تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835381455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون سازمان محيط زيست: نجات اروميه حداقل15ميلياردمترمكعب آب نياز دارد 30گونه درمعرض خطر كشور شناسايي شدند گونه‌هاي بومي ايران شناسنامه ژنتيكي جهاني مي‌گيرند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون سازمان محيط زيست: نجات اروميه حداقل15ميلياردمترمكعب آب نياز دارد 30گونه درمعرض خطر كشور شناسايي شدند گونه‌هاي بومي ايران شناسنامه ژنتيكي جهاني مي‌گيرند


خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي - محيط زيست

معاون محيط طبيعي و تنوع‌زيستي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اين كه وضعيت درياچه اروميه بسيار بحراني است و در حال حاضر حيات زيستمندان اين درياچه در حال نابودي است گفت: حداقل به 15 ميليارد متر مكعب آب براي نجات درياچه اروميه به عنوان بزرگترين پهنه آبي درون سرزميني نياز است.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر دلاور نجفي با اشاره به اين كه عوامل تخريب و كم‌آبي تالابها متنوع است، افزود: بعضي از اين عوامل همچون حفر چاه در حاشيه تالاب‌ها، برداشت بي‌رويه آب بطور مستقيم از خود تالاب، برداشت آب از حوزه آبريز و جلوگيري از ورود آب به تالاب، احداث بناهاي هيدروليكي از جمله سدها در بالا دست تالاب‌ها از جمله عوامل انساني تخريب بشمار مي‌روند. همچنين ورود سموم، كود كشاورزي، آلودگي‌هاي صنعتي، پساب‌هاي شهري از آفتهاي تخريبي تالاب‌ها هستند. از سوي ديگر پديده‌هاي طبيعي هم كه از جمله مهمترين‌ آنها خشكسالي و تبخير است از عوامل مهم تخريبي و آسيب‌رسان محسوب مي‌شوند.

وي افزود: با توجه به كمي بارش شديد و نزولات سال گذشته بسياري از تالاب‌هاي كشور با كمبود آب شديد روبرو هستند و بعضي از تالاب‌ها مثل تالاب‌هاي استان فارس و هامون در استان سيستان و بلوچستان رو به خشكيدگي مي‌روند.

حيات زيستمندان تالاب‌هاي كشور رو به نابودي است

برخي تالاب‌ها علي‌رغم داشتن آب مرده هستند

وي افزود: در حال حاضر حيات زيستمندان درياچه اروميه در حال نابودي است و براي بقيه تالاب‌هاي كشور هم چنين وضعيتي حكمفرماست و در استان خوزستان تالاب‌هاي بزرگي همچون تالاب شادگان و هورالعظيم با توجه به خشكسالي و عدم ورود آب با بحران خشكي و كاهش سطح رو برو هستند.

30 گونه آسيب‌پذير و درمعرض خطر انقراض كشور شناسايي شده‌اند

وي در بحث حيات وحش به تحت حمايت قرار گرفتن بسياري از گونه‌ها را اشاره كرد و گفت: در قالب طرح جامع مديريت حيات وحش كشور نزديك به 30 گونه آسيب‌پذير يا درمعرض خطر انقراض را شناسايي و در حال تدوين برنامه مديريت اين 30 گونه هستيم و در رابطه با بعضي از گونه‌ها كه داراي اهميت براي كشور و بعضا داراي اهميت منطقه‌اي و جهاني هستند علاوه بر برنامه‌ريزي فعاليت‌هاي اجرايي را آغاز كرده‌ايم.

به گزارش ايسنا، نجفي در ادامه به برخي از اين گونه‌ها اشاره كرد: يوزپلنگ ايراني، گورخر ايراني، گوزن زرد ايراني، مرال، جبير و آهو در پستانداران و در گروه خزندگان تمساح پوزه كوتاه كه گونه نادر در كشور و در استان سيستان و بلوچستان است و پرندگاني همچون هوبره و ميش‌مرغ و 2 گونه ماهي كه ويژه و بومي ايران در استان هرمزگان و لرستان هستند مي‌توان اشاره كرد.

وي در خصوص برنامه‌هاي حفاظتي، با اشاره به اين كه ساماندهي گونه گوزن زرد ايراني از سال گذشته آغاز شده و افزود: انتقال اين گونه ها به زيستگاه اصلي آنها يعني به منطقه دز و كرخه در استان خوزستان در حال انجام است در سال گذشته 20 راس گوزن زرد را به منطقه كرخه باز گردانديم امسال هم علاوه بر تكميل سايت تكثير و احيا گوزن زرد در كرخه امروز 17 راس به منطقه دز منتقل شد.

نجفي افزود: علاوه بر استان خوزستان يكسري زيستگاه مشابه و داراي شرايط زيست براي اين گونه‌ها از جمله باغ شادي در استان يزد و منطقه‌اي در ايلام، بيجار در كردستان، بابا امان در خراسان شمالي داريم و تعدادي هم قرار است به استان كهگيلويه و بويراحمد منتقل كنيم.

وي افزود: اواخر هفته گذشته در بحث گور خر ايراني، تعداد 15 راس از يك سايت 130 هكتاري به منطقه هزار هكتاري منتقل كرديم. بنا داريم ظرف دو ماه آينده آنها را به يك منطقه 5 هزار هكتاري منتقل كنيم.

نجفي در خصوص گونه با اهميت ديگر به يوزپلنگ ايراني اشاره كرد و گفت: اين گونه در كل آسيا منقرض شده است. حدس ما اين است كه در ايران 70 تا 100 قلاده موجود است؛ همچنين ظرف يك ماه آينده در خراسان شمالي براي نخستين بار سايتي جهت تكثير اين گونه ارزشمند به بهره‌برداري خواهد رسيد.

شناسنامه ژنتيكي براي تمام گونه‌هاي بومي ايران تهيه و ثبت ملي و جهاني آنها با نام جمهوري اسلامي صورت مي‌گيرد

وي درباره بحث مطالعات و تحقيقات ژنتيكي افزود: سال گذشته افتتاح بانك ژن سازمان حفاظت محيط زيست راداشتيم و امسال تا دهه فجر تعدادي بانك ژن مناطق در كشور در استانهايي همچون خراسان رضوي، آذربايجان شرقي، اصفهان و كهگيلويه و بويراحمد راه‌اندازي خواهيم كرد.

نجفي از تهيه شناسنامه ژنتيكي براي تمام گونه‌هاي بومي ايران و ثبت ملي و جهاني آنها با نام جمهوري اسلامي خبر داد و افزود: ما در رابطه با بحث طبيعت گردي كليه مناطق حفاظت شده را زون‌بندي كرده‌ايم و در حال حاضر براي 70 درصد مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محيط زيست اين مطالعات يا انجام شده و يا در حال انجام است.

وي افزود: در همين راستا دستورالعمل چگونگي فعاليت‌هاي طبيعت‌گردي تحت مديريت سازمان تهيه و به استانها ابلاغ شد علاوه بر اينها ما پيگير يك كنوانسيون بين‌المللي طبيعت گردي هستيم و با توجه به انجام صحبت‌هايي با وزراي محيط زيست كشورها و پيشقدم بودن ايران در قضيه قطعا اجلاس اوليه در ايران خواهد بود و در اين صورت مثل كنوانسيون رامسر(كنوانسيون بين‌المللي حفاظت از تالاب‌ها) با يك اسم ايراني معرفي خواهد شد.

نجفي در خصوص سند چشم انداز 20 ساله جمهوري اسلامي افزود: سازمان محيط زيست امسال موفق به تدوين سند ملي محيط زيست كشور شد. سند زماني كه در واقع افق و دورنماي سال 1404 را نشان مي‌دهد هم محيط زيست و طبيعت مطلوب را تعريف و هم محيط زيست انساني مطلوب را تعريف مي‌كند و در حوزه محيط زيست انساني شهر سالم و انسان سالم و در حوزه محيط زيست طبيعي زيستگاه‌ها، جنگل‌ها، رودخانه‌هاي مطلوب را معرفي و تدوين كرده‌ايم.

191 منطقه كشور تحت حفاظت سازمان محيط زيست است

وي افزود: زيستگاه‌هاي كشور شامل 191 منطقه 4گانه حفاظت شده، پارك ملي، پناهگاه حيات وحش و اثر ملي و طبيعي است كه در خصوص اين زيستگاه‌ها دست به ارتقاء كمي و كيفي زده‌ايم بطوريكه در سال گذشته 19 منطقه جديد با وسعتي نزديك به 900 هزار هكتار اضافه شد.

نجفي افزود: امسال هم به مناسبت سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي 30 منطقه جديد در قالب همين 4 عنوان به تعداد مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست اضافه خواهد شد. علاوه بر اين 3 تالاب جديد به عنوان رامسر سايت (عضو كنوانسيون رامسر) معرفي كرده‌ايم.

وي افزود: اين تالاب‌ها شامل تالاب زريوار در استان كردستان، تالاب چغاخور در استان چهار محال و بختياري و تالاب هله در بوشهر براي عضويت در رامسر سايت، ثبت جهاني شده‌اند.

به گزارش ايسنا، نجفي افزود: در كشور 9 ذخيره‌گاه زيستكره وجود دارد كه در سال گذشته و امسال 3 ذخيره‌گاه ديگر از جمله ذخيره‌گاه دنا در كهگيلويه و بويراحمد، تنگ صياد در چهار محال بختياري و تمبوره در خراسان را به يونسكو جهت عنوان زيستكره ثبت معرفي كرديم.

وي افزود: در كنار ارتقاء كمي، ارتقايي كيفي را شامل استفاده از روش‌هاي نوين حفاظت و پايش و ارزيابي همچون استفاده از هواپيما در كنترل معابر با سرنشين و بدون سرنشين را در برنامه‌هايمان مد نظر داريم.

نجفي به برنامه‌ريزي در خصوص همكاري با جوامع محلي و مردم بومي مناطق تحت مديريت و حفاظت شده اشاره كرد و گفت: در همين راستا با كمك دفتر عمران سازمان ملل طرحي را طراحي كرده‌ايم كه اين موضوع نيز نهايي شده است.

ايران در بين كشورهاي منطقه از نظر وجود آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان به عنوان كشور پاك شناخته مي‌شود

وي در پايان در خصوص وجود بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان افزود: كشور ايران در بين كشورهاي منطقه از نظر وجود آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان به عنوان كشور پاك شناخته مي‌شود و فعلا جاي نگراني نيست.

انتهاي پيام
 سه شنبه 26 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن