واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همراه با شانزدهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريممسئول دبيرخانه ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور: فضاي مسابقات بايد زمينهساز آموزش قرآن باشد
گروه فعاليتهاي قرآني: زمان برگزاري مسابقات قرآن بايد افزايش يافته و در كنار مسابقات فضايي ايجاد شود تا زمينه آموزش قرآن كريم توسط استادان خبره محيا شود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) نشست نقد و بررسي ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور از سوي بخش نهادها و موسسات نمايشگاه قرآن امشب، 27 شهريورماه از ساعت 18 تا 19:30 با تلاوت آياتي از سوره «حاقه» توسط «نوروزي» قاري قرآن كريم در شبستان اصلي مصلي بزرگ تهران آغاز شد.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمين«موسوي متقي» مسئول دبيرخانه ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور ضمن ارائه گزارشي از سوابق و برنامههاي حال و آينده اين ستاد اظهار كرد: ستاد در صدد است تا مسابقات قرآن را محل رشد و زمينهساز آموزش مخاطبان قرار دهد.
وي تصريح كرد: به منظور رسيدن به فضاي آموزشي در مسابقات قرآن كريم بايد ابتدا زمان اختصاص يافته به مسابقات را افزايش داده تا فشردگي برنامهها مانع فضاسازي قرآني و بهرهمندي شركتكنندگان از آموزش استادان برجسته قرآن كشور كه هدف اصلي برگزاري مسابقات قرآني است نشود.
حجتالاسلاموالمسلمين«موسوي متقي» با اشاره به مطلوبيت اشتياق برگزاري مسابقات از سوي نهادها و ارگانهاي مختلف در سطح كشور تاكيد كرد: بايد توجه داشته باشيم كه تشتت و پراكندگي در برگزاري مسابقات قرآن كشور و به تبع آن آييننامههاي متفاوت در برگزاري و داوري، آسيبي به اصل جريان مسابقات وارد نكند.
مسئول دبيرخانه ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور عنوان كرد: متاسفانه در كشور ما آييننامه واحدي براي برگزاري مسابقات قرآن موجود نبوده و ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور با تدبير به موقع و ضروري دفتر مقام معظم رهبري در اين راستا تشكيل شده است.
وي در ادامه افزود: ستاد از نمايندگان متخصص و ارگانهاي فعال قرآني چون وزارت علوم، تحقيقيات و فنآوري، وزارت آموزش و پرورش، ستاد نيروهاي مسلح، اتحاديه تشكلهاي قرآني مردمي، دفتر مقام معظم رهبري، صدا و سيما و كميته اعزام قاريان و حافظان به خارج از كشور تشكيل شده است.
حجتالاسلاموالمسلمين موسوي تصريح كرد: «محمدعلي خواجهپيري» مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، «لاله افتخاري» رييس فراكسيون قرآن و عترت و «محمدحسين سعيديان و سيد محسن موسويبلده» از استادان پيشكسوت قرآني نيز از اعضاي ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور هستند.
وي در پايان يادآور شد: ستاد عالي هماهنگي مسابقات قرآني كشور به منظور ساماندهي و پيشبرد اهداف قرآني كشور از ستادهاي فرعي چون كميته علمي فني مسابقات، كميته طرح و برنامه، كميته اطلاعرساني و تبليغات و كميته نظارت و ارزيابي تشكيل شده است.
دورنماي علمي مسابقات قرآني بايد تعريف شود
سپس دكتر «سعيد رحماني» قاري بينالمللي قرآن كريم در مقام كارشناس قرآني حاضر در اين نشست اظهار كرد: در بحث برگزاري مسابقات قرآني كشور بايد ابتدا چشمانداز و دورنماي علمي مسابقات تعريف شود تا مسئولان بتوانند به راحتي اهداف قرآني و آموزشي از برگزاري مسابقات قرآني را در كشور پيگيري كنند.
وي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري بر ابتكار و خلاقيت در امور به ويژه در فعاليتهاي قرآني كشور تصريح كرد: براي دستيابي به نوآوري و خلاقيت در عرصه فعاليتهاي قرآني به دنبال تعريف دورنماي قرآني از برگزاري مسابقات بايد آييننامه مسابقات از سوي كارشناسان مربوطه به طور مرتب بررسي، آسيبشناسي و به روز شود.
رحماني پيشرفت در مسابقات قرآني را منوط به تغيير نگرشها در انتخاب افراد برتر اعلام كرد و افزود: در انتخاب افراد برتر مسابقات قرآني بايد نگرش گروهي جاي نگرش فردي حاكم شود تا در كنار احقاق حقوق شركتكنندگان به ماندگاري و اثرگذاري قرائت قرآن توسط قاريان كمك شود.
اين قاري بينالمللي قرآن كريم در پايان يادآور شد: ايجاد زمينه آموزشي، ايجاد انگيزه و رقابت، فرهنگسازي، شناسايي استعدادها، دسترسي راحت به استادان برجسته قرآني كشور و سنجش توانمنديها از جمله اهداف برگزاري مسابقات قرآني در كشور است و بايد تلاش كنيم تا برگزاري مسابقات به اين هدفها نزديكتر شود.
شرح كامل اين نشست متعاقباً ارسال خواهد شد.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]