واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: يك فوريت طرح الحاق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارت ارشاد
گروه سياست: پس از آن كه نامه ها و اعتراض هاي مختلف مجلس به رييس جمهور براي برخورد با رحيم مشايي، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به نتيجه نرسيد و احمدي نژاد كوچك ترين واكنشي نشان نداد اينك نمايندگان دست به كار شدند و براي اعمال نظارت بر معاون رييس جمهور، فوريت طرحي را به تصويب رساندند كه در صورت نهايي شدن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به وزارت فرهنگ و ارشاد ملحق مي شود. تا بدين ترتيب نظارت بر آن امكان پذيرتر باشد.
البته اقدامات مجلس به اين جا بسنده نمي شود. بلكه طرحي نيز در حال بررسي است كه براساس آن سازمان ملي جوانان با وزارت رفاه ادغام مي شود.
اقدامات دولت نهم سبب شده تا نمايندگان نسبت به كاهش جايگاه نظارتي مجلس گلا يه مند باشند و طرح هايي از اين دست حكايت از مشكلا ت امر نظارت است.
ديروز يك فوريت طرح انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري و الحاق آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصويب شد.
نمايندگان با 146 راي موافق، 86 راي مخالف و 6 راي ممتنع با يك فوريت اين طرح موافقت كردند.
در صورت تصويب نهايي اين طرح سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري جدا و زيرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خواهد شد.
در مقدمه اين طرح كه به امضاي 73 نفر از نمايندگان مجلس رسيده بود، هدف از تهيه اين طرح چنين آمده است: با توجه به ضرورت پاسخگويي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به مجلس شوراي اسلامي و ايجاد زمينه نظارت بيشتر بر اين سازمان و در راستاي كاهش هزينه دولت با توجه به برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، اين طرح تهيه شده است.
طبق تبصره ماده واحده اين طرح، صنايع دستي از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري منتزع و با همه امكانات و نيروها به وزارت صنايع و معادن الحاق خواهد شد.
اظهارات موافقان و مخالفان
محسن كوهكن به عنوان يكي از طراحان اين طرح توضيح داد: جايگاه رييس جمهور بالاتر از آن است كه بر اساس گفته يكي از اعضاي زيرمجموعه اش به سمتي برود كه سوال از او مطرح شود.
عضو هيات رييسه مجلس خاطرنشان كرد: اگر امروز تعدادي از دوستان ما به سمت سوال از رييس جمهور رفته اند به دليل آن است كه به اين جمع بندي رسيدند كه ساز و كار ديگري براي برخورد با فرد مدير ندارند و مجبورند به سمت رييس جمهور و سوال از او بروند.
وي ابراز داشت: ما نمي توانيم منكر شويم كه بيش از 200 نفر از نمايندگان نامه نوشته اند و تعدادي از علما و حوزه علميه نيز عكس العمل هايي در برابر سخنان يك فرد نشان داده اند.
نماينده لنجان با اشاره به حمايت رييس جمهور از رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: اگر رييس جمهور برخي را متهم مي كند به دليل ايستادگي اش بر اصولگرايي است.
كوهكن گفت: در كشوري كه مسايل مهم مثل طرح تحول اقتصادي و مسايل هسته اي را دارد، آيا سخنان يك مسوول به صرف آن كه در مقابل مجلس پاسخگو نيست، بايد اين مقدار وقت مجلس را بگيريد؟
عضو هيات رييسه مجلس خاطرنشان كرد: اين سازمان قبلا زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بوده است، اما آن زمان فكر مي كردند كه اگر يك سازمان را به زيرمجموعه رياست جمهوري ببرند وزن آن جايگاه را بالا مي برند.
ستار هدايت خواه به عنوان مخالف اين طرح گفت: دليلي كه كوهكن براي طرح فوريتي مطرح كرد، اگر با دقت نگاه نكنيم و راي بدهيم خداي نكرده در بيرون مجلس مورد وهن قرار گرفته مي شود. يعني به دليل آن كه يك مسوولي اظهارات اشتباهي داشته و مجلس از ابزار نظارتي نتوانسته استفاده كند بنابراين مي خواهد يك دستگاه را دستخوش تحول كند.
مخبر كميسيون فرهنگي ادامه داد: بخش ميراث فرهنگي و گردشگري از بخش هاي مهم توليد ثروت و ايجاد اشتغال است كه به صورت مستقل تاسيس شده است و اين كه اين بخش مهم را زيرمجموعه وزارتخانه اي كه مسووليت متفاوت مثل سينما، مطبوعات و مساجد دارد، با اهدافي كه در قانون برنامه چهارم براي اين سازمان پيش بيني شده ناسازگار است.
هدايت خواه گفت: فعاليت وزارت ارشاد وسيع است و الحاق يك سازماني كه اهداف وسيعي دارد و معتقديم بايد از طريق اين سازمان و توليد ثروت آن، بودجه كشور را از تامين بودجه نفت به سمت تامين بودجه از طريق گردشگري و ميراث فرهنگي تغيير دهيم، كار اشتباهي است.
وي گفت: من تقاضا مي كنم اين مساله را مقطعي نبينيد و نگاه درازمدت داشته باشيد و به اين طرح راي ندهيد.
حشمت الله فلاحت پيشه نماينده اسلام آباد غرب به عنوان موافق طرح ابراز داشت: اين بحث يك بحث موضوعي است و نه مرتبط با يك شخص خاص، ولي مخالفان طرح موضوع را به گونه اي ديگر بيان كردند.
نماينده اسلام آباد غرب گفت: صنعت گردشگري به صنعت فعال در كشورهاي ديگر تبديل شده و درآمدهاي كلاني از آن به دست مي آورند، در حالي كه مجلس از ابزارهاي نظارتي خود به خوبي استفاده نكرده و درآمدزايي از اين صنعت نداشته ايم.
وي ابراز داشت: يكي از ابزارهاي نظارتي مجلس، سوال است اما در 3 سال گذشته چند بار از رييس جمهور در اين جا سوال شده است؟ در حالي كه اگر سازمان زيرمجموعه وزارتخانه باشد به راحتي از وزير سوال مي شود و نظارت كامل صورت مي گيرد.
فلاحت پيشه گفت: اين را وهن مجلس نگيريد; زيرا هرگاه مجلس تلاش كند چتر نظارتي خود را افزايش دهد به نفع مجلس است و نه وهن مجلس.
بنابراين گزارش، در هنگام سخنان موافق و مخالف صداي چهار چهار گفتن نمايندگان به عنوان موافق طرح، فضاي مجلس را پر كرده بود و هنگام راي گيري نيز تعدادي از نمايندگان مرگ بر اسراييل مي گفتند و پس از آن كه طرح راي آورد، صلوات فرستادند.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]