واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تفكيك شد
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در مصوبات روز گذشته خود كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي را به دو كميسيون و تقسيم كردند.
بر اساس اصلاح ماده 37 آيين نامه داخلي، مقرر شد كميسيون دفاع، اطلاعات وامنيت براي انجام وظايف محوله در محدوده دفاع، اطلاعات و امنيت جايگزين كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي شود. نمايندگان همچنين با افزودن يك ماده الحاقي به آيين نامه داخلي، مقرر كردند،كميسيون شوراها و امور داخلي كشور براي انجام وظايف محوله در محدوده سياست داخلي، شوراها، امور غير عمراني شهرداريها و ثبت احوال مطابق ضوابط اين آيين نامه تشكيل شود.
همچنين مقرر شد، كميسيون عمران ضمن انجام امور محوله در محدوده راه و ترابري، مسكن، عمران شهري وعمران روستايي، امور عمراني شهرداريها و دهياريها را نيز رسيدگي كند.
موافقان در بيان ضرورت اين تفكيك اظهار داشتند كه با توجه به فراگيري شوراها و بي ارتباط بودن موضوع امنيت ملي و مسايل دفاعي با مسايل شهري و داخلي، تفكيك كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ضروري است.
به گفته موافقان،با توجه به اين كه70 درصد ازجمعيت كشور در شهرها زندگي ميكنند و110 هزار نفر عضو شوراهاي شهرها و روستاها در كشور فعاليت ميكنند، تشكيل كميسيوني براي رسيدگي به مسايل شوراها و امنيت داخلي ضروري است.
مخالفان اين ماده نيز بر اين باور بودند كه موضوع امنيت داخلي از مسايل دفاعي و امنيت خارجي تفكيك ناپذير است و نميتوان آن را در دو كميسيون مجزا بررسي كرد. به گفته مخالفان، تفكيك مسايل امنيت داخلي از مسايل دفاعي وامنيت خارجي موجب آسيب پذيري اين حوزهها خواهد شد.
مخالفان با اشاره به سرمايه گذاري چند ميليون دلاري دشمنان جمهوري اسلامي ايران براي اقدامات ضد امنيتي و خرابكارانه عليه امنيت كشور، تقسيم امنيت داخلي و خارجي غير ضروري است و بايد مسايل امنيتي در يك كميسيون مورد بررسي قرار گيرد.
بر اساس آيين نامه فعلي داخلي مجلس، كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي انجام وظايف محوله در محدوده سياست و روابط خارجي و سياست داخلي و شوراها، شهرداريها، اطلاعات و امنيت داخلي، دفاع، امنيت خارجي و ثبت احوال مطابق ضوابط آيين نامه تشكيل ميشود.
علاء الدين بروجردي نيز در واكنش به مصوبهفوق در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: عنوان كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي هيچ تغييري نكرده است. وي گفت: دستگاههاي اجرايي و وزارتخانههاي تابعه اين كميسيون دچار تغيير نشده است و همچنان وزارتخانه اطلاعات، دفاع، كشور و امور خارجه از جمله دستگاههاي تحت نظارت كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي هستند.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه شيوه گزينش نمايندگان در كميسيون امنيت ملي مجلس هشتم كه منجر به حذف برخي چهرههاي متقاضي عضويت در اين كميسيون شد، آيا نقشي در مصوبه امروز مجلس داشته است يا خير؟ گفت: به نظر ميرسد كه لزوم تشكيل اين كميسيون براي اين بود كه جا باز شود تا چند نفر ديگر به عضويت اين كميسيون در آيند. وي با تاكيد بر اينكه امنيت يك مقوله يكپارچه است، گفت: وزارت اطلاعات، بخشهاي مربوط به مسايل امنيتي در وزارت كشور و همچنين مباحث مربوط به امنيت و سياست خارجي و دفاعي همچنان زيرمجموعه كميسيون امنيت ملي باقي خواهند ماند.
رئيس كميسيون امينت ملي و سياست خارجي در پاسخ به اينكه اعضاي كميسيون تازه شكلگرفته چه زماني انتخاب ميشوند؟ اظهار داشت: انتخاب اعضاي اين كميسيون منوط به تشكيل جلسه مشتركي از سوي هيئت رئيسه مجلس و روساي شعب است.
ديروزهمچنين رسيدگي به درخواستهاي تحقيق و تفحص، رسيدگي به سوال نمايندگان از رئيس جمهور و وزيران، بررسي موارد ارجاعي از لوايح برنامه توسعه و بودجه سالانه و گزارش آن به كميسيون تلفيق و كسب اطلاع از كم و كيف اداره امور كشور، دريافت و بررسي گزارشهاي عملكردي و نظارتي از اجراء قوانين مربوط به دستگاههاي ذي ربط به نمايندگاني از مجلس شوراي اسلامي، از جمله اختيارات و وظايف كيسيونهاي تخصصي مجلس است.
با اين اصلاحيه، از ديگر وظايف و اختيارات كميسيونهاي تخصصي مجلس تهيه گزارش موردي و سالانه در خصوص امور اجرائي دستگاهها و نحوه اجراي قوانين به خصوص قانون برنامه توسعه و بودجه سالانه و ارائه نكات مثبت منفي و پيشنهاد نحوه اصلاح آن و تقديم گزارش به مجلس جهت قرائت است. با تصويب مجلس كميسيونها ميتوانند در موارد مهم و حساس در مواجهه با تخلفات يا سوء مديريت، با دعوت از مسئولين ذي ربط موضوع را بررسي نموده و گزارش آن را به هيئت رئيسه ارائه نمايند.
هيئت رئيسه ميتواند گزارش مذكور را در دستور كار مجلس قرار دهد. در اين صورت مخبر كميسيون و نماينده دولت هر كدام به ميزان 15 دقيقه و شش نفر از نمايندگان به قيد قرعه از بين متقاضيان هر كدام به ميزان 5 دقيقه نظرات خود را بيان مينمايند.
براساس بخش ديگري از مصوبه مجلس، هرگاه كميسيون همراه با گزارش، پيشنهادهايي براي تصويب به مجلس ارائه نمايد در دستور حداكثر دو هفته بعد مجلس قرار خواهد گرفت و بر اساس مواد آئين نامه داخلي رسيدگي ميشود.
بر اين اساس نمايندگان ميتوانند پيشنهادهاي خود را تا 48 ساعت پس از پايان قرائت گزارش به كميسيون تحويل نمايند و كميسيون تا يك هفته گزارش نهايي خود را به مجلس ارائه ميدهد.
نمايندگان مجلس تبصره 2 بند 7 ماده 33 را كه مربوط به بررسي و تصويب آزمايشي طرحها و لوايح و همچنين تصويب دائمي اساسنامه سازمانها، شركتها و موسسات دولتي يا وابسته به دولت كه طبق اصل هشتاد و پنج قانون اساسي به آنها محول ميگردد، اصلاح كردند.
بر اساس اين اصلاحيه، مقرر شد كميسيونهاي تخصصي مجلس ميتوانند به تعداد كافي مشاور ذي صلاح به ويژه از ميان نمايندگان ادوار گذشته كه در مسائل كميسيون صاحب تخصص و تجربه باشند را از طريق هيئت رئيسه به خدمت بگيرند.
لاريجاني تصميم كشورهاي عربي در اعزام نيروبه غزه را محكوم كرد
رئيس مجلس شوراي اسلامي، در آغاز جلسه علني روز گذشته تصميم كشورهاي عربي در اعزام نيرو به غزه را محكوم كرد و گفت: اين اقدام امنيت سازي براي رژيم صهيونيستي است نه احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطين.
وي با اشاره به اقدامات سازش كارانه كشورهاي عربي خطاب به نمايندگان اظهار داشت : نمايندگان محترم اين روزها از فشارهاي وحشيانه رژيم صهيونيستي بر ملت فلسطين مطلع هستند، اسماعيل هنيه نخست وزير انقلابي فلسطين در تماس تلفني كه چند روز قبل با اينجانب داشت پرده از پروژه سازش كارانه تحميلي كشورهاي عربي مبني بر اعزام نيرو به غزه برداشت.
لاريجاني تصريح كرد: مجلس شوراي اسلامي در شرايط انسداد كليه گذرگاهها از جمله گذرگاه رفح و اقدامات سازكارانه برخي كشورهاي عربي حمايت خود را از ملت مظلوم فلسطين و دولت هنيه اعلام مي دارد.
وي ادامه داد: در مقابل رژيم صهيونيستي كه اين روزها با بحرانهاي شديد داخلي مواجه است مجلس مقاومت و ايستادگي را كليد موفقيت و ماندگاري مي داند.رئيس مجلس تاكيد كرد: قطعا مسلمانان روزه دار در روز قدس در مقابل سياستهاي سازشكارانه سخن نهايي خود را اعلام خواهند كرد.
مصوبات مجلس درباره تبصره 13 سليقه اي هزينه شده است
داريوش قنبرينماينده ايلام در مجلس هشتم، نيز نسبت به تعلل دولت در پاسخگويي در خصوص هزينه كرد بودجههاي مصوب درمجلس تذكرداد.وي در تذكر آيين نامهاي گفت: اخبار موثق حكايت از آن دارد كه مصوبات مجلس در خصوص تبصره 13 اجرايي نشده و دولت به شكل سليقهاي و يا شايد هم به شكل انتخاباتي هزينه كرده است و حتي سهم شهرداري هم پرداخت نشده است.
نماينده ايلام در مجلس هشتم افزود: مسئولان مربوطه بايد با حضور در صحن علني مجلس در خصوص سرنوشت مصوبات تبصره 13 پاسخ دهند.
علي لاريجاني در پاسخ به قنبري با اشاره به برگزاري جلسات مختلف با دولت در خصوص اين مسئله گفت: برخي موارد اجرا شده بود و در برخي ديگر در پي رفع نواقص و اجرايي كردن قوانين بودند.وي افزود: در مورد اجراي قانون خدمات كشوري هم اراده دولت عدم اجرا نيست بلكه تا مرحله اجرايي آن را دنبال ميكنند.وي گفت: همچنين با توجه به اهميت اجراي اين قانون در مورد بازنشستگان قانون خدمات كشوري از مهرماه سالجاري در مورد اين قشر اجرا ميشود.
درتذكرات كتبي نمايندگان مجلس به مسئولين اجرايي كشورهم محمدي نماينده اردبيل به وزير بازرگاني نسبت به رسيدگي به توزيع نامناسب آرد و افزايش سهميه آرد تذكر داد و خواستار بركناري رحيم مشايي به دليل گفتن سخنان دور از شأن نظام از سوي رئيسجمهور و دستور رئيس جمهور به مديران اجرائي براي مشورت و همفكري با نمايندگان مجلس در عزل و نصبها و بررسي دلايل شكستهاي كاروان ورزش ايران در المپيك شد.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]