واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رئيس جمهور در نشست مطبوعاتي پيش از سفر به نيويورك؛دولت يك شاهي از حقوق ملت را ضايع نخواهد كرد
رئيسجمهور در دومين نشست مطبوعاتي خود در سال 87 عصر پنجشنبه هفته گذشته به پرسشهاي خبرنگاران داخلي و خارجي پاسخ گفت.
به گزارش ايسنا، احمدينژاد گفت: يكي از كارها براي جهشهاي بزرگ اقتصادي، طرح اصلاح ساختارها و فراهمكردن زمينه براي اجراي اصل سياستهاي 44 و تحقق چشمانداز به عنوان يك نقطه ارزشمند در مسير كمال ملت ايران در دستور كار دولت است و خوشبختانه با همراهي بينظير مردم اين طرح در مسير اجرا قراردارد.
رئيسجمهور افزود: با فراخوان دولت حدود 63 ميليون نفر براي اين طرح ثبتنام كردند و اطلاعات مورد نياز دولت را در اختيار قرار دادند و 7 ميليون نفر هم به درخواست دولت از ثبتنام خودداري كردند؛ كساني كه تصور ميكردند نياز به حمايت اجتماعي دولت ندارند براي ياري دولت از ثبتنام خودداري كردند و از آن 63 ميليون نفر هم بعضيها فقط براي تكميل پايگاه اطلاعاتي دولت و زمينهسازي برنامهريزيهاي بهتر اقتصادي مشاركت كردهاند.
وي درباره فروكش كردن التهاب در بازار مسكن و برنامههاي دولت در اين زمينه، همچنين كاهش قيمتها در ساير بخشها گفت: ساخت مسكن با رشد خوبي مواجه است و سال گذشته نسبت به سال قبل 80 درصد رشد داشته، امسال نيز 25 درصد نسبت به گذشته با رشد مواجه بودهايم و بايد بگويم در بخش مسكن كارهاي بيشتري در حال اجراست كه از اول آذر ماه اعلام ميشود و با سوداگري در بخش مسكن مبارزه خواهيم كرد. وي افزود: در رابطه با هزينههاي دولت نيز موفق شديم ريشهعامل تورم ناشي از هزينهدولت را با كنترل و مديريت هزينهها بخشكانيم.
وي درباره قرارداد كرسنت نيز گفت: اين ماجرا هم دستمايهحمله به دولت شده است. اين قرارداد قبل از اين دولت منعقد شده بود و وقتي من سر كار آمدم دستور توقف آن را دادم؛ كما اينكه دستور توقف برخي قراردادهاي ديگر را هم دادم. وي افزود: اين اطمينان را ميدهم كه اين دولت يك شاهي هم از حقوق ملت را ضايع نخواهد كرد و بسياري از حملات به اين دولت به خاطر اين مسئله است.
احمدينژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار رويترز كه پرسيد بعد از انتشار گزارش اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي كشورهاي آمريكا، فرانسه و انگليس خواستار اعمال تحريمهاي بيشتر بر ايران شدند، با توجه به اين كه مقامات ايران از جمله نمايندگان مجلس بارها تكرار كرده بودند كه در صورت اعمال قطعنامه بيشتر عليه ايران،در روابط خود با آژانس و با كشورهايي كه قطعنامه جديد را تائيد ميكنند، تجديد نظر خواهند كرد، اگر شوراي امنيت قطعنامه ديگري عليه ايران تصويب كند اقدام عملي ايران چه خواهد بود؟ گفت: مشاهده كرديم كه در گزارش اخير البرادعي هم حق به طور كامل به ملت ايران داده شد و ايشان به صراحت نوشتند ما قادر به راستيآزمايي صلحآميز بودن پروندههستهاي ايران هستيم و هيچ انحرافي مشاهده نكردهايم.
رئيسجمهور افزود: البته در گزارش البرادعي جملاتي وجود دارد مبني بر اين كه ايران دربارهادعاهاي آمريكا پاسخ نداده است و اين حرف درستي است و اصلا آژانس انرژي هستهاي حق ندارد اين سوالات را رسيدگي كند؛ چرا كه مقررات آژانس اجازه نميدهد كه هر دولتي عليه عضوي از آژانس ادعايي كرد، اين موضوع در دستور كار قرار گيرد.
در ادامهخبرنگاري درباره سخنان اخير مشايي سوال كرد كه احمدينژاد در پاسخ به اين سوال اظهار كرد: موضع ما در برابر رژيم صهيونيستي موضع كاملا روشني است. ايران اين رژيم را هيچگاه به رسميت نشناخته و نخواهد شناخت.
وي با اشاره به سخنان اخير مشايي اظهار كرد: حرف آقاي مشايي حرف دولت است و حرف روشن است. ملت ما با ملتها و با مردم مشكلي ندارد. البته ما براي رژيم صهيونيستي نه دولت قائليم و نه ملت. ما اصولا آنها را به رسميت نميشناسيم. ما ملتي به نام اسرائيل را به رسميت نميشناسيم. ما دولتي به نام اسرائيل را به رسميت نميشناسيم؛ اما با مردمي كه با دروغ و فريب آنجا آورده و سپر بلا شدهاند مثل همين مزدوراني كه در ارتش آمريكا هستند، ما دلمان براي اينها هم ميسوزد. گرچه در موضع دفاع، از خودمان دفاع خواهيم كرد و ملت فلسطين از خودش دفاع خواهد كرد؛ ولي ما حساب اينها را با صهيونيستها و شبكه صهيونيسم جهاني جدا ميدانيم.
وي اظهار كرد: ضمن احترام به همهكساني كه در ماجراي اخيري كه به وجود آمد اظهارنظر كردند، اما ميخواهم اينجا اظهار كنم كه آقاي مشايي مظلوم واقع شد.
احمدينژاد پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه بهطور صريح بگوئيد موضع دولت درباره تخريب مراجع تقليد و توهين به آنها چيست و پاسخ شما در رابطه با درخواست مراجع براي بركناري مشايي چه خواهد بود؟ خاطرنشان كرد: تخريبها را قبول نداريم و معتقدم ارتباطي به دولت ندارد. مراجع محترمند و جايگاه خود را دارند و ما به مراجع احترام كامل ميگذاريم . ما نهايت احترام را براي مراجع قائل هستيم، اما تصميمگيري در عرصهسياست كشور تابع مقررات موجود است و اجراي مقررات به معناي توهين به كسي نخواهد بود.وي افزود: توصيهها نميتوانند در تصميمگيريها دخالت كنند، ضمن اين كه نظرات را محترم ميدانيم تصميمات دولت مستقل از اظهارنظرهاي افراد گرفته ميشود، حتي اگر افراد محترم و عزيز باشند.
وي در پاسخ به سوالي درباره موضوع طرح تحول اقتصادي و اينكه اين طرح از سوي مخالفان با دو موضع متناقض روبهروست، گفت:درست است. ما در برابر اظهارنظرهاي متناقض از سوي افراد واحد قرار گرفتهايم .وي افزود: اگر سال اول دولت اين طرح را اعلام ميكرديم ميگفتند كارشناسي نيست و حالا كه در سالهاي آخر مطرح شده است ميگويند شتابزده يا انتخاباتي است. بايد بگويم اگر اجراي اين طرح سياسي است يعني اينكه هر كار مثبتي در كشور سياسي است و نبايد در كشور كار سياسي كرد، يعني اينكه نبايد در كشور كار مثبت كرد و هيچ دولتي نبايد كار كند.
وي درباره اينكه اجراي دقيق طرح به چه زماني موكول ميشود، گفت: در تلاش هستيم از نيمه دوم سال طرح را اجرايي كنيم و بايد بگويم نظام مالياتي از اول مهر عملياتي ميشود. نظام توزيع كالا شروع شده و نظام بانكي از نيمهدوم سال آغاز خواهد شد. ما همه تلاش خود را ميكنيم در نيمهدوم سال طرح هدفمندسازي يارانهها با قدرت انجام شود. رئيسجمهور در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه سرمايههاي مالي بسياري در اختيار ايرانيان خارج از كشور است و شما از سه سال پيش همواره بر جذب سرمايهگذاريهاي ايرانيان خارج از كشور به جاي اينكه اين سرمايهگذاريها در كشورهاي حاشيه خليج فارس انجام شود، تاكيد داشتهايد، چقدر موفق بودهايد و آيا توانستهايد تسهيلاتي را براي جذب اين سرمايه فراهم كنيد يا خير؟ گفت: در حال حاضر رشد ورود سرمايه به كشور ما بسيار خوب است و يك بار من اين آمار را دادهام.
وي افزود: در سال83 ، 4 / 2 ميليارد دلار براي ورود سرمايه و سرمايهگذاري در كشور مجوز گرفتند كه اين غير از سرمايهگذاريهايي است كه در نفت و توافقنامههاي دولتي انجام ميشود. در سال 85 نيز مجوز ورود سرمايه و سرمايهگذاري به كشور به بيش از 10ميليارد دلار افزايش يافت كه همين رشد را در سال86 هم شاهد بوديم؛ به اين معنا كه در شش ماهه اول سال 86، 10ميليارد و به همين نسبت و امسال هم به همين صورت بوده است. احمدينژاد در مورد سوال ديگر خبرنگار فايننشيال تايمز مبني بر اينكه آيا دوستي مردم ايران با مردم اسرائيل مفهوم جديدي در ديپلماسي ايران بوده است، ناظران تحليل ميكنند كه دولت شما از طريق دوستي با مردم اسرائيل باب گفتوگو با آمريكا را باز خواهد كرد؟ اظهار كرد: ما با مردم هر جايي كه در دنيا باشند اما متجاوز، زورگو و اشغالگر نباشند دوستيم و اين حرف جديدي نيست. در كلام رهبري عزيزمان و مسئولان جمهوري اسلامي ايران هميشه دلسوزي براي مردم دنيا موج ميزند.احمدينژاد درباره مشكلات اجتماعي كشور از جمله گسترش مصرف مواد مخدر و بزهكاريهاي اجتماعي و همچنين مسئله سلامت گفت: واژهاي كه به كار ميبريد درست نيست؛ بايد بگويم شاخصه بهداشتي و درماني ما رو به بهبود است.
وي افزود: سال گذشته 20 هزار نفر توريست از كشورهاي ديگر براي درمان به ايران مراجعه كردهاند و 22ميليون نفر تحت پوشش بيمه درماني روستايي قرارگرفتهاند. همچنين با سطح سلامت بالاي مادران، نوزادان و كودكان مواجه هستيم.
احمدينژاد اضافه كرد: كسري بودجه به اين خاطر است كه در بخش سلامت يارانههاي سنگين ميدهيم و اين به اين معنا نيست كه وضع بهداشت ما ضعيف است. وي درباره مواد مخدر نيز گفت: الان از معتادان كشور آمار دقيقي داريم و شديدترين مبارزه با قاچاق و اعتياد در ايران جريان دارد؛ به گونهاي كه هر سال در سازمان ملل اول شدهايم و ماموران مبارزه هم مورد تشويق سازمان ملل قرار گرفته و الگو شدهاند.
وي با اشاره به اين در كنار اصليترين مركز توليد مواد مخدر قرار داريم، گفت: شبكه جهاني قاچاق نيز از نيروهاي درون پاكستان حمايت ميكند با اين حال آمار دو تا چهار ميليون معتاد، غلط است و بايد بگويم تعداد معتادان كشور ثبت شده است و كسي كه كارت نداشته باشد توسط نيروهاي انتظامي با برخورد مواجه ميشود.
احمدي نژاد با اشاره به اين كه 250هزار معتاد خطرناك داريم، گفت: اكثريت اين معتادان تحت پوشش درماني هستند و داروي جايگزين شناخته شده به آنها داده ميشود. در همين حدود نيز معتاد به ماده ترياك داريم كه ضعيفتر است كه در اولويت دوم ما قراردارد و شربت جايگزين آن توسط وزارت بهداشت در حال توليد است. وي افزود: تعداد معتادان و افراد مشكوك به اعتياد زير 600 هزار نفر است كه 250هزار نفر آنها معتاد خطرناك هستند و تحت پوشش درماني ما قراردارند و بايد بگويم كه تزريقيها حدود 5 هزار نفر هستند.
رئيسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار تلويزيون NHK ژاپن درباره رقابت ژاپن و ايران براي كرسي غيردائم شوراي امنيت، اظهار كرد: من به آقاي دبيركل هم گفتم شورا در تسخير عدهاي خاص است و واقعيت اين است كه اين شوراي امنيت، شوراي امنيت ملل متحد نيست بلكه شوراي امنيت چند قدرت است. وي ادامه داد: ما با دولت ژاپن دوست هستيم، ولي اين دولت بيش از 9 دوره عضو شوراي امنيت سازمان ملل بوده است. از ژاپن تشكر ميكنيم، اما اگر نوبتي هم باشد نوبت ايران است. اگر آن دولتها ميخواهند نشان بدهند كه دموكراتيك هستند و شوراي امنيت باز است و حرف مخالف را در آن ميشنوند، باز هم نوبت به ايران ميرسد.
خبرنگاري با اشاره به آمار ارائه شده از طرف بانك مركزي پرسيد بر اين اساس وضعيت معيشتي دهكهاي پائين جامعه و مردم مستضعف در سه سال اخير مقداري روند رو به پائين داشته است و با توجه به اين كه همين دهكهاي پائين به شما راي دادهاند و شما به اين مسئوليترسيديد، چه توجيهي بين ارتباطات آن شعارها و نتايج كنوني ميبينيد؟
احمدينژاد پاسخ داد: اتفاقا بر اساس گزارشهاي رسمي بانك مركزي با در نظر گرفتن نسبت و قيمت ثابت،قدرت خريد در سه دهك پائين جامعه بيشتر از سه سال قبل شده است، اما اين بدان معنا نيست كه ما راضي هستيم؛ ما راضي نيستيم ،وي با بيان اين كه فاصلهسه دهكها پائين با سه دهك بالا بسيار زياد است، گفت: دولت كارهاي زيادي كرده است و در اين راستا ارائه سهام عدالت، ايجاد بنگاههاي كوچك، افزايش بودجهنهادهاي حمايتي و توزيع منابع در نقاط مختلف كشور برخي از اين اقدامات بوده است اما اينها پاسخگو نيست.
احمدينژاد اعلام كرد: هدفگيري طرح تحول اقتصادي اجراي عدالت است و ميخواهد عدالت را به طور ريشهاي پايدار كند و اميدواريم اين مشكل به طور ريشهاي حل شود.
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]