واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل نفت مناطق مركزي درگفتوگوباايسنا: ميدان نفتي البرز٣سال ديگردوباره به بهرهبرداري ميرسد سال١٣٩٠روزانه٣/٣ميليون مترمكعب گازدرميدان سلخ توليدخواهدشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
براساس مطالعات صورت گرفته با توسعه مجدد ميدان نفتي البرز امكان توليد روزانه 5 هزار بشكه نفت خام در فاز اول مهيا خواهد شد.
عليرضا ضيغمي ـ مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: براساس مطالعات اوليه توسعه مجدد ميدان نفتي البرز، اين ميدان تا سال 1390 به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي افزود: ميدان نفتي البرز در شمال قم قرار دارد و كل ذخيره اين ميدان كه به صورت طبيعي قابل تخليه است، حدود 10 ميليون بشكه برآورد شده كه به نظر ميرسد با تزريق گاز، ميزان نفت قابل برداشت از اين ميدان به حدود 16 ميليون بشكه افزايش پيدا كند.
او درباره احتمال ذخيرهسازي در اين ميدان با تاكيد بر اينكه در صورت تخليه كامل نفت از ميدان البرز قابليت ذخيره سازي وجود دارد، خاطرنشان كرد: ميتوانيم در فازهاي آتي اين موضوع را بررسي و مطالعه كنيم.
گفتني است، ميدان نفتي البرز قم از نخستين ميدانهاي نفتي كشور است كه نيم قرن پيش با هدف اكتشاف نفت در مركز ايران انتخاب شد و به نتيجه رسيد. به اين ترتيب 52 سال پس از كشف نفت در شهر مسجد سليمان (5 خرداد 1287) عمليات اكتشاف نفت در مركز كشور و در منطقه البرز قم در سال 1335 آغاز شد كه به فوران نفت از چاه شماره5 اين ميدان منجر شد و در مدت 100 روزي كه فوران نفت از آن ادامه داشت، روزانه 120 هزار بشكه نفت از آن توليد شد.
در اين رابطه در خرداد امسال وزير نفت ساختارهاي زمين شناسي قم را مورد توجه قرار داده و گفت بود كه اين ساختارها نشان ميدهد كه ظرفيتهاي خوبي براي توليد نفت و گاز در اين استان وجود دارد.
مطالعات مربوط به ميدان نفتي البرز در پروهشگاه صنعت نفت انجام شده است كه براي توسعه نهايي اين ميدان كه مدتي هم توليد نفت داشته، بايد مطالعات بيشتري صورت گيرد. بخشي از مطالعات انجام شده درباره ميدان نفتي البرز نشان ميدهد كه نفت اين ميدان از نوع سبك و با درجه سبكي 37 است. شركت نفت مناطق مركزي ايران نيز توليد روزانه 5هزار بشكه نفت از آن را پيشبيني كرده است.
نيروهاي تهران كارهاي ستادي و پشتيباني را انجام ميدهند
وي درباره انتقال اين شركت به مناطق عملياتي با اشاره به اينكه پيشتر اساسنامه ستاد و سه شركت عملياتي غرب، شرق و زاگرس جنوبي يكپارچه بود، توضيح داد: با تفكيك اساسنامه هر يك از آنها، نيروهاي شركتها به مناطق سهگانه منتقل شدند و در شرايط فعلي فقط 10 درصد از نيروهاي شركت نفت مناطق مركزي در تهران مستقر هستند كه كارهاي ستادي و پشتيباني را انجام ميدهند.
برداشت روزانه 3.3 ميليون مترمكعب گاز از ميدان سلخ در سال1390
ضيغمي همچنين از توليد اوليه روزانه 3.3 ميليون متر مكعب گاز از ميدان سلخ قشم تا سال 1390 خبرداد و گفت: به اين ترتيب توليد از اين ميدان در سه سال آينده آغاز خواهد شد. به اين منظور لازم است 2 تا 3 حلقه چاه موجود تامين و سه حلقه چاه جديد حفر شود كه توسعهي آن با برگزاري مناقصه به روش بيع متقابل انجام خواهد شد.
امكان توليد روزانه 17 ميليون متر مكعب گاز از سرخون و قشم در زمستان
او توليد كنوني ميادين گازي سرخون و گورزين را روزانه 15.5 ميليون متر مكعب اعلام و تصريح كرد: با حفر دو حلقه چاه جديد تا زمستان امسال توليد آنها در مجموع به 17 ميليون متر مكعب در روز افزايش پيدا ميكند. گاز توليدي اين ميادين پس از توليد براي پالايش و فرآورش به پالايشگاه سرخون در بندرعباس منتقل ميشود.
به گزارش ايسنا، در ارديبهشت ماه امسال ضيغمي درخصوص آخرين وضعيت توليد گاز طبيعي از ميادين جزيره قشم گفته بود كه تا سال 1389 روزانه 3.5 ميليون مترمكعب گاز طبيعي از ميدان سلخ جزيره قشم برداشت خواهد شد. در حال حاضر در ميدان گورزين قشم، ظرفيت توليد روزانه 2.8 ميليون مترمكعب گاز وجود دارد كه روزانه 2 ميليون مترمكعب گاز از اين ميدان توليد ميشود. در اين راستا حفر چاههاي جديد در ميدان دريايي گورزين در برنامه است كه تعداد چاههاي فعلي اين ميدان 5 حلقه چاه است و براي حفر حداقل دو حلقه چاه ديگر نيز برنامهريزي كردهايم.
وي ميزان توليد گاز ميدان سرخون جزيره قشم را روزانه 15 ميليون مترمكعب عنوان كرده و افزوده بود كه براساس برنامهريزي به عمل آمده، قصد داريم تا پايان امسال ظرفيت توليد گاز اين ميدان را به 18 ميليون مترمكعب افزايش دهيم كه بر اين اساس حفر دو حلقه چاه جديد گازي در برنامه است.
به گفته او همچنين در مورد ميدان سلخ قشم نيز توليد 3.5 ميليون مترمكعب گاز طبيعي از اين ميدان تا سال 1389 برنامهريزي شده كه متناسب با افزايش توليد گاز بايد ظرفيت هاي پالايشي هم توسعه پيدا كند.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]