واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير امور خارجه اعلام كرد:امتدادديپلماسي ايران درقفقاز تااروپا/ پيشنهاد ما پيمان امنيت دسته جمعي
منوچهر متكي از پيشنهاد تهران مبني بر "پيمان امنيت دسته جمعي" براي امنيت منطقه خبر داد و تاكيد كرد كه ديپلماسي ايران در قفقاز تا اروپا امتداد دارد .
به گزارش خبرنگار مهر ، وزيران خارجه جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ارمنستان پيش از ظهر امروز بعد از انجام دور اوليه مذاكرات خود در تهران در يك نشست خبري به بيان نتايج مذاكرات و ديدگاههاي طرفين پرداختند.
در ابتداي اين نشست خبري منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان با تشكر از داوود نعلبنديان وزير امور خارجه ارمنستان براي پذيرش دعوت سفر به ايران گفت: همكاري هاي دو جانبه بين ايران و ارمنستان و رفت وآمد مقامات دو كشور و ديدارها در سطوح بالا ، ظرفيتهايي جديدي را براي همكاريهاي مشترك اقتصادي و سياسي فراهم كرده است.
وي با بيان اينكه در سال جاري رئيس جمهور ارمنستان از ايران ديدار مي كند ، گفت: هشتمين كميسيون مشترك اقتصادي ايران و ارمنستان در همين راستا به زودي برگزار مي شود.
وزير امور خارجه كشورمان از شهروندان دو كشور به عنوان ظرفيتي براي توسعه روابط طرفين نام برد و گفت: توسعه شبكه هاي انتقال انرژي با كشورهاي همسايه از سياستهاي اصلي ايران است.
متكي همچنين آمادگي ايران را براي كمك به حل منازعه ارمنستان و آذربايجان بر سر موضوع قره باغ اعلام كرد و گفت: در مذاكرات امروز در اين مورد نيز گفتگوهايي را داشتيم.
وي با اشاره به بررسي موضوع بحران ققفازدر گفتگو خود با وزير خارجه ارمنستان اظهار داشت: نبايد اين حادثه را يك حادثه دفعي ارزيابي كرد ، با يك نگاه عميق و كارشناسانه و با جمع آوري اطلاعات ميداني به اين نكته مي رسيم كه بحران ايجاد شده بحراني است كه بر اساس سيگنال هاي غلط ، محاسبات اشتباه و با دخالت عوامل خارجي شكل گرفته و باعث ايجاد مشكلاتي براي مردم منطقه قفقاز شده است.
وزير امور خارجه كشورمان با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران تحولات بحران فقفاز را با دقت رصد مي كند ،گفت: ما براي حل اين موضوع ابتكاري را مطرح كرديم كه ابتدا آن را با كشورهاي منطقه و با رايزني منطقه اي شروع كرديم و در ادامه اين ابتكار بنده براساس دستور رئيس جمهور سفري را به آذربايجان ، روسيه و آلمان داشتم.
متكي اظهار داشت: ايران و ارمنستان ديدگاههاي مشتركي در تحليل اين موضوع دارند.
وزير امور خارجه ارمنستان نيز در ادامه در پاسخ به سئوالي در مورد محورهاي گفتگوهاي انجام شده با طرف ايراني گفت: مسائل منطقه اي و هشتمين اجلاس مشترك اقتصادي ايران و ارمنستان ، مسائل مربوط به انرژي و ارتباطات ازجمله مباحث مذاكرات امروز بود.
نعلبنديان باتاكيد برآمادگي ارمنستان براي توسعه روابط با ايران مبتني برمنافع مشترك تصريح كرد: تمايل دارم از روند مناسبات اقتصادي ابراز رضايت كنم هر چند كه در زمينه اقتصادي ظرفيت هاي زيادي وجود دارد.
وي با اشاره به رويدادهاي اخير منطقه فقفاز گفت: ارمنستان طرفدار صلح و امنيت پايدار در منطقه است و معتقداست همه مسائل بايد از طريق گفتگوي مسالمت آميز حل شود.
وزير امور خارجه ارمنستان مناقشه قره باغ بين ارمنستان و آذربايجان آن را موضوعي قابل حل خواند كه شرط آن پذيرفتن حق تعيين سرنوشت قره باغ كوهستاني است.وي همچنين از متكي براي سفر به ارمنستان دعوت كرد.
متكي در پاسخ به سوالي درباره ديدگاه آلمان در مورد ديپلماسي ايران در فقفاز گفت: سفر اخير من به آلمان در ادامه رايزني هايي بود كه براي حل موضوع قفقاز در منطقه انجام گرفته بود و ما تصميم گرفتيم به موازات رايزني هاي منطقه اي با اروپايي ها هم رايزني هاي داشته باشيم.
وي با تشكر از وزير امور خارجه آلمان به خاطر استقبال خوب از هيئت جمهوري اسلامي ايران گفت: ما در اين سفر گفتگوهايي صميمانه و خوبي را داشتيم وتصميم گرفتيم با تشكيل يك كارگروه اين رايزني ها را ادامه دهيم.متكي افزود: قرار شد ديدار بعدي ما با وزير خارجه آلمان در نيويورك باشد و غير از سطح وزير در ساير سطوح نيز مذاكرات و مباحث انجام و راهكارهايي تدوين شود.
وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه موضوعات مربوط به قفقاز وگرجستان موضوع اصلي بحث بين ايران و آلمان بوده است گفت: آلمان مشخصا ارتباط خاصي با قفقاز دارد و از طرف اتحاديه اروپا هم مسئول پيگيري اين موضوع بود ، بنابراين انتخاب ما براي رايزني با آلمان درست بود.
نعلبنديان درمورد موضع ارمنستان درخصوص حضور نيروهاي بيگانه و آمريكا در منطقه گفت: ما مواضع خودمان را كه مبتني بر پيمان امنيت دسته جمعي است، اخيرا اعلام كرده ايم.
متكي در پاسخ به سئوالي درخصوص محور همكاريهاي ايران و ارمنستان به ظرفيت ارمنستان براي توليد برق اشاره كرد و گفت: ما در حوزه همكاريهاي اقتصادي فهرست خوبي را داريم.
نعلبنديان نيز در پايان راه برون رفت از مشكلات فعلي منطقه را تلاش مشترك همه كشورهاي منطقه اي وابتكارات وايده هاي مختلف كه از سوي طرفين پيشنهاد مي شود توصيف كرد و گفت: ايران در مورد بحران فقفاز پيشنهادات بسيار جالبي را ارائه كرده است.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]