تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):رسول اكرم صلى الله عليه و آله گروهى را كه كشت و كار نمى كردند، ديدند و فرمودند: شم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1839850414




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ادامه معرفي غير رسمي كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري‌ زمينه‌هاي حضور انتخاباتي حسن روحاني‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: ادامه معرفي غير رسمي كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري‌ زمينه‌هاي حضور انتخاباتي حسن روحاني‌
جام جم آنلاين: زماني كه از رسانه‌ها شنيده شد حسن روحاني دبير اسبق شوراي عالي امنيت ملي انتقادات تندي را نسبت به عملكرد دولت مطرح كرده است ، كمتر كسي به موضوع مي‌انديشيد كه اين انتقادات تنها جنبه نقد صرف داشته باشد اما پس از آن كه موضوع حضور وي در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري از سوي برخي از اصلاح‌طلبان مطرح شد ، اين انتقادات به طور آشكار رنگ و بوي سياسي به خود گرفت و تصوراتي كه وجود داشت را به يقين مبدل كرد.


روحاني انتقادات تند خود درباره عملكرد دولت نهم را در حالي مطرح كرد كه مدت‌ها بود در سكوت به سر مي‌برد و اظهارنظر مشخصي درباره مسائل كشور نداشت و به اين سبب نيز مي‌توان گفت احتمالا سخنان وي مقدمه‌اي براي اقدامات بعدي بوده است.

روحاني در اظهارات كم سابقه خود راجع به دستاوردهاي دولت نهم در 3 سال گذشته گفت: دولت نهم در 3 سال گذشته نتوانست بخوبي از فرصت‌هاي طلايي كه براي نظام و كشور در شرايط خاصي ايجاد شده بود استفاده‌ كند.

روحاني اين اظهارات را در جمع اعضاي حزب اعتدال و توسعه كه به طور سنتي از طرفداران او بوده و به مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس آن نزديك است، عنوان كرد.

روحاني با طرح اين سوال كه آيا در اين 3 سال از فرصت‌هاي مناسب پيش آمده براي كشور استفاده درستي كرديم يا نه، گفت: در 3 سال گذشته فرصت‌هايي براي نظام ايجاد شد كه تقريبا بي‌سابقه يا كم‌سابقه بود. در 3 سال گذشته قيمت نفت به مرزي رسيد كه شايد برخي حتي تصور ‌آن را نيز نمي‌كردند.

روحاني با يادآوري اين‌كه در سال 83 در يك مصاحبه مطبوعاتي در جمع خبرنگاران و سفراي كشورهاي غربي در ايران، رسيدن قيمت نفت به 100 دلار را پيش‌بيني و اعلام كرده بود، خاطرنشان كرد: در آن زمان ديپلمات‌هاي خارجي از اين موضوع اظهار تعجب كردند و آن را باور نداشتند.

با اين حال نفت با قيمت بيش از 130 دلار نيز فروخته شد. آيا اين فرصت براي ما استثنايي نبود؟ درآمد عظيم نفت براي ايران استثنايي نبود؟ اين درآمد به چه مصرفي رسيد و به كجا رفت؟

هنوز چند روز از اين اظهارات نگذشته بود كه مهدي كروبي دبيركل حزب اعتماد ملي كه حزبش وي را براي نامزدي در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري به صورتي زودهنگام معرفي كرده است، در سخناني اعلام كرد قرار است حسن روحاني نيز در انتخابات رياست جمهوري به عنوان نامزد حضور يابد كه خبر كروبي واكنش‌هاي متفاوتي را در محافل سياسي و رسانه‌اي به همراه داشت.

رسول منتجب‌نيا، قائم مقام حزب اعتماد ملي امكان حمايت حزب خود از كانديداتوري حسن روحاني را رد كرد و گفت كه حزب اعتماد ملي كانديداي حزبي خود را معرفي كرده است.

وي در عين حال حضور حسن روحاني در انتخابات را محتمل دانست و گفت: با توجه به اين فضا، هر امكاني وجود دارد و در هر حال اين حق شهروندي همه افراد است كه خود را به عنوان نامزد انتخابات به مردم عرضه كنند.

منتجب‌نيا اين را هم گفت كه درست است همه مي‌توانند نامزد انتخابات شوند اما مهم ميزان راي‌آوري افراد است و بايد افراد آمادگي خود را بر اين اساس اعلام كنند.

قائم مقام حزب اعتماد ملي بار ديگر تاكيد كرد كانديداي قطعي حزب همان است كه در شوراي مركزي تعيين شده و كسي جز مهدي كروبي را انتخاب نخواهيم كرد.

مهدي كروبي، دبير كل حزب اعتماد ملي نيز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي در خصوص احتمال حضور حسن روحاني در انتخابات رياست جمهوري گفت: ظاهرا قرار است آقاي روحاني كانديداي رياست جمهوري شود كه اين امر خوبي است زيرا در مشاركت گسترده‌تر مردم تاثير خواهد گذاشت.

گذشته از اين‌كه تعدد نامزدهاي انتخابات مي‌تواند حضور گسترده‌تر مردم در صحنه انتخابات را به همراه داشته باشد و مردم از سلايق و تفكرات مختلف در بين نامزدهاي انتخاباتي، فرد مورد نظر خود را مي‌يابند اما اين تعدد براي احزاب و گروه‌هاي سياسي چندان مطلوب نيست.

در صورت حضور نامزدهاي متعدد از هر جريان فكري در انتخابات قطعا آراي مردم بين نامزدهاي متعدد تقسيم شده و اين احتمال وجود دارد كه نامزد اصلي جريان سياسي نتواند راي مناسبي را براي تكيه زدن بر اريكه پست رياست جمهوري كسب كند.

تلاش همه جريان‌ها و گروه‌هاي سياسي فعال در عرصه انتخابات اين است كه بتوانند با تجميع نيروهاي خود در انتخابات با اجماعي كه به وجود مي‌آورند نامزدي واحد را براي عرضه در انتخابات رياست جمهوري معرفي كنند كه البته در اين راه با مشكلات فراواني نيز از درون جناح خود مواجه هستند.

گر چه تاكنون از سوي حسن روحاني در رد يا تاييد ادعاي مهدي كروبي سخني به ميان نيامده است، اما به نظر مي‌رسد وي حداقل در حال بررسي فضاي سياسي كشور در آستانه انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري براي حضور احتمالي در اين عرصه باشد.

در تاييد اين مدعا، ذكر اين نكته به نقل از يك منبع آگاه ضروري به نظر مي‌رسد كه حسن روحاني اگرچه با تعدادي از مسوولان نظام از جمله آيت‌الله هاشمي رفسنجاني و حجت الاسلام والمسلمين ناطق نوري مشورت كرده، اما هنوز در حال بررسي و رايزني در اين باره است.

اين منبع مطلع كه نخواست نامش فاش شود، تاكيد كرد: در عين حال روحاني نظر قطعي خود را درباره حضور در انتخابات بزودي اعلام نخواهد كرد؛ زيرا شرايط به گونه‌اي است كه نياز به بررسي و مشورت با بزرگان نظام را ايجاب مي‌كند.

اين منبع مطلع اظهار كرد: بتازگي نيز در مراسم افطاري كه با حضور نزديك به 100 نماينده صورت گرفت، اغلب دوستان به صورت جدي خواستار حضور جدي روحاني در عرصه انتخابات رياست جمهوري شدند.

علي عسگري، مشاور حسن روحاني در مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز پا را از اين فراتر گذاشته و تصميم روحاني درباره حضور در انتخابات رياست جمهوري را منوط به اخذ نظر رهبر معظم انقلاب كرد.

او با اشاره به رايزني‌‌هاي وي براي حضور در عرصه كانديداتوري در انتخابات آينده، گفت: با توجه به اين كه وي نماينده رهبر معظم انقلاب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، براي حضور در اين عرصه از معظم له كسب تكليف خواهد كرد.

علي عسگري همچنين با طرح اين خبر كه برخي از نيروهاي اصولگرا و اصلاح طلب معتدل از حسن روحاني براي حضور در انتخابات دعوت كرده‌اند، تاكيد كرد: آقاي روحاني در حال بررسي و ارزيابي شرايط است.

گذشته از اين‌گونه اظهارنظرها، هر شخصيت سياسي براي حضور در ميداني به مهمي انتخابات رياست جمهوري، قطعا نياز به بررسي‌هاي عميق منطبق با واقعيت‌هاي موجود دارد و در صورتي كه پيش از هر اقدامي توجه به چنين بررسي‌هايي نداشته باشد هرگونه اقدام مي‌تواند عواقب ناگواري براي آينده سياسي او به همراه داشته باشد كه آثار آن سال‌ها گريبانگيرش خواهد شد.

در بين عوامل مختلفي كه مي‌تواند براي يك فرد به عنوان حجتي براي حضورش در انتخابات آن هم در وسعت و اهميت انتخابات رياست جمهوري باشد، مقبوليت و ميزان راي آوري است.

در دوره نهم انتخابات رياست جمهوري شاهد اين بوديم كه مردم رفتار خاصي از خود بروز دادند و علي‌رغم تصورات درباره پيروز اين ميدان رقابت نتيجه‌اي كه حاصل شد غيرقابل پيش‌بيني و دور از انتظار بود.

گرچه علي عسگري مشاور روحاني معتقد است كه وي به عنوان يك رئيس‌جمهور واجد شرايط، متعادل و كارآمد در عرصه‌‌هاي داخلي و بين‌المللي است اما قطعا وي نيز اين اصل مهم را از ذهن خود دور نمي‌دارد كه همه اين تاثيرات داخلي و خارجي بايد همراه با مقبوليت مردمي و توان راي آوري باشد در غير اين صورت همان سرنوشت در انتظارش خواهد بود كه هاشمي رفسنجاني با همه توانايي‌ها و وجهه‌اي كه در عرصه داخلي و خارجي داشت، با آن مواجه شد.

از سويي به عقيده صاحب‌نظران سياسي اجماع گروه‌هاي‌ اصلاح طلب و اصولگرا بر حسن روحاني با توجه به اين‌كه هر يك از اين دو جريان نامزدهاي مشخصي را تبليغ مي‌كنند دور از واقعيت به نظر مي‌رسد.

جريان اصلاح‌طلب كه در شرايط فعلي سيدمحمد خاتمي را در صدر برنامه‌هاي خود براي معرفي به عنوان نامزد انتخابات دوره دهم دارد، به طور قطع از اين جهت كار خود را روي وي آغاز كرده كه خاتمي چهره‌اي سرشناس در بين افكار عمومي است و احتمال راي آوري وي نيز وجود دارد و قطعا در اين بين حسن روحاني را بر خاتمي ترجيح نخواهد داد.

از طرفي با توجه به تفاوت ديدگاه‌هاي موجود بين حسن روحاني و جريان‌هاي اصولگرا بعيد است كه وي به عنوان يكي از گزينه‌هاي جريان اصولگرا در انتخابات دوره دهم رياست جمهوري مطرح شود.

از نظرات گروه‌هاي مختلف اين‌گونه بر مي‌آيد كه تشكل‌هاي سياسي تنها در حد استقبال، موافق حضور روحاني در عرصه انتخابات هستند و تاكنون تشكلي حمايت خود را از كانديداتوري روحاني اعلام نكرده است.

ياسر هاشمي رفسنجاني، فرزند كوچك رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام از جمله كساني است كه اعلام كرده حسن روحاني تصميم دارد در عرصه انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري حضور يابد اما در مقابل، عمويش محمد هاشمي در گفتگو با خبرنگار جام‌جم بدون تاييد يا تكذيب حضور وي در انتخابات تنها به اين سخن بسنده كرد كه اگر رقابت ملموس وجود داشته باشد قطعا مردم انگيزه بيشتري براي حضور در انتخابات خواهند داشت.

اين‌كه مردم ببينند همه نامزدها از يك طيف و جريان سياسي هستند، انگيزه خود را از دست داده و مي‌گويند به هرحال يكي از اين افراد قرار است انتخاب شود.

محمد هاشمي تاكيد كرد اگر هدف پرشور شدن فضاي انتخابات و جلب مشاركت حداكثري مردم است، به هر ميزان رقابت بيشتر باشد و افراد با تفكرات و سلايق مختلف اعلام آمادگي كنند، اين هدف بيشتر دست يافتني خواهد بود.

وي در عين حال در پاسخ به اين سوال كه امكان دارد جريان اصلاح‌طلب با چند نامزد در انتخابات حضور يابد و احتمال اين‌كه حسن روحاني يكي از نامزدهاي جريان اصلاح‌طلب باشد، گفت: اين موضوع بستگي به تفكر جناح‌ها و سياست‌هاي انتخاباتي آنان دارد.

هاشمي تاكيد كرد: اگر هدف يك جريان پيروزي در انتخابات و رسيدن به قدرت باشد قطعا با يك نامزد واحد به اين هدف دست خواهند يافت؛ زيرا هيچ جرياني در انتخابات به دنبال آن نيست كه آراي خود را تقسيم شده ببيند.

در هر حال حسن روحاني كه اكنون رياست مركز مطالعات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام را نيز به عهده دارد، در تلاش است تا شناخت دقيقي نسبت به فضاي سياسي موجود براي حضور در انتخابات به دست آورد و خود را براي ورود به اين عرصه آماده مي‌كند.

ديدار اخير وي با 100 تن از نمايندگان مجلس را نيز مي‌توان در راستاي ارزيابي وي از فضاي موجود ذكر كرد.

روحاني در اين ديدار با بيان اين كه با حفظ اصول و ارزش‌ها مي‌توان هزينه‌ها را براي دستيابي به اهداف ملي كاهش داد، چرا كه همه اين هزينه‌ها از جيب مردم پرداخت مي‌شود، گفت: اشكالات و اختلافاتي كه در كشور گاهي مشاهده مي‌كنيم، گاهي اختلاف نظر و گاهي اختلاف سليقه است، اما برخي اوقات واقعا اختلاف در راهبرد و استراتژي محسوب مي‌شود.

اظهارات اخير روحاني نشان مي‌دهد وي فعاليت‌هاي خود را با دست گذاشتن روي نقاط ضعف دولت نهم كه برخي از آنان قابل كتمان نيست، آغاز كرده است اما براي اين‌كه بتوان نظري قطعي درباره احتمال حضور وي در انتخابات داد در شرايط فعلي چنين اظهارنظري دشوار است و بايد منتظر بود تا فضاي انتخاباتي بيش از اين شفاف شود و افراد به طور رسمي حضور خود در انتخابات را اعلام كنند.

داريوش غفاري‌
 شنبه 30 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن