واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: دولت از بيتجربگي ميخواهد همه چيز را تجربه كند - محمدرضا خباز
امروز مديريت اجرايي كشور در بعضي مواقع به 30 سال گذشته برگشت مينمايد. اگر اين برگشت از بعد انقلابي و خلق روحيه ايثار و فداكاري و نوعدوستي باشد، جاي قدرداني دارد ولي متاسفانه از بعد بيتجربگي ميخواهد همه چيز را خودش تجربه كند بنابراين ناديده گرفتن موفقيتهاي گذشته و طرد مديران باتجربه خسارتي جبرانناپذير است. به عنوان نمونه، اشتباه به ظاهر كوچك سال 85 به معضل بزرگ امروز سيستم بانكي تبديل شده است و آن دخالت مقامات سياسي در امور بانكي است.رد كردن بديهيترين اصل اقتصادي كه افزايش نقدينگي باعث افزايش تورم ميشود، سبب شد سيستم بانكي كه در سال حداكثر 18 هزار ميليارد تومان توان پرداخت تسهيلات دارد به دليل فشار غيركارشناسي دولت به آن در سال 86 مبلغ 70 هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداخت كند، به همين دليل اولا بدهي بانكها به بانك مركزي افزايش پيدا كرد و تراز بعضي از بانكها قرمز شد و ثانيا از بانكها نقدينگي در اختيار پروژههاي توليدي جمعآوري شد كه در نتيجه به كاهش توليد و نيروي كار انجاميد.
لذا بر ما نمايندگان مردم واجب است براي نظارت سالم و خارج از هرگونه حب و بغض سند چشمانداز 20 ساله و قانون برنامه پنجساله توسعه چهارم را نصبالعين خود قرار دهيم. به عنوان مثال در سند چشمانداز و قانون برنامه آمده است: 1- مهار تورم و افزايش قدرت خريد گروههاي كمدرآمد و محروم و مستضعف و كاهش بين دهكهاي بالا و پايين جامعه و.. و اجراي سياستهاي اجرايي جبراني؛ سوال اينجا است چرا دولت تورم را مهار نكرد؟ مگر سياست عدالتمحوري با تورم در تضاد نيست؛ از دري كه تورم وارد شد از در ديگر عدالت فرار ميكند.2- حمايت از تامين مسكن گروههاي كمدرآمد و نيازمند؛ قضاوت را به شما نمايندگان عزيز ميسپارم. ظرف 3 سال گذشته قيمت مسكن و اجاره مسكن چقدر افزايش يافته؟
3- ارتقاي سطح درآمد روستاييان و كشاورزان و رفع فقر و ... با تاكيد بر اصلاح قيمتگذاري محصولات در 3 سال گذشته؛ با اجراي برنامه توسعه روستاييان فقيرتر شدهاند، بهويژه امسال كه خشكسالي و سرمازدگي آنان را از هستي ساقط كرده و هنوز از اعتبار مصوبه مجلس حتي يك ريال به دست اين افراد بيپناه نرسيده است. حتي قيمت خريد گندم را 280 تومان در كيلو اعلام كردند در صورتي كه قيمت آن 400 تومان بود.
4- تلاش براي قطع اتكاي هزينههاي جاري به نفت؛ هر سال اتكاي بودجه به نفت بيشتر ميشود به طوري كه بيش از 80 درصد بودجه كشور از طريق نفت تامين ميگردد. گوشهاي از انحراف در سند چشمانداز و برنامه توسعه را عرض كردم تا هم مجلس و هم دولتمردان خود را با اين معيار بسنجند و دچار خودباختگي نشوند. چرا دولت محترم آييننامه اجرايي مديريت خدمات كشوري را ابلاغ نمينمايد؟ اگر مانند دولت شهيد رجايي حقوق وزرا در پايينترين حد ممكن بود، زودتر آييننامه را اجرا كرده و كارمندان و بازنشستگان را از اين وضع نابسامان اقتصادي نجات ميدادند.
همه نمايندگان عزيز خبر دارند دفترچه بيمه روستاييان از ساعت 8 صبح تا ساعت 2 بعدازظهر روزهاي اداري اعتبار دارد و در بقيه ايام بياعتبار است زيرا سرانه درمان در كشور براي شهريها 5500 تومان و براي روستاييان 1820 تومان است. اين بيعدالتي چگونه قابل توجيه است؟ مگر ما به شهروند درجه يك و دو قائل هستيم كه چنين تصميمي گرفته شده است؟
نماينده كاشمر و بردسكن و مخبر كميسيون اقتصادي
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]