واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مذاكرات متكي با رئيس جمهور و وزير خارجه گرجستان
وزير امور خارجه در ديدار با رييس جمهور گرجستان، وي را در جريان رايزني هاي ايران با كشورهاي روسيه، ارمنستان، آذربايجان و آلمان قرار داد. به گزارش ايسنا به تفليس، منوچهر متكي بعدازظهر ديروز در سفر يك روزه به تفليس با ميخايل ساكاشويلي رييس جمهور گرجستان ديدار و گفتگو كرد. وزير امور خارجه در اين ديدار درباره رخدادهاي منطقه قفقاز و چگونگي برقراري دوباره صلح و ثبات در اين منطقه بحث و تبادل نظر كرد.
وي با اشاره به حوادث اخير و بروز تلفات انساني گفت: وقوع حوادث تلخ اخير و تلفات انساني موجب تاثر است. متكي گفت: ايران رخدادهاي به وجود آمده را پيگيري كرده و نسبت به ثبات و امنيت منطقه حساس است.
وي با تبيين ديپلماسي اخير ايران در مساله قفقاز و تحولات اخير در اين منطقه تصريح كرد: ايران با طرف هاي حاضر و موثر در منطقه در خصوص چگونگي رسيدن به راه حل هاي مناسب براي برون رفت از شرايط فعلي و شناسايي راهكارهاي مناسب در جهت امنيت و ثبات در اين منطقه رايزني هاي مثبتي را به انجام رسانده است.
وزير امور خارجه با تشريح مذاكراتش با مقامات روسيه، آذربايجان، ارمنستان و آلمان اظهار داشت: در اين رايزني ها درباره ضرورت امنيت و ثبات در قفقاز و رسيدن به راهبردهاي منطقه اي در ابعاد مختلف بحث و گفتگو كرديم.
متكي با مثبت خواندن اين رايزني ها گفت: همچنين در رايزني ها بر شناسايي زمينه هاي برون رفت از بحران به وجود آمده در منطقه قفقاز به ويژه تفليس گفتگو شد و گام هاي مناسب براي رسيدن به امنيت و صلح در منطقه قفقاز قابل دستيابي است. به گزارش ايسنا، همچنين رييس جمهور گرجستان در اين ديدار با اشاره به جايگاه ايران در منطقه اظهار داشت: ايران از جايگاه بزرگ و ويژه اي در منطقه برخوردار است و تفليس براي تامين مناسبات خود با ايران احترام خاصي قائل است. وي ادامه داد: رايزني هاي متوالي بين تفليس تهران براي پيشبرد مناسبات دوجانبه حائز اهميت است. ساكاشويلي با تشريح مناقشه جاري ميان كشورش و مسكو اظهار داشت: مناقشه خسارات زيادي به بار آورد.
وي ابراز اميدواري كرد رايزني هاي منطقه اي و تحرك ايران بتواند زمينه امنيت و ثبات در قفقاز را ايجاد كند.
رييس جمهور گرجستان كه كشورش در حدود چند هفته شاهد درگيري هاي نظامي با روسيه بود افزود: هر قدرت منطقه اي كه بتواند وضع فعلي را به شرايط عادي بازگرداند؛ گرجستان آمادگي دارد در چارچوب منطقه اي با آن قدرت همكاري لازم را به عمل آورد. به گزارش ايسنا، وزير امور خارجه كشورمان پس از ديدار با رييس جمهور گرجستان با همتاي گرجي خود در محل وزارت خارجه اين كشور ديدار و گفتگو كرد. همچنين وزير امور خارجه در ديدار با همتاي گرجي خود اظهار داشت: سفر به تفليس حلقه تكميلي ديپلماسي ايران در قفقاز در مرحله اول اين اقدام بود كه با شناسايي هاي زمينه هاي مشترك در اين اقدام مي توان به برقراري امنيت و ثبات منطقه كمك قابل توجهي كرد.
به گزارش ايسنا به تفليس، منوچهر متكي در ديدار با تكشه لاشويلي، وزير امور خارجه گرجستان با بيان اين كه مديريت بحران جاري از طريق ديپلماسي منطقه اي و قفقازي مي تواند به امنيت و ثبات براي مردم منطقه بينجامد، گفت: ما براي تحقق اراده روساي جمهور دو كشور آمادگي داريم تا مناسبات طرفين را با ظرفيت هاي جديد مورد بررسي قرار دهيم. وي گفت: كمك به بحران جاري و مديريت آن از طريق رايزني هاي ديپلماتيك منطقه اي مي تواند به منافع مردم منطقه كمك كند.
متكي اعلام آمادگي كرد كه كميسيون مشترك دو كشور فعال شود. وي همچنين سفر يك روزه به تفليس را حلقه پاياني ديپلماسي ايران كه در يكي دو هفته اخير در موضوع قفقاز فعال شده است دانست و گفت: رايزني هاي چند جانبه با كشورهاي موثر در منطقه (روسيه، آذربايجان، ارمنستان، گرجستان و آلمان) موثر بوده است و كمك كرد زمينه هاي مشترك كه به برقراري امنيت و ثبات در منطقه كمك مي كند شناسايي شود.
به گزارش ايسنا، وزير امور خارجه گرجستان نيز در اين ديدار با اشاره به نقش همسايگان در كمك به امنيت و ثبات منطقه اظهار داشت: نقش ايران و ديگر همسايگان بسيار ويژه و بااهميت است. وي ادامه داد: گام هاي گرجستان همواره به احترام به جايگاه همسايگان و كشورهاي منطقه و تحقق دوستي و صلح معطوف بوده است. وي با تبيين وضعيت منطقه و گرجستان اظهار داشت: برقراري امنيت و حاكميت گرجستان و چگونگي تحقق احترام به تماميت ارضي از اولويت سياسي خارجي تفليس است. وي از توجهات كشورهاي منطقه براي تحقق امنيت و ثبات در قفقاز ابراز خرسندي كرد و گفت: همچنين از ديدگاه هاي ايران براي تحرك بخشيدن به ديپلماسي قفقاز استقبال مي كنيم و آمادگي داريم تا در اين زمينه همكاري كرده و مشكلات موجود را حل و فصل كنيم.
همتاي گرجي متكي كه كشورش چندي پيش درگير مناقشه نظامي با روسيه بوده است و هم اكنون دوران نقاهت را طي مي كند، ادامه داد: ما از اين كه كشور همسايه خود ايران تمامي تلاشش را براي برقراري ثبات در منطقه و احترام به حاكميت كشورها به عمل مي آورد قدرداني مي كنيم. وي خواستار فعال ساختن كميسيون اقتصادي مشترك ميان دو كشور و ارتقاي همكاري هاي دوجانبه و چندجانبه در زمينه تامين امنيت منطقه اي شد.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]