واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ديپلماسي قفقازي پايان يافتمتكي در نيويورك
وزير امور خارجه براي شركت در شصت و سومين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل عصر پنجشنبه به وقت محلي وارد نيويورك شد.
به گزارش ايسنا، منوچهر متكي، وزير امور خارجه پنجشنبه براي حضور در اجلاس سالانه مجمع عمومي سازمان ملل در راس هياتي راهي ايالات متحده آمريكا مقر سازمان ملل شد.
شصت و سومين مجمع عمومي سازمان ملل دوم مهر آغاز به كار ميكند.
محمود احمدينژاد، رييسجمهور در نخستين روز اجلاس سخنراني خواهد كرد.
متكي در اين سفر علاوه بر شركت در اجلاس سالانه مجمع عمومي، ديدارهاي متعددي را با همتايان خود از كشورهاي مختلف خواهد داشت. همچنين وزير امور خارجه كشورمان در حاشيه اجلاس در نشست گروه 77، اجلاس وزيران امور خارجه سازمان كنفرانس اسلامي، نشست وزيران امور خارجه گروه كشورهاي پانزده كه ايران رياست اين نشست را بر عهده دارد و نيز نشست وزيران امور خارجه كشورهاي عضو اكو شركت ميكند.
متكي اما پيش از سفر به نيويورك عصر چهارشنبه در چارچوب رايزنيهاي ايران براي حل مشكل قفقاز، وارد تفليس، پايتخت گرجستان شد. متكي در ديدار با رييسجمهور گرجستان، وي را در جريان رايزنيهاي ايران با كشورهاي روسيه، ارمنستان، آذربايجان و آلمان قرار داد. وي در ديدار با ميخائيل ساكاشويلي، رييسجمهور گرجستان درباره رخدادهاي منطقه قفقاز و چگونگي برقراري دوباره صلح و ثبات در اين منطقه بحث و تبادل نظر كرد و با اشاره به حوادث اخير و بروز تلفات انساني گفت: وقوع حوادث تلخ اخير و تلفات انساني موجب تاثر است. او با تبيين ديپلماسي اخير ايران در مساله قفقاز و تحولات اخير در اين منطقه تصريح كرد: ايران با طرفهاي حاضر و موثر در منطقه درباره چگونگي رسيدن به راهحلهاي مناسب براي برونرفت از شرايط فعلي و شناسايي راهكارهاي مناسب در جهت امنيت و ثبات در اين منطقه رايزنيهاي مثبتي را به انجام رسانده است.
بر اساس اين گزارش، همچنين رييسجمهور گرجستان نيز در اين ديدار با اشاره به جايگاه ايران در منطقه اظهار كرد: ايران از جايگاه بزرگ و ويژهاي در منطقه برخوردار است و تفليس براي تامين مناسبات خود با ايران احترام خاصي قائل است. وي ادامه داد: رايزنيهاي متوالي بين تفليس ـ تهران براي پيشبرد مناسبات دوجانبه حائز اهميت است. او ابراز اميدواري كرد كه رايزنيهاي منطقهاي و تحرك ايران بتواند زمينه امنيت و ثبات در قفقاز را ايجاد كند. رييسجمهور گرجستان كه كشورش در حدود چند هفته شاهد درگيريهاي نظامي با روسيه بود، افزود: هر قدرت منطقهاي كه بتواند وضع فعلي را به شرايط عادي بازگرداند؛ گرجستان آمادگي دارد در چارچوب منطقهاي با آن قدرت همكاري لازم را به عمل آورد. متكي همچنين پس از ديدار با رييسجمهور گرجستان با همتاي گرجي خود در محل وزارت امور خارجه اين كشور ديدار و گفتوگو كرد.
وي در ديدار با همتاي گرجي خود اظهار كرد: سفر به تفليس حلقه تكميلي ديپلماسي ايران در قفقاز در مرحله اول اين اقدام بود كه با شناساييهاي زمينههاي مشترك در اين اقدام ميتوان به برقراري امنيت و ثبات منطقه كمك قابل توجهي كرد.
متكي در ديدار با تكشه لاشويلي، وزير امور خارجه گرجستان با بيان اين كه مديريت بحران جاري از طريق ديپلماسي منطقهاي و قفقازي ميتواند به امنيت و ثبات براي مردم منطقه بينجامد، گفت: ما براي تحقق اراده رييسانجمهور دو كشور آمادگي داريم تا مناسبات دو طرف را با ظرفيتهاي جديد مورد بررسي قرار دهيم. وي گفت: كمك به بحران جاري و مديريت آن از طريق رايزنيهاي ديپلماتيك منطقهاي ميتواند به منافع مردم منطقه كمك كند. متكي اعلام آمادگي كرد كه كميسيون مشترك دو كشور فعال شود. او همچنين سفر يك روزه به تفليس را حلقه پاياني ديپلماسي ايران كه در يكي دو هفته اخير در موضوع قفقاز فعال شده است دانست و گفت: رايزنيهاي چند جانبه با كشورهاي منطقه (روسيه، آذربايجان، ارمنستان، گرجستان و آلمان) موثر بوده است و كمك كرد زمينههاي مشترك كه به برقراري امنيت و ثبات در منطقه كمك ميكند، شناسايي شود. وزير امور خارجه در پايان سفر خود به تفليس در جمع خبرنگاران گفت: كار ايران ميانجيگري نيست، اما طرح ايدههايي ميتواند براي اين كه بحران منطقه قفقاز مسير برونرفت خود را پيدا كند، كمك كننده باشد.
متكي در پاسخ به اين سوال كه آيا ايران مايل است نقش ميانجي را بين تفليس و مسكو ايفا كند، گفت: همه جوانب اين بحران از سوي ايران در دست بررسي است. او گفت: اگر به نظر و موضع خاصي برسيم در ابعاد كلي و جزئي آن را اعلام ميكنيم. اعلام نكردن موضع در هر زمينهاي معنايش اين است كه موضعي در اين زمينه هنوز اتخاذ نشده است. وزير امور خارجه گفت: كار ما ميانجيگيري نيست، اما طرح ايدههايي ميتواند به برونرفت از بحران فعلي كمك كند.
متكي هدف از رايزنيهاي اخير ايران را آسيبشناسي بحران حاكم بر منطقه قفقاز دانست و افزود: قفقاز منطقه مهم و حساسي است؛ هرگونه وقوع بحران در يك منطقه جغرافيايي بر تمام منطقه حاشيه خود تاثير ميگذارد.
شنبه 30 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]