واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هشدار بانك توسعه آسيا: قحطي در راه است
وي با تاكيد براينكه دولتها بايد براي حمايت از رشد توليد در بخش كشاورزي سرمايه گذاري كنند گفت: تنها توليد و عرضه عمده بدست كشاورزان مي تواند قيمتها را به سطح عادي برگرداند.
بانك توسعه آسيا با بحراني توصيف كردن وضعيت مواد غذايي در آسيا، درباره احتمال قحطي ديگري در قاره كهن هشدار داد.
به گزارش الف به نقل ازخبرگزاري شينهوا، بانك توسعه آسيا روز سه شنبه اعلام كرد: كشورهاي در حال توسعه آسيايي بايد براي حمايت از بخش كشاورزي، اصلاحات ساختاري انجام دهند، در غير اينصورت يكبار ديگر با افزايش شديد بهاي مواد غذايي و بروز يك قحطي بزرگ روبرو خواهند شد.
"افضل علي" از كارشناسان اقتصادي بانك توسعه آسيا در نشستي خبري گفت: ميزان تقاضا براي مواد غذايي همچنان بيشتر از عرضه است كه اين امر باعث رشد سرسام آور بهاي مواد غذايي در كشورهاي درحال توسعه شده است.
وي با تاكيد براينكه دولتها بايد براي حمايت از رشد توليد در بخش كشاورزي سرمايه گذاري كنند گفت: تنها توليد و عرضه عمده بدست كشاورزان مي تواند قيمتها را به سطح عادي برگرداند.
طبق آمارهاي سازمان خوار وبار جهاني (FAO) ميزان ذخيره جهاني غلات ظرف ۴۰ سال گذشته به پايينترين سطح خود رسيده است و قيمت برنج و گندم در بازار جهاني دو برابر شده است. فائو با هشدار نسبت به عواقب اين وضعيت اعلام كرده است كه نخستين قربانيان اين پديده كشورهاي توسعه نيافتهاند، اين سازمان با فراخواني كشورهاي ثروتمند، خواستار ارائه راه حلي فوري براي اين معضل شده است.
سازمان ملل نيز با هشدار نسبت به افزايش بهاي مواد غذايي در جهان اعلام كرده است كه هم اكنون گرسنگي به بسياري از كشورها كشيده شده است و در كشورهاي در حال توسعه برخي از مردم به جاي سه وعده غذا در روز، تنها يك وعده غذا مي خورند.
بانك توسعه آسيا با اشاره به اين مسئله كه بهاي هر تن برنج در آغاز سال جاري از زير 400 دلار به 1200 دلار در ماه مه رسيد و هفته گذشته دوباره به 730 دلار كاهش يافت اعلام كرد: اگرچه عوامل زيادي در بحران مواد غذايي در جهان موثر بودند اما موضوع عرضه مواد غذايي همچنان از عوامل عمده تاثيرگذار در افزايش قيمتهاست.
هم اكنون بهاي برنج نسبت به سال 2006 به بيش از سه برابر رسيده ، در حالي كه بهاي گندم ، ذرت و سويا بيش از دو برابر افزايش يافته كه اين امر به نا آرامي هايي بر سر مواد غذايي و تهديد بيش از 100 ميليون نفر به گرسنگي و فقر عميق تر انجاميده است.
در همين حال برآوردهاي سازمان ملل حاكيست، قيمت جهاني گندم در سال گذشته 83 درصد افزايش داشته است.
بر اساس اعلام بانك توسعه آسيا با توجه به وسعت كنوني زمينهاي تحت كشت برنج، رشد جمعيت و درآمد از ميزان توليد بيشتر بوده است كه اين امر وضعيت مواد غذايي در آسيا را با بحران جدي مواجه كرده است.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]