واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اقدامات اساسي دولت و مسئولين جهاد كشاورزي براي كاهش خسارت ناشي از خشكسالي
بابل – خبرنگار اطلاعات:
سال 87-86 براي كشاورزان شهرستان بابل كه برنج مصرفي سالانه 7 ميليون نفر از جمعيت كشورمان را تامين ميكنند، سالي سخت و پر مشقت بود . زماني كه سازمان هواشناسي اعلام كرد امسال كشورمان به ويژه استان مازندران با كمبود شديد آب و خشكسالي مواجه ميشود، نگراني كشاورزان شهرستان بابل كه منبع درآمد اصلي آنها از اراضي شاليزاري تامين ميشود، مضاعف شد. اغلب كشاورزان و حتي كارشناسان عقيده داشتند از مجموع 49120 هكتار اراضي شاليزاري شهرستان بابل بيش از نيمي از اراضي يعني چيزي در حدود 25 هزار هكتار با كمبود آب مواجد شده و زيركشت نخواهد رفت. اين نگرانيها كمكم ميرفت تا كشاورزان سختكوش بابل را كاملا مايوس كند. حتي بعضي از كشاورزان تصميم گرفتند به علت كمبود آب، اراضي شاليزاري را زير كشت نبرند. خوشبختانه مديريت جهاد كشاورزي شهرستان بابل بموقع وارد عمل شد و با بهره جستن از تمام امكانات فني و تخصصي كارشناسان و امكانات مالي دولت و اقدامات شبانهروزي بذر اميد را در دل كشاورزان پاشيد و كشاورزان نااميد بابلي وقتي اقدامات شبانهروزي مسئولين جهاد كشاورزي اين شهر را با جان دل لمس كردند با بهره جستن از توصيههاي فني كارشناسان جهاد كشاورزي به جنگ خشكسالي رفتند. توصيههاي فني مسئولين جهاد كشاورزي شهرستان بابل و حمايتهاي مالي دولت و سازمان جهاد كشاورزي مازندران مزيد بر علت شد تا از مجموع 49120 هكتار اراضي شاليزاري بابل 5/98 درصد به زير كشت برنج برود و فقط 5/1 درصد يعني چيزي حدود 740 هكتار باير بماند كه از اين مقدار هم 360 هكتار به توصيههاي فني كارشناسان كشاورزي به زير كشت سويا رفت. خوشبختانه با درايت مدير سختكوش جهاد كشاورزي شهرستان بابل و كارشناسان اين اداره كيفيت برنج توليدي سالجاري بهتر از سالهاي گذشته شده است. كشاورزان شهرستان بابل كه با حمايتهاي همه جانبه مديرجهاد كشاورزي اين شهر موفق شدند مثل سالهاي گذشته حاصل دسترنج خود را درو كنند با ارسال طومارهايي به مسئولين كشوري و استان مازندران از زحمات مهندس خجسته مديرپرتوان جهاد كشاورزي شهرستان بابل و همكاران زحمتكششان تشكر كردند. خبرنگار ما براي اطلاع از كم و كيف اقدامات جهاد كشاورزي شهرستان بابل براي غلبه بر خشكسالي، با مهندس خجسته مدير پرتلاش اين اداره به گفتگو نشست كه ماحصل اين گفتگو از نظر شما خوانندگان عزيز ميگذرد.
مهندس خجسته در ابتداي اين گفتگو ضمن تقدير از حمايتهاي همه جانبه دولت و وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران از كشاورزان بابل گفت: از زماني كه سازمان هواشناسي اعلام كرد كشورمان با خشكسالي مواجه ميشود تمهيدات لازم براي كاهش خسارت و ارده ناشي از خشكسالي انديشيديم خوشبختانه سازمان جهاد كشاورزي استان مازندران در مرحله اول بلافاصله 500 ميليون تومان براي رفع خشكسالي در استان مازندران اعتبار لحاظ كرد كه از اين مبلغ 125 ميليون تومان به شهرستان بابل اختصاص يافت، ما هم از محل اعتبارات لحاظ شده22 حلقه چاه را تجهيز كرديم.
وي افزود: وزير جهاد كشاورزي در سفري كه به استان مازندران داشت پس از بررسي و مشاهده وضعيت كمبود آب و خشكسالي شديد در مازندران در جلسه بحران خشكسالي استان مازندران قول دادند 15 ميليارد تومان اعتبار براي رفع كمبود آب به مازندران اختصاص دهند كه از اين مبلغ 10 ميليارد و 300 ميليون تومان براي نجات بخشي از اراضي شاليزاري كه مشكل شديد كمبود آب داشتند اختصاص يابد، خوشبختانه وزير محترم جهاد كشاورزي پس از مراجعت از مازندران بلافاصله 5 ميليارد تومان اعتبار به استان مازندران اختصاص دادند كه در اين مرحله هم 580 ميليون تومان اعتبار براي تجهيز 40 حلقه چاه و حفر و تجهيز 5 حلقه چاه جديد و احداث يك ايستگاه پمپاژ آب به شهرستان بابل اختصاص يافت كه از مجموع اعتبارات لحاظ شده 705 ميليون توماني براي شهرستان بابل، توانستيم با همكاري و مشاركت بخشداران – شوراهاي بخش و محلات جمعا 89 حلقه چاه را تجهيز و 8 حلقه چاه جديد حفر كه از اين 8 حلقه، دو حلقه را تجهيز كنيم. همچنين 2 ايستگاه پمپاژ آب نيز احداث كنيم. به گفته مهندس خجسته با تخصيص اعتبار بموقع از سوي دولت و وزارت جهاد كشاورزي خسارت ناشي از خشكسالي در شهرستان بابل به حداقل ممكن رسيد.
وي افزود: جهاد كشاورزي شهرستان بابل براي اينكه اميدواري را در كشاورزان بيشتر كند فراتر از اعتبار لحاظ شده، براي تجهيز و حفر چاه در شهرستان بابل هزينه كرد.
به گفته مهندس خجسته براي تجهيز و حفر چاهها در شهرستان بابل بيش از 700 ميليون تومان اعتبار اختصاص يافته بود كه جهاد كشاورزي شهرستان بابل با توجه به نياز منطقه و تقاضاي زياد، 930 ميليون تومان يعني 230 ميليون تومان زيادتر از اعتبار تخصيص يافته براي غلبه بر خشكسالي هزينه كرد. مسئولين محترم سازمان جهاد كشاورزي مازندران كه هميشه يار و ياور ما بودند و براي كمك به كشاورزان شهرستان بابل از هيچ كوششي دريغ نميورزند اين بار هم قول دادند هزينه مازاد جهاد كشاورزي شهرستان بابل را تامين كنند.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان بابل خطاب به كشاورزان اين شهر گفت:
اگر اعتبار بموقع از سوي دولت و وزارت جهاد كشاورزي اختصاص نمييافت 3200 هكتار از اراضي شاليزاري شهرستان بابل به علت كمبود شديد آب خشك ميشد و زير كشت نميرفت خوشبختانه با تخصيص بموقع اعتبارات، اين اراضي از خشكسالي نجات يافتند و به زير كشت رفتند.
مهندس خجسته از توجه كشاورزان به توصيههاي شبانهروزي كارشناسان جهاد كشاورزي شهرستان بابل تشكر كرد و يادآور شد: ما براي نجات اراضي كشاورزي شهرستان بابل از خشكسالي 930 ميليون تومان سرمايهگذاري زيربنايي كرديم خوشبختانه با سرمايهگذاري بموقع دولت، كشاورزان بابلي نه تنها خوشحال شدند بلكه با توليد برنج در اراضي كه در حال خشك شدن بود 20 ميليارد تومان درآمد نصيب خودشان و كشورمان كردند.
وي از تلاش شبانهروزي كارشناسان جهاد كشاورزي شهرستان بابل براي كاهش هرچه بيشتر خسارت ناشي از خشكسالي تقدير كرد و خطاب به كشاورزان گفت: به لطف خداوند، تلاش شبانهروزي كارشناسان جهاد كشاورزي شهرستان بابل و حمايتهاي مالي دولت به ثمر نشست و موفق شديم با تجهيز چاههاي موجود و حفر چاههاي جديد بر خشكسالي غلبه كنيم و از مجموع 49120 هكتار از اراضي شاليزاري شهرستان بابل 5/98 درصد به زيركشت بروند و فقط 5/1 درصد يعني چيزي حدود 740 هكتار به علت كمبود شديد آب به زيركشت نرفت.
وي گفت: كارشناسان پرتلاش جهاد كشاورزي به كشاورزان توصيه كردند كه امسال به جاي كشت ارقام ديررس و پر محصول، ارقام ميان رس و زودرس كشت كنند، خوشبختانه كشاورزان تمام توصيههاي كارشناسان را به كار بردند.
به گفته مدير جهاد كشاورزي شهرستان بابل در سالهاي گذشته 70 درصد از اراضي زيركشت اين شهرستان به ارقام پرمحصول اختصاص مييافت ولي امسال به علت كمبود شديد آب 50 درصد از اراضي به كشت ارقام پرمحصول اختصاص يافت. حتي در بعضي از اراضي كه كشت برنج به علت كمبود شديد آب ميسر نبود به كشاورزان توصيه كرديم به جاي كشت برنج، سويا بكارند، خوشبختانه كشاورزان اين توصيه را هم به كار بردند و از مجموع 740 هكتار اراضي زيركشت نرفته برنج شهرستان بابل، 360 هكتار به كشت سويا اختصاص يافت. ما نيز در جلسه بحران ناشي از خشكسالي از دولت خواهش كرديم به كشاورزاني كه به توصيه كارشناسان جهاد كشاورزي به جاي برنج سويا كاشتند به ازاي ضرري كه متحمل شدند خسارت پرداخت شود كه اين پيشنهاد مورد موافقت سازمان جهاد كشاورزي مازندران قرار گرفت و از سوي اين سازمان به ازاي هر هكتار 600 هزارريال به كشاورزان كه به جاي كشت برنج سويا كشت كردند يارانه پرداخت ميشود. مهندس خجسته خطاب به كشاورزان بابلي گفت: در طول سه دهه گذشته، اختصاص ده ميليارد ريال اعتبار بلاعوض براي كشاورزي شهرستان بابل سابقه نداشته است خوشبختانه دولت خدمتگزار براي كاهش خسارت ناشي از خشكسالي و حمايت قاطع از كشاورزان بابلي، اين اعتبار مهم را براي شهرستان بابل لحاظ كرد.
وي گفت: به شكرانه غلبه بر خشكسالي و كاهش خسارت ناشي از خشكسالي، با مشاركت مديريت جهاد كشاورزي شهرستان بابل و كشاورزان روستاي رمنت، جشن خرمن و شكرگزاري در شهرستان بابل برگزار شد.
به گفته مدير جهاد كشاورزي شهرستان بابل در هفته دولت 5 پروژه مهم كشاورزي و دامپروري با اعتباري بالغ بر 5 ميليارد و 583 ميليون ريال در شهرستان بابل به بهرهبرداري رسيد.
وي گفت: در سال 86 ، 8 فقره آب بندان در 8 روستا به مساحت 50 هكتار با صرف يك ميليارد و 483 ميليون ريال لايروبي شد كه در هفته دولت آببندان روستاي دريكنده به مساحت 3/11 هكتار و با صرف 357 ميليون ريال لايروبي شد و به بهرهبرداري رسيد.
به گفته وي، آببندانهاي موجود در شهرستان بابل براي مسئولين جهاد كشاورزي و كشاورزان بابلي به اندازه سد بزرگ البرز ارزش دارند چون آب بندانهاي شهرستان بابل به اندازه سد البرز آب ذخيره ميكنند. همين آب بندانها باعث شدند تا اراضي كشاورزي شهرستان بابل خسارت زيادي نبينند، از نظر ما ارزش آب بندانهاي موجود در شهرستان بابل كمتر از سد نيست به همين خاطر تمام تلاشمان را براي لايروبي و حفظ اين آببندانها به كار ميبريم. وي در خصوص افتتاح ايستگاه پمپاژ آب روستاي
پايين بيشه سر گفت: براي اين ايستگاه مهم كه 500 هكتار از اراضي شاليزاري و 1000 خانوار كشاورز را زيرپوشش قرار ميدهد 200 ميليون تومان اعتبار از محل اعتبارات ناشي از خشكسالي هزينه شده است.
به گفته مهندس خجسته از مجموع 6 هزار عضو نظام مهندس كشاورزي مازندران 800 نفر از شهرستان بابل هستند و با تاسيس شعبه نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي شهرستان بابل در هفته دولت، تحصيلكردههاي بخش كشاورزي به عضويت اين شعبه درآمدند.
وي افتتاح واحد پرورش گاو شيري روستاي كلاگرمحله را از ديگر پروژههاي جهاد كشاورزي شهرستان بابل اعلام كرد و يادآور شد. براي اين پروژه 2ميليارد ريال هزينه شده كه از اين مبلغ يك ميليارد و سيصد ميليون ريال از محل تسهيلات طرح زود بازده بوده است. وي ظرفيت توليد سالانه اين دامداري را 4800 كيلو گوشت قرمز و 250 تن شير خام اعلام كرد. وي در خصوص پروژه سكوي جمعآوري شير كاله گفت: اين پروژه مهم در روستاي صلحدار كلاشهر خشرودپي با صرف اعتباري معادل 3 ميلياردريال به بهرهبرداري رسيد و ظرفيت جمعآوري شير اين سكو 10 تن در روز است.
مهندس خجسته در پايان از عدم توجه بعضي از مسئولين شهرستان بابل به بخش توليد به ويژه كشاورزي گلايه كرد و خطاب به آنها گفت: منبع اصلي درآمد مردم شهرستان بابل از طريق اراضي شاليزاري تامين ميشود. به همين خاطر پروژههاي كشاورزي بايد در محوريت قرار گيرد. متاسفانه بعضي از مسئولين شهرستان بابل آن گونه كه براي پروژههاي خدماتي ارزش و اهميت قايل ميشوند، براي پروژههاي توليدي و كشاورزي ارزش قايل نميشوند به نحوي كه در هفته دولت پروژههاي خدماتي را در اوايل هفته دولت افتتاح ولي پروژههاي كشاورزي كه براي شهرستان بابل بسيار هم با اهميت هستند در آخرين روز هفته دولت مورد بهرهبرداري قرار دادند. اين نوع نگرش هم ما و هم كشاورزان بابلي را نگران كرده است. اميدواريم مسئولين محترم شهرستان بابل توجه ويژهاي به پروژههاي كشاورزي اين شهرستان داشته باشند.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]