واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اولمرت در اوج ناكامي و رسوايي از قدرت كنار خواهد رفت
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/06/24
خبرگزاري فرانسه امروز يكشنبه در گزارشي به قلم پاتريك انيجار از بيت المقدس نوشت ايهود اولمرت نخست وزير رژيم صهيونيستي كه چهار شنبه اينده سمت رياست حزب كاديما را از دست خواهد داد، در حالي به فعاليت خود در اين سمت پايان مي دهد كه با ناكاميهاي زيادي به ويژه در زمينه امنيتي و نظامي و با اتهامات متعددي در زمينه مالي و اخلاقي روبرو شده است.
شرايط به گونه اي است كه هر كس جانشين ايهود اولمرت شود اولين و مهمترين وظيفه اي كه بر عهده خواهد داشت اين است كه به گونه اي عمل كند كه اسرائيليها خسارات، لطمات و رسوائيهايي را كه ايهود اولمرت در سمت نخست وزيري به بار اورده است به فراموشي بسپارند. در اخرين مورد از اين رسوائيها، پليس اسرائيل ايهود اولمرت را به دست داشتن در فساد مالي و دريافت رشوه متهم كرد. اين اقدام، چهره مخدوش نخست وزير اسرائيل را بيش از پيش خدشه دارد كرد به طوري شايد اين شرايط او را مجبور كند زودتر از انچه كه پيش بيني مي شد قدرت را ترك كند.
ايهود اولمرت كه اكنون چهره اي رنگ پريده دارد و با لحني ملايم صحبت مي كند با ان مردي كه زماني به قاطعيت، تكبر و جاه طلبي شهرت يافته بود و در سخنرانيهاي شديد اللحن خود پيوسته هشدار مي داد كه رقباي سياسي اش را با قدرت له خواهد كرد، تفاوتهاي زيادي پيدا كرده است.
بازرسان پليس اسرائيل پيشاپيش اعلام كرده اند كه درباره دو پرونده از شش پرونده اي كه برضد ايهود اولمرت شصت و دو ساله تهيه شده است اسناد و مدارك كافي براي محكوم كردن وي به اتهام "فساد مالي و سواستفاده از موقعيت و جايگاه" وجود دارد.
چهار ماه پيش بازرسان پليس اسرائيل فاش كردند ايهود اولمرت در فاصله سالهاي هزار و نهصد و نود و سه تا دو هزار و سه و در شرايطي كه شهردار بيت المقدس بود مقدار قابل توجهي پول نقد كه مي توان انرا رشوه در نظر گرفت از يك بازرگان يهودي امريكايي دريافت كرده است. در شرايطي كه فشارهاي داخلي بر ايهود اولمرت به علت دست داشتن در اين رسوايي مالي افزايش پيدا كرده بود، موريس تالانسكي بازرگان امريكايي و شاهد كليدي پرونده فساد ايهود اولمرت نيز اعتراف كرد بارها به درخواست اولمرت پول نقد در اختيار وي قرار داده است. موريس تالانسكي اعتراف كرد من بارها براي كمك به ايهود اولمرت در مبارزات تبليغاتي وي در سالهاي هزار و نهصد و نود و يك و هزار و نهصد و نود و دو پول نقد در اختيار وي قرار دادم.
اواخر ژوئيه گذشته ايهود اولمرت تحت فشار فزاينده مخالفان، منتقدان و افكار عمومي اسرائيل مجبور شد اعلام كند كه در انتخابات مقدماتي حزب كاديما نامزد نخواهد شد و به اين ترتيب مسئوليتهايي كه از ژانويه دو هزار و شش بر عهده گرفته است رها خواهد كرد. ايهود اولمرت كه به علت دست داشتن در فساد و رسوائيهايي پي در پي، اعتبار و جايگاهش را از دست داده است اعلام كرد در انتخابات اواسط ماه سپتامبر براي تصدي رياست حزب كاديما تلاش نخواهد كرد و از قدرت انصراف خواهد داد. ايهود اولمرت در سخنراني تلويزيوني خود افزود من تصميم گرفته ام در انتخابات ميان دوره اي كاديما نامزد نشوم و از رقابت در اين انتخابات كناره گيري كنم. اولمرت تاكيد كرد نتايج اين انتخابات را هرچه باشد قبول خواهد
كرد.
منتقدان و مخالفان ايهود اولمرت از مدتها پيش تمام حركات، اقدامات و تصميمهاي وي از جمله مذاكرات غير مستقيم وي را با سوريه با دقت زيادي تحت نظر گرفته اند تا در موقع مناسب بر ضد وي استفاده كنند. از ديگر مواردي كه مي توان به عنوان مثال در اين زمينه مطرح كرد مذاكراتي است كه وي اكنون با تشكيلات خودگردان فلسطين دنبال مي كند و تا به امروز هيچ پيشرفت قابل توجهي در ان حاصل نشده است.
ايهود اولمرت نخست وزير اسرائيل و محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در نشست پائيزي اناپوليس امريكا كه اواخر نوامبر سال گذشته برگزار شد توافق كردند هر چه سريعتر مذاكرات دو جانبه را براي حل و فصل مناقشه كهنه فلسطين از سر گيرند و از هيچ تلاشي براي دستيابي به توافق صلح پايدار پيش از پايان سال دو هزار و هشت دريغ نكنند. سران فلسطين و اسرائيل همچنين تعهد كردند براي اجراي كامل طرح بين المللي نقشه راه كه در سال دو هزار و سه ارائه شد تلاش كنند. در اين طرح بر ضرورت پايان دادن به خشونت و خونريزي و همچنين توقف ساخت شهركهاي صهيونيست نشين تاكيد شده است. با اين وجود مقامات اسرائيل و تشكيلات خودگردان فلسطين درباره مسائل كليدي حل نشده در روند صلح به ويژه مرزهاي كشور مستقل اينده فلسطين، حاكميت بر شرق بيت المقدس، حق بازگشت بيش از چهار ميليون اواره فلسطيني به خانه هاي خود و پايان ساخت و ساز شهركهاي صهيونيست نشين، اختلافات اساسي دارند.
ايهود اولمرت همچنين بر خلاف خواسته بسياري از منتقدان تندرو خود از انجام عمليات نظامي گسترده برضد جنبش اسلامگراي حماس كه كنترل نوار غزه را در دست گرفته است خودداري كرد. جنبش حماس كه با سياستهاي محمود عباس چندان موافق نيست ژوئن گذشته با توسل به زور كنترل منطقه نوار غزه را از نيروهاي امنيتي وفادار به محمود عباس خارج كرد.
در سالهاي اخير ايهود اولمرت به تدريج به جمع افرادي پيوست كه معتقدند اسرائيل مي تواند در ازاي صلح، از سرزمينهاي فلسطيني عقب نشيني كند اما همچنان شهركهاي صهيونيست نشين موجود در مناطق اشغالي كرانه باختري رود اردن را حفظ كند.
در رابطه با شرايط اقتصادي اسرائيل بايد گفت از زماني كه ايهود اولمرت به قدرت رسيد اقتصاد اسرائيل رشد نسبتا خوبي پيدا كرد به طوري كه رشد سالانه ان اكنون به پنج درصد رسيده است اما نتايجي كه وي در بخش اقتصادي به دست اورد تحت الشعاع ناكاميهاي وي در عرصه نظامي به ويژه رويارويي با جنبش مقاومت حزب الله لبنان قرار گرفت به طوري كه ميزان اعتبار و محبوبيت وي در جامعه اسرائيل به طور بي سابقه اي كاهش يافت.
ايهود اولمرت كه در پي بستري شدن و به اغما رفتن اريل شارون در ژانويه سال دو هزار و شش به عنوان دوازدهمين نخست وزير اسرائيل به قدرت رسيد. ايهود اولمرت در سال هزار و نهصد و هفتاد و سه به عنوان جوانترين نماينده از حزب راستگراي ليكود به پارلمان اسرائيل راه يافته بود. وي در ان زمان خواستار تسريع ساخت و ساز شهركهاي صهيونيست نشين شد و در سال هزار و نهصد و هفتاد و هشت به توافق نامه هاي كمپ ديويد كه بر اساس ان سرزمينهاي اشغال شده مصر در سال هزار و نهصد و شصت و هفت به اين كشور باز گردانده شد، را منفي داد.
ايهود اولمرت در فاصله سالهاي هزار و نهصد وهشتاد و هشت تا هزار و نهصد و نود وزير مشاور در كابينه اسرائيل بود و پس از ان از سال هزار و نهصد و نود تا هزار و نهصد و نود و دو، وزير بهداشت اسرائيل شد و مدتي بعد به عنوان شهردار بيت المقدس منصوب شد.
ايهود اولمرت در سال دو هزار و سه، به عنوان معاون نخست وزيري اسرائيل منصوب شد و كمي بعد در كابينه اريل شارون سمت وزارت تجارت و صنايع اسرائيل را بر عهده گرفت. ايهود اولمرت در ان زمان توانست اريل شارون را متقاعد سازد در انتخابات شركت كند و حزب كاديما را در اواخر سال دو هزار و پنج تاسيس كند.
اريل شارون كه يك وكيل است چهار فرزند دارد و علاقه شديدي به فوتبال و پيانو دارد.
163/105
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]