واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: با انتخاب هيات رئيسه فراكسيون اصولگرايان: لاريجاني رئيس اصولگرايان شد
پس از گذشت حدود سه ماه از تشكيل مجلس هشتم شوراي اسلامي، اصولگرايان مجلس كه بيشترين صندلي هاي سبز رنگ بهارستان رادر اختياردارند موفق به تشكيل فراكسيون اصولگرايان شدند و علي لاريجني را به عنوان رئيس اين فراكسيون برگزيدند. انتخاب لاريجاني به رياست فراكسيون اصولگرايان يكبار ديگر نقش ايشان را در تحول آينده ايران به نمايش گذاشت. پيام اين انتخاب بيش از آنكه علا مت انسجام جريان اصولگرا باشد، نشان انشقاقي پنهان بين جريان حامي دولت و ديگر اصولگرايان مي باشد و قراين گوياي اين است كه لاريجاني توانسته با جب نظر ديگر گروه هاي اصوگرا خود را به عنوان قطب اصولگرايي در مقابل دكتر احمدي نژاد نشان دهد. رئيس مجلس هشتم در حالي بر صندلي رياست فراكسيون اصولگرايان تكيه زد كه تشكيل اين فراكسيون مي رفت تا به مشكلي جدي در اردوگاه اصوگرايان تبديل شود، آنچنان اصولگرايان مجلس هشتم با گذشت نزديك به سه ماه، تا ديروز نتوانسته بودند هيات رئيسه فراكسيون خود را انتخاب كنند. همچنين انتخاب باهنر و صدر به عنوان نواب رئيس نشان از آن دارد كه حاميان رئيس جمهور كمترين سهم را از پارلمان هشتم به خود اختصاص دادند. از اين به بعد و با اين انتخاب بي شك نقش لاريجاني در معادلات جناحي كشور دو چندان خواهد شد و اين رئيس مجلس است كه هدايت طيف عظيمي از اصولگرايان را در مسير رقابت هاي انتخابات دهم رياست جمهوري بر عهده خواهد داشت. پس از اين انتخاب بطور حتم احمدي نژاد و حاميانش به دنبال ساز و كاز جديدي خواهند بود تا بيش از پيش بتوانند معادلات جناحي اصلگرايان را در آستانه انتخابات كارگرداني كنند.در اردوگاه مقابل نيز اصلاح طلبان تا حدود بسياري تكليف خود را مشخص شده مي بينند و از اين پس بهتر و روشن تر به اصولگرايان به طراحي وضعيت خود در انتخابات 88 مي نشينند.در انتخابات ديروز فراكسيون اصولگرايان همچنين محمد حسن ابوترابي فرد به عنوان مخبر فراكسيون اصولگرايان، ميرتاج الديني نماينده تبريز، جاسم ساعدي نماينده شوش و علي اصغر زارعي و اسدالله بادامچيان نمايندگان تهران به عنوان منشي ها و كارپردازان فراكسيون اصولگرايان انتخاب شدند.همچنين در جلسه ديروز مجلس يك فوريت طرح اصلاح موادي از قانون انتخابات رياست جمهوري با امضاي 62 نفر از نمايندگان مطرح شد و با 169راي موافق، 29 راي مخالف و 6 راي ممتنع به تصويب رسيد. ميرتاج الديني به عنوان يكي از طراحان طرح اصلاح مواد 35 و 55 قانون انتخابات رياست جمهوري درباره دلايل تدوين طرح، گفت: از آنجا كه وزارت كشور براي ثبت نام داوطلبان رياست جمهوري هيچ گونه شرطي اعمال نمي كند و هر كس بخواهد مي تواند ثبت نام كند، در برخي موارد با حضور افراد فاقد ويژگي هاي لازم، موجب وهن نظام جمهوري اسلامي مي شوند. عضو هيات رئيسه مجلس، تصريح كرد: با توجه به زمان اندك باقي مانده تا انتخابات رياست جمهوري و در نظر گرفتن اين موضوع كه هم سخنگوي شوراي نگهبان و هم وزارت كشور اعلام كردند، انتخابات دوره دهم رياست جمهوري بر اساس قانون قبلي انجام مي شود، ضرورت تصويب اين قانون احساس مي شود. سيدعلي ادياني راد به عنوان مخالف طرح يك فوريتي نيز گفت: طرح ارايه شده يك گام به جلو است، اما به دليل آن كه ضوابط و معيارهاي دقيق ندارد، نمي تواند مشكلات موجود را حل كند.
توجه مجلس به خاموشي ها
همچنين علي لاريجاني در جلسه غيرعلني رسمي ديروز مجلس كه براي بررسي وضعيت خاموشي برق در كشور برگزار شده بود، پس از سخنان وزير نيرو و گزارش كميسيون انرژي و هم چنين سوالات تعدادي از نمايندگان گفت: توجه مجلس و دولت به بحث هاي مهمي مانند خاموشي، نشان مي دهد براي حل مشكلات اساسي كشور عزم جدي در مجلس وجود دارد. گزارش كميسيون انرژي مجلس و وزير نيرو نشان دهنده آن است كه اگر اين روند به همين ترتيب ادامه يابد، براي سال آينده از نظر خاموشي مشكلي نخواهيم داشت. وي افزود: در اين طرح حتي مي توان از كساني كه مصرف برق شان پايين است، پولي دريافت نكنند، اما از افرادي كه پرمصرف هستند، هزينه بيشتري بگيرند تا خلاهايي كه وزارت نيرو در سرمايه گذاري دارد، برطرف شود.
وعده كردان
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز ديروز از وعده كردان در اين كميسيون مبني بر ارائه گزارش پيرامون مدرك تحصيلي خود در آينده اي نزديك خبر داد. كاظم جلالي در حاشيه جلسه علني روز گذشته در جمع خبرنگاران در واكنش به خبرنگاري كه گفت موضوع مدرك تحصيلي كردان وزير كشور يك مسئله جزئي نيست و نمايندگان مجلس در حال حاضر پيگير اين موضوع هستند و حتي رئيس مجلس از رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در خواست كرده تا موضوع را پيگيري كنند، اظهار داشت: من نگفتم مدرك كردان يا موضوع آن يك مسئله جزئي است يا نيست، بلكه بحث من اين است كه موضوع جلسه روز دوشنبه كميسيون بررسي مدرك كردان نبود.
امكان طرح استيضاح وزيران از سوي كميسيونهاي مجلس
همچنين ديروز رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اصلاح موادي از آيين نامه داخلي مجلس گفت: بر اساس آيين نامه جديد تدبيري انديشيده شد كه اگر وزير يا مسئولي خلاف قانون عمل كند كميسيون مي تواند تقاضاي استيضاح او را مطرح كند. همچنين در حالي كه قرار بر حضور دبير شوراي عالي امنيت ملي در جلسه غير علني و غير رسمي ديروز مجلس بود ين حصور به دليل مذاكرات ژنو به زمان ديگري موكول شد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]