واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: انتقاد رئيس كميسيون انرژىايران 11 برابر ژاپن مصرف انرژى دارد
رئيس كميسيون انرژى مجلس در ديدار با رئيس، هيئت رئيسه و اعضاى كميسيون انرژى اتاق ايران با انتقاد از بالا بودن مصرف انرژى در كشور گفت: ايران 11 برابر ژاپن و 5/3 برابر چين (با جمعيت بالاى 3/1 ميليارد نفر) مصرف انرژى دارد كه اين امر براى اقتصاد كشور غم انگيز است. حميدرضا كاتوزيان با اشاره به روند مصرف گاز در كشور تصريح كرد: اگر مصرف گاز با شرايط فعلى ادامه پيدا كند در افق چشم انداز 20 ساله، ايران به يكى از عمدهترين واردكنندگان گاز در جهان تبديل مىشود و در آن زمان در حدود 2 ميليارد و 750 متر مكعب مصرف خواهيم داشت. كاتوزيان در ادامه به فعاليت كميتههاى برق و انرژىهاى نو و نفت و گاز كميسيون انرژى مجلس اشاره كرد و گفت: اكنون در كميسيون انرژى مجلس از فقدان طرح انرژى جامع رنج مىبريم، ضمن آنكه در ايران هنوز روش سنتى را در صنعت نفت به كار مىبريم و كشف، استخراج، فراوري، خام فروشى و مصرف را در كنار هم داريم كه اين مطلب از سوى كميسيون انرژى مجلس مورد پيگيرى جدى قرار گرفته و مطالعات مقدماتى نيز در اين باره آغاز شده است. وى با اشاره به مسئله كمبود سوخت در زمستان يادآور شد: متاسفانه راهى در پيش گرفته شده است كه با رشد مصرف خانگى سوخت، سوخت يا برق صنايع قطع شود كه اين موضوع معضلى براى اقتصاد كشور است، زيرا اگر صنايع مورد توجه قرار نگيرند سطح توليد و اشتغال پايين مىآيد. رئيس كميسيون انرژى مجلس سپس با انتقاد از صدور برخى مجوزها براى خريدارى و راه اندازى كارخانههاى دست دوم از ديگر كشورها گفت: اين كارخانهها به دليل مصرف بالاى انرژى از دور خارج شدهاند و به فروش مىرسند كه توسط ايرانىها خريدارى شده و در كشور راه اندازى مىشوند و بايد نسبت به صدور اين گونه مجوزها توجه لازم صورت بگيرد. كاتوزيان علاج مشكلات انرژى در كشور را طراحى برنامه مشخص براى توليد، مصرف و صادرات دانست و بيان كرد كه در غير اين صورت افق چشم انداز 1404 كشور به نتايج مورد نظر نخواهد رسيد.
2 ضايعه مديريت دولتى نفت ايران
به گفته رئيس اتاق ايران مديريت دولتى بر نفت ايران 2 ضايعه به همراه داشت، اول آنكه صنعت نفت نتوانست توسعه آفرين اقتصاد ملى شود و موجب ايجاد فناوري، مديريت و مهارت نشد و دوم آنكه، مصرف و بهره گيرى از انرژي، ناكارايى و ضايعههاى فراوانى به همراه داشت. محمد نهاونديان در ضيافت افطار اتاق ايران با اعضاى كميسيون انرژى مجلس شوراى اسلامىبا تاكيد بر لزوم ايجاد زمينههاى همكارى كميسيونهاى اتاق ايران با كميسيونهاى متناظر خود در مجلس تصريح كرد: بايد روندى را طراحى كنيم كه در 4 سال فعاليت مجلس كمك كار اقتصاد كشور باشد.
وى افزود: از زمانى كه نفت در ايران ملى شد، سبك كار آن با مديريت دولتى ادامه يافت كه اين امر 2 ضايعه به همراه داشت، اول آنكه صنعت نفت نتوانست توسعه آفرين اقتصاد ملى شود و موجب ايجاد فناوري، مديريت و مهارت نشد و دوم آنكه، مصرف و بهره گيرى از انرژي، ناكارايى و ضايعههاى فراوانى به همراه داشت. نهاونديان در ادامه با انتقاد از مديريت مصرف انرژى در كشور تصريح كرد: دولتهاى مختلف سياستهايى را در مديريت مصرف دنبال كردهاند كه به مصرف غير بهينه انرژى منجر شده است و بهرهورى در كاربرد انرژى از نظرها دور ماند و تراكم اين معضل چند دههاى را نمىتوان با تعجيل چند هفتهاى حل كرد؛ بحث هدفمند كردن يارانهها نيز مستلزم كار كارشناسى و مشورت بخش خصوصى با دولت و مجلس است. وى افزود: فعالان بخش خصوصى بايد از نظر مديريت بهينه انرژى به سياستگذاران مشورت بدهند. رئيس اتاق ايران با اشاره به زيانهاى ناشى از قطعى برق و گاز به اقتصاد كشور خاطرنشان كرد: اگر مديريت منابع را اصلاح كنيم فعالان بخش خصوصى مىتوانند به ظرفيتهاى توليد انرژى در كشور بيفزايند و در حال حاضر علاقهمندىهاى زيادى از داخل و خارج كشور براى سرمايهگذارى در پالايشگاهها و نيروگاههاى كشور وجود دارد كه متاسفانه بسترهاى كار مناسب نيست. نهاونديان در ادامه با اشاره به مصوبه كميسيون انرژى اتاق ايران درباره اصلاح اولويت بندى قطع برق واحدهاى توليدى افزود: خسارت قطع سوخت در واحدهاى توليدى با خسارت قطع گاز يا كمبود سوخت در مصارف خانگى قابل مقايسه نيست، لذا چنانچه عواقب كمبود سوخت و مشكلاتى كه از اين مسئله به وجود خواهد آمد را به اطلاع مردم برسانيم آنها به خوبى به توصيهها عمل كرده و در مصرف انرژى صرفهجويى خواهند كرد.
انتقاد از خام فروشى گاز
همچنين رئيس كميسيون انرژى اتاق ايران با بيان اينكه ارزش ذاتى گاز در داخل كشور با فروش محصولات صنايع انرژى بر بروز پيدا مىكند، افزود: قرن 20 قرن نفت بود كه فرصتها را از دست داديم، اما در قرن 21 كه قرن گاز است، با مصرف صنعتى گاز بايد از تكرار خام فروشى و هدرسوزى جلوگيرى كنيم. به گزارش فارس به نقل از اتاق ايران، على شمس اردكانى در ضيافت اتاق ايران با كميسيون انرژى مجلس اظهار داشت: چنانچه سياستها به نحوى شكل بگيرد كه 10 درصد از مصرف خانگى انرژى كاسته شود، اين صنعت با مشكل مواجه نخواهد شد، اين در حالى است كه مقدار انرژى مصرفى كشور در بخش توليد به كار گرفته نمىشود، لذا اين هدر سوزى است. وى با بيان اينكه ارزش ذاتى گاز در داخل كشور با فروش محصولات صنايع انرژى بر بروز پيدا مىكند، افزود: قرن 20 قرن، نفت بود كه فرصتها را از دست داديم، اما در قرن 21 كه قرن گاز است، با مصرف صنعتى گاز بايد از تكرار خام فروشى و هدرسوزى جلوگيرى كنيم. به گفته شمس اردكانى چنانچه سياستها تصحيح نشود و شرايط فعلى كماكان ادامه پيدا كند، در اين زمينه دچار مشكل مىشويم. وى در ادامه با اشاره به مسئله تعيين قيمت گاز براى صنايع انرژى بر خاطرنشان كرد: در خصوص قيمت گاز اختلاف نظرهايى وجود دارد كه بايد اين قيمت طورى در نظر گرفته شود تا ارزش افزوده خوبى حاصل شود.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]