب مي شود. بسياري از اهالي سينماي دفاع مقدس، ديگر در اين حوزه فعال نيستند. غالب كارهايي هم كه مي شود، يا قادر به اداي حق مطلب نيستند، يا تكرار مكرراتند. گوياتر از همه اين كه، جشنواره اي به نام سينماي دفاع مقدس، تعطيل شده است. آخرين دوره آن هم كه بيش از دو سال از برگزاري اش مي گذرد، از حد جشنواره اي در شأن نام دفاع مقدس پايين تر بود.
تجربه 30 ساله انقلاب اسلامي در عرصه فرهنگ و هنر، مويد آن است كه پويايي سينماي ما، بستگي كاملي به حال و روز سينماي دفاع مقدس دارد. هر زمان كه اين گونه در شرايط بالندگي بوده، سينماي ايران رو به جلو حركت كرده و هر موقع كه به ركود رسيده، تمام ارگان هاي بدنه سينماي ما ضعف كرده اند. حتي از نظر جذب مخاطب هم، اكثر فيلم هاي پرمخاطب ايراني، جنگي و دفاع مقدس هستند.
سينماي امروز ايران نيز، بيش از هر زمان به ژانر دفاع مقدس نيازمند است. اين گزاره از آن جهت قابل تاييد است كه اين هنر- صنعت در حال حاضر، هدفي به نام ملي شدن دارد؛ تلاش براي دست يابي به مطلوب هايي چون سينماي فاخر، سينماي ملي، سينماي معناگرا و... در چند سال اخير در ميان گفتارها و سخنراني هاي مديران فرهنگي و سينمايي كشورمان بسيار شنيده شده است. اصلي ترين بستر و جرياني كه به محقق شدن اين آرزوها كمك مي كند، تقويت شكل اصيل سينماي دفاع مقدس است. به عبارتي اين گونه سينمايي، قلب تپنده سينماي ماست كه هرچه بهتر كار كند، خون سينما بهتر حركت مي كند و اندام هاي آن با سرعت بيشتري رشد و تكامل مي يابند.
با توجه به اين كه سينماي دفاع مقدس، داراي خاصيت فراژانري يا كلان ژانري است، تنها قالبي است كه قابليت پوشش تمام نيازهاي سينماي كشورمان را داراست. اما چون سينما و جامعه داراي رابطه متقابلي هستند؛ يعني هم سينما بر جامعه تاثير مي گذارد و هم جامعه بر سينما، همان طور كه سينما به توجه جامعه نياز دارد تا زنده بماند، جامعه نيز محتاج اين است كه سينما به نيازها و ضرورياتش عنايت داشته باشد. سينماي دفاع مقدس زماني مي تواند پوياتر باشد كه به نيازهاي روز جامعه، گفتمان هاي جاري درآن و ابتلائات اجتماعي و سياسي روز واكنش نشان دهد.
محبوب ترين وپرطرفدارترين فيلم دفاع مقدس «آژانس شيشه اي»است. فيلمي كه در زمان خودش با انتقادات و واكنش هاي منفي نيز روبرو گرديد. اما با گذشت زمان ارزش آن بيشتر شد و طرفدارانش گسترش بيشتري يافتند. تا حدي كه عده اي ده ها بار آن را تماشا كرده اند و هر بار نيز براي قهرمانش - حاج كاظم- گريسته اند. مي توان اين اثر را الگوترين فيلم براي سينماي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس و به طور كلي جمهوري اسلامي ايران دانست. فيلمي كه با داشتن دغدغه آرمان هاو مباني انقلاب و نظام، به نقد صريح مسئولين مي پردازد. در همان حال كه معترض است، اما دلخوشي بدخواهان كشور را نيز فراهم نمي كند. از همه مهم تر، علي رغم اين كه در مكان شهري و در زمان پس از جنگ روايت مي شود، اما يك فيلم كامل دفاع مقدس محسوب مي شود. چون اساساً دفاع مقدس، محسور در يك زمان و مكان خاص نيست. تا زماني كه جريان مهاجم باطل وجود داشته باشد، دفاع مقدس نيز ادامه خواهد داشت. بنابراين سينماي دفاع مقدس نيز، محدود به آن هشت سال نمي شود.
«آژانس شيشه اي» داراي دو ويژگي مهم است كه موجب ماندگاري آن شده در زمان توليد و نمايش حرفي تازه داشت و به مسائل روز و مبتلا به جامعه مي پرداخت. پس براي پيشرفت سينماي دفاع مقدس، بايد اين ويژگي ها بيش از پيش به آن تزريق شود. يعني بايد حرفي تازه و از جنس زمان داشته باشد.
اتفاقاً امروز در شرايط اجتماعي خاصي هستيم كه سينماي دفاع مقدس مي تواند هم موضوعات بسيار بكر و خوبي را صيد كند و هم با چاشني قراردادن ارزش ها و فرهنگ نابي كه از آن بهره گرفته است، اثر مثبت بگذارد. جامعه ايران از يك طرف با چالش ها و مسائل گوناگون اجتماعي و فرهنگي روبروست، از طرف ديگر با گفتمان صلح و عدالت به تقابل با اين مسايل، چه در داخل و چه در خارج مشغول است. سينماي ايران نيز مي تواند با تقويت و توجه بيشتر به ژانر دفاع مقدس، نقش تاريخي و اجتماعي مؤثرتري را در اين زمينه ايفا كند.
در پايان ذكر اين نكته خالي از لطف نيست كه سينماي دفاع مقدس، سينماي جنگ و نمايش پررنگ سلاح ها و كشت و كشتار نيست. بلكه سينماي ستايش انسان كامل و ژانر صلح طلبي و عدالت خواهي است. سينماي دفاع مقدس بايد به ترسيم اين شعر زيبا و نغز مرحوم قيصر امين پور بپردازد:
شهيدي كه برخاك مي خفت
سرانگشت در خون خود مي زد و مي نوشت
دو سه حرف بر سنگ:
«به اميد پيروزي واقعي
نه در جنگ،
كه بر جنگ!»
 يکشنبه 31 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن