تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828676634




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جاي خالي فناوري هاي نوين در ساختمان سازي


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: جاي خالي فناوري هاي نوين در ساختمان سازي
امروز كمتر محله اي از شهرهاي بزرگ كشور را مي توان يافت كه در آن خبري از ساخت و ساز مسكن و ساختمان نباشد.
اين ساخت و سازها كه انبوه سازي هاي دولتي را نيز بايد به آن افزود نشانگر وجود تقاضاي روز افزون براي مسكن در كشور است كه دلايل مختلفي را براي آن بر شمرده اند، از افزايش آمار جمعيت در حال ازدواج كشور تا تقاضاي سوداگري براي مسكن.
هم اكنون سالانه بيش از 800 هزار ازدواج در كشور صورت مي گيرد كه اين افزايش تقاضا براي مسكن بايد با روش هاي مختلف پاسخ داده شود كه به همين منظور يكي از راهكارهايي كه دولت براي افزايش سرعت ساخت و ساز، كاهش هزينه ها و افزايش دوام و كيفيت ساخت و سازها به كار گرفته استفاده از فناوري هاي نوين است.
به عقيده صاحب نظران استفاده از فناوري هاي نوين در مقايسه با روشهاي سنتي علاوه بر كاهش مصرف انرژي تا ميزان 50 درصد در مصرف مصالح ساختماني صرفه جويي به همراه دارد.
هم اكنون وزن ساختمان هاي متعارف در كشور حدود 800 تا 900 كيلوگرم در مترمربع است در صورتيكه با بهره گيري از تكنولوژي پيشرفته مي توان وزن ساختمان ها را به ميزان 12 كيلوگرم برهر مترمربع كاهش داد؛ همچنين استفاده از اين روش ها سرعت ساخت را به شدت افزايش مي دهد و به يك چهارم زمان ساخت در روش سنتي كاهش مي دهد ضمن آنكه هزينه هاي ساخت و ساز نيز 25 تا 30 درصد در بخش انبوه سازي كمتر مي شود كه اين امر موجب كاهش زمان خواب سرمايه سازنده و در نهايت پايين آمدن قيمت تمام شده مسكن مي شود.
وزير مسكن و شهرسازي در اين راستا اولين قدم براي دستيابي به وضعيت مطلوب در بخش مسكن را استفاده از فناوري هاي جديد مي داند.
وي با بيان اينكه مركز تحقيقات مسكن و ساختمان تاكنون 24 فناوري جديد در زمينه ساخت و ساز را تاييد و معرفي كرده است گفت: 40 شركت براي عرضه فناوري هاي جديد درعرصه ساخت وساز، پروانه فعاليت دريافت كرده و تاكنون 18 شركت در اين زمينه فعال شده اند.
سيد محمود فاطمي عقدا رييس مركز تحقيقات ساختمان و مسكن نيز در اين باره گفت: دستورالعمل ها و ضوابط اجرايي اين فناوري ها در مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در حال تدوين است.
وي با بيان اينكه برخي از اين فناوري ها وارداتي و تجربه شده در كشورهاي پيشرفته هستند گفت: قرار است اين فناوري ها در قالب فناوري بومي و با لحاظ كردن مقررات و قوانين ساخت و ساز داخل و با توجه به شرايط خاص زمين شناسي كشور از جمله لرزه خيزي تا يكي دو ماه آينده تهيه و به جامعه مهندسي كشور عرضه شود.
اما اكبر نماينده شركتي كه در زمينه ساخت بتن سبك فعاليت دارد در اين باره گفت اين محصولات در برابر گرما، سرما و رطوبت عايق است با توجه به وزن كمتر و سرعت عمل آن نسبت به بتن معمولي تقاضا براي اين محصول هر سال در حال افزايش است.
وي تصريح كرد: با اين كه استقبال از اين مواد رو به گسترش است اما براي كاربردي شدن كامل آن در ساختمان ها زمان نياز است.
وي افزود: 15 سال پيش وقتي عايق هاي رطوبتي و ايزوگام به صنعت ساختمان كشور وارد شد سازندگان براي استفاده از آن مقاومت مي كردند اما اكنون ديگر كمتر از قير در ساختمان ها استفاده مي شود.
اكبري با اشاره به مزاياي اين مواد مانند بهره وري بالاتر، هدر رفت كمتر و سرعت بالاي آن براي انجام ساخت و ساز گفت استفاده از اين مواد هزينه تمام شده ساختمان را تا 20 درصد كاهش خواهد داد.
در اين ميان، عباس حسيني مشاور فني يكي از شركت هاي وارد كننده سيستم هاي بي ام اس يا مديريت ساختمان درباره اين سيستم ها مي گويد: اين سيستم علاوه بر صرفه جويي در مصرف انرژي و تامين امنيت ساختمان آلودگي و رفاه بيشتري را براي صاحبان منازل به همراه دارد.
وي با بيان اينكه اين سيستم كمتر از 4سال درايران سابقه دارد وقيمت از 3تا 20ميليون تومان متغير است گفت اين سيستم اكنون بيشتر درمناطق مرفه شهر تهران و يا شركت هاي خصوصي استفاده مي شود كه مي تواند توسعه بيشتري يابد.
نماينده كارخانه رنگ كه در زمينه فروش مصالح جديد نماي ساختمان درايران فعاليت مي كند مزاياي اين مصالح را در مقايسه با سنگ، ارزان، سبك و متنوع از نظر رنگ بيان مي كند كه سرعت اجراي آن نيز بسيار بالاست.
معاون اجرايي شركت توليد كننده پوشش هاي در ساختمان ها كه نماينده شركت هاي آلمان، سوئيس، چين و آمريكا درايران است به استفاده ازاين پوشش ها به جاي شيشه و مواد قديمي اشاره كرد وگفت:استفاده از اين مواد در ايران درحال افزايش است و از آنها درساخت ورزشگاه ها و حتي درساخت برج ميلاد استفاده شده است.
از گفته صاحبان صنايع توليدي مصالح جديد ساختماني اين گونه بر مي آيد كه استفاده از اين مواد دركشور درحال افزايش است اما كارشناسان بر اين باورند كه تسريع اين امر نياز به حمايت دولت دارد.
كارشناس طراحي يكي از شركت هاي انبوه ساز نيز در مصاحبه با خبرنگار ما افزايش بكارگيري قطعات و مصالح جديد ساختماني را مستلزم ايجاد فرهنگ آن در بين سازندگان دانست و افزود: اين مواد بايد در كشوربه توليد انبوه برسند تا استفاده از آنها در ساختمان ها مقرون به صرفه باشد.
يكي از سازندگان خانه هاي پيش ساخته نيز به خبرنگار ما گفت: اين خانه ها با وجود هزينه ساخت كمتر در مقايسه با ديگر ساختمان ها حداكثر تا يك ماه به مرحله بهره برداري مي رسند و هزينه ساخت آنها حداقل 180هزار تومان درهر مترمربع است.
يكي ازتوليدكنندگان كف پوش نيز با مقايسه محصولات داخلي با انواع خارجي آن گفت با وجود قيمت كمتر و دوام بيشتر محصولات ما بيشتر طرح هاي دولتي از محصولات خارجي استفاده مي كنند.
اين درحالي است كه وزير مسكن و شهرسازي در بازديد از نمايشگاه صنعت ساختمان امسال گفت بايد به توليد داخل توجه بيشتري شود چنانكه بسياري از محصولات به نمايش در آمده در نمايشگاه صنعت ساختمان امسال سال گذشته از اقلام وارداتي بوده است.
بدون ترديد با وجود روند روبه رشد بهره گيري از فناوري هاي نوين ومصالح جديد هر چه سريع تر علاوه بر تدوين دستورالعمل هاي اجرايي اين فناوري ها با توجه به شرايط بومي، درخصوص استفاده از اين فناوري ها از جمله خانه هاي پيش ساخته براي مهندسان كشور فرهنگ سازي و فضاي مناسب براي استفاده بخش خصوصي از اين امكانات فراهم شود.
¤ مسكن ارزان و شيك و مقاوم
امروز مسئله مسكن، شباهت زيادي به دوران طلايي پيكان دارد. يك سرپناه تا حد ممكن ارزانتر از ساير نقاط كه ظاهر مردم پسندي داشته باشد، حال پي اش هم چندان محكم نبود آنقدرها مهم نيست، انشاء ا... كه استحكام لازم را دارد و زلزله هم نخواهد آمد.
آيا ساختمانهايي كه امروزه به نام مسكن دركشورمان ساخته مي شود نيازهاي حداقل ده سال آينده شهروندان را تامين مي كند؟
عليرضا قهاري مديرعامل مركز تحقيقات شهرسازي و معماري ايران با بيان اينكه اين وظيفه دست اندركاران مسكن و مسئولان ذيربط است كه سطح انتظار مردم را براي ارتقاء كيفي ساخت مسكن افزايش دهد، گفت: جامعه بايد از توليدكنندگان مسكن، مسكني را كه داراي امكانات رفاهي جسمي و روحي ضروري باشد، مطالبه كند.
وي با اشاره به اينكه ساختمانهاي كنوني در شرايطي ساخته مي شود كه حداقل نيازهاي اجتماعي، معنوي و روحي خانواده هاي ايراني را تامين نمي كند، تصريح كرد:هم اكنون نه تنها نقاط جنوبي و پر تراكم تهران بلكه در مناطق شمالي آن برجهاي بلندي ساخته مي شود، بدون آنكه پاركينگ كافي و فضاي سبزي در محوطه ساختمانها براي ساكنان اين برجها در نظرگرفته شده باشد.
احمد فرخي از كارشناسان معماري و مسكن با تاكيد بر اينكه برنامه مدون و جامعي درساخت مسكن وجود ندارد، خاطر نشان كرد: حتي در تاسيس شهرها و شهرك هاي جديد فضاي كافي براي تردد خودروها در نظرگرفته نشده است، به طوريكه به راحتي مي توان بوجود آمدن تراكم ترافيك شديد در اين مناطق را براي چند سال آينده پيش بيني كرد.
اردشير سيروس يكي از اعضاي هيئت علمي انجمن مفاخر معماري ايران با بيان اينكه شهرداري ها در اجراي مقررات و ضوابط ساختمان سازي مانند 50 سال گذشته عمل و فقط به رعايت ساخت در كف، حريم و سقف اكتفا مي كنند، افزود: ضابطه ساخت 60تا 70 درصد از بناها فاجعه اي براي مناطق جنوبي شهر تهران به شمار مي رود. زيرا افزون بر به هدر رفتن فضاي خالي 30 تا 40 درصدي خانه هاي مسكوني، برجها و ساختمانها را دركوچه هاي باريك چنان در تنگاتنگ يكديگر قرارداده است كه نه تنها دسترسي به امكانات ضروري شهري، بلكه تحرك و نشاط را از ساكنان اين ساختمانها گرفته است.
قهاري هم با اشاره به اينكه جهان امروزي روربه پيشرفت است و امكانات رفاهي ساختمانها دركشورهاي توسعه يافته پاسخگوي بسياري از نيازهاي گوناگون آنهاست، گفت: بايد با گسترش اطلاع و آگاهي جامعه از فناوري هاي نوين درساخت و ساز، سطح مطالبات مردم را در اين زمينه افزايش دهيم تا افزون بر پيش بيني وجلوگيري از بروز مشكلات درچند سال آينده، از تخلفات درساخت وساز بخوبي جلوگيري شود.
قاسم پور از متخصصان سازه دراين باره اضافه كرد: چنانچه ساختمانها باكيفيت بالا و منطبق با فناوري هاي نوين ساخته نشود، پس از چند سال مجبور خواهيم بود ساختمانهاي تازه ساخت را دوباره تخريب كنيم كه خسارتهاي جبران ناپذيري به اقتصاد كشور وارد خواهد كرد.
محمود گلابچي استاد دانشكده معماري تهران با اشاره به برنامه ده ساله دولت براي ساخت 15ميليون واحد مسكوني دركشور تصريح كرد: ساخت اين ميزان واحد مسكوني تدوين برنامه اي جامع و دقيق با حضور مسئولان، دستگاهها و همچنين متخصصان معماري، سازه و شهرسازي است.
وي در اين باره اضافه كرد: بايد توجه داشت كه مسائل شهرسازي از پيچيدگي خاصي برخوردار است و تدوين نقشه جامع شهري افزون بر مشاركت همه گروهها و نهادهاي اجرايي، دانشگاهي و تحقيقاتي در زمينه مسكن وشهرسازي،همكاري صنايع و نخبگان علوم جامعه شناسي و روانشناسي را نيز مي طلبد.
متاسفانه در دهه هاي اخير احداث ساختمان هايي با هويت ناشناخته دركشور گسترش يافته است كه از كوچكترين امكانات كيفي و رفاهي برخوردار نيستند و در مقايسه با بناهاي تاريخي چند صد ساله در كشورمان، قضاوت آيندگان را در برخواهد داشت.
محمود يارقلي
 چهارشنبه 27 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن