واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: بررسي تخلفات آخرين تكاپوي شوراياريها - امير گودرزي
پس از ماهها تاخير، انتخابات شوراياريها در تمامي محلههاي تهران برگزار شد كه دليل اصلي اين تاخير فشارهاي دولت براي برپا نشدن اين انتخابات بود. تاخير، تنها ثمره مخالفت فرمانداري تهران با تشكيل سومين دوره شوراياريها نبود بلكه اين رويه دولت نهم باعث شد مسوولان ستاد شوراياريها چنان درگير حل و فصل اختلاف با فرمانداري شوند كه برخي مسائل از چشمشان پنهان بماند، مسائلي كه به كدر شدن نتيجه انتخابات در چند محله تهران منجر شد.چندين ماه از به پايان رسيدن زمان فعاليت قانوني شوراياريها گذشته بود و هيچ تحركي از سوي شوراي شهر براي تشكيل سومين دوره اين نهاد مردمي صورت نميگرفت.
شوراياران كه پس از سالها تلاش اصليترين گلايهشان به بازي گرفته نشدن بود با ادامه چنين روندي، انگيزهشان رنگ پريده شد و رسيدگي داوطلبانه و جذب مشاركتهاي مردمي كه با ريتم مناسبي ادامه داشت از ضرب افتاد. البته اين اتفاق از ديد نمايندگان تهرانيها در شوراي شهر پنهان نماند و احمد مسجدجامعي، رئيس كميسيون فرهنگي كه رياست ستاد شوارياريها را هم برعهد دارد براي تشكيل سومين دوره شوارياريها دست به كار شد. در اين راستا اگر حمايتهاي مهدي چمران، رئيس شورا و ديگر اعضا نبود هرگز تلاشهاي مسجدجامعي به نتيجه نميرسيد. او سوم شهريورماه سال جاري در يك نشست خبري اعلام كرد ثبتنام داوطلبان براي شركت در انتخابات شوراياريها آغاز شده است. صحبتهايي كه در اين نشست خبري مطرح شد هياهوي بزرگي را در محلههاي تهران به راه انداخت. در محلههايي كه ارتباط چهره به چهره ميان اهالي وجود داشت شور و حال بيشتري در انتخابات احساس ميشد.
اولين روز ثبتنام اتفاق خوبي افتاد كه نشان از به ثمر رسيدن فعاليت چندين ساله شوراي شهر براي ايجاد جايگاه شوراياريها داشت. اولين كساني كه براي ثبتنام پا به ستادهاي محله گذاشتند همان شوراياران گذشته بودند. اين موضوع نشان ميداد با وجود گلايههاي شوراياران، انتقادات آنها و هزار و يك مشكل ديگر پيش رويشان، در دو سال گذشته احساس كردهاند در جايگاه معتمد اهالي مفيد بوده و نقش ايفا كردهاند. آنها آمده بودند بار ديگر در انتخابات شركت كنند تا كارهاي نيمهتمام محله خود را به اتمام رسانده يا دردسرهاي كهنه محل زندگيشان را براي هميشه درمان كنند. هرچند اين موضوع ممكن است ناديده گرفته شود، بهترين اتفاقي بود كه در حواشي انتخابات شوراياريها رخ داد.
ثبتنام شوراياريها در حالي انجام شد كه فرمانداري به شدت در برابر برگزاري اين انتخابات موضع مخالف داشت. شدت اين مخالفتها را ميتوان از صحبتهاي مسجدجامعي در نشست خبري سوم شهريورماه احساس كرد. او از به كار بردن كلمه انتخابات خودداري ميكرد و به جاي آن از كلمات و عباراتي مانند ، ، و استفاده ميكرد. اين اتفاق نهتنها در صحبتهاي مسجدجامعي روي داد بلكه در پارچهنوشتهها و تابلوهاي تبليغاتي و اطلاعرساني، ردي از كلمه به چشم نميخورد. اين موضوع نوعي نگراني را ايجاد كرد كه نكند فرمانداري از برگزاري انتخابات جلوگيري كند و اين نگراني با حرف حسن بيادي، نايبرئيس شوراي شهر، شدت بيشتري گرفت:
در حالي كه ستاد شوراياريها براي فروكش كردن اين التهاب به تكاپو افتاده بود، اهالي محلههاي تهران بهويژه محلههايي كه ارتباط عميقتري ميان همسايهها وجود دارد با نصب پوستر و تشكيل ائتلاف حال و هواي انتخاباتي به پايتخت بخشيدند. انتخابات اين دوره شوراياريها دو تفاوت اساسي با دورههاي قبل داشت و حضور زنان و جوانان و نخبگان را ميشد در ميان نامزدها احساس كرد. طبق آمارها، يكپنجم نامزدها زنان بودند و اين موضوع نشان از پررنگ شدن نقش زنان در امور اجتماعي دارد. وقتي برخي با سياستهاي مختلف سعي در به حاشيه راندن زنان از انجام فعاليتهاي اجتماعي دارند آنها ميكوشيدهاند با حضور در شوراياريها تواناييهاي خود را اثبات كنند. زنان معتقدند حضور بيشتر آنها در خانه و محله، مجال بيشتري براي شناسايي و پيگيري مشكلات محلي فراهم ميكند و اين ادعا در دوران قبلي فعاليت شوراياريها كاملا به اثبات رسيد. گذشته از زنان، جوانان و نخبگان نيز در اين دوره حضور قابلتوجهي داشتند؛ هرچند برخي اقشار سنتي با حضور زنان و جوانان كه ممكن بود در نهايت به انتخاب آنها به عنوان معتمد محله منجر شود به شدت مخالفت كردند. انتخابات شوراياريها سرانجام 22 شهريورماه در بيشتر مناطق تهران انجام شد و با وجود ماه رمضان و عدم همكاري صدا و سيما استقبال خوبي صورت گرفت. مسجدجامعي انتقاد خود از صدا و سيما را در نطق پيش از دستورش در جلسه علني شورا مطرح كرد و بار ديگر اين رفتار رسانه ملي را در نشست خبري 24 شهريورماه به رخ مسوولان صدا و سيما كشاند. او از رسانههاي نوشتاري تشكر كرد و گفت:
اتفاق ديگري كه انتخابات سومين دوره شوراياريها را با تمامي انتخاباتهاي برگزارشده در كشور متفاوت ميكرد، نبود پليس پاي صندوقهاي راي بود. مسجدجامعي در اين مورد گفت:
قرار بود در تمامي محلههاي تهران يك روز انتخابات برگزار شود اما در دقيقه 90 و با فشارهاي فرمانداري تهران اين انتخابات دوپاره شد و 5 روز پس از برپايي اولين انتخابات، اهالي مناطق 22، 9، 11، 14 و 19 براي انتخاب معتمدان محله خود پاي صندوقها رفتند.
انتخابات شوراياريها به سرانجام رسيد ولي درگيري مسوولان ستاد شوراياريها با فرمانداري باعث شد آنها از برخي مسائل غافل بمانند و اين غفلت تبعاتي را در نتايج انتخابات به دنبال داشت. در برخي مناطق تخلفاتي صورت گرفت و در چند محله شدت تخلفات به حدي بود كه نامزدهاي شكستخورده را براي اعمال شكايت به شوراي شهر كشاند. بايد توجه داشت برخي بيتوجهيها بستر اين تخلفات را فراهم كرد؛ به عنوان مثال در يكي از محلههاي تهران يكي از اعضاي هيات نظارت بر انتخابات برادر يكي از نامزدها بود.
اصولا اهالي هر محله بايد در محله خود به نامزدهاي شوراياري راي ميدادند ولي اين اتفاق هم نيفتاد و شوراي شهر براي جلوگيري از اين موضوع ساز و كاري نينديشيده بود.
احمد مسجدجامعي در آخرين نشست خبري خود در پاسخ به اين ابهام گفت:
به هر ترتيب در كمتر از دو هفته آينده نتايج نهايي انتخابات شوراياريها اعلام خواهد شد. تا اين تاريخ بررسي دقيق شكايتها ميتواند كاستيها و نقايص موجود را تا حدود زيادي پوشش دهد و اگر اين كار به درستي صورت نگيرد، بدون ترديد زحمات شبانهروزي و بيوقفه شوراي شهر و مسوولان ستاد شوراياريها به هدر خواهد رفت.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 31 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]