تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840571788




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقویم تاریخ 14 مهر(6 اکتبر)


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: ايران
اعتراف به اشتباه در مراسم مهرگان

سپاهي كه فرهاد دوم، شاه ايران از دودمان اشكاني، از اسيران مقدوني ـ يوناني به منظور سركوب كردن ياغيان شمال شرقي ايران تشكيل داده بود اواخر سپتامبر سال 131 پيش از ميلاد به جاي جنگ، به ياغيان پيوستند و فرهاد چند روز بعد در مراسمي در چهارمين روز از جشن هاي مهرگان ضمن اعلام اين موضوع، اعتراف به اشتباه خود كرد و از ژنرالهايش كه از آغاز مخالف اين كار بودند پوزش خواست.
جشن ها و آيين هاي شش روزه مهرگان سابقا در روز مهر از ماه مهر (شانزدهم) پايان مي يافت كه اين روز، روز مهرگان و پايان مراسم بود. ايرانيان از هزاره دوم پيش از ميلاد مهرگان را گرامي داشته و شروع كارهاي مهم از جمله ازدواج را در اين ايام آغاز كرده اند و بزرگان كشور مطالب مهم خود را در همين ايام بيان داشته اند. هنوز دقيقا روشن نيست كه از چه زماني روز مهرگان به 14 مهرماه منتقل شده است. مورخان يونان، روم و يهود درباره مهرگان مطالب فراوان نوشته اند و احتمالا تحت تاثير همين مطالب، جورج واشنگتن نخستين رئيس جمهوري آمريكا روز ‏Thankgiving (شكرگزاري) را در همين ايام مقرر كرد كه هفت دهه بعد آبراهام لينكلن آن را به آخرين پنجشنبه ماه نوامبر منتقل ساخت، ولي كانادايي ها مراسم شكر گزاري را همچنان در پايان فصل برداشت محصول (در مهرماه) برگزار مي كنند.

گشايش پارلمان ايران و انتخاب داماد شاه به رياست آن


[تصویر: 1007sanie.jpg]

صنيع الدوله


مجلس شوراي ملي اولين جلسه نخستين دوره خود را 14 مهرماه 1285 (ششم اکتبر 1906) در كاخ گلستان با حضور مظفرالدين شاه برگزار كرد و نظام حکومتی ایران پارلمانی سلطنتي (اصطلاحا مشروطه) شد. اين مجلس در دومين جلسه كه روز بعد (15 مهرماه 1285) برگزار شد صنيع الدوله داماد شاه را به رياست خود و وثوق الدوله - مردي را كه بعدا با گرفتن رشوه و وعده پناهندگي سياسي در لندن، با امضاي يك قرارداد، ايران را تحت الحمايه انگلستان قرارداد - به نيابت رياست مجلس بر گزيد. انتخابات دوره هاي اوليه مجلس، عمومي نبود و صندوق آراء وجود نداشت و نمايندگان از ميان طبقات مشخص بر گزيده مي شدند.
پارلمان نوپا در جلسه سوم خود راي به انتشار روزنامه مجلس و خريد يك مطبعه (چاپخانه) براي آن داد كه از سوم آذر ماه همان سال با هشت صفحه كار انتشار خود را آغاز كرد. در اين جلسه، دولت از نمايندگان خواست كه با يك قرضه خارجي به مبلغ دو ميليون و پانصد هزار تومان موافقت كنند زيرا كه اوضاع مالي كشور خراب است (در آن زمان درآمد مفت نفت وجود نداشت). مجلس، نخست درخواست را موجه ندانست و چون دولت اصرار كرد قرار شد كه هزينه ها بررسي و پس از حذف اقلام غير لازم، پيشنهاد قرض خارجي دوباره نويسي و به مجلس آورده شود.




دلار نسبت به ريال 260 برابر گرانتر از زمان جنگ!


14 مهر ماه سال 1320 خورشيدي (6 اكتبر1941) در تهران اعلام شد كه شوراي وزيران دولت وقت در آخرين جلسه خود نرخ برابري دلار را به 35 ريال (260 بار ارزانتر از ششم اكتبر 2005) افزايش داده است. دليل اين افزايش پيدايش تورم پول در پي انتشار اسكناس اضافي و ناشي از آن بوده است. اسكناسهاي اضافي عمدتا نتيجه شرايط جنگ و اشغال نظامي ايران بود كه آثار سوء آن تا سالها باقي بود. دلار در سه دهه 1330 تا 1350 حدود هفت تومان و تقريبا ثابت بود حال آن كه درآمد نفت از نيمه سال 1352 بالا رفته بود. بايد توجه داشت كه در سپتامبر 2005 (شهريور تا نهم مهر 1384) بهاي سكه بهار آزادي (طرح جديد) چند هزار تومان بالا رفته و در اين زمينه توضيحي داده نشده است كه چرا؟.
دکتر مصدق رهسپار نيويورک شد



[تصویر: 1005mo.jpg]

دکتر مصدق
در اين روز در سال 1330 دكتر مصدق رئس دولت به منظور دفاع از حق ايران در شوراي امنيت سازمان ملل، تهران را به مقصد نيويورك ترك كرد. سران آمريكا و مصر از او دعوت كرده بودند كه در اين سفر با آنان هم ديدار داشته باشد.


دولت ايران نمايندگي «بي بي سي» را بست - سالروز مجازات گوينده آمريکايي راديو ژاپن



[تصویر: 1006bbcnews.jpg]




در پي یک اخطار، دولت وقت ايران در چنین روزی در سال 1352 (پنج سال پیش از انقلاب) دفتر نمايندگي «بي بي سي» در تهران را تعطيل كرد. دولت وقت در اخطاريه خود بخش فارسي راديو دولتي انگلستان ـ «بي بي سي» را متهم به خروج از دايره بي طرفي ساخته بود.
اين را دولت وقت ايران بايد مي دانست که راديو هاي دولتي كه به زبان ملل ديگر برنامه دارند، در حقيقت وظايف روابط عمومي دولت متبوع كه هزينه آنها را تامين مي كند بر عهده دارند و زمينه را براي اجراي سياست هاي آن دولت آماده مي سازند و كودكانه است اگر تصور رود که بتوانند از چارچوب خط مشي سياسي دولت خود پا فراتر بگذارند. بنابراين، در تعريف رسانه هاي عمومي نمي توان نام رسانه حرفه اي بر آنها نهاد. اين رسانه ها ادامه دهنده سياست دولتهاي متبوع هستند به طريقي ديگر، و به جای بکاربردن عبارت «خروج از دایره بی طرفی»، عبارت «مداخله در امور خود» را بکار می برد. اگر دقت شود به وضوح درک خواهد شد كه رسانه هاي دولتي انگلستان حتي سياست هاي قديمي اين دولت در قبال پاره اي از ممالك را به فراموشي نسپرده اند و ....



[تصویر: 1006rose.jpg]

(Toguri D’Aquino ( Tokyo Rose
تصميم دولت وقت ايران مبني بر تعطيل کردن فعاليتهاي بي بي سي در تهران در سالروز صدور حکم مجازات بانو "توگوري دا اکينو ( ايوا اکوکو ) Tagori D’Aquino " به اجرا گذارده شده بود. يك دادگاه فدرال امريكا در سانفرانسيسکو ششم اكتبر سال 1949(مصادف با امروز) تاگوري، بانوي ژاپني تبار متولد لس آنجلس را كه از سال 1941 در راديو ژاپن گوينده برنامه زبان انگليسي بود به ده سال زندان و ده هزار دلار جريمه نقدي محكوم ساخت. اين زن که پس از اشغال نظامي ژاپن توسط نيروهاي نظامي آمريکا دستگير شده بود در آمريکا به " رز توکيو" معروف بود. جرم وي خيانت به وطن ( آمريکا ) اعلام شده بود.دولت مجازات به جرم خيانت به وطن به دلیل همکاری با رسانه های دولتی یک کشور معاند منحصر به بانو توگوری نبوده است؛ دولت انگلستان ویلیام جویس را كه با بخش زبان انگليسي راديو برلین همکاری کرده بود در سال 1946 به جرم خيانت اعدام و یک دادگاه آمریکا بانو «میلدرد گیلاردز» تبعه این کشور را که مدتی همکار رادیو دولتی برلین بود در مارس 1949 به 12 سال زندان محکوم کرده بود.
مروري بر تاريخ قرن بيستم نشان مي دهد كه دولتها در قبال اتباع خود كه در راديوها و رسانه هاي دولتي کشور هاي ديگر - در بخش زبان مادري مشغول به كار بوده اند سختگيري نشان داده و با سو ء به رسانه هاي محلي که از رسانه هاي دولتي کشورهاي ديگر گزارشهاي بودار نقل کرده اند نگريسته اند.
از دهه ها پيش نقل گزارشهاي خبرگزاري هاي خارجي كه در نامتعهد بودنشان جاي ترديد وجود دارد دقت بيشتري مي شود تا سوابقي را كه بر خبرها اضافه كرده اند و در حقيقت اعمال نظر آنها است عينا مورد استفاده قرار نگيرد. بيشتر اخبار اين خبرگزاري اين دوباره نويسي مي شوند و اينك كه اينترنت كار اطلاع رساني را آسانتر ساخته سعي بر اين است كه «اخبار مطلق» از دست اول (رسانه هاي کشور مربوط ) اخذ و نقل شود. رسانه هاي کشورهايي که قدرت بشمار نمي آيند به اميد روزي هستند كه سرانجام اين آرزوي قديمي تحقق يابد و جهان داراي يك و يا چند خبرگزاري به معناي واقعي كلمه «غيرمتعهد و بي طرف بين المللي» شود.


سازمان دفاع گروهي اوراسيا كه درهايش به روي عضويت ايران باز است


[تصویر: borduja.jpg]

Nikolai Bordyuzha



16 ماه از روزي مي گذرد كه ژنرال «نيكلاي برديوژا Nikolai Bordyuzha» دبيركل سازمان پيمان امنيت جمعي اوراسيا (CSTO) به ايران توصيه كرد كه به اين پيمان دفاعي به پيوندد. وي كه يك ژنرال كارشناس نيروهاي موشكي است و براي يك دوره پنج ساله به سمت دبيركلي انتخاب شده است در ماه مه سال 2007 درتوجيه اين توصيه خود گفته بود كه ايران به هر سازمان و پيماني كه تاجيكستان در آن شركت و عضويت دارد مي تواند به پيوندد. ژنرال «برديوژا» از آن پس چندبار ديگر گفته است كه درهاي اين سازمان به روي ايران همچنان باز است. مدوديف رئيس جمهور روسيه اخيرا با تاكيد گفته است كه دنياي پس از هشتم آگوست 2008 (روز آغاز دفاع روسيه از اوستياي جنوبي) دنياي ديگري است ـ دنيايي است كه در آن «يك دولت مشخص» بمانند 17 سال گذشته نخواهد توانست هركاري را كه بخواهد و يا به مصلحتش باشد انجام دهد. اين بيان، بسياري از محذورات را منتفي مي كند (براي مثال: يوگوسلاوي از موسسان جنبش عدم تعهد بود كه با توطئه و مداخله «ناتو» متلاشي شد و ... و مشاهده همين رويدادها، انديشه دفاع گروهي را ميان لاتين هاي قاره آمريكا تقويت كرد).
در پي دعوت ژنرال «برديوژا» از ايران، سران كشورهاي عضو در ششم اكتبر 2007 راي به توسعه سازمان «سي اس تي او» و فعاليتهاي نظامي آن ازجمله صلحباني بين المللي (با تصويب و يا بدون تصويب سازمان ملل) دادند. در همين جلسه تصويب شد كه صنايع نظامي روسيه به اعضاي سازمان، به همان بهايي كه جنگ افزار به ارتش روسيه تحويل دهند بفروشند و اين بها ميان اعضاي سازمان يكسان خواهد بود. آخرين نشست سران «سي اس تي او» پنجم سپتامبر 2008 (هفته گذشته) در مسكو تشكيل شده بود و شركت كنندگان از واكنش سريع روسيه در برابر تعرض نظامي گرجستان به اوستياي جنوبي كه به اين منطقه تلفات سنگين و ويراني وارد ساخت پشتيباني كرده و آن را مورد تاييد قراردادند. «نشست» همچنين عمل گرجستان در تعرض به اوستياي جنوبي را كه با حمايت (و احتمالا اشاره واشنگتن) صورت گرفته بود محكوم كرد. رئيس جمهور روسيه گفته است خرسند خواهد بود كه اگر اعضاي سازمان «سي اس تي او» استقلال آبخازيا (طبق اسناد دوران صفويه؛ آبخيزستان) و اوستياي جنوبي را برسميت بشناسند ولي براي اين كار، آنها را زير فشار نخواهد گذارد.
سازمان پيمان امنيت جمعي اوراسيا (سي اس تي او) در اكتبر سال 2002 مركب از كشورهاي روسيه، بلاروس، تاجيكستان، قزاقستان، ارمنستان و قرقيزستان تاسيس شده است كه در ژوئن 2006 ازبكستان نيز به عضويت آن درآمده است. طبق اساسنامه اين پيمان دفاع جمعي كه هفتم اكتبر 2002 به تصويب رسيد و انتشاريافت، تعرض به يكي از اعضاي اين سازمان به منزله تعرّض به همه آنها خواهد بود كه در برابر متجاوز دست به دفاع مشترك خواهند زد.
اين اتحاديه دفاع گروهي در اكتبر 2007 با سازمان همكاريهاي شانگهاي در زمينه هاي متعدد و ازجمله همكاري هاي امنيتي و مبارزه با ترافيك مواد مخدر وجنايتكاران سازمان يافته قرارداد امضاء كرد.



[تصویر: CSTO-heads090508.jpg]


سران CSTO که براي شرکت در نشست پنجم سپتامبر 2008 اين سازمان به کرملين رفته بودند


خرید اسلحه از دولت مسکو و رنجش دولت واشنگتن




[تصویر: 1006brejnev.jpg]

لئونيد برژنف رهبر وقت شوروي 14 مهر سال 1353 (ششم اکتبر 1974) وارد تهران شد و مذاكرات خود با مقامات وقت ايران را آغاز كرد و از آنان خواست كه در خريد اسلحه از خارج، ميان آمريكا و شوروي تبعيض قائل نشوند و از نظر بازرگاني، سلاحهاي ساخت شوروي براي ايران ارزانتر تمام مي شود، سريعتر تحويل مي گردد و سپردن پيش شرط هم لازم نيست. برژنف پس از ديدار از آمريكا به ايران آمده بود. دولت وقت پس از اين ديدار برژنف، مقداري اسلحه و خودرو نظامي از شوروي خريداري کرد و به باور مفسران وقت، با این عمل مقامات واشنگتن را ناخرسند ساخت و ....


تقلب، آن هم در كار يك وظيفه عمومي بسيار مهم


ده روز دوم مهر ماه سال 1355، يكي از خبرهاي بزرگ روزنامه هاي تهران درج گزارشهايي بود كه نشان مي داد كه باند بزرگي مدتها به تقلب در امر نظام وظيفه عمومي و تهيه اوراق معافيت از اين وظيفه بسيار مقدس ميهني سرگرم بودند. از اين گزارشها چنين بر مي آيد كه اعضاي اين باند صدها تن نظامي و غيرنظامي بودند كه از جعل گواهي اشتغال به تحصيل تا هر گونه گواهي لازم جهت كسب معافيت از وظيفه سربازي براي وطن از جمله جعل ورقه معافيت دست مي زدند. گزارش هاي بعدي حكايت از محكوم شدن اين گروه به جرم جعل و تقلب و تزوير مي كند، حال آن كه اين عمل در هر فرهنگي برابر است با كمك و تسهيل طفره رفتن از انجام تكليف دفاع از ميهن، و كار آنان اقدامي مغاير وطندوستي بود كه رسانه هاي وقت به آن نپرداختند تا درس عبرت شود. كلازويتس اوايل قرن 19با اين هدف فلسفه نظام وظيفه عمومي را مطرح ساخت كه امر دفاع از وطن عمومي و تكليفي بر شانه هر فرد باشد. بنا براين، شانه خالي كردن از آن و هرگونه ارفاق، از نظر ميهني قابل پذيرش نيست مخصوصا براي ايرانيان كه تاريخي طولاني آكنده از فداكاري و جانبازي در راه ميهن با خود حمل مي كنند كه راز بقاء ايشان است.



دولت كويت مانع ورود آيت الله خميني به آن كشور شد


13 مهر ماه سال 1357 دولت كويت در لحظاتي حساس در يك پاسگاه مرزي از ورود آيت الله عظمي خميني كه قصد خارج شدن از عراق را داشت به خاك كويت جلوگيري كرد كه باعث تظاهرات و اعتراض ايرانيان مقيم كويت به عمل آن دولت شد و آن را اقدامي غير انساني خواندند. آيت الله خميني پس از بازگشت از مرز كويت، روز بعد (14 مهر ماه برابر با ششم اكتبر 1978) عازم فرانسه شد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 357]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن