واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در آستانه انتشار گزارش البرادعي؛ قشقاوي: آژانس بدون توجه به فشارها، "حقوقي" عمل كند
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر ادامه همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي اعلام كرد: همواره آماده ايم در چارچوب پادماني، همكاري هاي خود را با آژانس ادامه دهيم .
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، "حسن قشقاوي" روز دوشنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران و در آستانه انتشار گزارش مديركل آژانس در خصوص موضوع هسته اي ايران همچنين تصريح كرد: انتظار ما از آژانس اين است كه بر اساس رويكرد حقوقي عمل كند و تحت تاثير فشارهاي خارجي كه قبلا هم بويژه از سوي آمريكا سابقه داشته است قرار نگيرد .
قشقاوي افزود: ما مي دانيم اين فشارها همواره در آستانه حل و فصل مسايل تشديد مي شود و از آژانس مي خواهيم رويكرد حقوقي خود را بدون توجه به فشارهاي خارجي حفظ كند.
قشقاوي گفت: براي هرگونه ارزيابي درخصوص گزارش جديد آژانس و اعلام مواضع نسبت به آن بايد ابتدا صبر كنيم تا اين گزارش منتشر شود.
** ادعاي مفقود شدن اورانيوم درايران، فضاسازي رسانه اي است
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين ادعاي يك نشريه انگليسي مبني بر مفقود شدن اورانيوم از تاسيسات هسته اي ايران را تكذيب و آن را فضا سازي رسانه اي توصيف كرد.
قشقاوي تاكيد كرد : تمام مواد هسته اي ما در نطنز واصفهان تحت نظارت و مهر و موم آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دارد .
وي با بيان اين كه حتي سخنگوي آژانس با انتشار بيانيه اي رسما ادعاي ديلي تلگراف را تكذيب كرده است، افزود : محمد البرادعي مديركل آژانس نيز بارها اعلام كرده در مواد هسته اي ايران هيچ انحرافي به سوي كاربري نظامي وجود ندارد .
قشقاوي ادعاي نشريه انگليسي را تلاشي براي ايجاد جنگ سرد رسانه اي در آستانه انتشار گزارش البرادعي ناميد و گفت: به اين فضا سازي ها عادت كرده ايم و شايد اين ادعاها تا 48 ساعت آينده هم ادامه پيدا كند.
قشقاوي در پاسخ به سوالات مكرر خبرنگاران هر گونه اظهار نظر وزارت خارجه در باره گزارش امروز البرادعي را به پس از انتشارمتن كامل آن موكول كرد.
وي با اين حال افزود: مذاكرات هسته اي در فضاي سازنده و رو به پيش ميان آقايان جليلي و سولانا و در ديگر سطوح ادامه دارد .
قشقاوي اظهار اميدواري كرد با تداوم اين گفتگوها بتوان مشكلات موجود را حل و فصل كرد .
** موضع تهران در قبال توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اظهار داشت: حفظ حاكميت همه جانبه ملي در عراق براي ما مهم است و بايد زمينه اي براي خاتمه وضعيت اشغال آن كشور فراهم شود.
قشقاوي كه به سووالي در باره توافقنامه امنيتي ميان آمريكا و عراق پاسخ مي گفت، تصريح كرد : مراجع، مسوولان و مردم عراق مواضعي را در باره ضرورت رفع اشغال بيان كرده اند وما طبعا از اين مواضع حمايت مي كنيم .
قشقاوي اضافه كرد: هنوز نكات بسيار مهمي در اين موافقتنامه وجود دارد كه كاملا حل و فصل نشده است .
از قشقاوي همچنين در باره زمان دور آتي مذاكرات ايران و آمريكا در باره مسايل امنيتي عراق سووال شد .
وي با بيان اينكه تا كنون از زمان جديد اين مذاكرات اطلاع دقيقي در دست نيست گفت: اين گونه مسايل با درخواست دولت عراق و در چارچوب رايزني براي استقرار صلح و ثبات بيشتر صورت گرفته است.
قشقاوي همچنين گفت كه در اين موارد، ابتدا طرف عراقي درخواست خود را براي برگزاري مذاكرات مطرح مي كند و سپس طرف ايراني آنرا بررسي كرده و در مرحله بعدي مذاكرات اجرايي مي شود .
**متكي امروز به آلمان مي رود
قشقاوي همچنين از سفر "منوچهر متكي" به آلمان تا ساعاتي ديگر خبر داد و گفت: اين سفر در ادامه سفرهاي قبلي وزير خارجه ايران به مسكو و باكو و با هدف رايزني در خصوص مسايل مهم منطقه اي ازجمله قفقاز و كمك به ايجاد صلح و ثبات در اين منطقه، انجام مي شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سووال كه آيا در سفر متكي به آلمان در خصوص موضوع هسته اي گفت و گو خواهد شد، گفت: بحث اصلي سفر متكي موضوع قفقاز است و البته ممكن است در ديدارهاي دوجانبه به طور طبيعي طيفي از مسايل دوجانبه و منطقه اي در گفت و گوها مطرح شود .
قشقاوي همچنين ازسفر قريب الوقوع وزير خارجه ارمنستان به ايران خبر داد و گفت: موضوع اصلي اين سفر نيز پرداختن به مسايل منطقه قفقاز مي باشد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سووالي در خصوص اينكه آيا حوادث گرجستان بر روابط روسيه و آمريكا تاثير گذاشته است، خاطر نشان كرد: حوادث قفقاز قطعا بر منطقه تاثير گذار است و رسيدن به درك مشترك در منطقه بر پايه گفت و گو براي رسيدن به راهكارهاي مناسب و همكاري هاي منطقه اي ضروري است .
وي افزود: ديپلماسي قفقازي ايران هم مشغول فعاليت شده كه مرحله اول آن با سفر متكي به مسكو و باكو شكل گرفت و مورد استقبال طرف روس و آذربايجاني قرار گرفت .
وي بار ديگر تصريح كرد: هدف از اين گونه سفرها كمك به حل و فصل مسايل منطقه اي از جمله منطقه حساس قفقاز است كه از منابع انرژي غني برخوردار است .
**برنامه سفر احمدي نژاد به نيويورك تدوين شده است
قشقاوي همچنين از تدوين كامل برنامه سفر دكتر "محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري اسلامي ايران به نيويورك براي شركت در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد خبر داد.
سخنگوي وزارت خارجه گفت: برنامه هاي سفر در حوزه رياست جمهوري كاملا تدوين شده و براي اجرا به نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در نيويورك ابلاغ شده است.
وي رئوس اين برنامه را سخنراني در نخستين روز برگزاري مجمع عمومي، ديدار با همتايان خارجي، انجام مصاحبه مطبوعاتي و ديدار با ايرانيان مقيم آمريكا اعلام كرد.
قشقاوي در خصوص تاخير در صدور رواديد رييس جمهوري و هيات همراه نيز اظهار اميدواري كرد كه اين مساله به زودي حل شود.
وي با بيان اينكه در سال هاي گذشته نيز تاخيرهايي در صدور رواديد هيات ايراني توسط دولت آمريكا صورت گرفته بود، هدف از اين نوع برخورد را تلاش براي تاثير گذاري در برنامه ريزي هيات كشورمان اعلام كرد.
** اسلام ستيزي در غرب باعث تبعيض عليه مسلمانان شده است
سخنگوي وزارت خارجه كه پيش از اين مسووليت، سفير ايران در سوئد بود در پاسخ به سوالي خواستار رفع تبعيض عليه مسلمانان در كشورهاي غربي گرديد كه از طريق سياست هاي اسلام ستيزانه به اجرا گذاشته شده است.
وي اسلام ستيزي را در ارتباط مستقيم با تبعيض عليه مسلمانان در كشورهاي غربي دانست و افزود: متاسفانه تاثير اين گونه اهانت ها به مقدسات اسلامي مي تواند سر منشا تبعيض هاي فراوان قرار گيرد.
قشقاوي در پاسخ به سوالي در باره اهانت به مقدسات مسلمانان در كشورهاي غير اسلامي گفت: جهان امروز به تفاهم بين اديان و مذاهب از جمله احترام به اعتقادات مسلمانان، گفتگو و مداراي بيشتر نياز دارد. با اسلام ستيزي يا توهين به اديان چنين تفاهمي صورت نخواهد گرفت.
قشقاوي ادامه داد: بحث توهين به مذاهب دقيقا به منظور تبعيض عليه اقليت ها در غرب صورت مي گيرد و اميدواريم كه از آزادي بيان به عنوان بهانه اي براي اعمال تبعيض سوء استفاده نشود.
**در باره گزارش آژانس نبايد پيش قضاوت كرد
سخنگوي دستگاه ديپلماسي همچنين در پاسخ به اين سوالي كه آيا در صورت منفي بودن گزارش آژانس واكنش ايران چه خواهد بود، تصريح كرد: در اين باره نبايد پيش قضاوت كرد . بعد از دريافت گزارش فرصت هست كه آن را تجزيه و تحليل كنيم و موارد مثبت و منفي احتمالي در گزارش البرادعي را ارزيابي كنيم و بعد از اين ارزيابي ها جمهوري اسلامي ايران مواضع خود را اعلام خواهد كرد.
** حوادث اخير قفقاز بر منطقه تاثير گذار است
در ادامه خبرنگاري با اشاره به بحراني شدن روابط آمريكا و روسيه پس از تحولات گرجستان پرسيد: موضع جمهوري اسلامي ايران در قبال اين دو كشور چيست و آيا اين روابط تاثيري در تعامل 1+5 با ايران خواهد داشت ؟
قشقاوي پاسخ داد: حوادث يك ماه اخير قفقاز قطعا بر كشورهاي منطقه تاثير گذار است و ما فكر مي كنيم درك مشترك در منطقه بر پايه گفت و گوهاي دو جانبه و چندجانبه به منظور رسيدن به راهكارهاي مناسب براي يك همكاري منطقه اي، اقدامي ضروري است و در اين چارچوب ديپلماسي قفقازي ايران مشغول فعاليت شده است.
وي افزود: گفت و گوهاي حلقه اول اين رايزني ها با ديدار متكي در آغاز اين هفته در مسكو و سپس در باكو شكل گرفته و ابتكارات جمهوري اسلامي ايران براي صلح و ثبات منطقه اي و رسيدن به همكاري منطقه اي براي حل و فصل مشكلات منطقه اي مورد استقبال آنان قرار گرفته است .
سخنگوي دستگاه ديپلماسي خاطرنشان كرد: ما معتقديم اين گفت و گو هاي محتوايي و جدي با كشورهاي منطقه تداوم داشته باشد و از ظرفيت هاي كشورهاي اروپايي هم در اين زمينه استفاده خواهيم كرد.
** روابط دولت ها با آمريكا به خودشان ارتباط دارد
وي در ادامه پاسخ به سووال قبل افزود: اينكه دولت ها با يكديگر يا با آمريكا چه ارتباطي دارند، اين موضوع به خود آن دولت ها ارتباط دارد و ما در چارچوب رويكرد منطقه اي تلاش فعالانه ديپلماتيك خود را انجام مي دهيم و دورنمايي موفقيت آميزي را مي بينيم . محتواي مذاكرات نشان مي دهد كه جمهوري اسلامي ايران در چارچوب ابتكارات خود موفق بوده و در حال پيشرفت است.
**ديدارهاي "احتمالي" رييس جمهوري با همتايان 1+5 در نيويورك
در ادامه خبرنگاري پرسيد كه آيا امكان برگزاري اجلاس 1+5 به اضافه ايران در حاشيه نشست نيويورك وجود دارد.
قشقاوي با بيان اينكه از احتمال برگزاري نشست 1+5 در حاشيه اجلاس نيويورك خبري ندارد و بايد منتظر گذشت زمان بود ، افزود: البته طبيعت اجلاس هايي نظير مجمع عمومي سازمان ملل اين است كه ممكن است مذاكرات دوجانبه مثلا ميان رييس جمهوري يا وزير امور خارجه كشورمان با همتايان خود كه بعضا ممكن است حتي از اعضاي 1+5 باشند، در دستور كار قرار گيرد و اين اجلاس فرصت خوبي است كه گفت و گوهايي بين مقامات ايراني با همتايان خود از ديگر كشورها شكل بگيرد.
در ادامه ، سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به اين سوال كه آيا تهران اظهارات نماينده دوماي روسيه را در مورد وتوي طرح تحريم ايران در شوراي امنيت، موضع رسمي روس ها تلقي مي كند، گفت كه مقامات مختلف روس از جمله نمايندگان دوما و "مدودف" رييس جمهوري اين كشور اظهارنظرهايي داشته اند .
**نمايندگي هاي سياسي ايران در آمريكاي لاتين
قشقاوي در ادامه در خصوص سوالي در باره نمايندگي هاي سياسي ايران در آمريكا لاتين، روند روابط جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي آمريكاي لاتين را رو به پيش خواند و گفت : احساس مي كنيم توانمندي هاي فراواني براي همكاري در بخش هاي مختلف سياسي، اقتصادي ، فرهنگي بين ايران و كشورهاي مختلف آمريكاي لاتين وجود دارد و تا كنون قراردادهاي خوبي در اين بين بسته شده است.
** روابط با كويت خوب است
قشقاوي در پاسخ به سوالي در خصوص ادعاي يكي از نمايندگان كويت عليه شهروندان ايران در اين كشور، با تاكيد بر اينكه روابط خوبي بين ايران و كويت وجود دارد، گفت : تنها يكي از نمايندگان كويت بوده كه چنين ادعايي كرده و بعدا هم حرف خودش را پس گرفته است.
وي گفت كه ادعاي اين نماينده كويتي كاملا بي اساس بود و قبل از اينكه ايران بخواهد آن را تكذيب كند، خود اين نماينده حرفش را پس گرفت و ديگر مقامات كويت هم ادعاهاي اين نماينده را مردود دانستند.
** روابط با چين روبه گسترش است
سخنگوي دستگاه دپپلماسي در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه چين درخصوص روابط دوجانبه گفت : همكاري عمومي ما با چين روبه گسترش است و تلاش داريم حجم روابط خود را از 20 ميليارد دلار در سال 2008 را به 25 ميليارد دلار در سال 2009 افزايش دهيم .
قشقاوي حضور احمدي نژاد در اجلاس شانگهاي و نيز در مراسم افتتاحيه پارالمپيك پكن و ديدار با همتاي چيني خود را نقطه عطفي در گسترش روابط با چين دانست.
** تاييد قائم مقامي شيخ الاسلام
قشقاوي در ادامه اين نشست خبري با تاييد اين خبر كه آقاي "شيخ الاسلام" به سمت قائم مقامي وزارت امور خارجه منصوب شده است گفت : ايشان از ديپلمات هاي باتجربه وزارت خارجه است و مدت 16 سال معاونت سياسي وزارت خارجه را برعهده داشته ضمن اينكه سابقه نمايندگي مجلس نيز دارد و به سه زبان انگليسي عربي و فرانسه آشنايي دارد.
وي همچنين از تلاش هاي "عليرضا شيخ عطار" در مدت تصدي قائم مقامي وزارت خارجه تقدير و تشكر كرد و گفت كه وي سفير جديد ايران در آلمان خواهد بود.
** انگشت نگاري از زائران ايراني در مرز مهران
قشقاوي در خصوص انگشت نگاري از اتباع ايراني در مرز مهران نيز گفت : متاسفانه بعضا نيروهاي اشغالگر در عراق دخالت هايي مي كنند و گاهي مشكلاتي موضعي و نه بطور مستمر براي زائران ايراني بوجود مي آيد و ما از دولت دوست عراق انتظار داريم نسبت به اين مسايل توجه داشته باشد و از طرف عراقي خواسته ايم حرمت ايرانيان حفظ شود.
وي از زائران ايراني هم خواست تا موارد را رعايت كنند تا بهانه اي براي ايجاد مزاحمت و بي احترامي داده نشود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پايان اين نشست گفت كه نشست خبري بعدي دو هفته ديگر و در سالن جديد سخنگويي وزارت امور خارجه برگزار خواهد شد.
سيام / 1723/1377
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]