واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: افزايش قيمتهاي صادراتي فرش غير واقعي است
مديرعامل سابق شركت سهامي فرش:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:وزارت بازرگاني بايد براي بررسي و ريشهيابي دلايل افت شديد صادرات فرش يك كميته تحقيق متشكل از تجار، بازرگانان، اتحاديهها و تعاونيهاي فرش تشكيل دهد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران،"علي كريمي"مديرعامل سابق شركت سهامي فرش ايران و كارشناس امور فرش دستباف از تغيير و افزايش قيمتهاي صادراتي فرش دستباف با هدف پوشاندن روند كاهشي صادرات آن انتقاد كرد.
وي با مقايسه آمار صادراتي فرش دستباف به لحاظ وزني و ارزشي گفت: آمار صادرات فرش در سال 85 نشان ميدهد در اين سال حدود 405 ميليون دلار به وزن 13.8 هزار تن بوده است كه در سال 86 به 397.5 ميليون دلار به وزن 10.7 هزار تن رسيد و مقايسه آنها حاكي از كاهش 122 درصدي در وزن و كاهش پنج درصدي در ارزش صادرات آن است.
به گفته وي علت اصلي اختلاف وزني و ارزشي كه در آمار صادرات فرش رخ داده است افزايش قيمتهاي فرش در كميسيون نرخگذاري در خرداد و تير ماه سال 86 است.
كريمي با بيان اينكه قيمتهاي صادراتي فرش به طور متوسط 40 درصد افزايش داده شده افزود: اين اقدام كميسيون نرخگذاري كالاهاي صادراتي با هدف بالاتر نشان دادن ميزان صادرات بوده است بنابراين انتظار ميرفت كه ميزان صادرات فرش به جاي به همان ميزان 40 درصد اتفاق افتد و به عدد 560 ميليون دلار برسد اما نه تنها افزايش صادرات را نشان نداد بلكه كاهش صادرات را نيز به دنبال داشت.
كارشناس امور فرش تاكيد كرد: چنانچه افزايش قيمتها در كميسيون نرخ گذاري گمرگات انجام نميشد ميزان صادرات فرش در سال 86 در مقايسه با سال 85 بين 35 تا 45 درصد كاهش نشان ميداد و به رقم 250 ميليون دلار ميرسيد.
وي افزود: در شش ماهه سال 87 نيز در مقايسه با سال 85 نيز همين وضعيت مترتب بوده است و آمار پنج ماهه گمرك بيانگر آن است كه صادرات فرش در وزن و ارزش مجدداً كاهش يافته و حتي نسبت به سال 86 با بالا بودن قيمتهاي صادراتي هم كاهش نشان ميدهد.
كريمي در ادامه با انتقاد از طرح شعارهاي بدون عمل از سوي مسوولان وزارت بازرگاني تاكيد كرد: متاسفانه تاكنون تعريف روشني از عدالت گستري و مهرورزي كه از شعارهاي اصلي دولت نهم بوده است از سوي وزارت بازرگاني ديده نشده و تنها در حد صحبت بوده است و معتقدم كه يكي از شاخصهاي ملموس و عيني در عدالت گستري و مهرورزي رسيدگي به امور قاليبافان كشور است و كارنامه روشني درباره منافع اين قشر ارائه نميشود.
وي همچنين از اينكه طرح ساماندهي وضعيت بافندگان و شكلگيري اتحاديه بافندگان و بيمه آنها نيمه كاره رها شده است اظهار گراني كرد و خواستار پيگيري اين موارد از سوي وزارت بازرگاني شد.
كريمي توصيه كرد كه وزارت بازرگاني برخورد صادقانه در ارائه آمار و ارقام كه از بديهيترين انتظارات مردم است را در پيش بگيرد و همزمان با اعلام ميزان صادرات چگونگي افزايش قيمتهاي صادراتي را نيز اعلام كند.
مدير عامل سابق شركت سهامي فرش ايران ادامه داد: به دليل بي توجهي به بافندگان، متاسفانه تمامي تسهيلات بانكي از منابع زودبازده به نام بافندگان و به كام واسطهها بوده و منفعتي براي قاليبافان در پي نداشته است.
كريمي همچنين درباره برگزاري هفدهمين نمايشگاه فرش دستباف نيز انتقادهايي را مطرح كرد و گفت: اين نمايشگاه قرار بود به محل كارخانه چوببري در كيلومتر چهار جاده كرج برود كه نشان از برخوردهاي سطحي و سياستهاي غلط در تبليغ و بازاريابي و آزادسازي واردات فرش دستباف كشورهاي رقيب است.
وي گفت: بي توجهي به تحول در زيرساخت صادرات و معطوف شدن نگرشها به سمت توجه به دلالان و واسطهها وضعيتي است كه امروزه فرش دستباف با آن دست به گريبان است بنابراين ضروري است تا از شركت كنندگان در نمايشگاه امسال فرش اعم از حقيقي و حقوقي و نيز تشكلها به صورت رسمي و بدون اسم نظرخواهي شده و يك كميته تحقيق براي ريشهيابي دلايل افت شديد صادراتي تشكيل شود.
انتهاي پيام//
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]