واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: واكنشهاي جهاني به گزارش البرادعي
اعتماد ملي: گزارش محمد البرادعي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي زماني در وين منتشر شد كه وزير خارجه ايران در برلين با همتاي آلمانياش ديدار داشت؛ ديداري كه در آن فرانك والتر اشتاينماير وزير خارجه آلمان از عدم همكاري كامل ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي انتقاد كرد و از منوچهر متكي خواست با پاسخي سازنده به تلاشهاي بينالمللي، به تنشها بر سر برنامه اتمي ايران پايان دهد. اشتاينماير ايران را در صورت عدم همكاري با جامعه بينالمللي به تشديد اعمال تحريمهاي شوراي امنيت تهديد كرد و با اين حال گفت: ما همانند گذشته اميدواريم كه ايران پاسخي مفيد و سودمند ارائه دهد. متكي در پايان ديدارش با اشتاينماير با اشاره به تطابق گزارش آژانس با مطالب ارائهشده از سوي ايران تاكيد كرد: اين گزارش تكرار اعترافات گذشته است و نشان داد هيچگونه انحرافي در مسير فعاليتهاي هستهاي ايران وجود ندارد.
وي با اشاره به توافق جمهوري اسلامي ايران با آژانس افزود: ايران در اين توافق جديد به 6 سوال به طور كامل و به صورت مكتوب پاسخ داده است. متكي خاطرنشان كرد: اين روند موفق ايران و آژانس براي كساني كه به دنبال بهانههاي ديگري بودند ناخوشايند خواهد بود، چرا كه آنان مدام مطرح ميكردند ايران با آژانس همكاري نخواهد كرد و پاسخ نخواهد داد. وي ادامه داد: اما مشاهده كرديم كه برخي اعمال نفوذها و فشارها به برخي از عناصر آژانس از سوي اين محافل خاص شكل گرفت و همان ادعاهايي كه از سوي ايران پاسخ داده شده اين بار در يك چارچوب ديگر و يك پرونده ديگر به آژانس داده شده كه تحت مطالعات ادعايي است. نماينده دائم ايران در آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز با اشاره به گزارش محمد البرادعي به شوراي حكام و شوراي امنيت سازمان ملل گفت: اين گزارش پيام مثبتي به جامعه جهاني است و تاكيد مجدد بر اين مساله دارد كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي نتوانسته مدركي براي اثبات انحراف در فعاليتهاي هستهاي ايران براي استفاده در اهداف نظامي بيابد و تمامي مواد و فعاليتهاي هستهاي ايران ازجمله عمليات غنيسازي اورانيوم تحت نظارت كارشناسان آژانس و بازرسان آن است. علياصغر سلطانيه به خبرگزاري ايتاليايي اكي گفت: ايران كشورهاي جهان را به تاكيدات البرادعي در خصوص عدم دستيابي به مدركي در راستاي وجود هرگونه انحراف در مواد و فعاليت هستهاي به سوي اهداف نظامي ارجاع ميدهد اما انتظار ميرود كه برخي كشورهاي شناختهشده براي رسيدن به اهدافشان از برگه مطالعات ادعايي استفاده كنند. سلطانيه در گفتوگو با ايسنا با اعلام پاسخ به ديگر سوالات آژانس پس ازعادي شدن اجراي پادمان افزود: ايران به توافقات عمل كرده و انتظار دارد بازرسيها و اجراي پادمان به صورت عادي درآيد.
چين: ايران با آژانس همكاري كند
دانا پرينو سخنگوي رئيسجمهور آمريكا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران و در واكنش به گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي در مورد ايران گفت: به گزارش ايرنا، سخنگوي رئيسجمهور آمريكا افزود: اين شيوهها توسط ايران انتخاب شده و ما با متحدين خود همكاري ميكنيم تا اقدام بعدي را مشخص كنيم.> چين نيز روز سهشنبه در واكنش به گزارش جديد البرادعي بار ديگر بر حل صلحآميز اين موضوع تاكيد كرد و گفت: تحريم راهحل مساله هستهاي ايران نيست. جيانگ يو سخنگوي وزارت خارجه چين گفت: چين متوجه گزارش اخير البرادعي است. ما از تلاشهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي حل مساله هستهاي ايران از طريق گفتوگو قدرداني ميكنيم و اميدواريم جمهوري اسلامي ايران همكاريهاي خود با آژانس را حفظ كند و آن را ادامه دهد. انگليس روز دوشنبه در ادعايي ايران را به بياعتنايي به آژانس بينالمللي انرژي اتمي متهم كرد. وزارت امور خارجه انگليس درباره گزارش اخير البرادعي عنوان كرد كه اعمال فشار ديپلماتيك بيشتر عليه ايران حائز اهميت است. روزنامه اورشليم پست نيز به نقل از مارك رگو، سخنگوي وزارت امور خارجه اسرائيل،گزارش البرادعي را خواند و گفت: اين (گزارش) بايد همه اعضاي جامعه بينالمللي را در ارادهشان براي اقدامات جهت جلوگيري از پيشروي ايران در برنامه هستهاياش تقويت كند! اين در حالي است كه خبرگزاري رويترز به نقل از يك مقام ايراني كه به نامش اشاره نكرد نوشت كه ايران به با آژانس براي رفع نگرانيها درباره برنامه هستهاياش ادامه خواهد داد اما اين سازمان بايد رويكردش را تغيير دهد. او در پاسخ به سوالي درباره گزارش آژانس به رويترز گفت: ما به تعامل سازندهمان (با آژانس) ادامه خواهيم داد و لازم است كه آژانس رويكردي مشروع و منطقي و مبتني بر شواهد را (در قبال ايران) دنبال كند. روزنامه لسآنجلس تايمز نيز درباره گزارش جديد البرادعي نوشت: اين گزارش در نشست شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي كه هفته آينده در وين برگزار ميشود، بررسي خواهد شد. اين روزنامه با ادعاي اينكه ، نوشت: با اين حال برخي از تحليلگران پيشبيني ميكنند كه اين (گزارش) براي غلبه بر اكراه روسيه و چين، كه داراي حق وتو در شوراي امنيت هستند، در اتخاذ اقدامات سخت عليه ايران كافي نيست.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]