واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: كار با فایلها و پسوندهای مورد استفاده
فتوشاپ می تواند تصویرها را با قالب بندیهای مختلف باز كرده و یا ذخیره كند . قالب بندی در واقع روش ذخیره سازی اطلاعات موجود در فایل می باشد . به این ترتیب می توان فایل های مزبور را در برنامه های دیگر مورد استفاده قرار داد ، آنها را چاپ كرد ، و یا به عنوان صفحة وب در اینترنت به كار برد .
در دنیای ویندوز ، نوع فایل با سه حرفی كه به عنوان پسوند در انتهای نام فایل قرار می گیرند مشخص می شود . در این میان می توان پسوندهای .doc برای سندهای مربوط به برنامه های واژه پرداز و یا .bmp برای تصویرهای گرافیكی مبتنی بر نقشه بیتی را نام برد .
متداولترین قالب بندی فایل در فتوشاپ .psd میباشد .
psd
متداولترین قالب بندی در فتوشاپ میباشد ، میتوان گفت كه این قالب بندی مخصوص محیط فتوشاپ است . اشكال این قالب بندی این است كه سایر برنامه ها ممكن است در باز كردن آن با مشكل مواجه شوند . زیرا قالب بندی مزبور برای فتوشاپ اختصاصی به شمار می آید . برای انتقال فایل ها بین برنامه های مختلف ، چاپ و یا انتشار آن در World Wide Web ، باید آن را با قالب بندیهای سازگار با مقصد ذخیره كنید .
Bitmap
قالب بندی استاندارد ویندوز به شمار می آید .
Graphical Interchange format (gif ) GIF
این قالب بندی یكی از 3 قالب رایجی است كه میتوان برای نشر وب استفاده نمود . از آن جایی كه فایلهای ذخیره شده با این قالب حجم كمتری دارند برای ارسال آن از طریق مودم ، زمان كمتری صرف میشود .
Joint photographic Experts Group(jpg ) JPEG
به معنای انجمن گروه متخصصان عكاسی میباشد و jpg نیز یكی دیگر از سه قالب بندی مطلوب برای نشر وب به شمار می رود .
Portable Document Format(pdf) PDF
این قالب بندی ، قالب سند قابل حمل برنامة آكروبات ادوب میباشد . این سیستم برای ایجاد سندهایی است كه توسط برنامة Acrobat خوانده میشود .
Portable Network Graphic (png) PNG
به معنای نگاره سازی شبكة قابل حمل است . این قالب برای نگاره سازی وب جدیدتر و بهتر است زیرا تراكم مطلوب gif ها را با لوحة رنگ نامحدود jpg تركیب میكند . به هر حال مرورگرهای قدیمی آن را پشتیبانی نمی كنند .
tif - TIFF Tagged– Image File Format
قالب پروندة تصویری برچسب دار میباشد . این پرونده ها را میتوان هم در ماشین های ویندوز هم در ماشین های مكینتاش ذخیره نمود .
Encapsulated postscript(eps) EPS
قالبی است كه برای استفاده در نشر رو میزی میباشد . این قالب از زبان توصیفی صفحة postscript استفاده میكند .
RAW :
این قالب بندی اطلاعات فایل را به صورتی ذخیره میكند كه قالب بندی آن برای انتقال بین برنامه ها و كامپیوترهای مختلف بیشترین انعطاف پذیری را داشته باشد .
تركیب كردن لایه ها Merge :
برای تركیب كردن دو یا چند لایه با هم از روش زیر استفاده میكنیم :
از منوی Layer گزینه های مربوط به تركیب لایه ها را انتخاب می كنیم كه عبارتند از :
Merge Down : با انتخاب این گزینه لایة فعال با لایة زیری تركیب میشود .
Merge Visible : با انتخاب این گزینه تمامی لایه هایی كه آیكون چشم آنها فعال باشد را با هم تركیب می كند . در صورتیكه نخواهیم دو یا چند لایه در تركیب باشند ابتدا چشم مربوط به آنها را غیرفعال میكنیم ، سپس از این گزینه استفاده میكنیم ، بدین ترتیب فقط لایه های قابل رویت را با هم تركیب میكند .
Flatten Image : با انتخاب این گزینه تمامی لایه ها را با هم تركیب میكنیم . در این حالت همة لایه با هم تركیب شده و در پنجرة لایه ها ، فقط Background داریم .
Merge Linked :
در صورتی این گزینه فعال است كه پیوند(Link) كنار آیكون چشم لایه ای قرار داشته باشد، ابتدا لایه هایی را كه میخواهیم با هم تركیب شوند را توسط Link مشخص می كنیم سپس این گزینه را انتخاب می كنیم.
ذخیره سازی فایل :
مطلب بسیار مهم در فتوشاپ این است كه باید در اكثر مواقع كار خود را ذخیره كنید . معمولاً بهتر است كه گهگاه این كار را انجام دهید . معمولاً در رایانه ها ، بروز خطا و وقفه های غیرمنتظره در حین كار ، امری معمول به شمار می آید .
ذخیره سازی فقط چند ثانیه طول میكشد و در صورت خاموش شدن رایانه ، تفاوت زیادی بین انجام دوبارة همة كارها و صرفاً بازگشایی آن وجود دارد .برای ذخیره سازی فایل گزینة Save را از منوی فایل انتخاب میكنیم در این حالت كادری ظاهر میشود كه در آن آدرس و نام فایل و همچنین فرمت فایل را مشخص میكنیم . فشار همزمان دو کلید (Ctrl+s) انجام عملیات ذخیره سازی بصورت میان بر است .
چنانچه بخواهیم فایل را با پسوند و نام جدید و حتی در آدرس جدیدی ذخیره كنیم از گزینة Save As استفاده می كنیم .
علاوه بر فرمان Save و Save As كه با آنها آشنا هستید ، فتوشاپ دارای فرمانهای ذخیره سازی دیگری (نظیر Save a copy ) نیز میباشد . این گزینه در جعبه محاوره ای Save وجود دارد . با استفاده از گزینة Save a copy همانند فرمان Save As ، میتوانید پروندة خود را با یك نام و در محلی جدید ذخیره كنید.
اگر از save a copy استفاده كنید، (در حالی كه كار شما روی پرونده اصلی انجام می شود نه روی رونوشت) رونوشتی از پرونده در شرایط كنونی ذخیره خواهد شد. استفاده از این گزینه برای ایجاد یك رونوشت پشتیبان قبل از یك تغییر اساسی مفید خواهد بود.
آخرین گزینة save، گزینة save for web است. با كلیك كردن روی این فرمان، جعبه محاوره ای مربوط به آن ظاهر می شود. این كادر شامل تنظیماتی است كه برای بهینه كردن تصویر به منظور استفاده در وب ضروری می باشند، که امكان مشاهده و انتخاب مقدار تراكم JPEG اعمال شده را به شما می دهند. بنابراین شما می توانید به كوچكترین پروندة تصویری با كیفیت بالا دست یابید.
كاهش اندازه فایل:
فایل های فتوشاپ ممكن است بسیار بزرگ باشند. با روشهای مختلفی می توان حجم فایلها را كاهش داد: این روشها شامل موارد زیر هستند :
1- كاهش تفكیك پذیری (وضوح و Resulotion تصویر)
2- كاهش تعداد رنگها
3- استفاده از قالب بندی های فشرده سازی
4- ادغام لایه ها در فایلهای merge-psd كردن لایه ها
و ....
در صورتیكه بخواهید تصویری را چاپ كنید ، كاهش تفكیك پذیری ( Resulation ) فكر خوبی برای كاهش حجم فایل به شمار نمی آید . اما اگر قرار باشد كه تصویر فقط بر روی صفحة نمایش كامپیوتر ، و یا وب ظاهر شود ، تفكیك پذیری به 72 نقطه بر اینچ کاهش می یابد .
كاهش تعداد رنگها به معنی كاهش عمق بیت می باشد . بدین ترتیب ظاهر رنگهای خود را می توانید در چاپ یا روی صفحه به شكل لكه لكه در آورید .
استفاده از قالب بندیهای فشرده ، به این معنی است كه از قالب بندیهایی مانند Tiff با فشرده سازی LZW استفاده شود .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]