تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831075850




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايجاد گرايش در رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي احمد تميم‌داري: سرفصل‌هاي رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي عوض شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ايجاد گرايش در رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي احمد تميم‌داري: سرفصل‌هاي رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي عوض شود


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

احمد تميم‌داري با انتقاد از شيوه‌ي تئوريك بودن آموزش دانشگاهي در كشورمان، گفت: درس‌ها و سرفصل‌هاي رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي بايد عوض شود.

اين استاد زبان و ادبيات فارسي در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي ايجاد گرايش در رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي، ابراز داشت: دانشگاه‌هاي ما و استادان‌مان نسبت به جمعيت‌مان كم هستند. مثلا نسبت به كشور انگليس، ما حدود 900 دانشگاه كم داريم، در مقايسه با كشوري مانند آمريكا به نسبت جمعيت، 1300 دانشگاه كم داريم و به همين‌ دليل، نمي‌توانيم مثل كشورهايي كه دانشگاه زياد دارند، در رشته‌هاي خودمان گرايش ايجاد كنيم. اين‌جا گرايش تنها در تز دكتري روشن مي‌شود و كسي كه گرايش خاصي دارد، تنها در پايان‌نامه‌ي خود مي‌تواند آن را به‌كار گيرد.

او همچنين افزود: رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي حداقل از سه‌هزار سال سابقه برخوردار است كه به ادبيات قبل و بعد از اسلام مربوط مي‌شود. ما در اين رشته، 40 واحد شعر مي‌خوانيم و 20 واحد نثر. چرا نثر را نصف شعر مي‌خوانيم؛ در صورتي‌كه نثر‌نويسي براي دانشجو‌ لازم‌تر است؟ يك‌سري درس‌ها هستند كه بايد به صورت عملي درآيند؛ مثلا در دانشگاه انگليس، از همان ترم اول كه دانشجوي ادبيات وارد دانشگاه مي‌شود، مجبورش مي‌كنند كه اگر قصه‌نويسي مي‌كند، قصه بنويسد؛ اگر شاعر است، شعر بگويد؛ اگر گزارشگر است، گزارش‌نويسي كار كند و يا در حوزه‌ي مطبوعات و روزنامه‌نگاري فعاليت كند. او از همان اول، كار را به صورت عملي ياد مي‌گيرد؛ اما اين‌جا همه‌چيز تئوري است. دانشجو بايد دستش را روي زانويش بگذارد، بنشيند و تئوري گوش كند. اين در حالي است كه درس‌ها و سرفصل‌ها مي‌بايست عوض شود.

تميم‌داري در ادامه عنوان كرد: در دانشگاه‌هاي اروپايي، واحدهاي ‌انتخابي وجود دارد؛ يعني دانشجو مي‌تواند برود از گروه روان‌شناسي، جامعه‌شناسي، هنر، نقاشي، موسيقي، تئاتر و سينما، مثلا 10 واحد درس بگيرد و بخواند، و اين ميان‌رشته‌يي‌اش را تأمين مي‌كند. ما نيز مي‌بايست اين اجازه را به دانشجويان بدهيم تا بتوانند به‌صورت تركيبي از واحدهاي تخصصي يا دروس اصلي، از گروه‌هاي ديگر بگيرند. مثلا براي دانشجويي كه به ادبيات و سينما علاقه‌مند است، نمي‌توانيم در گروه ادبيات، گرايش سينما ايجاد كنيم يا گرايش تئاتر، نقاشي يا موسيقي و... . اگر دانشجو به ادبيات و معماري علاقه‌مند است، او را به دانشكده‌ي معماري بفرستيم تا مثلا 10 واحد معماري آن‌جا بگذراند.

اين مترجم و پژوهشگر در همين‌باره افزود: پيشنهاد من اين است كه دانشجو بتواند حركت كند؛ چون اساتيد مي‌خواهند هفته‌اي 40 ساعت تدريس كنند و اجازه‌ نمي‌دهند دانشجو برود از رشته‌هاي ديگر واحد انتخاب كند. مثلا دانشجو بايد بتواند چهار واحد دروس اصلي آن رشته را بخواند و چهار واحد هم به‌صورت تخصصي، كه در آن حوزه تسلط پيدا كند.

او در ادامه گفت: براي مثال، در دانشگاه‌هاي آلمان، تاريخ اديان درس مي‌دهند و تا دوره‌ي دكتري، پايه‌ي آن كلي است؛ ولي مثلا يك دانشجو تزش را فقط تاريخ مذهب تشيع مي‌گيرد. آن وقت در دانشگاه، مؤسسه‌اي وجود دارد به‌نام مؤسسه‌ي شيعه‌شناسي يا مثلا هنرشناسي. دانشجو مي‌رود با اين مؤسسات پژوهشي همكاري و از اطلاعات آن‌ها استفاده مي‌كند. اين امر نياز به پژوهش دارد و همه‌ي آن در دانشگاه قابل تدريس نيست، كه جاي آن در دانشگاه ما خالي است. در زمان قديم، دانشجويان مي‌رفتند در لغت‌نامه‌ي دهخدا همكاري مي‌كردند و فرهنگ‌نويسي را آن‌جا ياد مي‌گرفتند؛ ولي امروزه ضرورت دارد انستيتويي در كنار دانشگاه وجود داشته باشد، كه دانشجو فرهنگ‌نويسي را عملا در آن‌جا بياموزد.

تميم‌داري به اشاره به نقش پژوهش در دانشگاه‌ها ابراز داشت: در حال حاضر، هر استادي كه نتواند آموزش دهد، تنبيهش اين است كه پژوهشي‌اش مي‌كنند؛ در صورتي‌كه پژوهش تنبيه آموزش نيست. پژوهش بايد به‌نفسه به ‌وجود بيايد. بايد در هر دانشگاه، چند انستيتو و آكادمي داشته باشيم كه اين‌ها به قسمت‌هاي پژوهشي سرويس دهند و وظيفه‌ي پي‌گيري اين مسأله به عهده‌ي وزارت علوم است.

او در پايان با اشاره به پيشنهاد ايجاد دكتري پيوسته در رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي اظهار داشت: اين پيشنهاد به وزارت علوم داده شده است كه در رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي، دوره‌ي دكتري را با دوره‌هاي ليسانس و فوق ‌ليسانس پيوند بزنند و دوره‌اي پيوسته داشته باشد و بتوان در قالب دوره‌ي متمركز و پيوسته، يك‌سره دكتري گرفت؛ كه البته اين طرح مخالفاني هم دارد، چرا كه معتقدند نمي‌توان دوره را به اين شكل ادامه داد و شش يا شش و نيم سال براي دوره‌ي دكتري كم است؛ چون حجم درس زياد است.

انتهاي پيام
 سه شنبه 26 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن