تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837110338




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تبليغات روي وب در تمام دنيا با رشد صعودي همراه است هنوز در ابتداي راه


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تبليغات روي وب در تمام دنيا با رشد صعودي همراه است هنوز در ابتداي راه
سونيا سراب پور

در حال حاضر صنعت تبليغات يكي از اصلي ترين و موثرترين راه هاي افزايش ميزان درآمد شركت ها و سازمان ها به حساب مي آيد و به همين دليل اين صنعت از اهميت بالايي برخوردار است. از اين رو هر يك از سازمان ها يا شركت ها سعي مي كنند بخشي از هزينه هاي خود را به امور بازاريابي و تبليغاتي محصولات خود اختصاص دهند.

گفته مي شود هرچه تبليغات به صورت علمي تر صورت پذيرد، در پاره يي مواقع مي تواند سودي بيشتر از آنچه كه هزينه شده است، نصيب شركت ها كند. امروزه تبليغات از روش هاي گوناگوني توسط راديو، تلويزيون، روزنامه ها، مجلات، در سطح شهرها بر بيلبوردها و... صورت مي گيرد اما در اين بين يكي ديگر از روش هايي كه هزينه كمتر و تاثيرگذاري بيشتري نسبت به ساير روش ها دارد، تبليغات از طريق اينترنت يا همان تبليغات آنلاين است. روشي كه سال ها است بسياري از كشورهاي بزرگ دنيا به آن روي آورده اند و از طريق آن كسب درآمد مي كنند و اين در حالي است كه اين روش هنوز در كشور ما فراگير نشده و به نوعي اكثر افراد جامعه با اين نوع تبليغات بيگانه هستند.

بازار تبليغات آنلاين ايران

با شروع فعاليت هاي تجاري در اينترنت، تبليغات مجازي نيز پا به عرصه اين دنياي اعجاب انگيز گذاشت و از آن زمان به بعد نيز با پيشرفت ابزا رهاي اينترنتي، تبليغات از طريق وب نيز روز به روز پيشرفت پيدا كرد تا جايي كه نتايج تحقيقات يك شركت بازاريابي تبليغات نشان مي دهد كه در سال 2008 تبليغات جهاني آنلاين با رشد 6 درصدي نسبت به سال هاي پيش مواجه خواهد شد.

براساس گزارش وب نيوز اين رشد 6 درصدي در شرايطي به دست مي آيد كه رشد تبليغات در رسانه هاي سنتي از جمله راديو، تلويزيون و روزنامه ها نبايد بيشتر از 5/1درصد باشد. در واقع پتانسيل تبليغات آنلاين بر پايه رشد مدل هاي جديد ارتباطات و سرگرمي هاي ديجيتالي، شبكه هاي اجتماعي و تلويزيون اينترنتي در سال جاري پيش از گذشته ظهور خواهد يافت. در حقيقت در اواسط سال 2007 غول هاي اينترنتي نظير گوگل، ياهو و مايكروسافت رقابت پرقدرتي را براي در اختيار گرفتن بازار تبليغات آنلاين آغاز كرده اند.

به هرحال در حالي كه در تمام دنيا تبليغات اينترنتي به سرعت در حال گرفتن سهم بازار تبليغات از ساير ابزارهايي چون تلويزيون، مطبوعات و تبليغات خياباني است، در ايران همچنان از همان بازاريابي سنتي براي ارائه محصولات به مشتريان استفاده مي شود. بنابر آخرين برآوردها، تنها بورس تهران توانسته است از ابزار اينترنت براي توسعه فعاليت هاي خود استفاده كند و هنوز ساير فعاليت هاي تجاري و اقتصادي توجه چنداني به شبكه اينترنت در كنار ساير وسايل ارتباطي و رسانه ها ندارند به همين دليل تبليغات اينترنتي در ايران براي اكثر افراد به خصوص تجار ناشناخته مانده است. عدم توجه به تبليغات اينترنتي و سكون و رخوتي كه در اين زمينه در كشور ديده مي شود، فرياد بسياري از كاربران و دارندگان سايت در فضاي اينترنتي را نيز بلند كرده است.

علي نصيري كارشناس بازاريابي الكترونيكي اعتقاد دارد، به رغم رشد تبليغات آنلاين در جهان، سايت هاي ايراني از اين نوع تبليغات هنوز بي بهره اند و حتي در مقايسه با رسانه هاي سنتي مثل نشريات نيز قادر به تامين حداقل هزينه هاي سايت هاي خود از طريق اين تبليغات نيستند.

وي در ادامه مي گويد؛ «در حال حاضر بسياري از سايت هاي ايراني با هزينه شخصي اداره مي شوند و به نظر مي رسد به رغم استفاده هاي حرفه يي كه از سايت هاي ايراني مي شود قدرت و تاثير رسانه هاي آنلاين هنوز براي بسياري از كاربران ناشناخته مانده است.»

رضا هاشمي كارشناس ارشد كامپيوتر و موسس اولين سايت تبليغاتي در ايران عدم پيشرفت تبليغات اينترنتي را در ايران به وضع حاكم بر كشور مرتبط مي داند و مي گويد؛ «با در نظر گرفتن شرايط كنوني كشور، به عنوان كشوري جهان سومي كه داراي اقتصاد غيرپويا و همراه با تورم است، طبيعي به نظر مي رسد كه در چنين شرايطي نه تنها تبليغات اينترنتي بلكه كلاً صنعت تبليغات در كشورمان با پيشرفت چشمگيري روبه رو نشود.»

به اعتقاد اكثر كارشناسان اين حوزه در حال حاضر بازار تبليغات اينترنتي در ايران يك بازار بزرگ و گسترده نيست و برخلاف كشورهاي ديگر كه تبليغات اينترنتي در واقع محور اساسي فعاليت بسياري از شركت هاي بزرگ دنيا همچون گوگل و ياهو است در ايران تنها دو الي سه سرويس دهنده هستند كه مي توانند درآمد جزيي را از طريق تبليغات اينترنتي به دست بياورند كه آن هم در مقابل بازديدكنندگان زياد آن سرويس دهنده ها درآمد چنداني به حساب نمي آيد.

در حال حاضر بسياري از بنگاه هاي اقتصادي هنوز تبليغات اينترنتي و قابليت هاي آن را درك نكرده اند و از طرف ديگر تبليغات در سايت هاي ايراني به عنوان يك راه حل براي سود بيشتر مطرح نشده و به طور جدي مورد بحث قرار نگرفته است.

موانع موجود در تبليغات آنلاين

يكي از مهم ترين مواردي كه موجب محدود شدن صنعت تبليغات اينترنتي در كشور شده، دانش و اطلاعات ناكافي مديران سازمان هاي توليدي و خدماتي از كاربردهاي متعدد آن است. اغلب مديران از مزايا و فرصت هاي فراواني كه با تبليغات در اينترنت مي توانند نصيب سازمان هاي خود كنند، بي اطلاع يا حداقل كم اطلاع هستند و آن دسته از مديران هم كه اندك توجهي به اينترنت دارند، درك صحيح و كاملي نسبت به نيازهاي مخاطبان اينترنتي خود ندارند و از سرمايه گذاري هاي خود در زمينه تبليغات اينترنتي نتيجه درخور توجهي به دست نمي آورند.

رامتين كيايي يكي از صاحبان سايت در فضاي مجازي علاوه بر تاكيد بر اين موضوع، روي خوش نشان ندادن مديران حوزه آي تي را نيز يكي ديگر از دلايل عدم پيشرفت اين صنعت در ايران مي داند و مي گويد؛ «اكثر شركت هاي آي تي كه در اين حوزه مي شناسيم، اعتقاد خاصي به تاثيرگذاري اين صنعت براي معرفي محصولات خود ندارند و همين جريان نيز باعث مي شود شركت هاي غيرفعال در زمينه آي تي نيز اهميت كمتري به اين موضوع بدهند.» به اعتقاد كارشناسان يكي از مشكلات اساسي در ايران نداشتن منابع اطلاعاتي و آمارهاي دقيق و معتبر در زمينه اينترنت، سايت هاي اينترنتي و موضوعات مرتبط با فناوري ارتباطات است. در واقع هر دو سال يك بار آماري از نفوذ اينترنت و دسترسي كاربران به اينترنت منتشر مي شود كه اين آمار به نسبت تعداد كاربراني كه از تبليغات اينترنتي استفاده مي كنند رشد متناسبي ندارد. يعني هر سال ديده مي شود تعداد كاربران اينترنت دو برابر مي شود اما هيچ رشد قابل توجهي در زمينه تبليغات اينترنتي به وجود نمي آيد.

كيايي دليل اين امر را به عدم وجود بازارياب هاي اينترنتي ربط مي دهد و مي گويد؛ «يكي از اصلي ترين دلايلي كه مانع رشد تبليغات اينترنتي در كشور شده اين است كه اصولاً بازاريابي آگهي هاي اينترنتي در كشور شكل نگرفته است.

به عنوان مثال در تلويزيون يا روزنامه ها انواع افراد بازارياب حضور دارند كه با مراجعه به مراكز و شركت ها آنها را مجاب مي كنند كه محصولات خود را در اين رسانه ها تبليغ كنند اما هيچ فرد يا ارگاني وجود ندارد كه اين كار را به طور گسترده در فضاي وب انجام دهد. در واقع صاحبان صنايع نه علاقه يي به مطرح شدن در اين حوزه ها دارند و نه كلاً اين حوزه را به خوبي مي شناسند و از طرفي هم تاكنون هيچ سازمان يا گروهي براي جلوگيري از اين وضعيت تلاش جدي نكرده است.» از جمله مهم ترين تاثيراتي كه تبليغات اينترنتي بر جاي مي گذارد، تعامل دو طرفي است كه بين شركت ها و فضاهاي مجازي ايجاد مي شود تا با فعاليت در كنار يكديگر بتوانند محصولات خود را به مردم معرفي كنند. در حالي كه رسانه هاي سنتي با اخذ هزينه هاي فراوان محصولات شركت هاي مختلفي را تنها براي زماني كوتاه معرفي مي كنند. تبليغات اينترنتي علاوه بر دريافت هزينه كم و زمان نسبتاً بلند براي معرفي محصولات اين شرايط را فراهم مي كنند كه كاربران همزمان با ديدن محصول در صورت تمايل آن را به صورت آنلاين خريداري كنند.

علي راستين كارشناس در زمينه مزيت هاي تبليغات اينترنتي مي گويد؛ «تبليغات اينترنتي يكسري امتيازات نسبت به تبليغات محيطي با ساير فرم هاي تبليغاتي براي جذب مخاطبان دارد كه علاوه بر هزينه كم و درآمد زياد، شركت ها مي توانند مشتري را از لحظه يي كه محصول را مي بيند تا وقتي كه روي آن كليك و در پايان كه محصول را خريداري مي كنند رديابي كنند كه يكي از اصلي ترين مزيت هاي تبليغات اينترنتي است، اما از آنجا كه در كشور ما تجارت الكترونيك كلاً پيشرفت آنچناني نداشته و كاربر آنلاين امكان خريد مستقيم را ندارد و تنها درصد خيلي كمي از كاربران از طريق اينترنت خريد مي كنند، در نتيجه درآمدي كه سايت ها از طريق تبليغات به دست مي آورند در مقابل هزينه يي كه مي كنند خيلي ناچيز است.

وي در ادامه مي افزايد؛ در حال حاضر نسبت تبديل تعداد بازديدكنندگان به درآمد، نسبت مشخص و قابل توجهي ندارد به همين خاطر درآمد سايت ها بسيار پايين است و به مراتب اثر تبليغات اينترنتي به كاربران بسيار كمتر مي شود. ضمن اينكه استفاده از تبليغات اينترنتي به فرهنگ افراد هم برمي گردد؛ چراكه به دليل اينكه هنوز تجارت الكترونيك در كشور ما گسترش پيدا نكرده است، بسياري از افراد ترجيح مي دهند به طور مستقيم و با مراجعه به مغازه ها كالاهاي خود را خريداري كنند. در واقع هنوز بين كاربران اعتماد لازم نسبت به خريد آنلاين ايجاد نشده است.»

وي درخصوص نحوه تبليغات اينترنتي در سايت ها مي گويد؛ «در حال حاضر بيش از 60 الي 70درصد از تمام تبليغاتي كه در سايت ها صورت مي گيرد به صورت پاياپاي بوده و درآمد آنچناني براي صاحبان سايت ها ندارد. به عنوان مثال حتي اگر شركتي بنر خود را در سايت ديگري به نمايش بگذارد در ازاي تهيه اين تبليغ به سايت مورد نظر چند ساعت اينترنت رايگان هديه مي دهد.» گفته مي شود يكي ديگر از دلايلي كه باعث عدم رشد صنعت تبليغات در كشور شده است، ناشناخته ماندن استفاده از اينترنت و سايت ها در ميان كاربران است. در حالي كه از ورود اينترنت به كشور ما سال ها است كه مي گذرد اما اين رسانه مانند ساير رسانه هاي ديگر هنوز در بين مردم عمومي نشده است.

دليل اين امر عدم تبليغات براي استفاده هرچه بيشتر از اين وسيله بين كاربران است. بنا بر اظهارات كارشناسان وقتي يك شبكه مي خواهد شروع به كار كند توسط تلويزيون، راديو، روزنامه ها و... بارها و بارها تبليغ مي شود و اين در حالي است كه يك سايت اينترنتي بنا بر اينكه از پشتيباني قانوني و حقوقي برخوردار نيست، نمي تواند از طريق اين رسانه ها مطرح شود و همين امر باعث مي شود در همان چهارديواري فرد بماند و از طريق كاربران اندك خود به ديگران معرفي شود.

---

تبليغات عنصري از رشد و توسعه اقتصادي محسوب مي شود و رابطه مستقيمي با رونق اقتصادي دارد و يك نيروي محرك و لازم براي كشورهاي در حال توسعه است كه به سوي تجارت حرفه يي در حركت هستند. بر اين اساس است كه استفاده از دانش و فناوري روز تبليغات و رسانه فراگير اينترنت اهميت مي يابد و مي تواند دروازه ورود كشورها را به جامعه جهاني و بازار جهاني باز كند. نامشخص بودن بازار تبليغات اينترنتي و پايين بودن ميزان امنيت سايت هاي داخلي و همچنين ناآشنا بودن اين صنعت براي مديران باعث شده است ايران در اين زمينه پيشرفت آنچناني نداشته باشد و نتواند خود را به بازارهاي جهاني معرفي كند.

انتظار مي رود مسوولان و برنامه ريزان با پشتيباني قانوني و فراهم كردن زيرساخت هاي تجارت الكترونيك و توسعه فرهنگ تبليغات اينترنتي بستر مناسبي فراهم كنند تا فعالان اقتصادي و علاقه مندان به كسب و كار اينترنتي با پذيرش قواعد و مناسبت هاي جديد به سرمايه گذاري صحيح در جهت كسب مخاطب اقدام كنند.
 چهارشنبه 27 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن