واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون رييس جمهور: بودجه پژوهش و فناوري در سال جاري به 2/1 درصد از توليد ناخالص داخلي رسيد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: معاون علمي و فناوري رييس جمهور گفت: اگر توليد ناخالص داخلي كشور در سال جاري حدود 300 هزار ميليارد تومان برآورد شود مبالغي كه در قانون بودجه براي پژوهش و فناوري در نظر گرفته مي شود حدودا 2/1 درصد اين توليد ناخالص داخلي است.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر صادق واعظ زاده در نشست خبري با خبرنگاران اظهار داشت: بخش مهم و اعظم 2/1 درصد توليد ناخالص داخلي بودجه اي است كه از بند 26 قانون بودجه مبني بر اينكه 10 درصد درآمد عملياتي شركت ها، بانك ها و موسسات انتفاعي دولتي بايد صرف امور پژوهشي شوند تامين شود.
وي در ادامه گفت: يعني مي توان گفت 2/1 درصد بيش از هزار و 500 ميليارد تومان است كه بايد صرف پژوهش شود كه به دولت ابلاغ مي شود.
واعظ زاده افزود: دولت در خرداد ماه سال جاري مصوبه اي را مبني بر تاييد رديف بودجه معاونت علم و فناوري تصويب كرد كه در غير اين صورت ذي حساب ها و حساب هاي كل نمي توانند بپذيرند، مسووليت اين مصوبه نيز به يك مرجع داده شد كه آن هم معاونت علم و فناوري بود.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: در تيرماه سال جاري دستورالعملي مبني بر اينكه تمام مراكز دولتي اعم از دانشگاه ها، شركت ها، موسسات انتفاعي دولتي و بانك ها كه تعدادشان بيش از 500 موسسه است و مشمول بند 36 هستند مبالغي را در اختيارشان قرار داده تا با تاييد معاونت فناوري صرف پژوهش شوند را ابلاغ كرد.
واعظ زاده در ادامه اين مطلب عنوان كرد: اين مبلغ چيزي در حدود 40 درصد كل بودجه پژوهش فناوري است كه اگر در كشور محقق شود 2/1 درصد از توليد ناخالص داخلي نيز محقق مي شود.
معاون علمي و فناوري رييس جمهور تاكيد كرد: بر اساس اين دستور العمل تمامي دستگاه هاي مشمول بند 26 بايد عناوين طرح هاي پژوهشي مورد نياز را تعيين كرده و از طريق پايگاه هاي اينترنتي خود اعلام كنند و يك نسخه نيز در اختيار معاونت قرار دهند و اين نخستين گام در راه تحقق اهداف است.
وي افزود: بر اساس اين طرح تمامي مراكز پزشكي و غير پزشكي و دانشگاه ها بايد داوطلب اجراي پژوهش هاي مورد نياز دستگاه ها باشند و سپس تفاهم نامه اي را امضا كرده و اين تفاهم نامه بايد از سوي رياست جمهوري تاييد شود سپس ذي حساب ها مي توانند بودجه مورد نياز را تامين كنند كه البته برخي وزارتخانه ها مثل وزارت نيرو بسيار خوب عمل كرده است.
واعظي گفت: علاوه بر اين دستورالعمل سامانه الكترونيكي ايجاد شده كه دستگاه ها مي توانند اطلاعات مربوط به طرح هاي پژوهشي خود را وارد كرده و معاونت هم به صورت الكترونيكي اين كار را انجام مي دهند و پروژه هايي كه مبالغش هنگفت و سرسام آور نباشد را مي توان به دو هفته يا تاييد كنند و يا برگردانند تا تكميل شود كه در برخي موارد اين كار انجام شده است.
وي ادامه داد: منابع كلي بودجه افزايش خوبي نسبت به سال گذشته داشته و خبرهاي معجول و در واقع شايعاتي مبني بر كم بودن منابع پژوهشي و يا حتي نبود بودجه اشتباه است و اگر آگاهانه صورت گرفته باشد خيانتي بيش نيست.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: تامين تجهيزات پژوهشي دانشگاه ها به دستور رييس جمهور در سال گذشته در دانشگاه هاي پزشكي و غير پزشكي انجام شد و فهرست تجهيزاتشان هم به دفتر رياست جمهوري رسيد.
وي با بيان اينكه صد در صد منابع ارزي مورد نياز براي دانشگاه هاي علوم پزشكي و غير پزشكي پرداخت شده است ، افزود: مبلغ آن در حدود 112 ميليون يورو بوده كه مي توان گفت براي حدود 40 مركز اين مبلغ بسيار زياد و بي سابقه است و از حدود 9 موسسه به هفت موسسه پرداخت شده و دو موسسه ديگر هنوز باقي مانده است./06/146/125
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]