واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ادامه تحصيل در دانشگاه خارجى؛فرصت يا سراب!
همه ساله پس از اعلام نتايج كنكور برخى داوطلبان ناموفق به جستجوى فرصتى براى ادامه تحصيل مى پردازند.
بسيارى از دانشگاه هاى بى كيفيت خارجى سرابى را براى متقاضيان ترسيم مى كنند كه آگاهى نداشتن از آن عواقب متعددى را براى متقاضيان به همراه دارد. به گزارش مهر، دانشگاه هاى كشورهاى شرق اروپا و برخى از دانشگاه هاى آسيايى علاوه بر اينكه از كيفيت آموزش چندانى برخوردار نيستند اما مهمتر از آن فضاى فرهنگى موجود در اين دانشگاه ها است كه ضمن اينكه هيچ گونه همخوانى با فرهنگ ايرانى و اسلامى ندارد بلكه مشكلات زيادى را براى دانشجويان ايرانى در طول مدت تحصيل آنها ايجاد مى كند.
ارزشيابى مدارك تحصيلى اين دانشگاه ها نيز از ديگر مشكلاتى است كه گريبانگير دانشجويان ايرانى مى شود كه بدون مطالعه و تحقيق كافى در اين دانشگاه ها به تحصيل پرداخته اند.
اين دانشجويان كه با تلاش بسيار تحصيل خود را به پايان مى رسانند پس از بازگشت متوجه مى شوند كه مدارك تحصيلى آنها در داخل كشور از ارزش چندانى برخوردار نيستند. در اين ميان مسئولان وزارتخانه علوم و بهداشت با تاكيد بر اين مشكلات براى ساماندهى دانشجويان ايرانى مقيم خارج و اعزام دانشجو به خارج از كشور راهكارهايى ارائه كرده اند. محمود ملاباشى، معاون دانشجويى وزير علوم معتقد است، وزارت علوم درصدد است دانشجويان ايرانى مقيم خارج را با طرح هاى جديدى تشويق به بازگشت كند چون بسيارى از آنها به دليل نداشتن اطلاعات صحيح از داخل و خارج، هنگام تحصيل در خارج كشور دچار تنگنا مى شوند.
وى گفت: درصد بالايى از دانشجويان ايرانى كه اكنون در خارج از كشور مشغول به تحصيل هستند در اثر كم اطلاعى به خارج از كشور رفته اند و در سال جارى براى آنها معادل سازى مى كنيم و به آنها چند گزينه از ميان دانشگاه هاى كشور را جهت ادامه تحصيل پيشنهاد مى كنيم.اعزام دانشجويان به خارج از كشور با همراهى دولت (بورسيه) در رشته هاى مورد نياز و براى انتقال دانش روز به كشور ضرورى به نظر مى رسد اما برخى متقاضيانى كه به خواسته خود براى دانشجو شدن به خارج مى روند با بسترسازى لازم ماندن را بر رفتن ترجيح خواهند داد. بسيارى از متقاضيان به كشورهايى مى روند كه دانشگاه هايى به مراتب ضعيف تر از دانشگاه هاى كشور دارند.
لذا ضرورى است تمهيداتى در اين زمينه انديشيده شود. غلامرضا حسن زاده،رئيس مركز خدمات آموزشى وزارت بهداشت هم با تاكيد بر اطلاع رسانى به خانواده هايى كه علاقمند به ادامه تحصيل فرزندان خود در خارج از كشور هستند، گفت: خانواده هايى كه فرزندان آنها در كنكور قبول نشده اند در اعزام به خارج از كشور دقت بيشترى كنند. وى اضافه كرد: اين خانواده ها بايد از اعزام فرزندان خود به كشورهايى كه دانشگاه هاى آنها مورد تاييد وزارت بهداشت نيست و يا از نظر فرهنگى وضعيت مناسبى ندارند، خوددارى كنند.
حسن زاده با اشاره به ايجاد دفتر مشاوره در مركز خدمات آموزشى وزارت بهداشت براى مشاوره با خانواده خاطرنشان كرد: خانواده هاى داوطلبان تحصيل در خارج از كشور مى توانند از راهنمايى اين دفتر مشاوره استفاده كنند. اين دفتر مشاوره تحصيلى اطلاعات لازم در زمينه كشورها، رشته هاى مورد نياز و نحوه ارزشيابى مدارك حاصل از تحصيل در اين دانشگاه ها را در اختيار خانواده ها قرار مى دهد.
وى از كاهش ۹۰ درصدى تقاضا براى ادامه تحصيل در برخى از كشورهاى خارجى از سوى داوطلبان ايرانى خبر داد و گفت: بر اساس آمارى كه از سفارتخانه هاى ايران در كشورهاى خارجى به دست آمده است با كاهش ۹۰ درصدى در اعزام دانشجويان به برخى از كشورها در سال ۸۷ شاهد بوده ايم كه اين آمار مى تواند به دليل آگاهى خانواده ها از مشكلات دانشجويان در خارج از كشور و افزايش ظرفيت دانشگاه هاى داخل كشور و همچنين تاسيس شعب بين الملل باشد.
منبع: روزنامه ابرار
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]