واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: سيد مجتبي واحدي در سرمقاله روزنامه آفتاب يزد؛ پاسخ به روحاني يا بازگشت به نقطه صفر؟!
كساني كه سوابق حسن روحاني از سال 56 يعني سخنراني زيبا و آتشين او در مراسم فوت مرحوم سيد مصطفي خميني تا امروز را بررسي كردهاند، لابد ميدانند كه او با تهديد و تخريب، عقب نشيني نميكند.
آفتاب: سيد مجتبي واحدي، سردبير روزنامه آفتاب يزد، در سرمقاله امروز اين روزنامه، به موضوع هجمه اخير افراطيون، به حجت الاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني پرداخته است.
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، واحدي با يادآوري ايام تبليغات انتخابات رياستجمهوري دهم آورده است: «چهل ماه پيش، در و ديوار شهرهاي كشور شاهد انواع پوسترهاي تبليغاتي بود كه مردم را به روزهاي بهتر بشارت ميداد. تريبونهاي فراواني نيز فعاليت ميكردند تا به مردم وعده دهند با آمدن رئيسجمهور جديد، بسياري از مشكلات آنها حل خواهد شد».
سردبير روزنامه آفتابيزد ميافزايد: «برخلاف ادوار پيشين، اين بار كمتر كسي به امور سياسي، مذهبي و بينالمللي ميپرداخت و نهايتاً هم كسي بر كرسي رياست جمهوري تكيه زد كه تراكتهاي تبليغاتي او، باوعده آوردن نفت بر سر سفرههاي مردم مزين شده بود و خود او نيز در جمع نمايندگان، از مبارزه با مافياي نفتي و تشكيل كابينه هفتاد ميليوني سخن ميگفت».
واحدي ادامه ميدهد: «شايد هم عدهاي به او راي دادند زيرا او درگفتگوي تلويزيوني به مردم وعده داده بود: "مشكل كشور، مدل موي جوانان و لباس آنها نيست". تاكيد بر اجراي عدالت و جلوگيري از رانتخواريها نيز از ديگر وعدههاي جذابي بود كه قطعاً تصميمگيري بعضي از راي دهندگان را تحت تاثير قرار ميداد. به فاصله چند ماه، كم كم نشانههايي از كمرنگ شدن اين وعدهها و جايگزيني شعارهاي جديد آشكار گرديد».
در ادامه اين سرمقاله آمدهاست: «ليست نهايي وزيران، نه تنها به كابينه هفتاد ميليوني شبيه نبود بلكه حتي اعتراض بعضي از حاميان دولت را به دنبال داشت. شعار آوردن نفت بر سر سفرههاي مردم رسماً توسط رئيسجمهور تكذيب شد و شعار مبارزه با مافياي نفتي نيز كم كم جاي خود را به تهديد تريبوني كساني داد كه به تعبير رئيس دولت، با گردن كلفتي وامهاي كلان گرفته بودند و با قلدري از پرداخت اقساط، خودداري ميكردند. تهديد رسمي و تريبوني مبني بر معرفي 15 روزه اين افراد نيز نهايتاً به يك خبر غيررسمي از قول يك منبع ناشناس ختم شد كه نام يك نفر را مطرح ميكرد؛ بدون آنكه بعدا مشخص شود با اين «قلدر گردن كلفت» چه برخوردي شده است»!
واحدي افزوده است: «همزمان با كمرنگ شدن بعضي شعارهاي دوره انتخابات، شعارهاي جديدي بر سخنرانيهاي دولتمردان جديد سايه افكند كه اكثرا به تحولات بين المللي مربوط ميشد و در زمان تبليغات انتخاباتي، حتي يك بار مورد اشاره تيم تبليغاتي كانديداي پيروز قرار نگرفته بود. به موازات اين تغيير فاز، اتهامافكنيها عليه مسئولان سابق شدت گرفت».
اين روزنامهنگار در ادامه اظهار داشتهاست: «يك روز، برنامه چهارم و سند چشمانداز بهانه شد تا مديران پيشين به پيگيري منافع شخصي يا تاثيرپذيري از دشمنان كشور در برنامهريزيها متهم شوند و روز ديگر ادعاهايي درخصوص تداوم سوءاستفاده بعضي سياستمداران پيشين از طريق نفوذ در مراكز قانونگذاري و نظارتي مطرح گرديد. در فرصتي ديگر هم، انتقادات سياستمداران رقيب از وضعيت اقتصادي، اين پاسخ را دريافت كرد كه دست آنها را از رانتها قطع كردهايم به همين جهت به دولت اعتراض ميكنند»!
وي ميافزايد: «اما به هر حال هر كسي ميدانست كه اين ادعاها و شعارها، تاريخ مصرف دارد و بايد به فكر روزي بود كه مردم دولتمردان را مخاطب قرار ميدهند و به آنها ميگويند:بسيار خوب! فرض كنيم كه همه حرفهاي شما در مورد پيشينيان درست است، اما خودتان چه؟ با نفت 100 دلاري و بالاتر از آن چه گلي به سر ملت زديد؟ حمايتهاي بيسابقه از دولت، تا چه حد توانست دولت را در اجراي برنامهها و شعارهاي خود ياري برساند؟ و...».
واحدي ادامه ميدهد: «البته شايد دولتمردان تصور نميكردند كه اين سوالها خيلي زود آغاز شود و در اين پرسشگري، ميان اصولگرايان، اصلاح طلبان و كارشناسان مستقل و گروههاي مختلف مردمي اجماع نسبي حاصل گردد».
واحدي با اشاره به اينكه ظاهراً همين وضعيت، نوعي عصبانيت افراطي بر بعضي حاميان دولت حاكم كرده است كه ميتوان اوج اين عصبانيت را در برخورد با انتقادات اخير حسن روحاني مشاهده كرد، اظهار ميدارد: «پس از آنكه نماينده رهبري در شورايعالي امنيت ملي، بيسابقهترين انتقادها را متوجه دولت نهم كرد، احتمالاً بعضي از دولتمردان توقع داشتند تا چهرههاي سرشناس و صاحب نفوذ جناح اصولگرا به ميدان بيايند و او را محكوم كنند. اما اين اتفاق نيفتاد و در نخستين روز، تنها يك روزنامه كه سخنگوي رسمي دولت است به پاسخگويي مبادرت كرد. در مرحله بعد يك نماينده نه چندان سرشناس مجلس هشتم در گفتگوي تفصيلي با خبرگزاري حامي دولت، به جاي پاسخگويي به ادعاهاي روحاني، به صورت متقابل اتهاماتي را متوجه روحاني نمود. در حالي كه به نظر ميرسد نه سوابق و جايگاه روحاني به گونهاي بوده است كه بتوان از كنار سخنان او به صورت بي تفاوت عبور كرد و نه كميت و كيفيت اعتراضات او به دولت، در حدي است كه با برخي اتهام افكنيهاي نخنما شده و تكراري، موضوع به دست فراموشي سپرده شود».
واحدي در اين سرمقاله تصريح ميكند: «وضعيت دولتمردان و حاميان تبليغاتي آنها نيز با نقطه صفر آغاز تبليغات انتخاباتي متفاوت است و ديگر كسي از آنها قبول نميكند كه با كليگويي و يا قرار گرفتن در جايگاه كانديداهاي انتخاباتي، تنها با تخريب رقيب، پروندههاي باز شده در ذهن مردم را مختومه نمايند. كساني كه سوابق حسن روحاني از سال 56 يعني سخنراني زيبا و آتشين او در مراسم فوت مرحوم سيد مصطفي خميني تا امروز را بررسي كردهاند، لابد ميدانند كه او با تهديد و تخريب، عقب نشيني نميكند».
اين روزنامه نگار ميافزايد: «اما حتي اگر روحاني مانند بعضي از عناصر اصولگراي مجلس، دست از ادعاهاي خود بردارد، سخنان اخير او در حدي نبوده است كه مردم بتوانند آن را فراموش نمايند».
سردبير روزنامه آفتابيزد سپس به دولتمردان نهم توصيه ميكند، به جاي تكرار پاسخهاي رايج در دو سه سال اخير، در برابر تكتك ادعاهاي حسن روحاني پاسخهاي مستدل ارائه نمايند.
وي ادامه ميدهد: «روحاني در مورد حضور در جمع سران شوراي همكاري خليج فارس و نشستن در زير تابلوي «دول خليج العربيه» اعتراض كرده و نگراني خود را از دريافت قطعنامه ضدايراني در همين اجلاس بيان داشته است. اگر ادعاي او در اين مورد گزاف است، ميتوان تصاوير تابلوهايي را ارائه نمود كه حضور رئيسجمهور ايران را در "اجلاس شوراي همكاري خليج فارس" گرامي داشته و نيز نسخهاي از بيانيه پاياني اجلاس را منتشر نمود كه نشان ميدهد سران عرب دست از ادعاي ضدايراني خود برداشتهاند»!
واحدي افزوده است: «روحاني از خالي شدن صندوق ذخيره ارزي سخن گفته است. مي توان آمار دقيقي از فروش نفت و درآمد مازاد – نسبت به پايه تعيين شده در بودجه– كه بايد به حساب ذخيره ارزي ريخته شود ارائه نمود و آن را با موجودي فعلي آن حساب تطبيق داد. در اين راه ميتوان از بعضي نمايندگان اصولگراي مجلس هشتم نيز كمك گرفت كه در آستانه افتتاح مجلس هفتم، مصوبه مجلس ششم براي برداشت چندصدميليون دلار از آن حساب را خيانت ميدانستند»!
وي ادامه ميدهد: «روحاني برخي اقدامات از جمله انحلال سازمان مديريت را به مثابه زدن مهر پايان بر اقدامات كارشناسي دانسته است. اگر كساني اين سخن او را قبول ندارند بهتر است به ميان نمايندگان اصولگراي مجلس و كارشناسان نزديك به اصولگرايان بروند و با گرفتن تاييديه از آنها، عملا سخن روحاني را غيرواقعي قلمداد كنند».
در ادامه اين سرمقاله آمده است: «روحاني از اينكه ايرانيان در برخي كشورها، مورد بياحترامي قرار ميگيرند اظهار تاسف كرده است و به خاطر همين حرف مورد حمله قرار گرفته است. درحالي كه يك ماه پيش، همه رسانههاي ايراني، سخنان يك نماينده اصولگراي مجلس را منتشر كردند كه مصاديق مشخصي از هتك حرمت و خدشه بر عزت ايرانيان در كشورهاي همسايه را اعلام ميكرد.اما در آن روز هيچ كس آن نماينده مجلس را با عباراتي كه اخيراً براي حمله به روحاني مورد استفاده قرار ميگيرد، نوازش نكرد! اگرادعاي روحاني در خصوص خدشه به عزت ايران و ايرانيان غلط است حاميان دولت نشانههايي از پاسخ مثبت مصر به پيشنهاد سخاوتمندانه احمدي نژاد براي برقراري فوري رابطه با آن كشور يا رفتار روسيه و چين در موضوع هستهاي - پس از ابراز اعتمادهاي مكرر مسئولان دولت نهم به اين دو كشور– ارائه نمايند»!
واحدي اظهار داشتهاست: «روحاني به فرصتهاي ناشي از حماقت آمريكاييها و رفتار روسها اشاره كرده و تاسف خود را از اين بابت اعلام نموده است كه ايران نتوانست از اين فرصتهاي طلايي استفاده كند. حاميان دولت ميتوانند به جاي حملات مبهم به روحاني، چند نمونه از فرصتسازيها و فرصتيابيهاي خود كه به نتايج عملي در انعقاد قراردادهاي بزرگ نفتي، تجاري يا حتي سياسي براي كشورمان منجر شده است اشاره كنند تا ادعاهاي روحاني به صورت عملي رنگ ببازد. در ميان سخنان روحاني نكات ديگري هم وجود دارد كه در ارتباط مستقيم با زندگي روزمره مردم، كاهش قدرت خريد و تحميل فشارهاي فراوان بر آنهاست. در مورد اين ادعاها، مردم بهتر از هر كس تشخيص ميدهند كه ادعاهاي روحاني بياساس است و هدف انتخاباتي دارد يا ادعاهاي كساني كه همه روزه از بهتر شدن وضعيت معيشت مردم سخن ميگويند! ادعاي روحاني در خصوص تاثير مستقيم اقدامات و اظهارات نسنجيده بر شرايط كسب و كار مردم نيز نكتهاي است كه اگر از واقعيت به دور باشد با سخنراني هيجاني روحاني، بر مقبوليت اين سخنان در ميان فعالان اقتصادي و آحاد مردم افزوده نخواهد شد و اگر حقيقت داشته باشد تكذيب مسئولان دولتي و متهم كردن سخنران به اهداف انتخاباتي، چيزي از ارزش اين سخنان كم نخواهد كرد».
اين روزنامه نگار مجدداً به مسئولان دولت نهم و حاميان آنها، توصيه ميكند اگر خواستند ادعاهاي منتقدان روز افزون دولت را پاسخ دهند بد نيست به مقايسه دو مطلب منتشرشده در روزنامه كيهان بپردازند و براي مطلب دوم نيز پاسخي ارائه نمايند.
سردبير روزنامه آفتابيزد ادامه داد: «روزنامه كيهان روز سهشنبه 31 خرداد ( 84سه روز قبل از انتخابات رياست جمهوري) به نقل از احمدينژاد نوشت: "در صورتي كه رياست جمهوري را برعهده بگيرم دست مافياي قدرت و قبيله را ازسر نفت كوتاه خواهم كرد و حاضرم جانم را پاي اين قضيه بگذارم". همين روزنامه چهار روز قبل، اظهارات وزير فعلي كشور و سرپرست تيم مذاكره كننده در خصوص يك قرارداد بزرگ نفتي – كرسنت– را به چالش كشيد و ضمن تاكيد بر احتمال وجود برخي مفاسد و سوءاستفادهها در روند مذاكرات اخير، ماجراي كرسنت را داراي ابعاد سياسي و امنيتي دانست كه بايستي توسط مراجع ذيربط پيگيري شود. كساني كه انتقادات روحاني از دولت نهم را غير منصفانه ميدانند خوب است قبل از تشديد حملات خود به نماينده رهبري در شورايعالي امنيت ملي، براي ابهامات مطرح شده توسط منتقد منصف دولت – مدير مسئول كيهان – نيز پاسخي ارائه نمايند».
واحدي در پايان ذكر اين نكته را ضروري دانستهاست كه حتي اگر سخنان اخير روحاني، كليد زدن تبليغات انتخاباتي باشد او كاري نكرده است جز پيروي از همان روشي كه برخي طرفداران احمدي نژاد در دوره تبليغات انتخاباتسال 84 انجام دادهاند؛ اگر چه برخي سخنان روحاني به دليل ارائه برخي شواهد ملموس براي مردم، از مقبوليت بيشتري برخوردار بوده است. اما حاميان دولت نميتوانند با پاسخگوييهاي احساسي، به نقطه صفر خود يعني دوره تبليغات سال 84 باز گردند. آنها اكنون مدارك كافي در اختيار دارند و اگر ادعاهاي روحاني و ساير منتقدان جدي دولت را ناصحيح ميدانند بايد با سند و مدرك به جنگ آنها بروند.
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 487]