پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851278538
در جلسه علني ديروز مجلس يك فوريت طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري تصويب شد
واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: در جلسه علني ديروز مجلس يك فوريت طرح اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري تصويب شد
بخش خبري : نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني ديروز به يك فوريت طرحي راي مثبت دادند كه در صورت تصويب نهايي آن مواد 35 و 55 قانون انتخابات رياست جمهوري اصلاح مي شود .
طراحان در مورد لزوم فوريت اين طرح عنوان كردند با توجه به مشكلات ناشي از ثبت نام داوطلبان رياست جمهوري كه فاقد حداقل شرايط قانوني مقرر براي احراز اين مسئوليت خطير هستند و بمنظور پرهيز از آثار منفي اين امر در داخل و خارج از كشور كه بعضا موجب وهن نظام مقدس جمهوري اسلامي مي باشد اين طرح با قيد يك فوريت به مجلس ارائه مي گردد.
در صورت تصويب نهايي اين طرح در مجلس دو تبصره به ماده 35 قانون انتخابات رياست جمهوري الحاق مي شود كه براساس آن احراز شرايط انتخاب شوندگان ازجمله تشخيص رجل مذهبي و سياسي برعهده شوراي نگهبان خواهد بود همچنين انتخاب شوندگان علاوه بر شرايط فوق بايد موقع ثبت نام داراي سابقه تصدي حداقل يكي از مناصب و اشخاص ذيل و يا همطراز آنها را داشته باشند.
بر اين اساس مناصبي كه افراد براساس تبصره فوق در موقع ثبت نام بايد دارا باشند عبارتند از : رئيس جمهور و معاونين و مشاورين او نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري و نمايندگان ولي فقيه در نهادها و استانها رئيس قوه قضائيه معاونين و مشاورين وي و روساي ديوان عالي كشور سازمان بازرسي كل كشور ديوان عدالت اداري سازمان قضايي نيروهاي مسلح و دادستان كل كشور اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام و دبير آن و اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي اعضاي شوراي نگهبان (فقها و حقوقدانان ) وزرا و سرپرستان وزارتخانه ها و معاونين آنها رئيس ستادكل نيروهاي مسلح و فرماندهان نيروهاي سه گانه ارتش و سپاه و فرمانده نيروي انتظامي رئيس سازمان صداوسيما روساي سازمانها و نهادهاي كشور روساي دانشگاههاي بزرگ و مراكز استانها سفرا استانداران و شهرداران كلانشهرها مدرسين سطوح عالي حوزه علميه و اساتيد دانشگاه و روسا و دبيران احزاب و سازمانهاي سياسي رسمي در سطح ملي .
همچنين در صورت تصويب نهايي اين طرح در مجلس ماده 55 قانون انتخابات رياست جمهوري اصلاح ميشود كه براساس آن رئيس جمهور و نمايندگان تام الاختيار آنها كه كتبا معرفي شده باشند بايد ظرف 5 روز از تاريخ انتشار دستور شروع انتخابات به وزارت كشور مراجعه و پس از ارائه مدارك لازم براي ثبت نام پرسشنامه اعلام داوطلبي را دريافت و پس از تكميل آن همراه با مدارك مورد نياز تحصيلي و سابقه اجرايي يا علمي و چهار برگ تصوير كليه صفحات شناسنامه و 12 قطعه عكس 4 * 6 از آخرين عكس خود كه در همان سال گرفته باشند به وزارت كشور تسليم و رسيد دريافت دارند.
در ادامه جلسه علني ديروز مجلس نمايندگان در اصلاح آيين نامه داخلي مجلس مقرر كردند كه رئيس كميسيون اصل 90 به پيشنهاد هيات رئيسه و از بين اعضاي ثابت اين كميسيون با راي مجلس انتخاب شود.
بر اين اساس از هر كميسيون تخصصي يك نفر با معرفي كميسيون مربوطه و 8 نفر از نمايندگان كه توسط روساي شعب و هيات رئيسه به عنوان اعضاي ثابت اين كميسيون تركيب كميسيون اصل 90 را تشكيل مي دهند . طبق تبصره اين مصوبه اعضاي ثابت كميسيون اصل 90 نبايد عضو كميسيون هاي تخصصي مجلس باشند .
در پيشنهاد نمايندگان كه به تصويب رسيد آمده است بمنظور سامان دادن و كارآمدسازي مجلس و نمايندگان خصوصا نسبت به طرز كار قواي مجريه و قضاييه و مجلس مبتني بر اصول متعدد قانون اساسي بالاخص اصل 90 قانون اساسي كميسيون به نام اصل 90 تشكيل مي شود تا طبق قوانين مصوب مربوط به خود اداره و انجام وظيفه كند.
رئيس مجلس هنگام بررسي جزئيات اصلاح آئين نامه داخلي مجلس گفت : مجلس در انجام تحقيق و تفحص ها بايد قدرت برخورد با وزير متخلف را داشته باشد و او را استيضاح كند.
علي لاريجاني اظهار داشت : نمايندگان معتقدند كه شان مجلس بايد حفظ شود و براساس آئين نامه داخلي مجلس ابزارهايي براي حفظ شان و منزلت آن مانند سوال از وزير استيضاح و تحقيق و تفحص در اختيار دارد.
لاريجاني گفت : اما وقتي نمايندگان از وزيري سوال مي كنند اما بعد اعلام مي كنند كه قانع نشده اند آن وقت است اين سئوال معلق مي ماند و به كميسيون ارجاع مي شود و هيچ حادثه مهمي هم رخ نمي دهد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در مورد تحقيق و تفحص ها نيز اظهارداشت : مجلس تحقيق و تفحص هاي زيادي انجام مي دهد و گزارش آنرا در صحن علني قرائت مي كند و سپس به قوه قضائيه ارسال مي كند ولي پس از آن هيچ اتفاقي نمي افتد.
وي افزود : حداقل تحقيق و تفحص ها بايد اين باشد كه مجلس قدرت داشته باشد با وزيري كه تخلف انجام داده برخورد كند در حاليكه طبق آئين نامه فعلي هيچ اقدامي در اين خصوص صورت نمي گيرد اينها مواردي است كه منزلت مجلس را مخدوش مي كند كه ما آنها را در كميسيون آئين نامه اصلاح كرده ايم .
لاريجاني تصريح كرد : براساس مواد جديد آئين نامه اگر وزير و مسئولي خلاف قانون مرتكب شوند كميسيون مربوط مي تواند بررسي كند و گزارش آن را به مجلس بدهد و تقاضاي استيضاح نمايد.
وي افزود : براين اساس اگر نماينده اي از وزير سئوال كرد رئيس مجلس آن را به راي مي گذارد. اگر نمايندگان قانع شدند كه هيچ ولي اگر مجلس قانع نشد آن وزير يك سوم اعتبار خود را از دست داده است .
وي با تاكيد بر اينكه اگر مي خواهيد اقتدار و منزلت مجلس حفظ شود بايد آئين نامه را اصلاح كنيم اظهار داشت : نمايندگان معتقدند كه وقت مجلس از اهميت زيادي برخوردار است و بايد از آن به نحو احسن استفاده كرد اما آئين نامه به گونه اي نوشته شده است كه اجازه مانور به هيئت رئيسه را نمي دهد.
وي بااشاره به نحوه شروع به كار دستور هفتگي مجلس گفت : معمولا جلسه علني با تلاوت و ترجمه قرآن كريم آغاز و پس از آن نطق هاي پيش از دستور تذكرات شفاهي و كتبي قرائت مي شود و نماينده از ساعت حدود 10 وارد بررسي طرحها و لوايح مي شوند .
رئيس مجلس افزود : اما براساس آئين نامه جديد مجلس بعد از تلاوت و ترجمه قرآن وارد دستور كار هفتگي مي شود و اواسط جلسه نطق هاي ميان دستور شروع مي شود. ما با اين اصلاحيه تلاش كرديم از زمان قانونگذاري مجلس استفاده بهينه شود.
لاريجاني در مورد تذكرات شفاهي نمايندگان نيز گفت : قالب تذكرات شفاهي نمايندگان 5 دقيقه طول مي كشد در حاليكه اين كار بيش از يك دقيقه وقت نمي خواهد لذا در اصلاحيه آئين نامه پيش بيني شده زمان 5 دقيقه اي تذكرات شفاهي به 3 دقيقه كاهش يابد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در مورد مخالفين و موافقين كليات يك طرح و يك لايحه در مجلس اظهار داشت : براساس آئين نامه فعلي در بررسي كليات طرح يا لايحه 5 نماينده موافق و 5 نماينده مخالف هر كدام مي توانند به مدت 10 دقيقه صحبت كنند كه در اصلاحيه صورت گرفته اين زمان به 5 دقيقه كاهش و تعداد آنان نيز به 3 نفر تقليل يافته است .
وي افزود : براساس آئين نامه جديد لوايح بصورت يك شوري است مگر اينكه هيئت رئيسه موارد را ضروري بداند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي درخصوص كميسيون اصل 90 با بيان اينكه اين كميسيون وظيفه مهم نظارتي مجلس را به دوش مي كشد گفت : طبق قانون اساسي مجلس مي تواند روند امور در قواي سه گانه را بررسي كند و نظر دهد و اشكالات آن را رفع نمايد.
وي اظهار داشت : مجلس مي خواهد كميسيوني تشكيل دهد كه روند امور را بررسي كند نه اينكه مسائل شخصي افراد را بصورت جزئي بررسي نمايد لذا درصدد شديم كه سطح و تخصص اين كميسيون را با عضويت روساي كميسيون هاي ديگر افزايش دهيم .
جلسه غيرعلني مجلس درباره خاموشي ها
نمايندگان مجلس جهت بررسي وضعيت خاموشيهاي برق در كشور ديروز جلسه اي غير علني با حضور وزير نيرو تشكيل دادند.
وزير نيرو در اين جلسه با اشاره به همكاري خوب مردم برخي استانهاي براي صرفه جويي گفت : در بخش كشاورزي توفيقي بدست نيامد و مصرف برق در اين بخش 30 درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافت و در بخش تجاري نيز تغييري در مصرف برق مشاهده نشده است .
وي با بيان اينكه در طول سه سال گذشته وزارت نيرو مشكلات آب و برق را سپري كرده است گفت : پيش بيني مي شد كه در سال 1387 اگر بارندگي ها طبق روال طبيعي باشد مانند سال هاي گذشته بدون مشكل سپري شود .
وزير نيرو تصريح كرد : از ابتداي اسفند 86 كه كمبود بارش و خشكسالي وجود داشت اقدامات پيشگيرانه و تدابير مورد نظر در نظر گرفته شد.
فتاح تاكيد كرد : مجموع خاموشي هاي اعلام شده در 6 ماه گذشته به 117 ميليارد كيلومتر ساعت مي رسد كه نسبت به مقدار توليد و مصرف شده 1 5 درصد است . يعني 98 5 درصد برق مصرفي كشور طي اين مدت تامين شده است .
فتاح با اشاره به توافق هاي انجام شده اين وزارتخانه با صدا و سيما درباره تبليغات صرفه جويي گفت : اين اطلاع رساني ها خوشبختانه موثر بود و در بعضي شهرستان ها اوج مصرف از شب به روز منتقل شد اما در بخش كشاورزي توفيقي بدست نيامد و مصرف برق در اين بخش 30 درصد نسبت به سال گذشته افزوده شد .
وي همچنين گفت : در بخش تجاري نيز تغييري در مصرف برق مشاهده نشد كه اين امر نيازمند تدابير جدي تر و حتي قانونگذاري است .
وزير نيرو در مورد مصرف آب در كشور نيز گفت : در كل كشور مصرف آب شرب نسبت به سال گذشته افزايش نداشته است كه اين نشان از همكاري مردم دارد.
فتاح استان هاي خوزستان و تهران را به عنوان صرفه جوترين استان ها در مصرف آب و برق معرفي كرد و از مردم اين استان ها تشكر كرد.
وزير نيرو يكي از راه هاي موثر در جلوگيري از چنين مشكلاتي را استفاده از توان بخش غيردولتي دانست و گفت : دولت و مجلس در اين زمينه ياري كنند تا تمام نيروها را بخش غير دولتي و خصوصي بسازند چون هم اكنون مشكلات زيادي در اين زمينه وجود دارد.
فتاح استفاده از نيروگاه هاي با سوخت ذغال سنگ را راهكار ديگري براي افزايش ظرفيت برق در كشور دانست و گفت : هم اكنون از استفاده از اين نوع برق بي بهره هستيم .
وي ادامه داد : اگر بتوان از نيروگاه هاي اتمي مانند بوشهر استفاده كنيم اين مشكلات برطرف خواهد شد.
وي يادآور شد : متوسط بارندگي امسال 137 ميليمتر بوده است . اين درحالي است كه متوسط بارندگي ثبت شده در چهل سال گذشته حداقل 148 ميليمتر بوده و اين حاكي از خشكسالي بي سابقه امسال است .
وزير نيرو در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت : ما فكر مي كنيم براي نيمه دوم سال جاري هم نتوانيم خيلي از برق آبي استفاده كنيم نگراني ما براي استفاده از برق آبي در 6 ماهه دوم سال و سال آينده جدي است .
فتاح افزود : هم اكنون مخازن در حداقل ذخيره آب هستند و از 7 هزار 600 مگاوات فقط يك هزار مگاوات استفاده مي شود و اين عدد از نيمه اول مهرماه شروع به كاهش مي كند كه ممكن است نيمه آبان به 500 مگاوات برسد .
وي اظهار اميدواري كرد كه براي نيمه دوم سال جاري با هماهنگي مجلس دولت و وزارت نفت سوخت لازم براي نيروگاه هاي حرارتي تهيه شود.
وزير نيرو تاكيد كرد : تدابير لازم انديشيده شده تا 400 هزار مترمكعب تا آخر شهريور ماه به ظرفيت مخازن اضافه شود و 400 هزار متر مكعب ديگر نير تا آخر سال اضافه شود.
فتاح در عين حال گفت : تعهدات حمل سوخت مايع در زمستان براي اين وزارتخانه نگراني ايجاد كرده است .
وي از مجلس درخواست كرد تا در اين شرايط سخت كه وزارت نيرو تبديل به يك وزارتخانه بدهكار و مستاصل شده آنرا ياري كند.
وزير نيرو ادامه داد : نگاه ما اين است كه زياد كار كرديم و بدهكار شديم و اگر اين كار را نمي كرديم هم اكنون مصيبت خاموشي و بي آبي در تابستان قطعا ضرر آن بيشتر از آن موردي بود كه با آن مواجه هستيم .
وي همچنين با اظهار تاسف از ناتواني در جذب سرمايه گذاري خارجي در اين بخش گفت : اميدواريم كمك مجلس و دولت به تكميل نيروگاه هاي نيمه تمام و احداث نيروگاه هاي جديد تا سال 90 ـ1389 اقدام كنيم .
وزير نيرو همچنين گفت : براي جلوگيري از خاموشي برق در كشور بايد كاهش مصرف و تغيير تعرفه آنرا جدي بگيريم .
فتاح تصريح كرد : ما براي سال آينده نگران هستيم . اگر بارش نرمال و طبيعي هم صورت بگيرد 30 ـ40 درصد ورودي نيروگاه هاي برق آبي ما كاسته خواهد شد و سال آينده از نظر برق ـ آبي در همين وضعيت سال 87 قرار مي گيريم .
اظهارات رئيس كميسيون انرژي
رييس كميسيون انرژي مجلس در اين جلسه با بيان اين كه عموم كشورها داراي ذخيره نيروگاهي هستند تا اگر نيروگاه هاي فعلي دچار مشكل شد ذخيره ها را وارد شبكه كند گفت : اين در حالي است كه ذخيره نيروگاه هاي كشور ما صفر است .
كاتوزيان بيان اين كه رشد مخزن نيز در كشور ما افزايش يافته است گفت : نيازمند ورود بين چهار هزار تا پنج هزار مگاوات برق به سامانه برق هستيم يعني از سال 81 تا 85 با سير صعودي توليد برق مواجه هستيم اما از سال 85 به بعد توليد برق سير نزولي داشته است و اعتبارات لازم به نيروگاه ها داده نشده است و در صورتي كه به موقع اقدامات لازم صورت نگيرد در سال هاي آينده با خاموشي هاي بيشتري مواجه خواهيم بود.
وي به راندمان نيروگاه هاي كشور اشاره كرد و گفت : راندمان نيروگاه هاي ما حدود 13 درصد تا 20 درصد است در حالي كه راندمان توليد نيرو در كشورهاي ديگر بسيار بالاتر است يكي از علت هاي پايين بودن راندمان به دستگاه هايي برمي گردد كه به روز نشده اند.
كاتوزيان با اشاره به بدهي هاي وزارت نيرو گفت : اگر بدهي ها پرداخت نشود نيروگاه ها و پيمانكاران نمي توانند ادامه كار بدهند و همين باعث مي شود كه با كندي كار و ساختن نيروگاه ها مواجه شويم و سال هاي بعد با كاهش توليد روبرو خواهيم بود.
رئيس كميسيون انرژي مجلس تاكيد كرد : در مورد تعرفه ها نيز بايد دقت نظر زيادي شود و ما منتظر لايحه دولت براي تغيير تعرفه ها هستيم .
سخنان رئيس مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي هم در جلسه غيرعلني ديروز گفت : توجه مجلس و دولت به بحث هاي مهمي مانند خاموشي نشان مي دهد براي حل مشكلات اساسي كشور عزم جدي در مجلس وجود دارد.
لاريجاني درباره اصلاح تعرفه هاي برق كشور نيز گفت : كميسيون انرژي مجلس مي تواند با همكاري دولت طرحي را تهيه كند كه براساس آن تعرفه ها توازن پيدا كند.
وي افزود : در اين طرح حتي مي توان از كساني كه مصرف برق شان پايين است پولي دريافت نكنند اما از افرادي كه پرمصرف هستند هزينه بيشتري بگيرند تا خلاهايي كه وزارت نيرو در سرمايه گذاري دارد برطرف شود.
رئيس مجلس ادامه داد : سرمايه گذاري در نيروگاه هاي گازي و بخاري در سه سال اخير كه در گزارش كميسيون انرژي مندرج و بيانات وزير نيز آن را تاييد مي كرد كم بوده است بنابراين دولت بايد به اين بخش وارد شده و سرمايه گذاري كند.
وي با تاكيد بر منطقي شدن خريد برق از بخش خصوصي گفت : با اين كار اين بخش بايد رغبت كرده و در زمينه برق سرمايه گذاري كند.
رييس مجلس تاكيد كرد : اگر روي اين موضوع تمركز شود كشور در آينده دچار خاموشي نمي شود اما ادامه اين روند از خاموشي در سال هاي آينده خبر خواهد داد.
لاريجاني از وزير نيرو و هم چنين كميسيون انرژي مجلس خواست تا بر روي موضوعاتي كه بين كميسيون و دولت اتفاق نظر هست توجه خاص كنند و به راهكارهاي درستي برسند.
در حاشيه مجلس
طرح پيگيري انتقال مقر دائمي سازمان ملل متحد از آمريكا كه در مجلس هفتم با 211 امضا تقديم مجلس شده بود با درخواست 141 نماينده در دستور كار مجلس هشتم قرار گرفت .
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت : كردان وزير كشور در جلسه كميسيون امنيت ملي اعلام كرد كه در آينده نزديك درخصوص مدرك تحصيلي خود گزارش خواهد داد.
رئيس كميسيون اجتماعي مجلس از احتمال اعلام وصول طرح استيضاح وزير ارتباطات در جلسه علني چهارشنبه (امروز) خبر داد. به گفته جعفرزاده استيضاح سليماني را 45 نفر از نمايندگان امضا كرده اند .
علي لاريجاني در انتخابات هيات رئيسه فراكسيون اصولگرايان مجلس به عنوان رئيس اين فراكسيون انتخاب شد. در اين انتخابات همچنين محمدرضا باهنر و شهاب الدين صدر نمايندگان تهران به عنوان نواب رئيس فراكسيون اصولگرايان انتخاب شدند.
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-