واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: حسين موسويان؛ از اتهام جاسوسي تا تبرئه
سرمايه : در پي بي اساس اعلام شدن اخبار منتشر شده سايت اينترنتي الف (در رابطه با اتهامات وارده به موسويان) از سوي «احمد توكلي» كه مديريت اين سايت را برعهده دارد و تقاضاي حلاليت او از «سيدحسين موسويان» و خانواده وي، وكيل موسويان از تمايل موكلش براي تجديدنظر در روند شكايت خود از سايت الف خبر داد. وي ديروز در گفت و گويي با ايسنا گفت: «طي صحبتي كه با موكلم داشتم، وي بيان كرد كه حاضر به اعلام رضايت از شكايت خود نسبت به سايت الف است.»
تقاضاي حلاليت توكلي از موسويان پس از آن صورت مي گيرد كه شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران ضمن تبرئه او از اتهامات جاسوسي، وي را به دو سال حبس تعليقي و پنج سال محروميت از پست هاي ديپلماتيك در وزارت خارجه و امور بين المللي ساير نهادها محكوم كرد. با اين حال وكيل موسويان (سيدمحمود عليزاده طباطبايي) در آن زمان (دهم ارديبهشت ماه سال جاري) همزمان با سررسيد مهلت قانوني اعتراض در گفت و گويي با مهر اعلام كرد: «موكلم اعلام كرده همچنان در مورد جنبه هاي حقوقي و سياسي پرونده اش سكوت خواهد كرد و اين مساله را به دادگاه عدل الهي واگذار مي كند.» عليزاده طباطبايي همچنين در توضيح دلايل عدم اعتراض موسويان با اعلام آنچه «نااميدي موسويان از رسيدگي بي طرفانه و حقوقي در مراحل بعدي» خواند، افزود: «به رغم اين مساله موكلم در شرايط فعلي ادامه جنجال در مورد اين پرونده را به مصلحت نظام و كشور نمي داند. لذا براين اساس تصميم گرفت از اعتراض به حكم صادره خودداري كند.» همزمان با آزادي موسويان در نوزدهم ارديبهشت ماه سال گذشته كه با سپردن وثيقه دويست ميليون توماني صورت گرفت، سخنگوي دولت (غلامحسين الهام) در نشست خبري درخصوص قضيه موسويان تصريح كرد كه بازداشت وي به صورت خاص و تنها به پرونده هسته اي مربوط نمي شود بلكه موضوع اشخاص مطرح است. حدود هفت ماه پس از اين بود كه پس از كش و قوس هاي فراوان كه در مقطعي منجر به حمله قلبي موسويان و بستري شدن او در بيمارستان شد، سخنگوي دستگاه قضايي بي گناه بودن سيدحسين موسويان را در ارتباط با اتهامات مطروحه مبني بر جاسوسي و انتقال اسناد سري نظام به بيگانگان اعلام كرد.
عليرضا جمشيدي ششم آذرماه سال گذشته در نشستي خبري، دراين باره اعلام كرد: «موسويان در مورد جاسوسي و نگهداري اسناد محرمانه بي گناه شناخته شده است.»
جمشيدي افزود: «سه اتهام از جمله جاسوسي، نگهداري اسناد محرمانه و ارائه آن به بيگانگان، همچنين تبليغ عليه نظام متوجه موسويان بود كه در دو مورد جاسوسي و نگهداري اسناد محرمانه وي بي گناه شناخته شده و در مورد اتهام سوم نيز نتيجه اعلام خواهد شد.» اتهام سومي كه به رغم آنكه در نهايت دو سال حبس تعليقي و پنج سال محروميت از پست هاي ديپلماتيك در وزارت خارجه و امور بين الملل را به همراه داشت از سوي موسويان صرفاً با سكوت مواجه شد تا آنجا كه حتي از اقدام به اعتراض به اين حكم دادگاه انقلاب نيز استنكاف ورزيد و آن را به دادگاه عدل الهي واگذار كرد. در چنين شرايطي حلاليت طلبي يكي از چهره هاي شاخص جريان اصولگرايي كه در شكل گيري روند پرونده مزبور نقش چشم گيري ايفا كرده بود از اين ديپلمات كهنه كار فصل جديدي را در رويكرد افكار عمومي به اين مساله رقم زده و بار ديگر اشخاص، جريان ها و نهادهاي درگير در اين پرونده را در معرض قضاوت قرار داده است.
سيدحسين موسويان پيش از روي كار آمدن دولت نهم و در زماني كه حسن روحاني سمت دبيري شوراي عالي امنيت و سرپرستي تيم مذاكره كننده هسته اي تهران را برعهده داشت، عضو اين شورا و از جمله اعضاي ارشد تيم مذكور بود. اما زمان اندكي پس از پيروزي محمود احمدي نژاد در كرسي معاونت مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفت.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]