واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رشد خارجی از کنترل سلولهای سرطانی در راستروده یا سرطان روده بزرگ کولون (روده بزرگ). این سرطان از شایعترین سرطانها محسوب. این سرطان هر جایی از روده بزرگ شامل سکوم، کولون صعودی، کولون عرضی، کولون نزولی، کولون سیگمویید و راست روده (که 50% کل سرطانهای روده بزرگ را به خود اختصاص میدهد) را میتواند درگیر سازد. این سرطان بیشتر بزرگسالان بالای 40 سال را مبتلا میسازد.
ـ علایم شایع:
۱. بدون علامت در مراحل اولیه (اغلب)
۲. دفع مدفوع خونی یا سیاهرنگ
۳. درد کرامپی شکم (دلپیچه)
۴. احساس پری شکم
۵. کاهش وزن بدون علت
۶. درد مقعد
۷. کم خونی
۸. از دست رفتن کنترل مدفوع (گاهی)
۹. تغییر در اجابت مزاج به صورت اسهال، یبوست یا باریک شدن قطر مدفوع
ـ علل بیماری:
نامشخص عوامل ژنتیکی و محیطی هر دو در ایجاد آن ممکن است دخالت داشته باشند.
ـ عوامل افزایش دهنده خطر:
۱. سن بالای 40 سال
۲. کولیت اولسرو و برخی اختلالات مزمن دیگر لوله گوارش
۳. رژیم غذایی نامتناسب به صورت کم فیبر و پرچربی
۴. سابقه پولیپهای راست روده
۵. سابقه خانوادگی پولیپهای راست روده یا سرطان روده بزرگ
ـ پیشگیری:
مصرف رژیم غذایی پرفیبر و کمچربی.اگر شما در گروه پرخطر از نظر احتمال ابتلا به این بیماری قرار دارید، به طور سالیانه جهت معاینه فیزیکی و بررسی کولون و راستروده به پزشک خود مراجعه نمایید. اگر شما هر یک از عوامل خطرساز ذکر شده در بالا را دارا هستید، از داروخانه یک کیت تشخیصی جهت شناسایی خون در مدفوع تهیه کنید. وجود خون در مدفوع را هر دو ماه یک بار بررسی کنید. کیتهای دارای کاربرد آسان برای استفاده در منزل در این زمینه در دسترس است.
ـ عواقب مورد انتظار:
پیامد کلی بیماری بسته به مرحله بیماری در هنگام تشخیص متغیر است. بیش از 50% بیماران تا 5 سال از جراحی زنده میمانند. این تومور هرچه سریعتر تشخیص داده شود شانس بهبود کامل آن پس از درمان بیشتر است.
ـ عوارض احتمالی:
گسترش تومور به سایر نواحی بدن و سرانجام مرگ، عوارض مربوط به جراحی (عفونت، پنومونی، آبسه).
ـ درمان:
۱. اشعه درمانی قبل و بعد از جراحی
۲. بررسیهای تشخیصی ممکن است شامل آزمایشهای خونی، سیگموییدوسکوپی (روشی برای بررسی راست روده و قسمت تحتانی کولون با استفاده از یک وسیله بصری با چراغی در نوک آن)، کولونوسکوپی (روشی برای تشخیص بیماریهای کولون با مشاهده داخل کولون از طریق یک کولونوسکوپ قابل انعطاف، یک وسیله فیبرنوری با چراغی در نوک آن)، تصویربرداری با اشعه ایکس از کولون (باریم انما) و کلیه (پیلوگرام وریدی)، سیتیاسکن و سونوگرافی باشد.
۳. جراحی جهت برداشت تومور. گاهی لازم میشود که مسیر روده به سمت یک سوراخ تعبیه شده در شکم توسط جراحی منحرف گردد (کولوستومی). اگر برای شما کولوستومی انجام شده است، به آموزشهای ویژهای جهت مراقبت از سوراخ آن نیاز خواهید داشت.
ـ داروها:
۱. مسکنها
۲. داروهای تنظیمکننده حرکات رودهای
۳. داروهای ضدسرطان، هر چند معمولاً خیلی مؤثر نیستند.
ـ فعالیت:
خودداری از ورزشها یا فعالیتهایی که ممکن است به سوراخ تعبیه شده در شکم برای کولوستومی را آسیب برساند. فعالیتهای طبیعی خود، شامل مقاربت جنسی را هرچه سریعتر پس از جراحی میتوانید از سر بگیرید. کولوستومی نباید مانعی برای مقاربت در نظر گرفته شود.
ـ رژیم غذائی:
مصرف رژیم پرفیبر و کمچربی. خودداری از مصرف غذاهای تولیدکننده گاز روده (کلم، لوبیا، پیاز) ممکن است به تخفیف علایم کمک کند.
ـ در این شرایط به پزشک خود مراجعه نمایید:
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان دارای علایم سرطان روده بزرگ به ویژه خونریزی از مقعد یا تغییر قابل توجه اجابت مزاج به مدت پیش از 7 روز باشید. بروز علایم کمخونی (خستگی، رنگ پریدگی و تندی ضربان قلب).
منبع: کلوب
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5817]