واضح آرشیو وب فارسی:فارس: شانزدهمين نمايشگاه قر شانزدهمين نمايشگاه قرآن كريم/ اخبار نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم تهران
خبرگزاري فارس: نمايشگاه بيناللملي قرآن كريم بيستميتن روز بر پايي خود را در تهران پشت سر ميگذارد نمايشگاه قرآن در شبهاي قدر هم با برنامههاي ويژه پذيرايي علاقه مندان خواهد بود.
* 347 پاياننامه در نوبت داوري نمايشگاه بينالمللي قرآن
به گفته عابدي، مسئول غرفه پاياننامهها حدود 437 پاياننامه قرآني و علوم حديث در مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا در نوبت داوري قرار دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، علاوه بر پاياننامههاي فوق، تعداد 160 پژوهش قرآني نيز از پژوهشكدهها و حوزههاي علميه براي نمايش در غرفه پاياننامههاي بخش دانشگاهي ارائه شده است.
«سلامت پناه» يكي از داوران پاياننامهها با اشاره به 3 مرحلهاي بودن داوري گفت: «در هر مقطع دانشگاهي 5 پاياننامه برگزيده ميشود و به محققان آنها لوح تقدير و جوايز نفيسي اهدا ميشود. در مجموع 15 پاياننامه برگزيده در پايان نمايشگاه قرآن كريم انتخاب و معرفي خواهند شد.»
وي درباره شاخصهاي انتخاب پاياننامههاي برتر گفت: «پنج داور اين بخش، پاياننامهها را از نظر محتوايي، ساختاري، مضامين، نوآوري، داشتن تحليل و رعايت روش تحقيق، ارتباط و انسجام مطالب، طي سه مرحله مورد ارزيابي قرار ميدهند.»
وي در ادامه افزود: «فراخوان ارائه پاياننامههاي دانشگاهي از طريق معاونت فرهنيگ وزارت علوم و تحقيقات در 11 خرداد سالجاري به مراكز علمي - دانشگاهي اعلام شد.»
لازم به ذكر است: معارف، حجتي، فقهيزاده، مقدم و سلامتپناه، داوران انتخاب و بررسي پاياننامههاي برتر دانشگاهي هستند.
محمدحسين سبزعلي قاري برگزيده:
*تا قرآن نخوانيد، نميتوانيد از دروازه آن عبور كنيد
«حاج محمدحسين سبزعلي» قاري بينالمللي قرآن كريم ضمن بازديد از نمايشگاه بينالمللي قرآن در غرفه راديو قرآن حضور يافت.
سبزعلي در گفتوگو با خبرنگار ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، ضمن ابراز خشنودي از كيفيت برگزاري نمايشگاه گفت: بايد باب تلاوت با ترتيلخواني زنده قرآن را بر هر كس كه وارد نمايشگاه قرآن ميشود واجب كنيم.
سبزعلي كه سال 75 به عنوان چهارمين قاري ممتاز كشور مالزي شناخته شد خواهان ايجاد فضايي معنوي و روحاني با حضور اساتيد و قاريان قرآن شد تا بتوانند طي مسابقهاي در ايام برگزاري نمايشگاه به هر كس كه بهترين صوت را بدون ايراد بخواند به قيد قرعه جايزه بدهند.
اين استاد قرآن دانشگاه صنعتي شريف، احداث دروازهاي مانند دروازه قرآن را براي اين نمايشگاه پيشنهاد كرد.
وي در پايان با اشاره به سوره مزمل گفت: «هر چقدر ميتوانيد قرآن بخوانيد چه در ماه مبارك رمضان و چه در ماههاي ديگر.»
مهدي پاكدل، بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون:
*آميختگي مفاهيم اسلامي و هنر تأثيرگذار است
مهدي پاكدل «بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيوني در بازديد از نمايشگاه و حضور در غرفه سيما فيلم گفت: براي اولينبار است كه به نمايشگاه آمدم اما تصورم با چيزي كه ديدم كاملاً متفاوت بودة، وقتي مشاهده كردم تمام معنويات آميخته با هنر است و تمامي بخشهاي هنري نشأت گرفته از مفاهيم قرآني است لذت بردم.
وي در گفتوگويي با خبرنگار ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريمف ضمن انتقاد از سطح كيفي مجموعههايي كه براساس قصص قرآني ساخته ميشود گفت: وقتي كيفيت يك اثر در حد استاندارد نباشد هرچه داستان آن نيز قوي و قابل توجه باشد، باز هم حق مطلب ادا نشده و آنچه درباره يك مجموعه داستاني از قرآن بايد اتفاق بيفتد روي نداده و ممكن است بيننده نسبت به آن موضوع دچار شبهاتي نيز شود.
پاكدل در پايان افزود: وقتي مفاهيم اسلامي در قالب هنر متبلور ميشود مسلماً تأثيرگذاري چندين برابر ميشود و تأثيرات آن بيش از طرح تئوري آن خواهد بود به نظر من هر موضوعي اگر در لفافه هنر ارائه شود جذابتر ميشود.
*مسابقه نقاشي «من مسجد محلهام را دوست دارم» در نمايشگاه قرآن
ستاد عالي كانونهاي فرهنگي - هنري مساجد كشور به مناسبت گراميداشت هفته جهاني مساجد، مسابقه نقاشي ويژه كودكان و نوجوانان 7 تا 16 ساله را در نمايشگاه قرآن كريم برگزار ميكند.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، علاقمندان به شركت در مسابقه «من مسجد محلهام را دوست دارم» ميتوانند با مراجعه به غرفه ستاد عالي كانونهاي فرهنگي - هنري مساجد كشور و دريافت برگههاي مخصوص و نقاشي در آنها آثار خود را حداكثر تا تاريخ 30 مهرماه به دبيرخانه نظارت بر كانونهاي فرهنگي - هنري مساجد ارسال كنند.
*هديه نفيس ستاد مبارزه با مواد مخدر به نمايشگاه قرآن
طرح «كتابت نور» در غرفه آستان قدس رضوي شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن اجرا ميشود.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، قرار است طي مراسمي باعنوان «كتاب نور» قرآنهاي نفيسي از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر، به موزه آستان قدس رضوي اهدا شود.
اين مراسم با حضور سردار احمديمقدم، فرماندهي نيروي انتظامي كشور و مسئولان آستان قدس رضوي ساعت 17 روز چهارشنبه شانزدهمماه مبارك رمضان در مكان مصلاي تهران برگزار خواهد شد.
آيتالله رشاد:
* قرآن را بايد از مهجوريت دور كرد
نمايشگاه بينالمللي قرآن، اتفاق بزرگي در حوزه دين و فرهنگ جهان است كه در بزرگترين مسجد دنيا برپا ميشود و تلاشي است براي رفع مهجوريت قرآن.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه حوزه علميه گفت: «نمايشگاه بينالمللي قرآن، اتفاقي بزرگ در عرصه فعاليتهاي قرآني است و در بزرگترين مسجد جهان براساس وسعت، ظرفيت و زيبايي برگزار ميشود.»
وي با اشاره به گستره جهاني هجمههاي دشمنان به ساحت قرآن، تصريح كرد: «جايگزيني تجزيه ديني به جاي وحي، جايگزيني معنويت به جاي ديانت، خدشه بر صحت مدعيات قرآني، خدشه بر اصالت قرآن، خدشه بر حجيت ختم قرآني و تفسيرهاي غلط و مجعول در خصوص مفهوم و شأن وحي، از اقدامات دشمنان عليه ساحت مقدس قرآن كريم است و اينها يك اتفاق نيست، فرآيند و پروژهاي با برنامهريزي است و كسي جز حوزه مسئوليت علمي درباره دفاع از فهم، درك، ترويج و تلميح قرآن ندارد.
آموزش قرآن به مردم، معرفي قرآن به جهان اسلام و ارائه مفاهيم قابل درك و فهم از اين كتاب مقدس از جمله خدمات و دستاوردهاي حوزه علميه است. اگر مردم قرآن را ياد گرفتند از حوزه علميه است. اگر تفسير هست و احكام قرآن قابل فهم و قابل عمل در اختيار مردم قرار گرفته از حوزه است.
آيتالله رشاد با تأكيد بر اين كه حوزويان همواره در مقابل هجمهها و يورشها از سنگر قرآن دفاع كردهاند، گفت: «اما اين مسئله هنوز آنطور كه شايسته و بايسته و در خور قرآن است، انجام نگرفته است.»
پاسخگويي به هجمههاي دشمنان وظيفه كساني است كه در اين عرصه فعاليت دارند بايد نيروهاي متخصص در حوزه مباحث قرآني تربيت شوند تا در مورد موضوعاتي چون فلسفه از ديدگاه قرآن با معرفتشناسي قرآن، به صورت تخصصي پژوهش شود. تنها يك بخش پژوهش حوزوي و يك يا دو دايرهالمعارف كه در حوزه نوشته شده كافي نيست.
وي ضرورت ايجاد مراكز براي سياستگذاري، ترغيب و هماهنگسازي قرآني و دور كردن قرآن از مهجوريت را مورد تأكيد قرار داد و خاطرنشان كرد: «حوزه علميه قم، قلب معرفت ديني در جهان است و بايد به مركزي براي حل سؤالات و مشكلات تبديل شود.»
*براي نخستينبار درشت خطترين قرآن كريم در نمايشگاه عرضه شد
درشت خطترين قرآن كريم در 1232 صحفه در نمايشگاه قرآن عرضه شد.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، درشت خطترين قرآن كريم به خط استاد مصطفي اشرفي تبريزي و ترجمه استاد مرحوم الهي قمشهاي، با ويرايش جديد حسين الهي قمشهاي در نمايشگاه قرآن عرضه شده است.
اين قرآن در قطع وزيري با رسمالخط ايراني نسخ نگاشته شده و تذهيب آن در 11 رنگ برعهده استاد اميرهوشنگ آقاميري بوده است. گفتني است صفحهآرايي اين كتاب برمنباي خط عثمان طه است.
*قرآن به خط بريل در غرفه «بهزيستي» نمايشگاه قرآن
سازمان بهزيستي كشور، قرآن كريم را در 6 مجلد به خط بريل در نمايشگاه قرآن كريم عرضه كرد.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، در غرفه سازمان بهزيستي علاوه بر قرآن كريم، دعاهاي مربوط به ماه مبارك رمضان، دعاي كميل، گنج العرض، دعاي توسل، و رساله حضرت امام (ره) به خط بريل به نمايش درآمده است.
گفتني است، كتب به نمايش درآمده در اين غرفه براي نابينايان و كمبينايان تهيه شده است و علاوه بر آن شرح صحيفه سجاديه، رساله آيتالله فاضلي لنكراني، تفسير نمونه آيتالله مكارم شيرازي نيز بصورت CD و كاست به علاقمندان عرضه ميشود.
*كتاب «ملاقات با امام زمان» در نمايشگاه قرآن عرضه شد
چاپ سوم كتاب «ملاقات با امام زمان (عج)» تأليف «محمد يوسفي» با عنوان كامل «ملاقات با امام زمان در مسجد جمكران» در نمايشگاه قرآن عرضه شد.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، اين كتاب شامل مطالبي چون، تاريخچه مسجد مقدس جمران، پيشگوييهاي حضرت علي (ع) در مورد اين مسجد، نقل بيش از 300 تشرف، كرامات و معجزاتي كه در مسجد مقدس جمكران به وقوع پيوسته است، تجديد بناي جديد مسجد به امر مبارك امام زمان (عج)، سنديت و اهميت مسجد جمكران از ديدگاه علما و مراجع تقليد و آلبوم عكسهاي بناي قديم و جديد اين مسجد ميباشد.
*سه بعدي شعر حافظ بر روي تخم شترمرغ
اولين طراحي سه بعدي شعر حافظ بر روي تخم شترمرغ با توسط?? ساخته ميشود
شهرام علائيپور كه هماكنون اولين مشبك سه بعدي سورههاي قرآني وي در نمايشگاه بينالمللي قران به معرض نمايش گذاشته است، در حال ساخت سه بعدي جديدي با استفاده از سنگ، فلز، چوب، صدف و عاج فيل بر روي تخم شترمرغ است.
اين اثر هنري كه اندازه تقريبي آن 30×25 ميباشد كه در دل خود طرحهاي اسليمي را به دو زبان فارسي و لاتين گنجانده است.
علائيپور در اين سه بعدي، تصوير و يك بيت از اشعار حافظ را بر روي تخم شترمرغ، براي هفدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن آماده ميكند.
* «تمام ناتمام» در نمايشگاه قرآن كريم
ويژهنامه «تمام ناتمام» در نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم عرضه ميشود.
به گزارش ستاد خبري شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم، ويژهنامه «تمام ناتمام» وابسته به كانون فرهنگي انتظار، به كوشش دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد قائمشهر عرضه ميشود.
در اين ويژهنامه، مقالاتي با موضوع مهدويت و لزوم تشكيل كانونهاي مهدويت در دانشگاهها، دلايل انتظار، قرآن و بيگانگي نسل جديد، مهدويت در اديان مختلف، عبادتهاي دروغين و جمعه غروب ارائه شده است.
الهام منگلي حافظ كل قرآن:
* قرآن ابعاد مختلف زندگي را تحت تأثير قرار ميدهد
حداقل يك آيه از قرآن را بايد در روز بخوانيم و معناي آن در زندگي به كار ببريم.
جمله بالا توصيه الهام منگلي 19 ساله و حافظ كل قرآن كريم است. او در ادامه با اشاره به اين كه كساني كه قرآن ميخوانند آدمهايي يك بعدي نيستيد به خبرنگار ستاد خبري نمايشگاه قرآن گفت: «كساني كه قرآن ميخوانند به جهت جهانشمول بودن قرآن، تمام ابعاد آنرا در زندگي فردي و اجتماعي خود به كار ميبرند، به اين دليل توصيه ميكنم قرآن بخوانيد.»
منگلي از 5 سالگي روخواني كل قرآن را آغاز كرده و از سن 8 سالگي به حفظ سورههاي قرآن پرداخته است او ميگويد: «ابتدا با همكاري مادرم 5 جزء قرآن را حفظ كردم بعد به حرم عبدالعظيم رفتم و تا سن ده سالگي قرآن را كاملاً حفظ بودم.»
گفتني است، اين حافظ جوان قرآن در محافل قرآني كشورهاي لبنان، سوريه، عربستان، ليبي و اردن حضور داشته و سال گذشته، نفر دوم مسابقات قرآن در كشور ليبي و امسال نيز نفر اول مسابقات قرآني اردن شده است.
الهام منگلي ليسانس علوم قرآن و حديت از وزارت علوم كشور است.
انتهاي پيام/ش
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]