واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/بعبدا در انتظار گفتگوهاي ملي؛ لبنان در فضايي از بيم و اميد
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : گفتگوهاي ملي لبنان براي بررسي مسائل مهم در حالي از فردا به رياست ميشل سليمان در كاخ بعبدا آغاز مي شود كه ترور هفته گذشته يك شخصيت سياسي و شش انفجار بامداد امروز فضايي از اضطراب و نگراني به وجود آورده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، شب گذشته و بامداد امروز،صداي شش انفجار در لبنان شنيده شد كه خسارتهايي به بار آورد.
شامگاه چهارشنبه 20 شهريور نيز "صالح العريضي" يكي از رهبران حزب دموكراتيك لبنان بر اثر انفجار خودروي بمبگذاري شده در بيروت ترور شد.
بازگشت ناآرامي ها و ترور به لبنان در حالي است كه گفتگوهاي ملي اين كشور قرار است از فردا در كاخ بعبدا با نظارت ميشل سليمان رئيس جمهوري لبنان آغاز شود.
"عماد جابر" نماينده سابق پارلمان لبنان گفته است : ما اميدهاي زيادي به ميز گفتگوها با نظارت ميشل سليمان رئيس جمهوري براي رفع كدورتها و پركردن شكافها و تكميل روند گفتگو بسته ايم.
وي درباره ترور صالح العريضي تاكيد كرده است كه دستان اسرائيلي خواهان فتنه ميان لبناني ها هستند با توجه به اينكه صالح العريضي بر ضد اشغالگري اسرائيل سالها مقاومت كرد.
اين انفجارها و ترورها تنها سبب افزايش اراده و پافشاري و پايبندي لبناني ها به وحدت ملي و تقويت روند آشتي ملي و همزيستي مشترك خواهد شد.
گفتگوهاي ملي لبنان فردا در حالي در كاخ بعبدا و در جلسه اول با حضور چهارده تن از رهبران سياسي اين كشور به رياست و با سخنان ميشل سليمان رئيس جمهوري لبنان آغاز مي شود كه نكته جالب دعوت از شيخ حمد بن جاسم آل ثاني نخست وزير و وزير امور خارجه قطر و عمرو موسي دبيركل اتحاديه عرب براي شركت در جلسه فردا است؛ قطر ميزبان گفتگوهاي رهبران سياسي لبنان بود كه در نهايت به توافقنامه دوحه و حل بحران سياسي لبنان منجر شد.
به نوشته روزنامه الحيات، منابعي در مخالفان پيش بيني كرده اند بحث و بررسي در جلسه افتتاحيه به مسئله گسترش ميز گفتگوها يا باقي ماندن آن به همين شكل منحصر شود؛ آنها همچنين به وجود ديدگاههاي متعددي در درون هر گروه درباره اين مسئله اشاره كردند كه ميان سران جريان 14 مارس و ميان مخالفان، توافق قبلي درباره آن وجود ندارد، اما بعيد ندانستند كه گفتگوكنندگان به اجماع دلخواه درباره ادامه گفتگو دست يابند. به اعتقاد اين منابع، گسترش ميز گفتگو يا عدم آن مانع آغاز گفتگوها براي حل پرونده هاي اساسي و در مقدمه آن، استراتژي دفاعي نخواهد شد.
در متن دعوت از چهارده رهبر سياسي لبنان در 11 سپتامبر كه توافق صادره از سوي رئيس جمهور را امضا كرده اند
آمده است : براي اجراي بندهاي توافقنامه دوحه كه بر ازسرگيري گفتگوهاي ملي به رياست رئيس جمهوري لبنان تاكيد مي كند و بر اساس تمايل براي تقويت آشتي و وفاق ملي و تاكيد بر دعوتي كه به رهبران گرامي كه توافقنامه دوحه را امضا كرده اند به مناسبت افطار روز سه شنبه 9 سپتامبر، خرسند مي شوم كه شما را به شركت در نشستي كه ساعت 11 پيش از ظهر روز سه شنبه 16 سپتامبر در كاخ رياست جمهوري در بعبدا برگزار مي شود، دعوت كنم.
پيش بيني شده است جلسه اول به تكميل گفتگوها از بعد گسترش محدوده شركت يا مسائلي اختصاص يابد كه بايد بررسي شود؛ اينكه آيا به عنوان استراتژي دفاعي منحصر شود يا مسائل ديگري را هم در برگيرد.
در آستانه اين نشست، سعدالحريري رئيس جريان المستقبل ابراز اميدواري كرده است آشتي و وفاق همانند طرابلس، بقاع و الجبل تمام مناطق لبنان را فرا بگيرد .
"محمود قماطي" معاون رئيس شوراي سياسي حزب الله بر ضرورت بررسي مسئله گسترش تعداد شركت كنندگان در گفتگو تاكيد كرده است، زيرا به گفته وي، حق بسياري از شخصيتها و نيروها و احزاب سياسي است كه در اين گفتگوها شركت كنند.
وي به اين نكته اشاره كرد كه با وجود اهميت استراتژي دفاع ملي و پايبندي همه به بررسي آن، دستوركار گفتگوها نبايد تنها به يك مسئله منحصر شود و بايد مسائل اساسي ديگر كه مربوط به تشكيل دولت و طرح آن و بحران اقتصادي شديدي كه لبنان در آن به سر مي برد، بررسي شود.
به گفته قماطي، هيئت حزب الله كه در كنفراس دوحه به رياست محمد رعد رئيس فراكسيون وفاداري به مقاومت شركت كرد، در گفتگوهاي ملي لبنان نيز شركت خواهد كرد.
شايد حساس ترين مسئله، موضوع سلاح مقاومت به رهبري حزب الله باشد؛ سلاحي كه اسباب سرافرازي و افتخار براي ملت لبنان بوده است؛ سلاحي كه توانسته است اقتدار ارتشي را درهم بشكند كه به شكست ناپذيري خود در برابر ارتشهاي عربي مي نازيد؛ سلاحي كه در جنگ جولاي 2006 چنان درسي به صهيونيستهاي غاصب متجاوز داد كه ديگر خيال ماجراجويي به سرشان نزند و خود را از پيش برنده تصور نكنند؛ سلاحي كه آزادي جنوب لبنان و اسرا مرهون آن است؛سلاحي كه به يك عامل بازداندگي مهم در برابر تهديدهاي رژيم اسرائيل تبديل شده است.
هر چند متاسفانه برخي شخصيتها و گروههاي سياسي متاثر از غرب و همسو با آمريكا، بارها در اظهارنظرها و مواضع خود، به صراحت خواستار خلع سلاح حزب الله و در حقيقت گرفتن قدرت و عامل بازدارندگي از لبنان شده اند، اما اجماع ملي در اين كشور درباره ضرورت حفظ آمادگي و مقاومت در برابر تهديدهاي رژيم اشغالگر قدس، سبب شده است تا سلاح حزب الله همچنان به عنوان سلاح بازدارنده و عامل حمايت از وحدت و حاكميت لبنان قلمداد شود.
حزب الله هم تاكيد كرده است خواهان گفتگو است و هيچ ترسي از بررسي مسئله سلاح در ميز گفتگوها ندارد.
رئيس فراكسيون وفاداري به مقاومت در پارلمان لبنان تاكيد كرده است حزب الله بر اساس اصل تمايل به تحكيم وحدت و حمايت از كشور وارد گفتگوهاي ملي خواهد شد.
محمد رعد خاطر نشان مي كند : هر كس خواهان بررسي استراتژي دفاع ملي است، ابتدا بايد دشمني را كه مي خواهد با آن روبرو شود، مشخص كند، آيا ما خواهان استراتژي براي مقابله با دشمن صهيونيستي هستيم يا اينكه خواهان استراتژي ملي هستيم كه لبنان را در برابر دوستان حمايت كند؟
يك وزير كابينه وحدت ملي لبنان ابراز اميدواري كرده است گفتگوهاي ملي به شكل جدي آغاز شود، زيرا بستن كانونهاي تنش داخلي و پايان دادن تمام اشكال تحريك و سخنان توهين آميز و جنايتكار خواندن و اتهام بستن، تنها شيوه براي بستن راه به روي بسياري از دستگاهها يا گرايشها يا جريانهايي است كه در كمين لبنان نشسته اند.
به گفته محمد فنيش، تنها راه پاسخ به جنايتكاران، پيشروي در راه آشتي فراگير ملي است، زيرا كساني كه در كمين نشسته اند تا به لبنان آسيب بزنند، از فضاهاي الفت و دوستي و گفتگو و وفاق زيان مي بينند.
به هر حال گفتگوهاي ملي لبنان فردا در حالي آغاز مي شود كه اين كشور تا كنون دستخوش حوادث تلخ و دردناك زيادي بوده است؛ وقوع ترورها و انفجارهايي، هر از چند گاهي ، آرامش را از لبناني ها سلب مي كند، ترور رفيق الحريري نخست وزير و معمار بازسازي لبنان، خشونتها و ناآرامي ها در اردوگاه نهرالبارد، درگيريها در طرابلس و الجبل و انفجارها در ديگر مناطق لبنان، خاطره خوشي براي ملت اين كشور باقي نگذاشته و آنها متفق القول بر ضرورت پايان فوري بحث و جدلهاي سياسي و حل اختلافات در ميز گفتگوها براي تقويت آشتي و وفاق ملي تاكيد مي كنند و قطعا رهبران سياسي نيز نمي توانند خواسته به حق ملت لبنان را ناديده بگيرند.
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]