واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جام جم آنلاين: آمارهاي ارائه شده در 5 ماه نخست امسال، نشان ميدهد كه سينماي ايران از نظر تعداد تماشاگر و ميزان فروش فيلمها از رشدي 3 برابري برخوردار شده است.
در حالي كه سينماي ايران از نظر توليد در رتبه يازدهم جهان قرار دارد، موفقيت داخلي فيلمها در جذب هرچه بيشتر تماشاگران، افزايش گردش مالي اين صنعت ـ هنر و درخشش آثار فيلمسازان ايراني در جشنوارههاي جهاني، اين اميد را زنده ميسازد تا اين هنر به جايگاه واقعي خودش در جهان نزديكتر شود.
9 ميليون تماشاگر در 4 ماه
در تاييد افزايش تعداد تماشاگران سينماي ايران، جواد شمقدري، معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ميگويد: در حالي كه در چهار ماهه ابتدايي سال گذشته تنها 3 ميليون و 300 هزار نفر مخاطب سينما بودند، امسال در اين مدت مخاطب سينما به 9 ميليون نفر افزايش يافته است.
افزايش 3 برابري تماشاگر براي سينماي ايران اتفاق خوشايندي است، اتفاقي كه خارج از محتوا و ساختار فيلمها پيام روشني براي سينماگران و البته مسوولان سينمايي كشور دارد و آن هم آشتي دوباره مخاطبان با سينماست. اتفاقي كه هم براي سينماداران خوش يمن است و هم براي سينماگران.
شمقدري حتي پيشبيني ميكند اين افزايش تماشاگر ادامه داشته باشد و ميافزايد: افزايش مخاطب سينما يكي از برنامههاي اصلي معاونت سينمايي است و هدف 100 ميليون مخاطب را طراحي كردهايم.
به گفته او در سالهاي قبل در دورهاي مخاطب سينما به زير10 ميليون نفر كاهش يافته بود كه اين رشد 5 ماهه نخست امسال ميتواند بسيار نويد بخش و اميدواركننده باشد.
وي با بيان اينكه يكي از علتهاي كاهش مخاطب بين سالهاي 76 تا 78، كاهش حضور خانوادهها در سالنهاي سينما بود، تاكيد ميكند: در دوره ما تلاش شد كه فيلمهاي خانوادهگرا افزايش يابد كه همه اعضاي خانواده مشتاق شوند به سينما بروند و فيلم را ببينند.
شمقدري براي نشان دادن وضعيت خوب امسال سينماي ايران از تعداد تماشاگران سينماهاي آلمان مثال ميزند و ميافزايد: در آلمان با جمعيتي بيشتر از ايران، تماشاگران سينما در سال 2010 تنها حدود 21 ميليون نفر بودند كه فكر ميكنم اگر نيمه دوم امسال هم مثل 6 ماه اول آن باشد، ما نيز ميتوانيم به اين عدد برسيم.
البته معاون سينمايي وزير ارشاد با اشاره به يك نكته ظريف ميگويد: آنچه سرانه مخاطب را در ساير نقاط دنيا افزايش داده اكران فيلمهاي هاليوودي است كه نمايش اين آثار به عنوان يك شاخص فرهنگي براي جامعه ما زيبا نيست. البته بحث اكران فيلم خارجي مد نظر است كه با يك برنامهريزي مدون اجرايي ميشود.
افزايش فروش فيلمها
اما در كنار اين سياستگذاريهاي فرهنگي ميتوان اعمال برخي از قوانين و تصميمات مسوولان سينمايي را هم در افزايش مخاطبان سينما دخيل دانست. حبيب كاوش، سخنگوي شوراي صنفي نمايش در اين رابطه ميگويد: آسيب شناسي مواردي همچون ورشكستگي سينمادارها و البته عدم فروش بسياري از فيلمها ما را به اين نتيجه رساند كه در اجراي برخي از قوانين سختگيري بيشتري به خرج دهيم كه يكي از آنها ممنوعيت نمايش تك سئانس فيلمها درپرديسهاي سينمايي است.
او اجراي اين قانون را در افزايش مخاطب اين مجموعههاي سينمايي دخيل ميداند و ميافزايد: با اجراي اين قانون تماشاگران رغبت بيشتري براي ديدن ديگر فيلمها دارند، چرا كه با اين حساب با ورود به اين مجموعههاي سينمايي اگر هم نتوانستند فيلم مورد علاقه خود را ببينند، راهي ديگر سينماها ميشوند.
حبيب كاوش بهترين دليل موفقيت اين تصميمات را آمارهاي موجود ميداند و توضيح ميدهد: تا پايان مرداد كه 5 ماه از اكران امسال گذشته است و با نمايش 28 فيلم (25 فيلم سرگروه و 3 فيلم آزاد) چيزي نزديك به 11 ميليارد تومان فروش داشته ايم، در صورتي كه در كل سال گذشته اين رقم
5/8
ميليارد تومان بوده است كه تنها حدود 4 ميليارد آن مربوط به نيمه اول سال 1389 است.
به گفته او همه اينها در حالي است كه سال گذشته تا پايان سال 63 فيلم اكران شده است و اين تعداد فيلمها در مقايسه با 10 سال گذشته بيشترين رقم بوده است.
سخنگوي شوراي صنفي نمايش وضعيت توليد را نيز در تاثير افزايش مخاطب سينماي ايران مهم ميداند. او به «جامجم» ميگويد: تعداد بالاي آثار توليدي سينماي ايران يكي از دلايل كاهش كيفيت و به طور طبيعيمخاطب بوده است كه به نظرم توانستهايم جلوي آن را بگيريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]