واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب ونشريه
متين
شماره جديد مجله از سوي پژوهشكده امام خميني (س) و انقلاب اسلامي انتشار يافت.
در شماره سي و هشتم اين مجله كه ويژه بهار 1387 است، اين مطالب را ميخوانيم: مباني فقهي ديدگاه امام خميني در اعتبار ملاك مصلحت در فقه سياسي اسلام، معامله اعضاي بدن در حقوق ايران با رويكردي به نظرات فقهي حضرت امام خميني (س)، تفكر ديني و ماهيت جنبش ضد رژي با تكيه بر نظرگاه امام خميني (س)، پيامدهاي بحث در مورد حد و حدود اختيار دولت بعد از انقلاب، بر انديشه سياسي شيعه، بررسي تطبيقي نظريههاي و از منظر امام خميني (س)، پرسشها و مسائل مهم در حوزه روششناسي تاريخنگاري انقلاب اسلامي و آشنايي با علم هرمنوتيك و مكاتب مختلف آن با نگاهي به انديشههاي امام خميني (س).
فصلنامه علمي - پژوهشي امام خميني و انقلاب اسلامي است و به سردبيري سيدمحمد موسوي بجنوردي انتشار مييابد.
حكومت اسلامي
سال دوازدهم، شماره چهارم فصلنامه ، ويژه انديشه و فقه سياسي اسلام منتشر شد. در اين شماره مطالب زير به چشم ميخورد: نزاهت انديشه و فقه سياسي اسلام، نگاهي گذرا به نقش پيامبر (ص) در احيا و توسعه حقوق بشر، كالبدشكافي معناي حق در انديشه سياسي فقهاي شيعه، بيعت و قدرت، بررسي نقش بيعت در انديشه سياسي اسلام، همراهي و همنظري علماي مشروطهخواه نجف با شيخفصلالله نوري، جايگاه مصلحت در تشريع احكام اجتماعي اسلام، تحزب در انديشه رهبران جمهوري اسلامي، جستاري به چالشهاي فقهي ، نمايه مطالب فصلنامه حكومت اسلامي سال دوازدهم. از سوي دبيرخانه مجلس خبرگان رهبري و مدير مسئولي محمد يزدي و سردبيري صادق لاريجاني انتشار مييابد.
رهايي از كمند اخلاق علمي
نوشته: علي ابراهيمزاده
ناشر: انتشارات اطلاعات
چاپ اول: 1387
132 ص - 900 تومان
آنچه در اين كتاب مورد بررسي واقع شده يكي از مهمترين مباحث فلسفه اخلاق به شمار ميآيد كه در قرن اخير توجه بسياري از انديشمندان و فلاسفه را به خود متوجه ساخته است. ماجراي فلسفه بايدها و اعتباريات در شرق و غرب عالم فلسفه با عناوين متفاوت موردبحث و كند و كاو فلسفي واقع شده و هر يك از فلاسفه با نگاه خاص خود درصدد رفع ابهام و ابراز عقيده خود برآمدند. اين كتاب در سه گفتار و يك پيشگفتار درصدد آن است كه از ميان آراي فلاسفه اسلامي، آراي فيلسوف و مفسر بزرگ معاصر، علامه محمدحسين طباطبايي و از ميان فلاسفه غربي، عقايد ديويد هيوم را درباره مسئله دانش و ارزش يا بايد و هست نقل و نقد نمايد.
در پيشگفتار، ديدگاههاي بزرگان فلاسفه غربي و اسلامي درباره حكمت علمي و حكمت نظري بيان شده است. از ميان فلاسفه اسلامي سه ديدگاه متفاوت از هم بيان شده و از ميان فلاسفه غربي، ديدگاههاي كانت و هيوم نقل شده است.
هدف از گفتار اول، بيان ديدگاه علامه طباطبايي درباره مسئله ادراكات اعتباري و ادراكات حقيقي است كه در واقع زبان ديگري از مسئله دانش و ارزش ميباشد.
مولف، دليل انتخاب علامه طباطبايي از ميان فلاسفه بزرگ اسلامي را نوگرايي او در مسئله ادراكات اعتباري و حقيقي ميداند، زيرا با اينكه پيريزي ارتباط دانش و ارزش در زبان فلاسفه قديم صريحا بيان شده است. چنان كه از زمان معلم اول، فلسفه را به فلسفه نظري و عملي تقسيم ميكردند؛ اما درخصوص ارتباط بايد و هست يا دانش و ارزش بحثي صورت نگرفته است و اين علامه طباطبايي بود كه بدون ياري جستن از گذشتگان، پاي در اين مباحث گذاشته است.
در گفتار دوم ديدگاه ديويد هيوم از ميان فلسفه بزرگ غربي انتخاب شده است. در گفتار سوم نيز سعي نگارنده بر آن است كه يك ديدگاه اصولي و در عين حال تطبيقي درباره آراي اين دو فيلسوف را باتوجه به بيانات شاگردان و پيروانشان بيان كند.
نوشتار حاضر درصدد است با تفكيك مقام ذات و مقام فعل گزارههاي اخلاقي بتواند به رسالت خود در جهت اتبات مطلق و نسبي بودن اين گزارهها و رهايي از كمند اخلاق علمي با تكيه بر نظريات دو انديشمند غرب و شرق جهان دست يابد.
آيين رزم
نويسنده: سون وو
ترجمه: جواد حسيني
ناشر: انتشارات هلال
چاپ اول: 1387
144 صفحه
اثر ماندگار نامدارترين استراتژيست و معلم آيين نبرد در جهان كهن، است كه بهرغم عنوان و مضامين، پيش از آن كه استراتژي جنگآوري و آيين رزم را به فرماندهان و مديران بياموزد، هنر به تعويق انداختن نبرد و رزم كوتاه با خسارت كمتر را به نمايش ميگذارد.
اين كتاب كهنترين، معتبرترين و حكيمانهترين اثر كلاسيك چين و جهان در امور استراتژي نظامي است كه جذابيت خود را در طي قرون و اعصار همواره حفظ نموده است.
در يكي دو سده اخير همزمان با اوج گرفتن و تشديد انواع اختلافات و درگيريها در سراسر جهان كتاب به عنوان اثري كه عمدتا به مساله هدايت و راهبري انواع رقابتها، مخصوصا با محوريت نوع نظامي آنها ميپردازد، مورد توجه و ترويج روزافزون قرار گرفته است.
اين كتاب اثري كلاسيك متعلق به دورهاي از تحولات عميق در جامعه چين در بيش از 2500 سال پيش است و از عمق زياد معاني و گستره وسيع خردورزي و دانش برخوردار است. اين اثر اصول استراتژيك و مكانيزم درگيري و نزاع در جوامع بشري با محوريت جنگ را موضوع اصلي خود قرار داده و قوانين و عملكرد ذاتي و آيين و هنر پرداختن به آن را مورد بحث و تحليل قرار داده است.
معجزات قرآن كريم
نويسنده: هارون يحيي
مترجم: فاطمه شفيعي سروستاني
ناشر: هلال
چاپ اول: 1387
182 ص - 2500 تومان
قرآن، خود بزرگترين معجزه پيامبر رحمت است كه از آغاز تا كنون نه تنها كسي قادر به آوردن حتي آيهاي مشابه و مثل آياتش نشده، بلكه در حفاظت تام و تمام خداوند حافظ قرآن از هرگونه دخل و تصرف و تحريف در امان مانده است.
گذر سالها و قرنها و پيشرفت بشر در كشف لايههاي مختلف حيات در آسمان و زمين و دريا پردههاي بسياري را از آيات قرآن برافكنده و اعجاز قرآن را به اثبات نشسته است، هرچند اين كشفيات تنها و تنها مربوط به لايه و بطن اول از اين اعجاز ماندگار ميشود.
پردهبرداري از بطن و ژرفاي آيات و سور تنها در عهده حضرات معصومين(ع) است. آنها كه مفسر قرآن، تالي كتاب خدا و راسخون در علماند و به اذن خداوند كاشف و بيان كننده رازهاي آن براي اهلش هستند. كتاب حاضر تنها برخي از علوم نهفته در ميان برخي آيات را بيان ميكند، علومي كه پس از يكهزار و چهارصد سال در اثر تلاش بشر و كند و كاو او در پهنه طبيعت حاصل آمده است. در اين كتاب برخي از معجزات علمي آشكار شده در قرآن كريم، مثل نحوه آفرينش جهان، آفرينش انسان، ساختار اتمسفر، توازنهاي ظريف موجود در زمين، حركت كوهها، شكاف آسمانها و زمين از نظر گذرانده شده است.
اصول تربيتي در داستانهاي قرآن كريم
مولف: حميد محمدقاسمي
ناشر: نشر و پژوهش معناگرا وابسته به معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1385
345 ص - 2760 تومان
قرآن كريم هدفي جز تربيت و هدايت انسانها و رهنمون ساختن كاروان بشري به سرمنزل سعادت دنبال نميكند. يكي از روشها و شيوههاي جاذب و موثري كه قرآن كريم براي القاي پيام و رشد و تربيت پيروان خود از آن فراوان بهره جسته است، روش نقل داستان و بيان سرگذشت انبيا و اشخاص و امتهاي پيشين است.
قرآن كريم در قالب داستانهاي خود تابلوهاي باشكوه و نفيسي از ايمان، ايثار، شجاعت، تواضع و بالاخره تمامي فضايل و مكارم اخلاقي را در بديعترين و زيباترين تصاوير ترسيم نموده است و در اصل داستانهاي قرآن را بايد يك مجموعه كامل تربيتي دانست كه اگر جز اين داستانها چيز ديگري در قرآن يافت نميشد، همان براي رشد و هدايت آدمي كافي بود.
كتاب حاضر نخستين جلد از مجموعه معارف تربيتي قرآن است كه به منظور تدوين و توضيح اصول تربيتي قرآن تاليف شده است. در اين كتاب ضمن استخراج مهمترين اصول تربيتي لابهلاي داستانهاي قرآني، نخست شرح و توضيح مختصري در مورد اين اصول داده، آنگاه براي هر يك از اين اصول تربيتي، مصاديق و نمونههايي چند از داستانهاي قرآن ارائه شده است. از آنجا كه مجموع اصول تربيتي ياد شده، يا به جنبههاي اعتقادي ارتباط مييابد و يا به جنبههاي اخلاقي، اين اصول در قالب دو فصل مجزا ارائه شده كه فصل اول به اصول اعتقادي و فصل دوم به اصول اخلاقي اختصاص يافته است.
موعود
شماره 91 ماهنامه فرهنگي، اعتقادي، اجتماعي منتشر شد. اين شماره به بررسي جامع مفهوم از ديدگاه عقل و نقل ميپردازد. عناوين مطالب اين شماره بدين قرار است: باور مهدويت؛آسيبها، تكليفها، از ميان خبرها، ناگفتههاي تاريخ جنگلهاي صليبي (گفتگو با دكتر ستار عودي)،جستارهايي از تاريخ بهاييگري در ايران، ادعاهاي دروغين، رويكرد استراتژيك به اخبار آخرالزمان، آشنايي با رجعت، جايگاه رجعت در آموزههاي شيعي، رجعت در قرآن، گفتهها و ناگفتهها درباره رجعت (گفتگو با حجتالاسلام والمسلمين حسن طارمي)، رجعت در روايات، رجعت در آثار اسلامي، طلب رجعت در ادعيه ماه مبارك رمضان، كربلايي كاظم ساروقي، بايستههاي بلوك منتظران وا
اولين نشريه در باره امام عصر(عج) و براي امام عصر(عج) است كه به مدير مسئولي و سردبيري اسماعيل شفيعي سروستاني انتشار مييابد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 538]