واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مروزه حفظ سلامتی كار بسیار دشواری است. تمامی حیوانات از هنگام تولد توانایی عجیب و چشمگیری در درمان خود دارند. در حقیقت، بیش از ۸۰ درصد آنها كه دچار بیماریهای سطحی و زودگذر میشوند به تنهایی قادر به درمان بیماریشان هستند. این شیوه درمانی در حال حاضر به عنوان سیستمی طبیعی در ساختار دفاعی بدن شناخته میشود كه برای درمان جراحتها، زخمها و بیماریهای مختلف استفاده میشود.
متاسفانه، این شیوه درمانی بهواسطه فاكتورهای مختلفی از جمله رژیم غذایی نامناسب، عدم رعایت بهداشت، استرسهای اجتماعی و محیطی تهدید و تضعیف میشود.
آلودگی محیط موجب آلودگی درونی میشود. آلودگی در بدن مانند سم برای سیستم دفاعی مضر است، در بدترین حالت یكی از دو موقعیت زیر قابل پیشبینی است. سیستم ایمنی بدن با بیماریها و دردهای مزمن مقابله میكند. و یا سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماری، بدون عكسالعمل باقی میماند و موجب پیدایش سرطان می شود.
هرچند همیشه امكان زندگی در محیطی سالم و دور از آلودگی مقدور نیست، اما میتوانیم راههای ورود آلودگی به بدن را از طریق كنترل مواد مصرفی، غذاها، آب سالم و تنفس هوای پاك تا حدودی مهار كنیم.
طب سنتی غرب، شیوههای جالبی برای تشخیص بیماریها و درمان آنها دارد. و درمان بیماریهای مزمن سیستم ایمنی و سرطان را شناخته و بررسی كرده است.
اما طب مشرق زمین، شیوههای مختلفی را شامل میشود و همین وجوه مختلف موجب میشود تا در درمان بیماریهای مزمن كه یكی از اهداف طب غربی است تاثیر گذار باشد. یكی از شیوههایی كه به تازگی در مغرب زمین مطرح شده طب تلفیقی است كه بهترین شیوه ادغام روشهای درمانی شرق و غرب، به منظور بازگشت سلامتی است.
این مقاله با طرح پیشنهادات و تغییراتی ـ علمی و آزموده شده ـ در شیوه زندگی، رژیم غذایی و مكملهای مورد نیاز و مصرفی حیوانات قصد دارد تا شرایطی را مهیا كند تا انسانها بتوانند در حفظ و سلامت حیوانات و درمان آنها به هنگام بیماری، پرفایدهتر باشند. بیشتر این توصیهها و پیشنهادات برای اكثر سگها قابل اجراست و تنها برخی از آنها مختص شرایط ویژه و خاص است. برخی از این شیوهها خیلی سریع تغییرات جالبی را در سگها نمایان میكند و بیشترین تاثیر را در بهبود شیوه زندگی سگها دارد. برخی در طول عمر سگ او را از گزند اغلب بیماریها مصون میدارد. به هرجهت، تغییرات اینچنینی در شیوه زندگی سگها بیشتر به پیشگیری از ابتلا به بیماری كمك میكند تا اینكه مانع از روند رو به رشد بیماری در بدن سگ باشد.
● تمرینات ورزشی
اهمیت تمرینات هوازی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تحلیلبرنده مزمن ـ ماهیچهها و مفاصل ـ قابل چشمپوشی نیست. نتایچ تحقیقات بسیاری كه بر روی انسانها انجام شده، ثابت میكند كه این تمرینات تاثیرات موثری در بهبود عملكرد ماهیچهها، حافظه و جریان خون در مغز دارد. خیلی از اهداف درمان در بیمارهای مزمن تحلیلبرندهٔ اعصاب به وسیله ورزش، تمرینات هوازی و ایروبیك مرتفع میشود. پیادهروی و شناكردن از تمریناتی هستند كه بیشترین و بهترین تاثیر را در درمان این بیماری دارند. هر دوی این تمرینات بسیار مناسباند و نباید تنها به یكی از آنها اكتفا كرد.
به طور كلی شنا ماهیچهها را تقویت میكند و باعث می شود تا مفاصل بدون استرس و فشار حركت كنند.
از طرفی پیادهروی موجب بالا بردن مقاومت و ایستادگی بدن میشود. در بیماران مسن، مخصوصا مبتلایان به آرتریت، وجود برنامهای شامل تمرینات ورزشی بسیار مناسب است. به علاوه استراحت كردن بین تمرینات ورزشی منسجم و سخت به بیمار كمك میكند تا آمادگی بیشتری برای انجام تمرینات بعدی داشته باشد. با این تفاسیر اجرا و رعایت این نكات است كه باعث میشود از بروز برخی بیماریها در حیوانات خانگی خود پیشگیری كنیم.
تحقیات نشان داده، سگها به دلیل بازیگوشی تمایل بیشتری به شناكردن نسبت به پیادهروی نشان میدهند. اما بهترین حالت برای شروع تمرینات ورزشی، پیادهروی یا شناكردن روزانه به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه برای ۲ هفته است. بعد از این تمرین افزایش مدت زمان تمرین تا ۳۰ دقیقه دو بار در هفته (شنا یا پیادهروی) و پیادهروی ۱ ساعته در هفته بسیار موثر و پرفایده است. اگر سگ شما به این پیادهروی عادت دارد، قطعا نتایج این تمرینات سریعتر نمایان میشود. با این وجود، به خاطر داشته باشید كه بعد از هر تمرین شدید باید به او اجازه استراحت دهید. تداوم و تكرار این تمرینات بسیار مهم است. و بهتر است كه پیاده روی در فضای باز و بیرون از منزل انجام گیرد.
در بسیاری از موارد گزارش شده كه مبتلایان به اختلالات نخاعی مزمن به دلیل عدم توجه به ورزش بهخصوص تمرینات هوازی و ایروبیك در وضعیت خود باقی میمانند واضح است كه در این بیماری، استراحت كردن و لمیدن در رختخواب نهتنها به بهبود بیماری كمك نمیكند بلكه مضر نیز هست. بنابراین یكی دیگر از مسائلی كه، صاحبان حیوانات خانگی به ویژه سگها،باید به آن توجه كنند همین نكته است، بنابراین اگر سگ شما تنبل است و عادت به لمیدن در لانه خود دارد و به زحمت جای گرم و نرم خود را ترك میكند، میبایست با ترفندی او را به حركت وادارید و مجبور به حركت و ورزش كنید.
●
● از كدام مكمل گیاهی استفاده كنیم.
▪ برگهای درخت جینكو
استفاده از تونیك جینكو كه از برگهای درخت Ginkgo ساخته شده است برای سگهایی كه دچار بیماری اعصاب هستند و سیستم عصبی ضعیفی دارند توصیه میشود، عموما میزان مصرف این كپسول ۲ بار در روز است.
اخیرا در تحقیقات ثابت شده كه برگهای این گیاه موجب افزایش جریان خون به سمت مغز میشود.
▪ گیاهان جنسینگ (مخصوص سگهای نر)
از این گیاه ۲ گونه موجود است؛ یك نوع آن جنسان غربی است و نوع دیگر آن متعلق به مشرق زمین است كه هر دو آنها حاوی موادی هستند كه موجب افزایش پایداری و مقاومت حیوان در مقابل استرس، تحریكات متابولیسی و تنظیم هورمون میشود.
براساس تحقیقات انجام شده، مصرف جنسینگ شرقی در برخی از انسانها باعث افزایش فشار خون شده است و هنوز این ویژگی آن بر سگها مشاهده نشده است بنابراین بهتر است از كپسول جنیسنگ غربی روزی ۲ بار برای سگهای نر بالای ۶ سال استفاده شود.
▪ گیاه Dong quai (ویژه سگهای ماده)
این مكمل چینی كه از ریشه گیاهی بزرگ از خانواده هویچ و زردك تهیه میشود، فقط برای مصرف سگهای ماده توصیه میشود. این مكمل تاثیری خوبی بر دستگاه تناسلی و تولید مثل سگها دارد و توان انرژی آنها را افزایش میدهد. معمولا تجویز این مكمل روزانه ۱ كپسول برای سگهای ماده بالای ۵ سال است.
▪ چای سبز
این مكمل برای كاهش اثرات كلسترول بسیار مناسب است و موجب تقویت و كسب انرژی در بدن میشود كه میزان مصرف آن ۲ كپسول به صورت روزانه است.
▪ عصاره دانه انگور
بر اساس تحقیقات دانشمندان در این زمینه عصاره دانه انگور مانع از ابتلا و پیشرفت بیماریهای مزمن میشود و روزانه مصرف ۱ فنجان از این عصاره توصیه میشود.
به هر حال نگهداری از حیوانات خانگی قطعا مستلزم اختصاص دادن زمانی برای رسیدگی ، بازی و توجه كردن به آنهاست. همانطور كه برخی از نیازهای شما با نگهداری از حیوانات خانگی مرتفع میشود در مقابل میبایست شما نیز بخشی از نیازهای حیوان خانگی خود را از قبیل اختصاص دارد زمانی برای بازی، رسیدگی به او و واكسیناسیون و … در نظر بگیرد. به طور قطع هر چه رابطهای كه مابین انسانها و حیوانات موجود است منظم و دارای اصول و قاعده باشد و جایگاه پیشگیری و حفظ سلامتی در این رابطه دقیق و مشخص گنجانده شده باشد، بهرهمندی انسانها در درجه اول و حیوانات در مرحله بعد تعریف شدهتر است.
منبع:سایت ایرانیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]