واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سيفي آزاد در گفتگو با مهر:"مثل هيچكس" تصويرگر باورها و فرهنگ ايراني است
ناظر كيفي مجموعه تلويزيوني "مثل هيچكس" فضاي سنتي تازهترين ساخته عبدالحسن برزيده را انعكاسي از باورها و فرهنگ ايراني دانست.
رحمان سيفي آزاد درباره روند نگارش فيلمنامه "مثل هيچكس" به خبرنگار مهر گفت: نوشتن فيلمنامه مجموعه از يكسال پيش و پس از تصويب طرح در شبكه شروع شد. اين بخش با نظر گروه و تعامل بين نويسنده و شبكه همراه بود و در آن طرح پختهتر و كاملتر شد.
وي در ادامه افزود: از ابتدا قرار نبود مجموعه "مثل هيچكس" در ماه رمضان پخش شود، اما وقتي متن آماده شد با توجه به مفاهيم و مضامين موجود در آن احساس كرديم اين مجموعه ميتواند انتخابي خوبي براي ماه رمضان باشد. برزيده هم در مراحل پاياني نگارش متن به گروه اضافه شد و در نوشتن فيلمنامه همراه گروه بود.
مدير گروه ادب و هنر شبكه چهار گفت: آنچه "مثل هيچكس" ترويج ميدهد موضوعي ازلي ابدي است. طمع، حسد و كينهتوزي بين افراد جامعه هميشه وجود داشته و بر روابط انساني تاثير ميگذارد. ما اين موضوع را با قصهاي خانوادگي ايراني تركيب كرديم و مجموعه نمايشدهنده روابط و مناسبات جامعه ايراني است كه كمرنگ شده، اما همه آرزوي چنين روابطي را دارند.
سيفي آزاد درباره تغيير نام مجموعه از "داداشي" به "مثل هيچكس" گفت: احساس كرديم نام "داداشي" كمي بار منفي دارد و ممكن است تحكم و برتريجويي اين شخصيت را به مخاطب نشان دهد و اين براي مخاطب دافعه ايجاد ميكند. "مثل هيچكس" هم اشاره به اين شخصيت است و هم به طور مستقيم به ويژگيهاي اخلاقي او تاكيد نميكند.
وي با اشاره به مجموعه تلويزيوني "ميوه ممنوعه" كه رمضان گذشته از شبكه دو پخش شد گفت: گرچه اين مجموعه حركتي تازه در مجموعهسازي مناسبتي بود و با استقبال مواجه شد، اما ما در گروه فيلم و سريال شبكه دو دنبال تكرار موفقيتهايمان نيستيم. از همان ابتداي سال ميدانستيم نميخواهيم "ميوه ممنوعه" را تكرار كنيم.
ناظر كيفي "مثل هيچكس" افزود: "ميوه ممنوعه" و "مثل هيچكس" در راستاي اهداف شبكه توليد شدهاند. ترويج فرهنگ ايراني اسلامي و ترغيب مخاطب براي پيوند دوباره با اين مظاهر از مسائلي است كه اين دو مجموعه در فضاي معنوي ماه رمضان تبليغ ميكنند. دوست داشتيم "مثل هيچكس" حسي نوستالژيك نسبت به روابط سنتي خانوادههاي ايراني را در مخاطب زنده كند.
سيفي آزاد گفت: ما دنبال رقابت با شبكههاي ديگر نيستيم و به اين فكر ميكنيم كه هر سال تجربهاي تازهتر داشته باشيم و يك قدم به جلو برداريم. در اين سالها مجوعههاي مناسبتي در مسيري رو به رشد حركت كردهاند و در همه شبكهها اين ميل به پيشرفت و توجه به مضامين جذاب و تازه وجود دارد.
اين نويسنده با رد شباهت مجموعه "مثل هيچكس" با "پدرسالار" گفت: در "پدرسالار" با شخصيتي رو به رو بوديم كه تحكم دارد و اجازه اظهار نظر و تصميمگيري به اطرافيان نميدهد. اما محمدعلي (حسين ياري) اينطور نيست. او با علاقه خانواده را سرپرستي ميكند و اجازه ميدهد هر كس براي خودش تصميم بگيرد. اين جنس روابط را در "پدرسالار" نميديديم.
وي افزود: در برخي مناطق تهران هنوز خانوادههايي مثل خانواده داداشي زندگي ميكنند و در شهرستانها اين سبك زندگي ديده ميشود. به همين دليل گمان نميكنم فضاي مجموعه غيرواقعي باشد. در قصه تقابل خير و شر را داريم و در اين خانواده كه همه چيز با احترام و حسن نيت همراه است، عناصر سودجو و فرصتطلب امنيت و آرامش خانواده را قرباني طمع خود ميكنند.
نويسنده مجموعههاي "روزهاي اعتراض" و "گناه اصلي" با اشاره به انتقادهايي كه به برخي مجموعههاي ماه رمضان امسال شده گفت: اين مجموعهها معضلها و بحرانهاي اجتماعي را مطرح ميكنند. يكي از وظايف رسانهها اين است كه مشكلهاي جامعه را به تصوير بكشند. بايد مخاطب و نهادهاي مختلف سعه صدر داشته باشند و اجازه بدهند اين مسائل منعكس شود.
سيفي آزاد در پايان گفت: ما سعي كرديم در "مثل هيچكس" اصولي را رعايت كنيم و با مسائلي كه جامعه نسبت به آن حساس است شوخي نكنيم. اما اين را بايد پذيرفت كه فضاي "مثل هيچكس" با مجموعههاي طنز قابل مقايسه نيست و شائبههايي كه براي اين مجموعهها پيش ميآيد بيشتر است.
مجموعه تلويزيوني "مثل هيچكس" به نويسندگي علياكبر محلوجيان با بازي حسين ياري، آتنه فقيه نصيري، پرويز پورحسيني، پروانه معصومي، رامين راستاد و... در ماه رمضان از شبكه دو پخش ميشود.
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 969]