واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پايگاه هاي آموزشي در خصوص وبا براي زائران در مرزهاي كرمانشاه مستقر است
مسوول بيماريهاي واگير مركز بهداشت استان كرمانشاه گفت: به دليل شيوع وبا در كشور عراق، پايگاه هاي آموزشي جهت آگاهي زائران در مرزهاي استان كرمانشاه مستقر شده است.
دكتر "حسين بيگلري " روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: وبا تابع مرز و جغرافيا نيست و مي تواند از طريق مسافران ناقل منتقل شود.
وي تصريح كرد: در اين راستا پستهاي قرنطينه بهداشتي در مناطق مرزي مانند خسروي داير است كه مسووليت اطلاع رساني ، معاينه و در صورت نياز درمان بيماران را بر عهده دارد.
بيگلري ادمه داد: در اين پايگاه ها دفتركهاي آموزشي وبا به زبان عربي و كردي براي آگاهي بيشتر عراقيهايي كه به مرز مي آيند بخصوص رانندگان وسايل نقليه تهيه شده است.
وي گفت: به خاطر بالا بودن احتمال شنا و مصرف از آبهاي راكد در كشور عراق به واسطه شعب رودخانه هاي دجله و فرات، توصيه هاي بهداشتي در خصوص بيماريهاي منتقله از طريق آب و غذا در كشور عراق با حساسيت و جديت بيشتري دنبال مي شود.
وي افزود: با توجه به اوج همه گيري اين بيماري در مهر ماه و شرايط اقليمي حاكم بر كشور عراق ، احتمال طغيان بيماري وبا بسيار جدي است.
بيگلري با اشاره به فراهم بودن كليه اقدامات تشخيصي و سرم درماني وبا در نقاط مرزي كرمانشاه گفت: تشديد نظارتهاي بهداشتي در پستهاي قرنطينه اي مجاز مانند خسروي به قوت خود باقي و اميد است تا پايان مهر ماه كه دوره مراقبت جدي در خصوص اين بيماريست، اين توصيه ها و نظارتها با جديت بيشتر دنبال شود.
وي با بيان اين مطلب كه تا به حال موردي از اين بيماري در استان كرمانشاه مشاهده نشده، افزود: اميدواريم مانند سال گذشته كه بيماري وبا در كردستان عراق مشكلي ايجاد نكرد امسال نيز بتوانيم اين موج افزايش ابتلا در كشور عراق را به سلامتي سپري كنيم.
وي ادامه داد: چون بيشترين تردد مبادي مرزهاي خروجي كشور از طريق مرز مهران است و در مرزهاي كرمانشاه با مقياس اندك صورت مي گيرد با مشكل كمتري در اين زمينه مواجهيم.
وي گفت: اگر مسافران و زائراني كه به اين كشور سفر مي كنند با فرهنگ استفاده صحيح از آب و شستشوي مكرر دستها قبل از غذا و بعد از اجابت مزاج آشنا باشند و در صورت مشاهده علايم اين بيماري سريعا" به مراكز بهداشتي مراجعه كرده و سابقه سفر خود را به كشور خارجي ذكر كنند دچار مشكل خاصي نمي شويم.
بيگلري تصريح كرد: بيشترين اقدامات ما براي جلوگيري از ورود وبا به كرمانشاه بر آموزش و اطلاع رساني متمركز است كه در صورت مشاهده موارد مشكوك اقدام به تشخيص ، مراقبت و درمان بيماران مي شود.
وي گفت: علت شيوع اين بيماري در عراق آلودگي آب برخي از شهرها به دليل از كار افتادن تصفيه خانه هاي آنها است.
مسوول بيماريهاي واگير مركز بهداشت استان كرمانشاه گفت: اگر مردم با راههاي انتقال بيماري آشنا باشند و نحوه پيشگيري از آن را بدانند جاي نگراني نداريم.
7450/567/1139 شماره 408 ساعت 13:55 تمام
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]