تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837614798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تقاضا براي تشكيل يك ائتلاف از مصرف كنندگان نفت عليه اوپك


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تقاضا براي تشكيل يك ائتلاف از مصرف كنندگان نفت عليه اوپك
نيويورك - "هنري كيسينجر" و "مارتين فلدشتاين " از مقامهاي سابق آمريكا و نظريه پردازان اين كشور خواهان تشكيل يك ائتلاف از مصرف كنندگان نفت عليه اوپك شده اند.


اين دو مقام سابق آمريكا در مقاله مشتركي در واشنگتن پشت نوشته اند كشورهاي مصرف كننده نفت در موضعي قرار دارند كه مي توانند هم اقتصاد جهاني و هم توازن سياسي را از طريق اقداماتي هماهنگ شكل دهند.
كيسينجر و فلدشتاين افزوده اند در اين تلاش آمريكا بايد نقش بزرگي را ايفا كند و كشورهاي بزرگ مصرف كننده نفت (گروه هفت به همراه هند، چين و برزيل ) بايد يك گروه هماهنگ كننده تشكيل دهند كه وظيفه آن هماهنگ كردن تغيير جريانات بلند مدت عرضه و تقاضا به نفع خود باشد و به باج گرفتن كشورهاي ضعيف از كشورهاي قدرتمند پايان دهد.
""اكنون قيمت هر بشكه نفت خام از سال 2001 كه حدود 30 دلار بود به حدود 100 دلار رسيده كه نشانگر سه برابر شدن قيمت آن است و اين مساله نشانگر بزرگ ترين جابجايي ثروت در تاريخ بشريت است به گونه اي كه 13 عضو سازمان اوپك به تنهايي در سال جاري از طريق فروش نفت بيش از يك تريليارد دلار درآمد كسب خواهند كرد.
اين مساله بلا اجتناب پيامدهاي سياسي بزرگي را به همراه خواهد داشت كه يكي از جنبه هاي مهم اين زلزله سياسي و اقتصادي اين است كه برخي از ضعيف ترين كشورهاي جهان اين پيامدهاي سياسي را عليه قدرتمندترين كشورهاي جهان اعمال مي كنند.
قربانيان اين مساله همچنان به گونه اي عاجزانه رفتار مي كنند كه گويي قيمت نفت يك رخداد طبيعي است كه توسط بازار رقابتي اقتصاد تعيين مي شود و نفوذ و نيروهاي سياسي قادر به تغيير آن نيستند.
توليد كنندگان اصلي نفت همچون اعضاي سازمان اوپك مي توانند قيمت نفت را با افزايش يا كاهش توليدات خود تغيير دهند و باتوجه به اينكه قيمت نفت امروز بيانگر انتظارات عرضه و تقاضاي آينده نيز هست ، اين تامين كنندگان انحصاري قادر هستند با ابراز نظر در مورد نيات آينده خود بر فراريت بازار بيافزايند.
تامين كنندگان انحصاري تا زماني كه كشورهاي مصرف كننده شديدا وابستگي خود به نفت وارداتي را كاهش دهند و يك راهبرد سياسي براي مقابله با دستكاري هاي سياسي بازار نفت يا استفاده گسترده از درآمدهاي مازاد اوپك براي باج گرفتن براي اقتصادها يا صنايع بخصوص خود انجام ندهند اين انحصار همچنان ادامه خواهد يافت .
...در چنين فرايندي اقدامات هماهنگ شده قدرتها قادر است قيمت نفت را كاهش دهد و در بلند مدت فشارهاي احتكار آميز بر سر افزايش اخير قيمت نفت را از بين برده و يك سياست عرضه منطقي ايجاد نمايد.
بسياري از اقداماتي كه براي رسيدن به اين هدف پيشنهاد شده است (همچون صرفه جويي و توسعه ميادين نفتي داخلي و استفاده از ذخاير جايگزين و انرژي تجديد پذير) سال ها براي نتيجه گيري زمان نياز دارد ولي حتي پيش از آنكه توازن قدرت بازار تغيير كرده باشد، انتظار تغيير هم خود باعث كاهش قيمت نفت مي شود خصوصا در صورتي كه بتوانيم نيروهاي سياسي كه بر قيمت گذاري نفت تاثير گذار هستند را كاهش داده و يا آن را از بين ببريم .
اين سياست تعاوني همچنين بايد شامل مشاركت فوق العاده تنظيمات بمنظور مقابله با تحريم هاي بخصوص يا اختلالات در عرضه باشد. در دهه 1970، تاسيس آژانس بين المللي انرژي با هدف كمك فوق العاده و همكاري هاي مالي صورت گرفت كه بر جلوگيري از افزايش قيمت نفت تاثير گذار بود و هم اكنون به يك تلاش بسيار گسترده تري نيازمند هستيم .
در سال جاري باوجود ثابت ماندن ميزان عرضه قيمت نفت بيشتر بخاطر تغييراتي كه انتظار مي رود در بلند مدت در تقاضا صورت گيرد افزايش يافت .
پيش بيني هاي جديد در مورد افزايش سريع تقاضا در چين و هند و كاهش توليد در روسيه و مكزيك باعث افزايش قيمت ها شد، زيرا اين نگراني وجود داشت كه توازن بين عرضه و تقاضا سقوط كند.
به همين صورت اقداماتي كه باعث كاهش رشد تقاضا و تسريع عرضه مي شد مي توانست باعث شود قيمت نفت سريع تر به قيمت هاي كمتر كنوني برسد.
تغيير در سياست هاي انرژي ملي آمريكا ضروري است ،اين سياست ها اگر به عنوان بخشي از تلاش هاي هماهنگ شده بين المللي براي افزايش عرضه و كاهش تقاضا در بازار انرژي جهاني باشد مي تواند بسيار موثر تر باشند.
چنين سياستي بايد نياز به مناطق مختلف را مد نظر قرار دهد و در سياست هاي خود در مورد صرفه جويي و گرم شدن كره زمين به سازگار پذيري دست يابد.
در آمريكا از بنزين عمدتا براي توليد بنزين براي خودروها استفاده مي شود.
تنها حدود يك سوم از مصرف نفت در آمريكا براي مصارفي غير از حمل و نقل و آن هم عمدتا در كارخانه هاي شيميايي ، استفاده مي شود. در خارج از آمريكا از نفت براي توليد برق و گرما استفاده مي شود لذا سياست هاي هماهنگ شده بايد به كاهش مصرف بنزين در آمريكا تمركز كند و ساير كشورها نيز مي توانند براي توليد برق بجاي نفت از فن آوري پاك ذغال سنگ يا انرژي هسته اي استفاده كنند.
افزايش عرضه نفت بايد جزء اولويت هاي بالا باشد. سياست هاي آمريكا براي افزايش عرضه از طريق گسترش حفاري ها و توسعه ميادين ماسه هاي نفتي بايد با سياست ها براي افزايش توليد در خارج از آمريكا مطابقت داشته باشد كه آن هم نيازمند سرمايه گذاري بيشتر توسط ايالت هاي نفت خيز است .
مصرف كنندگان نفت در موضعي قرار دارند كه مي توانند از اقدامات ديپلماتيك براي ايجاد يك توازن جديد بين توليد كنندگان و مصرف كنندگان استفاده كنند.
تلاش ها براي تحريك توليد كنندگان به افزايش توليد بايد با سياست هايي براي باثبات كردن اوضاع سياسي در كشورهاي نفت خيزي همچون نيجريه و افزايش محافظت از مسيرهاي انتقال نفت همچون تنگه هرمز همراه باشد.
برخي از اين سياست ها براي كاهش قيمت نفت بايد باعث كاهش وابستگي آمريكا به نفت وارداتي نيز بشود.
تا زماني كه در خودروها بجاي بنزين از باتري ها، گاز طبيعي فشرده يا هيدروژن استفاده نشود، آمريكا همچنان يك وارد كننده نفت باقي خواهد ماند.
در عين حال براي اين دوره انتقالي ، تلاش ها براي افزايش عرضه نفت و ساير سوخت هاي كربني ممكن است كاهش گازهاي گلخانه اي را دشوار تر سازد ولي باتوجه به پيامدهاي بسيار عميقي كه بالا بودن قيمت نفت به همراه خواهد داشت ، كاهش اين قيمت ها بايد به عنوان هدف برتر و فوري ما تبديل گردد"".
اروپام 2253 / 360**شبك
 جمعه 29 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن